Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kicior dobrze że byłaś w szpitalu. Gratulacje i dużo zdrówka dla Was!
Powiedz jak Ty się czujesz? No i jak tam Ignaś? Jaki duży się urodził? -
nick nieaktualny
-
Dzięki kochane za wszystkie słowa wsparcia. Malutki waży 1730 g i ma 42 cm. Troszkę ma jeszcze problemy z oddychaniem, chodź na początku było dobrze, mam nadzieję, że to się ustabilizuje i nie będzie miało konsekwencji. Smutno mi że nie mogę jeszcze go zobaczyć, bo sama mam jeszcze kroplówki i monitoring ciśnienia i saturacji (przez problemy z płucami).
Jagoda masz rację całe szczęście że byłam na miejscu i to w najlepszym szpitalu. A jak u Ciebie sytuacja?26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Kicior gratulacje! Masz swoj skarb na swiecie🍀 trzymamy kciuki żeby szybko doszedł do wszystkich norm i był w twoich ramionach.
Miałaś to szczęście że byłaś w szpitalu. Szybkie działanie i będzie dobrze.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
No Kicior u mnie narazie nic się nie zmienia więc chyba jeszcze troszkę dotrwam. No ale Ignaś z ładną wagą przyszedł na świat. Jeszcze raz wszystkiego dobrego kochana. Trzymajcie się tam i oby Was szybko wypuścili ze szpitala
Misia78 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy zdarzyło Wam się swędzenie skóry? Oczywiście wpisałam w net żeby poczytać dr internet... I trochę się przeraziłam chestaza. Dzisiaj jakoś zaczęłam czuć świąd a to na brzu hu, a to na ręku, a to na szyi, nodze...wiecie całe ciało. Nie jest to uporczywe choć zwraca uwagę. Teraz po kąpieli wysmarowałam się olejem z migdalow, może nieco ulżyło. Typowe objawy cholestazy zaczynają się ponoc od swędzenia wewn.strony dłoni i stóp a mnie akurat tam nie swędzi.
Zaplanowałam na sobotę rano pobranie krwi i jak mi to nie minie zrobię sobie badania wątrobowe...bo co zrobić?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola mnie czasem tylko brzuch swędzi. Ale to normalne. Zrób sobie te watrobowe wyniki przy okazji.
Powiedziałam mężowi że pierwsza październikówka urodziła. I termin miała dalej niż ja. I zaraz kazał ciśnienie mierzyć. Mnie i... Sobie 😆😁 Ciśnienie spoko
Ale jutro apteczne zakupy robię 😉Jola17a lubi tę wiadomość
-
Kicior, wielkie gratulacje i najlepsze życzenia dla Was! 😘😘😘😘 Musi być dobrze✊ Odpoczywaj, zdrowiej i w wolnych chwilach dawaj znać, co u Was.
To co, można zaczynać wpisywanie na pierwszej stronie urodzone dzieciaczki😉Emka31, Kicior lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Jola zrób próby wątrobowe. Mnie się przy wypisie pytali czy nie mam świądu skóry bo chyba alt miałam podwyższone i też pewnie myśleli że to cholestaza ale mnie nic nie swędzi
Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKicior gratulacje! Myślałam o Was ostatnio, bo to ciśnienie jakos nie dawało mi spokoju, dobrze, ze trafiłaś do fajnego szpitala i szybko zareagowali. Życzę duzo zdrowia Tobie i maleństwu, zebys mogla jak najszybciej przytulić Ignasia
Kicior lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJola, najlepiej zrobić badania, bo to moze byc zwykle swędzenie powodowane rosnącym brzuszkiem, ale lepiej sprawdzic
Ja caly początek ciazy mialam swedzenie wlasciwie calego ciała, trafiłam w koncu na balsam, ktory na mnie działa i przestało swędzieć, a tak to nie moglam w nocy spacJola17a lubi tę wiadomość
-
Jola - takie info mam w cotygodniowych informacjach o kolejnych tygodniach ciąży w BBF:
"Twoje dziecko zaczęło intensywnie obrastać w tłuszczyk i przybierać na wadzę, w związku z czym Twój brzuszek również rośnie teraz szybciej niż dotychczas. Większość kobiet do tego czasu przybrała już około 12 kilogramów.
Możesz odczuwać teraz swędzenie i drętwienie w palcach, nadgarstkach i rękach. Dzieje się tak dlatego, że podobnie jak w całym ciele w nadgarstkach gromadzi się woda, co może powodować ciśnienie w tunelu nadgarstkowym i ucisk nerwów. Jeśli Twoja praca wymaga dużej ilości ruchu nadgarstków rób sobie częste przerwy na ich rozluźnienie i rozciągnięcie."
Wiec pewnie to normalne to swędzenie. Ale zbadać sobie krew można na wątrobowe próby