X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku w Bieszczadach była i z kleszczem wróciła ;) Zacne foto, i kleszczunio lepszy od kaszany :D

Camille - każda ciąża jest inna, brzuch i tempo wywalenia bębna również ;) Obecnie jestem w drugiej ciąży i gdybym wkleila tutaj zdjęcie brzucha to śmiech na sali, płaska deska w 9tc ;)

Ania - pytałaś o witaminy, biorę prenatalne, witamine D 2000j, magnez + B6, rano oczywiście Letrox na tarczyce. Uważam, że sam kwas foliowy to za mało, by starczyło witamin dla matki i dziecka, a kiedy czegokolwiek brakuje to nasz cudowny pasozycik wszystko ściągnie z Mamusi, której później wypadają zęby albo włosy ;)

Mało mnie tutaj, bo walczę na przemian z lodówką albo ubikacją ;) W domu wygląda jakby ktoś granat podrzucił, mnie nie starcza sił, Mąż dzielnie stara się ogarniać dziecko do szkoły i codzienne obiady, na więcej pomocy brakuje już czasu i energii, ach życie! ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ale to juz po 35 r.z. lub gdy w najblizszej rodzinie sa przypadki chorob genetycznych..
    W tych wypadkach badanie jest bezpłatne. A jako opcje proponują je wszystkim.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie będziemy robić żadnych dodatkowych badań, chyba że położna wyhaczy coś niepokojącego. Na początku o tym myślałam ze względu na 7 lat różnicy między Nami, a potem doczytałam, że to jednak wiek matki jest bardziej istotniejszy ;) Z obu stron nie ma żadnych obciążeń genetycznych, pozostaje tylko rosnąć w siłę :D

U nas ochłodzenie, aż lepiej się poruszać, bo mam uderzenia gorąca, w sekundę czuję się jak wulkan :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zlapalam jakąś infekcje, swędzi mnie i piecze, do tego co chwilę chce mi się sikac:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 12:58

• mitonia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wcinaj żurawine :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie troche muli ale da sie przezyc.juz jestem po wizycie-pecherzyk jest cialko zolte jest fasolinka jest-wszystko na swoim miejscu.za 1,5tyg podglad serduszka.dostalam litanie do zbadania i odwiedze ogolnego niech mi da skierowanie na co moze bo zbancze.podliczylam wszystko=300zl;/

ojejku, Ania-nowa, Jagah, bita_smietana lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik super wieści :)

Demsik lubi tę wiadomość

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;*
    Na początku chciałabym pogratulować, wszystkich udanych wizyt u lekarza, ślicznych bobasków ;D

Piszę tutaj bo Wy jesteście takie mądre a ja mam pytanie :)
    Chodzi mi o progesteron, w zeszłym cyklu w 21 dc wynsił 6 z czymś, w tym cyklu badany w 19dc wynosi 14,21, myślę że owulka była w 13 dc. Jak działa ten progesteron?? Czy gybym teraz zbadała go w 21 dc to byłby mniejszy?

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, generalnie miarodajne jest badanie 7, 9 i 11dpo, wówczas widać kiedy rośnie a kiedy zaczyna spadać (albo i nie). ale jak dla mnie 6dpo i wynik 14ng/ml jest dobrym wynikiem. 6 to zdecydowanie za niski wynik. Nie wiadomo kiedy zaczyna spadać, ale w 9dpo powinien być jeszcze dość wysoko.

A ja przedstawiam Wam mojego misia Haribo <3 :) ma prawie 1,8cm i pokazał się dziś w luxmedzie nie jako kleszcz a jako miś haribo :)
    Przed chwilą kazał mi zjeść łyżkę puree ziemniaczanego, chłodnik buraczany, garść nerkowców i trzy łyżki dżemu. Powariował, ale robiłam jak kazał.
    http://iv.pl/images/53387186691644910221.jpg

Ania-nowa, Isia93, Camille87, Demsik, Jagah, Kjopa3, Morwa, marzusiax, bita_smietana, kasieniaczek, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik rewelacyjne wiadomości;) Ojejku, śliczny ten Twój miś:)

Demsik, ojejku lubią tę wiadomość

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ojejku ;*

Cudny ten Twój Haribo <3

ojejku lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    W tych wypadkach badanie jest bezpłatne. A jako opcje proponują je wszystkim.

No nie wiem ja sie nie spotkalam ale pewnie sie zdarza jakby nie bylo - kasa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Camille87 - a w pierwszej kiedy pierwszy raz zauwazylas? :)

Corcula - Twoj tekst o kwasnych cukierkach i wyzartym podniebieniu - BOMBA :D tak sie zawsze czuje jak zre te sztuczne swinstwa :D
    Kiexy pierwszy raz zauwazylam brzuch? ;-)
    Szczerze mowiac ok 20 tyg :P

• mitonia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy kaszaneczkę, haribo.. ale banda się tu szykuje ;)

Śmietana masz coś do sztucznych świństw ? :P

A ja jeszcze 3 dni i usg połówkowe...... pliiiisssss, żeby wszystko było dobrze, a dzieć zaskoczył nas swoją damską płcią :D

Gratulki babeczki dobrych nowin :)

Ed. Belly mi mówi, że ruszam z 6 miesiącem :D

Isia, mi lekarz kiedyś powiedział, że progesteron w ciągu dnia jest uwalniany przez organizm kilka razy więc wyniki mogą się różnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 21:17

bita_smietana lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Isia, generalnie miarodajne jest badanie 7, 9 i 11dpo, wówczas widać kiedy rośnie a kiedy zaczyna spadać (albo i nie). ale jak dla mnie 6dpo i wynik 14ng/ml jest dobrym wynikiem. 6 to zdecydowanie za niski wynik. Nie wiadomo kiedy zaczyna spadać, ale w 9dpo powinien być jeszcze dość wysoko.

A ja przedstawiam Wam mojego misia Haribo <3 :) ma prawie 1,8cm i pokazał się dziś w luxmedzie nie jako kleszcz a jako miś haribo :)
    Przed chwilą kazał mi zjeść łyżkę puree ziemniaczanego, chłodnik buraczany, garść nerkowców i trzy łyżki dżemu. Powariował, ale robiłam jak kazał.
    http://iv.pl/images/53387186691644910221.jpg

Cudowny! Uwielbiam etap misia harbibo :D

• Demsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam misie haribo;)

ojejku lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No nie wiem ja sie nie spotkalam ale pewnie sie zdarza jakby nie bylo - kasa :-)
    mnie dziś informwoano szeroko na temat pappy, nifty itp, tak jak Abby mówi, Pappa jest refundowana powyżej 35rż ale proponują wszystkim/informują wszytskie pacjentki o możliwości wykonania takich badań.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku pięknie <3

U mnie po wizycie maluch ma 2,37cm. Trofoblast nadal lekko odklejony przez krwiaka który się zmniejszył. Nadal mam leżeć i się oszczędzać. Dostałam skierowania na badania i 29 września wizyta i planowo mamy założyć kartę ciąży. W razie krwawienia od razu szpital.

Dała skierowanie na USG i kazała iść w 13 tyg. Z tym że w lux medzie mają słaby sprzęt to mówiła,że warto iść do dr.Świątkowskiej lub Brzóski w Invikcie. No i w mojej sytuacji gdzie jest zagrożona ciąża.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4dbdb35c73eb21489b302c758b6d9784.jpg

Chciałam wam powiedzieć ,że jestem prawie w ciąży , dziękuję za uwagę :D

Kjopa3, Ania-nowa, Demsik, ojejku, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy uczulenie na luteine może wyjść po tygodniu stosowania?

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ