X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    A mi sie chyba wody sacza...
    Polozylam sie na drzemke i jak sie obudzilam to poczulam taki pykniecie wndole brzucha ale nic sie nie stalo. Za jakies pol godziny jak juz wstalam to cos mi wyplynelo i nie mogly to byc siki bo bylam przed chwila w toalecie.
    W majtkach mokra plama a na papierze rozowa woda z nitkami krwi.

Teraz nie wiem co robic. Kurde niedziela wieczor to chyba najgorszy czas na szpital chociaz z drugiej strony jutro bedzie swieza zmiana i moja lekarka.

Gorzej, ze dzisiaj wieczorem mamy wyjscie ze znajomymi do restauracji. Mezowi powiedzialam, ze moze poprostu wezmy moje rzeczy, jedzmy do tej resto i jakby co to prosto stamtad do szpitala zwlaszcza, ze akurat juz tesciowie u nas bede pilniwac dzieci.
    To pewnie wody.... Obserwuj się i w razie niepewności jak tylko Intuicja ci podpowie bez względu na porę doby jedz na IP

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nic sie nie dzieje. Bardzo licze ze dopiero w poniedzialek mnie potna bo wiadomo ze w niedziele w szpitalu malo personelu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka_ to pewnie wody. Trzymam kciuki.

U mnie znowu skurcze trzymają mnie od 10 ale myślę, że to znowu straszaki bo nie są regularne i nie nasilają die 😣 Mogło by się już coś u mnie dziać już bym chciała mieć ten poród za sobą. Znając życie chwyci mnie w nocy. Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, mi przy trzecim porodzie kazali po odejściu wód przyjechać.. u nas akcja może się rozwinąć szybko..
    Nadal się coś sączy?

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Kotka, mi przy trzecim porodzie kazali po odejściu wód przyjechać.. u nas akcja może się rozwinąć szybko..
    Nadal się coś sączy?

Nic. Jedynie papier czasem troche brazowy. Czyli raczej czop. Jak tylko poxzuje skurcze to pojade.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, jak się tylko sączą albo czop odchodzi to pewnie do poniedziałku wytrzymasz. To tylko jedna noc.
    Ale pewnie, torbę warto mieć przy sobie.
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 17:31

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak sie dobrze czujesz to weź w razie czego torbę do auta i jedzcie na to spotkanie. Trochę wyluzujesz a co ma być to i tak będzie ☺

Pamiętacie moja szwagierkę której trzeci porod niedawno zaczął się też od odejścia wód? Urodziła prawie 2 doby później. I to z indukowanego porodu.
    Choć ja moje pierwsze urodziłam niespełna 5 godzin od odejścia wód - ale miałam prawie od razu skurcze i rozwarcie dość ładne

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to czop, to luzik 🙂 wody lały by się bardziej i bardziej...

Baby, mi położna mowiła, że jak szlak przetarty to jechać, bo czasem pępowina wypada, czy jakieś inne atrakcje i lepiej być pod obserwacją.. ale racja, czy skurcze się pojawią, czy nie tego nie wiemy 🤷🏻‍♀️

• Kicior Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka u mnie też było pyknięcie, ale wody chlusły, tyle że u mnie plykło koło pecherza, a jak u Ciebie w brzuchu to mógł poprostu pęcherz wyrzej pęknąć i dlatego wody się sączą a nie tak jak u mnie. I wydaje mi się że z tym wypadaniem pępowiny to właśnie w takim wypadku jak u mnie było, bo mi położne nie pozwoliły wstawać właśnie z tego powodu. Ale Ty masz doświadczenie to pewnie sama wiesz najlepiej co robić. 😉 Powodzenia, kciuki zaciśnięte i daj znać jak sytuacja. 😀

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja bym nie ryzykowała, zwlaszcza jak masz miec CC.
    U mnie tez bylo plamienie, zostawili mnie na oddziale, pozniej mialo byc ok i mialam spokojnie czekac do środy, a w sobotę wieczorem przy badaniu lekarz stwierdzil, ze robimy cc na cito - ryzyko odklejenia łożyska i pęknięcia blizny po cc.
    Takze moim zdaniem nie ma co bagatelizowac takich sytuacji, zwlaszcza, ze to kolejna ciaza i kolejna cc
    Tez myslalam, że to czop i tak stwierdzil jeden z lekarzy, a potem okazało się cos innego.
    Trzymam kciuki!

Wowka, co u Ciebie?

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior a co u Ignasia?? Co u Was? Moze gdzieś coś pominęłam ale chyba szansa na jutrzejsze wyjście tak? Czy z kimś pomyliłam?

U nas w końcu dziś waga Zosi 20g do przodu więc mam nadzieję że wagowo już bedzie dobrze no i żółtaczka też przy tych lampach będzie szła raczej w dół. Więc może jest szansa że w tym tyg wyjdziemy do domku???

Kicior lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda super, że Zosia w końcu idzie w górę z wagą, to świetna wiadomość! 😀❤️ I oby tak dalej.

A u nas też do przodu, mały wcina ze smoczka i sondy już nie ma (i oby już nie potrzebował). Jeszcze troszkę się męczy przy tym jedzeniu więc jutro na lewno nie wyjdzie, ale może w tym tygodniu, tylko że na razie to nic pewnego no bo to od niego zależy czy uda mu się to jedzenie opanować już na spokojnie. Ale jestem dobrej myśli i już nie mogę się doczekać. 😀😀

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a Ty kiedy miałaś mieć cc? Nie 5go lub 6go? Jak się zaczęło to chyba dobrze? Chciałaś nie na zimno :)

A ja dziś siedząc w kinie czułam Małego... w pośladku! Daję słowo, normalnie jakby mi w pośladek wchodził. Śmieszne uczucie.
    Nie jestem jeszcze gotowa. Jeszcze tydzień bym chciała pochodzić i będzie akurat. Dojdą rzeczy, ogarnę wszystko w domu, przyjdzie gbs.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Jola, jak Twoje swędzenie? U mnie to jest Matrix. Miałam parę dni, kiedy budziłam się i pół godziny drapałam po dłoniach. A teraz nic...Mam tylko mega suche między palcami i łuszczące, ale nie swędzi.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę jeszcze tydzień... przekroczyć 38tc i niech się rodzi.. psychicznie nie zdążyłam się jeszcze nastawić 🤦🏻‍♀️😆

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny 9 miesięcy chodzi się w ciąży a widzę że nie tylko ja psychicznie nieprzygotowana się czuje:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, ja jestem „posrana”, bo mi za szybko zleciało 😆 dlatego proszę dziecię o tydzień jeszcze... choć tak mnie dziś napiera od dołu i kłuje, że nie wiem, ile czasu mi zostało...

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala. Odszedl mi czop i mam skurcze choc nieregularne ale jakiegoa mam wewnetrznego stesa i wole podjechac.

baby, Sylwia Sylwia, ma.rysia, Kicior, Freja000 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Jade do szpitala. Odszedl mi czop i mam skurcze choc nieregularne ale jakiegoa mam wewnetrznego stesa i wole podjechac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Powodzonka Kotka! A jak wody? Odchodzą, czy z tym cisza?

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ