Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanko. Też czujecie rozpieranie w kroczu, kłucie jak by w szyjce i ogólnie ból całego krocza? Bo ja już nie wiem czy powinnam się martwić czy to kormalne na tym etapie ciąży??
-
baby wrote:Jola - takie info mam w cotygodniowych informacjach o kolejnych tygodniach ciąży w BBF:
"Twoje dziecko zaczęło intensywnie obrastać w tłuszczyk i przybierać na wadzę, w związku z czym Twój brzuszek również rośnie teraz szybciej niż dotychczas. Większość kobiet do tego czasu przybrała już około 12 kilogramów.
Możesz odczuwać teraz swędzenie i drętwienie w palcach, nadgarstkach i rękach. Dzieje się tak dlatego, że podobnie jak w całym ciele w nadgarstkach gromadzi się woda, co może powodować ciśnienie w tunelu nadgarstkowym i ucisk nerwów. Jeśli Twoja praca wymaga dużej ilości ruchu nadgarstków rób sobie częste przerwy na ich rozluźnienie i rozciągnięcie."
Wiec pewnie to normalne to swędzenie. Ale zbadać sobie krew można na wątrobowe próby
Poza tym to nocne budzenie się przy każdym obroceniu się z boku na bok. Ból w biodra wchodzi, więc spacer do toalety pomaga się rozruszać i hop znowu do łóżka.
Nikt nas nie uprzedzał ze tak będzie 😉
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jej zaczynam dziś 35 tc. 😱 i po tych wszystkich wydarzeniach rozłożyłam wczoraj łóżeczko i dobrze, osiągnęłam spokój hihi i śmieje się ze to moja nowa druga komoda bo całkiem sporo się mieści pod materacykiem.
Jeszcze 38 dni do cc🙈🙈[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jagodazdw92 wrote:Mam pytanko. Też czujecie rozpieranie w kroczu, kłucie jak by w szyjce i ogólnie ból całego krocza? Bo ja już nie wiem czy powinnam się martwić czy to kormalne na tym etapie ciąży??
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Misia ja mam zaparcia. Tzn miałam bo od wczoraj latal ze 3-4razy na dzień się wypróżnić i się zastanawiam czy to nie jest to oczyszczanie organizmu przed porodem... mam nadzieję że to jeszcze nie to
-
nick nieaktualnyJa mam od kilku dni takie mocniejsze bole spojenia, nie kluje mnie (tak mialam kiedys), ale czuję, jakby było obite z zewnątrz. I takie rozpieranie tez czuję
Wizyta w poniedziałek, wiec sprawdzę, co to.
Bole bioder tez mam, wlasnie najbardziej w nocy. Mam wrażenie, że juz wszystkie kości mnie bolą 🙈
Do tego pojawiły się mocne twardnienia brzucha, kilka razy dziennie robi się taka twarda kulka na kilka sekund. I sama nie wiem, czy to po prostu macica cwiczy czy coś więcej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mam problemów z zaparciami na szczęście.
A jeśli chodzi o ból, to właśnie dzisiaj rano jak wstałam i znów mnie zaczęło wszystko boleć to sobie pomyślałam że już nie pamiętam jak to jest jak nie boli:p krok mnie boli, noga mnie boli, biodro i kręgosłup, cycki, brzuch jak za dużo pochodzę, żołądek bo jestem wiecznie głodna a jak się najem to mnie znów boli bo za dużo zjadłam, no masakra:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Zaparcia? chwilowo nie ale różnie to bywa. Duuużo pić przede wszystkim oraz kefirki, owoce, warzywa, owsianka, podobno suszone śliwki choć u mnie nigdy nie przynosiły jakichś wielkich rezultatów
Edytka pisze że cycki bolą - a moja jakby zanikają zamiast rosnąc? co jest? troche mam zmienione brodawki i otoczka ciemniejsza, ale nawet żyłki które miałam przez większość ciązy zniknęły jakoś albo zbladły. Schizuję trochę czy będę miała czym karmić...
Dzisiaj w nocy nawet niezle spałam bo wrócilismy z wyjazdu i wreszcie mogłam się wyspać we własnym łóżku. Och ileż daje właściwy materac! bardzo rzadko mi się zdarza spać na czymś wygodnym na wyjezdzie (no ostatnio to i wyjazdy się bardzo rzadko zdarzająhihi)
Mojemu mężowi się sniło że młody leżał między nami w łóżkui go za brodę skubał
Też chyba chłopina przeżywa