Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojejku w Bieszczadach była i z kleszczem wróciła
Zacne foto, i kleszczunio lepszy od kaszany
Camille - każda ciąża jest inna, brzuch i tempo wywalenia bębna równieżObecnie jestem w drugiej ciąży i gdybym wkleila tutaj zdjęcie brzucha to śmiech na sali, płaska deska w 9tc
Ania - pytałaś o witaminy, biorę prenatalne, witamine D 2000j, magnez + B6, rano oczywiście Letrox na tarczyce. Uważam, że sam kwas foliowy to za mało, by starczyło witamin dla matki i dziecka, a kiedy czegokolwiek brakuje to nasz cudowny pasozycik wszystko ściągnie z Mamusi, której później wypadają zęby albo włosy
Mało mnie tutaj, bo walczę na przemian z lodówką albo ubikacjąW domu wygląda jakby ktoś granat podrzucił, mnie nie starcza sił, Mąż dzielnie stara się ogarniać dziecko do szkoły i codzienne obiady, na więcej pomocy brakuje już czasu i energii, ach życie!
-
nick nieaktualny
-
My nie będziemy robić żadnych dodatkowych badań, chyba że położna wyhaczy coś niepokojącego. Na początku o tym myślałam ze względu na 7 lat różnicy między Nami, a potem doczytałam, że to jednak wiek matki jest bardziej istotniejszy
Z obu stron nie ma żadnych obciążeń genetycznych, pozostaje tylko rosnąć w siłę
U nas ochłodzenie, aż lepiej się poruszać, bo mam uderzenia gorąca, w sekundę czuję się jak wulkan -
Mnie troche muli ale da sie przezyc.juz jestem po wizycie-pecherzyk jest cialko zolte jest fasolinka jest-wszystko na swoim miejscu.za 1,5tyg podglad serduszka.dostalam litanie do zbadania i odwiedze ogolnego niech mi da skierowanie na co moze bo zbancze.podliczylam wszystko=300zl;/
ojejku, Ania-nowa, Jagah, bita_smietana lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny
-
Witajcie ;*
Na początku chciałabym pogratulować, wszystkich udanych wizyt u lekarza, ślicznych bobasków
Piszę tutaj bo Wy jesteście takie mądre a ja mam pytanie
Chodzi mi o progesteron, w zeszłym cyklu w 21 dc wynsił 6 z czymś, w tym cyklu badany w 19dc wynosi 14,21, myślę że owulka była w 13 dc. Jak działa ten progesteron?? Czy gybym teraz zbadała go w 21 dc to byłby mniejszy?
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
nick nieaktualnyIsia, generalnie miarodajne jest badanie 7, 9 i 11dpo, wówczas widać kiedy rośnie a kiedy zaczyna spadać (albo i nie). ale jak dla mnie 6dpo i wynik 14ng/ml jest dobrym wynikiem. 6 to zdecydowanie za niski wynik. Nie wiadomo kiedy zaczyna spadać, ale w 9dpo powinien być jeszcze dość wysoko.
A ja przedstawiam Wam mojego misia Hariboma prawie 1,8cm i pokazał się dziś w luxmedzie nie jako kleszcz a jako miś haribo
Przed chwilą kazał mi zjeść łyżkę puree ziemniaczanego, chłodnik buraczany, garść nerkowców i trzy łyżki dżemu. Powariował, ale robiłam jak kazał.
http://iv.pl/images/53387186691644910221.jpg
Ania-nowa, Isia93, Camille87, Demsik, Jagah, Kjopa3, Morwa, marzusiax, bita_smietana, kasieniaczek, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybita_smietana wrote:Camille87 - a w pierwszej kiedy pierwszy raz zauwazylas?
Corcula - Twoj tekst o kwasnych cukierkach i wyzartym podniebieniu - BOMBAtak sie zawsze czuje jak zre te sztuczne swinstwa
Szczerze mowiac ok 20 tyg -
No to mamy kaszaneczkę, haribo.. ale banda się tu szykuje
Śmietana masz coś do sztucznych świństw ?
A ja jeszcze 3 dni i usg połówkowe...... pliiiisssss, żeby wszystko było dobrze, a dzieć zaskoczył nas swoją damską płcią
Gratulki babeczki dobrych nowin
Ed. Belly mi mówi, że ruszam z 6 miesiącem
Isia, mi lekarz kiedyś powiedział, że progesteron w ciągu dnia jest uwalniany przez organizm kilka razy więc wyniki mogą się różnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 21:17
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyojejku wrote:Isia, generalnie miarodajne jest badanie 7, 9 i 11dpo, wówczas widać kiedy rośnie a kiedy zaczyna spadać (albo i nie). ale jak dla mnie 6dpo i wynik 14ng/ml jest dobrym wynikiem. 6 to zdecydowanie za niski wynik. Nie wiadomo kiedy zaczyna spadać, ale w 9dpo powinien być jeszcze dość wysoko.
A ja przedstawiam Wam mojego misia Hariboma prawie 1,8cm i pokazał się dziś w luxmedzie nie jako kleszcz a jako miś haribo
Przed chwilą kazał mi zjeść łyżkę puree ziemniaczanego, chłodnik buraczany, garść nerkowców i trzy łyżki dżemu. Powariował, ale robiłam jak kazał.
http://iv.pl/images/53387186691644910221.jpg
Cudowny! Uwielbiam etap misia harbibo -
nick nieaktualnyCamille87 wrote:No nie wiem ja sie nie spotkalam ale pewnie sie zdarza jakby nie bylo - kasa
-
Ojejku pięknie
U mnie po wizycie maluch ma 2,37cm. Trofoblast nadal lekko odklejony przez krwiaka który się zmniejszył. Nadal mam leżeć i się oszczędzać. Dostałam skierowania na badania i 29 września wizyta i planowo mamy założyć kartę ciąży. W razie krwawienia od razu szpital.
Dała skierowanie na USG i kazała iść w 13 tyg. Z tym że w lux medzie mają słaby sprzęt to mówiła,że warto iść do dr.Świątkowskiej lub Brzóski w Invikcie. No i w mojej sytuacji gdzie jest zagrożona ciąża.