X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    A mi sie chyba wody sacza...
    Polozylam sie na drzemke i jak sie obudzilam to poczulam taki pykniecie wndole brzucha ale nic sie nie stalo. Za jakies pol godziny jak juz wstalam to cos mi wyplynelo i nie mogly to byc siki bo bylam przed chwila w toalecie.
    W majtkach mokra plama a na papierze rozowa woda z nitkami krwi.

Teraz nie wiem co robic. Kurde niedziela wieczor to chyba najgorszy czas na szpital chociaz z drugiej strony jutro bedzie swieza zmiana i moja lekarka.

Gorzej, ze dzisiaj wieczorem mamy wyjscie ze znajomymi do restauracji. Mezowi powiedzialam, ze moze poprostu wezmy moje rzeczy, jedzmy do tej resto i jakby co to prosto stamtad do szpitala zwlaszcza, ze akurat juz tesciowie u nas bede pilniwac dzieci.
    To pewnie wody.... Obserwuj się i w razie niepewności jak tylko Intuicja ci podpowie bez względu na porę doby jedz na IP

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nic sie nie dzieje. Bardzo licze ze dopiero w poniedzialek mnie potna bo wiadomo ze w niedziele w szpitalu malo personelu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka_ to pewnie wody. Trzymam kciuki.

U mnie znowu skurcze trzymają mnie od 10 ale myślę, że to znowu straszaki bo nie są regularne i nie nasilają die 😣 Mogło by się już coś u mnie dziać już bym chciała mieć ten poród za sobą. Znając życie chwyci mnie w nocy. Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, mi przy trzecim porodzie kazali po odejściu wód przyjechać.. u nas akcja może się rozwinąć szybko..
    Nadal się coś sączy?

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Kotka, mi przy trzecim porodzie kazali po odejściu wód przyjechać.. u nas akcja może się rozwinąć szybko..
    Nadal się coś sączy?

Nic. Jedynie papier czasem troche brazowy. Czyli raczej czop. Jak tylko poxzuje skurcze to pojade.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, jak się tylko sączą albo czop odchodzi to pewnie do poniedziałku wytrzymasz. To tylko jedna noc.
    Ale pewnie, torbę warto mieć przy sobie.
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 17:31

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak sie dobrze czujesz to weź w razie czego torbę do auta i jedzcie na to spotkanie. Trochę wyluzujesz a co ma być to i tak będzie ☺

Pamiętacie moja szwagierkę której trzeci porod niedawno zaczął się też od odejścia wód? Urodziła prawie 2 doby później. I to z indukowanego porodu.
    Choć ja moje pierwsze urodziłam niespełna 5 godzin od odejścia wód - ale miałam prawie od razu skurcze i rozwarcie dość ładne

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to czop, to luzik 🙂 wody lały by się bardziej i bardziej...

Baby, mi położna mowiła, że jak szlak przetarty to jechać, bo czasem pępowina wypada, czy jakieś inne atrakcje i lepiej być pod obserwacją.. ale racja, czy skurcze się pojawią, czy nie tego nie wiemy 🤷🏻‍♀️

• Kicior Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka u mnie też było pyknięcie, ale wody chlusły, tyle że u mnie plykło koło pecherza, a jak u Ciebie w brzuchu to mógł poprostu pęcherz wyrzej pęknąć i dlatego wody się sączą a nie tak jak u mnie. I wydaje mi się że z tym wypadaniem pępowiny to właśnie w takim wypadku jak u mnie było, bo mi położne nie pozwoliły wstawać właśnie z tego powodu. Ale Ty masz doświadczenie to pewnie sama wiesz najlepiej co robić. 😉 Powodzenia, kciuki zaciśnięte i daj znać jak sytuacja. 😀

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja bym nie ryzykowała, zwlaszcza jak masz miec CC.
    U mnie tez bylo plamienie, zostawili mnie na oddziale, pozniej mialo byc ok i mialam spokojnie czekac do środy, a w sobotę wieczorem przy badaniu lekarz stwierdzil, ze robimy cc na cito - ryzyko odklejenia łożyska i pęknięcia blizny po cc.
    Takze moim zdaniem nie ma co bagatelizowac takich sytuacji, zwlaszcza, ze to kolejna ciaza i kolejna cc
    Tez myslalam, że to czop i tak stwierdzil jeden z lekarzy, a potem okazało się cos innego.
    Trzymam kciuki!

Wowka, co u Ciebie?

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior a co u Ignasia?? Co u Was? Moze gdzieś coś pominęłam ale chyba szansa na jutrzejsze wyjście tak? Czy z kimś pomyliłam?

U nas w końcu dziś waga Zosi 20g do przodu więc mam nadzieję że wagowo już bedzie dobrze no i żółtaczka też przy tych lampach będzie szła raczej w dół. Więc może jest szansa że w tym tyg wyjdziemy do domku???

Kicior lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda super, że Zosia w końcu idzie w górę z wagą, to świetna wiadomość! 😀❤️ I oby tak dalej.

A u nas też do przodu, mały wcina ze smoczka i sondy już nie ma (i oby już nie potrzebował). Jeszcze troszkę się męczy przy tym jedzeniu więc jutro na lewno nie wyjdzie, ale może w tym tygodniu, tylko że na razie to nic pewnego no bo to od niego zależy czy uda mu się to jedzenie opanować już na spokojnie. Ale jestem dobrej myśli i już nie mogę się doczekać. 😀😀

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a Ty kiedy miałaś mieć cc? Nie 5go lub 6go? Jak się zaczęło to chyba dobrze? Chciałaś nie na zimno :)

A ja dziś siedząc w kinie czułam Małego... w pośladku! Daję słowo, normalnie jakby mi w pośladek wchodził. Śmieszne uczucie.
    Nie jestem jeszcze gotowa. Jeszcze tydzień bym chciała pochodzić i będzie akurat. Dojdą rzeczy, ogarnę wszystko w domu, przyjdzie gbs.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Jola, jak Twoje swędzenie? U mnie to jest Matrix. Miałam parę dni, kiedy budziłam się i pół godziny drapałam po dłoniach. A teraz nic...Mam tylko mega suche między palcami i łuszczące, ale nie swędzi.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę jeszcze tydzień... przekroczyć 38tc i niech się rodzi.. psychicznie nie zdążyłam się jeszcze nastawić 🤦🏻‍♀️😆

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny 9 miesięcy chodzi się w ciąży a widzę że nie tylko ja psychicznie nieprzygotowana się czuje:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, ja jestem „posrana”, bo mi za szybko zleciało 😆 dlatego proszę dziecię o tydzień jeszcze... choć tak mnie dziś napiera od dołu i kłuje, że nie wiem, ile czasu mi zostało...

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala. Odszedl mi czop i mam skurcze choc nieregularne ale jakiegoa mam wewnetrznego stesa i wole podjechac.

baby, Sylwia Sylwia, ma.rysia, Kicior, Freja000 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Jade do szpitala. Odszedl mi czop i mam skurcze choc nieregularne ale jakiegoa mam wewnetrznego stesa i wole podjechac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Powodzonka Kotka! A jak wody? Odchodzą, czy z tym cisza?

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ