Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
KotkaPsotka3 wrote:A mi sie chyba wody sacza...
Polozylam sie na drzemke i jak sie obudzilam to poczulam taki pykniecie wndole brzucha ale nic sie nie stalo. Za jakies pol godziny jak juz wstalam to cos mi wyplynelo i nie mogly to byc siki bo bylam przed chwila w toalecie.
W majtkach mokra plama a na papierze rozowa woda z nitkami krwi.
Teraz nie wiem co robic. Kurde niedziela wieczor to chyba najgorszy czas na szpital chociaz z drugiej strony jutro bedzie swieza zmiana i moja lekarka.
Gorzej, ze dzisiaj wieczorem mamy wyjscie ze znajomymi do restauracji. Mezowi powiedzialam, ze moze poprostu wezmy moje rzeczy, jedzmy do tej resto i jakby co to prosto stamtad do szpitala zwlaszcza, ze akurat juz tesciowie u nas bede pilniwac dzieci.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
KotkaPsotka_ to pewnie wody. Trzymam kciuki.
U mnie znowu skurcze trzymają mnie od 10 ale myślę, że to znowu straszaki bo nie są regularne i nie nasilają die 😣 Mogło by się już coś u mnie dziać już bym chciała mieć ten poród za sobą. Znając życie chwyci mnie w nocy. Eh... -
nick nieaktualny
-
Kotka, jak się tylko sączą albo czop odchodzi to pewnie do poniedziałku wytrzymasz. To tylko jedna noc.
Ale pewnie, torbę warto mieć przy sobie.
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 17:31
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Kotka jak sie dobrze czujesz to weź w razie czego torbę do auta i jedzcie na to spotkanie. Trochę wyluzujesz a co ma być to i tak będzie ☺
Pamiętacie moja szwagierkę której trzeci porod niedawno zaczął się też od odejścia wód? Urodziła prawie 2 doby później. I to z indukowanego porodu.
Choć ja moje pierwsze urodziłam niespełna 5 godzin od odejścia wód - ale miałam prawie od razu skurcze i rozwarcie dość ładne -
nick nieaktualnyJeśli to czop, to luzik 🙂 wody lały by się bardziej i bardziej...
Baby, mi położna mowiła, że jak szlak przetarty to jechać, bo czasem pępowina wypada, czy jakieś inne atrakcje i lepiej być pod obserwacją.. ale racja, czy skurcze się pojawią, czy nie tego nie wiemy 🤷🏻♀️
-
Kotka u mnie też było pyknięcie, ale wody chlusły, tyle że u mnie plykło koło pecherza, a jak u Ciebie w brzuchu to mógł poprostu pęcherz wyrzej pęknąć i dlatego wody się sączą a nie tak jak u mnie. I wydaje mi się że z tym wypadaniem pępowiny to właśnie w takim wypadku jak u mnie było, bo mi położne nie pozwoliły wstawać właśnie z tego powodu. Ale Ty masz doświadczenie to pewnie sama wiesz najlepiej co robić. 😉 Powodzenia, kciuki zaciśnięte i daj znać jak sytuacja. 😀26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualnyKotka, ja bym nie ryzykowała, zwlaszcza jak masz miec CC.
U mnie tez bylo plamienie, zostawili mnie na oddziale, pozniej mialo byc ok i mialam spokojnie czekac do środy, a w sobotę wieczorem przy badaniu lekarz stwierdzil, ze robimy cc na cito - ryzyko odklejenia łożyska i pęknięcia blizny po cc.
Takze moim zdaniem nie ma co bagatelizowac takich sytuacji, zwlaszcza, ze to kolejna ciaza i kolejna cc
Tez myslalam, że to czop i tak stwierdzil jeden z lekarzy, a potem okazało się cos innego.
Trzymam kciuki!
Wowka, co u Ciebie? -
Kicior a co u Ignasia?? Co u Was? Moze gdzieś coś pominęłam ale chyba szansa na jutrzejsze wyjście tak? Czy z kimś pomyliłam?
U nas w końcu dziś waga Zosi 20g do przodu więc mam nadzieję że wagowo już bedzie dobrze no i żółtaczka też przy tych lampach będzie szła raczej w dół. Więc może jest szansa że w tym tyg wyjdziemy do domku???Kicior lubi tę wiadomość
-
Jagoda super, że Zosia w końcu idzie w górę z wagą, to świetna wiadomość! 😀❤️ I oby tak dalej.
A u nas też do przodu, mały wcina ze smoczka i sondy już nie ma (i oby już nie potrzebował). Jeszcze troszkę się męczy przy tym jedzeniu więc jutro na lewno nie wyjdzie, ale może w tym tygodniu, tylko że na razie to nic pewnego no bo to od niego zależy czy uda mu się to jedzenie opanować już na spokojnie. Ale jestem dobrej myśli i już nie mogę się doczekać. 😀😀
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Kotka, a Ty kiedy miałaś mieć cc? Nie 5go lub 6go? Jak się zaczęło to chyba dobrze? Chciałaś nie na zimno
A ja dziś siedząc w kinie czułam Małego... w pośladku! Daję słowo, normalnie jakby mi w pośladek wchodził. Śmieszne uczucie.
Nie jestem jeszcze gotowa. Jeszcze tydzień bym chciała pochodzić i będzie akurat. Dojdą rzeczy, ogarnę wszystko w domu, przyjdzie gbs. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny