WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku w Bieszczadach była i z kleszczem wróciła ;) Zacne foto, i kleszczunio lepszy od kaszany :D

Camille - każda ciąża jest inna, brzuch i tempo wywalenia bębna również ;) Obecnie jestem w drugiej ciąży i gdybym wkleila tutaj zdjęcie brzucha to śmiech na sali, płaska deska w 9tc ;)

Ania - pytałaś o witaminy, biorę prenatalne, witamine D 2000j, magnez + B6, rano oczywiście Letrox na tarczyce. Uważam, że sam kwas foliowy to za mało, by starczyło witamin dla matki i dziecka, a kiedy czegokolwiek brakuje to nasz cudowny pasozycik wszystko ściągnie z Mamusi, której później wypadają zęby albo włosy ;)

Mało mnie tutaj, bo walczę na przemian z lodówką albo ubikacją ;) W domu wygląda jakby ktoś granat podrzucił, mnie nie starcza sił, Mąż dzielnie stara się ogarniać dziecko do szkoły i codzienne obiady, na więcej pomocy brakuje już czasu i energii, ach życie! ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ale to juz po 35 r.z. lub gdy w najblizszej rodzinie sa przypadki chorob genetycznych..
    W tych wypadkach badanie jest bezpłatne. A jako opcje proponują je wszystkim.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie będziemy robić żadnych dodatkowych badań, chyba że położna wyhaczy coś niepokojącego. Na początku o tym myślałam ze względu na 7 lat różnicy między Nami, a potem doczytałam, że to jednak wiek matki jest bardziej istotniejszy ;) Z obu stron nie ma żadnych obciążeń genetycznych, pozostaje tylko rosnąć w siłę :D

U nas ochłodzenie, aż lepiej się poruszać, bo mam uderzenia gorąca, w sekundę czuję się jak wulkan :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zlapalam jakąś infekcje, swędzi mnie i piecze, do tego co chwilę chce mi się sikac:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 12:58

• mitonia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wcinaj żurawine :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie troche muli ale da sie przezyc.juz jestem po wizycie-pecherzyk jest cialko zolte jest fasolinka jest-wszystko na swoim miejscu.za 1,5tyg podglad serduszka.dostalam litanie do zbadania i odwiedze ogolnego niech mi da skierowanie na co moze bo zbancze.podliczylam wszystko=300zl;/

ojejku, Ania-nowa, Jagah, bita_smietana lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik super wieści :)

Demsik lubi tę wiadomość

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;*
    Na początku chciałabym pogratulować, wszystkich udanych wizyt u lekarza, ślicznych bobasków ;D

Piszę tutaj bo Wy jesteście takie mądre a ja mam pytanie :)
    Chodzi mi o progesteron, w zeszłym cyklu w 21 dc wynsił 6 z czymś, w tym cyklu badany w 19dc wynosi 14,21, myślę że owulka była w 13 dc. Jak działa ten progesteron?? Czy gybym teraz zbadała go w 21 dc to byłby mniejszy?

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, generalnie miarodajne jest badanie 7, 9 i 11dpo, wówczas widać kiedy rośnie a kiedy zaczyna spadać (albo i nie). ale jak dla mnie 6dpo i wynik 14ng/ml jest dobrym wynikiem. 6 to zdecydowanie za niski wynik. Nie wiadomo kiedy zaczyna spadać, ale w 9dpo powinien być jeszcze dość wysoko.

A ja przedstawiam Wam mojego misia Haribo <3 :) ma prawie 1,8cm i pokazał się dziś w luxmedzie nie jako kleszcz a jako miś haribo :)
    Przed chwilą kazał mi zjeść łyżkę puree ziemniaczanego, chłodnik buraczany, garść nerkowców i trzy łyżki dżemu. Powariował, ale robiłam jak kazał.
    http://iv.pl/images/53387186691644910221.jpg

Ania-nowa, Isia93, Camille87, Demsik, Jagah, Kjopa3, Morwa, marzusiax, bita_smietana, kasieniaczek, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik rewelacyjne wiadomości;) Ojejku, śliczny ten Twój miś:)

Demsik, ojejku lubią tę wiadomość

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ojejku ;*

Cudny ten Twój Haribo <3

ojejku lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    W tych wypadkach badanie jest bezpłatne. A jako opcje proponują je wszystkim.

No nie wiem ja sie nie spotkalam ale pewnie sie zdarza jakby nie bylo - kasa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Camille87 - a w pierwszej kiedy pierwszy raz zauwazylas? :)

Corcula - Twoj tekst o kwasnych cukierkach i wyzartym podniebieniu - BOMBA :D tak sie zawsze czuje jak zre te sztuczne swinstwa :D
    Kiexy pierwszy raz zauwazylam brzuch? ;-)
    Szczerze mowiac ok 20 tyg :P

• mitonia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy kaszaneczkę, haribo.. ale banda się tu szykuje ;)

Śmietana masz coś do sztucznych świństw ? :P

A ja jeszcze 3 dni i usg połówkowe...... pliiiisssss, żeby wszystko było dobrze, a dzieć zaskoczył nas swoją damską płcią :D

Gratulki babeczki dobrych nowin :)

Ed. Belly mi mówi, że ruszam z 6 miesiącem :D

Isia, mi lekarz kiedyś powiedział, że progesteron w ciągu dnia jest uwalniany przez organizm kilka razy więc wyniki mogą się różnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 21:17

bita_smietana lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Isia, generalnie miarodajne jest badanie 7, 9 i 11dpo, wówczas widać kiedy rośnie a kiedy zaczyna spadać (albo i nie). ale jak dla mnie 6dpo i wynik 14ng/ml jest dobrym wynikiem. 6 to zdecydowanie za niski wynik. Nie wiadomo kiedy zaczyna spadać, ale w 9dpo powinien być jeszcze dość wysoko.

A ja przedstawiam Wam mojego misia Haribo <3 :) ma prawie 1,8cm i pokazał się dziś w luxmedzie nie jako kleszcz a jako miś haribo :)
    Przed chwilą kazał mi zjeść łyżkę puree ziemniaczanego, chłodnik buraczany, garść nerkowców i trzy łyżki dżemu. Powariował, ale robiłam jak kazał.
    http://iv.pl/images/53387186691644910221.jpg

Cudowny! Uwielbiam etap misia harbibo :D

• Demsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam misie haribo;)

ojejku lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No nie wiem ja sie nie spotkalam ale pewnie sie zdarza jakby nie bylo - kasa :-)
    mnie dziś informwoano szeroko na temat pappy, nifty itp, tak jak Abby mówi, Pappa jest refundowana powyżej 35rż ale proponują wszystkim/informują wszytskie pacjentki o możliwości wykonania takich badań.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku pięknie <3

U mnie po wizycie maluch ma 2,37cm. Trofoblast nadal lekko odklejony przez krwiaka który się zmniejszył. Nadal mam leżeć i się oszczędzać. Dostałam skierowania na badania i 29 września wizyta i planowo mamy założyć kartę ciąży. W razie krwawienia od razu szpital.

Dała skierowanie na USG i kazała iść w 13 tyg. Z tym że w lux medzie mają słaby sprzęt to mówiła,że warto iść do dr.Świątkowskiej lub Brzóski w Invikcie. No i w mojej sytuacji gdzie jest zagrożona ciąża.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4dbdb35c73eb21489b302c758b6d9784.jpg

Chciałam wam powiedzieć ,że jestem prawie w ciąży , dziękuję za uwagę :D

Kjopa3, Ania-nowa, Demsik, ojejku, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy uczulenie na luteine może wyjść po tygodniu stosowania?

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ