X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Praskovia to u mnie starsza chyba od 26 tyg była głową w dół. A ten chuncwot posladkowo siedzi, i ja glupia już przeżywam, czy się obróci 🫣 Chociaż ma czas do dnia porodu, ale już oczywiście wizja ciężkiego porodu. Obracanie, albo cc 🙀

O to to! Właśnie o to chodzi, że u mnie też starszy od połowy ciąży siedział jak trzeba, a młody kołkiem stanął. 🤣 I ja oczywiście wiedziałam, że ma jeszcze baaaaardzo dużo czasu, żeby się obrócić, bodajże jeszcze z półtora miesiąca, ale w głowie już cc i panika! 🤪 Więc cieszę się, że wykazał chęć współpracy!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh mam nadzieję, że na wizytę w sierpniu już się obróci 😛

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) początek 29 tc, Malutki 1120g :) wszystko ok bo i mamy już L4 dużo mam odpoczywać, wszystko długie i zamknięte ale noga strasznie puchnie bo w niej mam żylaka po 2 ciąży (teraz wiem, że po tym porodzie będę musiała usunąć na szczęście) no i mam się oszczędzać i nie szaleć z km 😂 bo dziennie minimum 5-7 km.

Kropka6, Praskovia lubią tę wiadomość

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Freya21 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiadomienie o tym, że zaczynam 3 trymestr i 7my miesiąc ciąży zmotywowała mnie do tego, żeby się odezwać :) u nas wszystko dobrze, Igusia rośnie, nie dokucza tak bardzo jak jej starsza siostra, waży ok 1100g, ułożona główką w dół i nie chce pokazać swojej buźki na ostatnich badaniach 🙂 jestem po krzywej, wszystko w normie. Czuję się dobrze, aktualnie odpoczywam nad morzem i delikatnie spaceruję. Gdyby nie rwa kulszowa, to byłoby idealnie 🙂 jestem przykładem na to, że każda ciąża jest inna - ze starszą pobyty w szpitalu, cukrzyca ciążowa, spinanie brzucha, pas ciążowy i leżenie, a tutaj póki co spokojne oczekiwanie. Obym tylko czegoś nie wykrakała 😆 pozdrawiam Was i poczytuję!

Kropka6, Praskovia lubią tę wiadomość

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya, Fiolka jakie dobre wieści, oby tak dalej!

Praskovia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie uświadomiłam, że w przyszłym tygodniu mamy pierwsze badanie III trymestru na wątku! Jak to zleciało! Ja też mam już umówione na 24.07, przecież to zaraz! 😳

Czy Was też forum przerzuciło na ovufriend?

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przerzuciło i to była miła niespodzianka 😬
    Ja mam wizytę i USG III trymestru w piątek 21.07 🥹

A dziś witam 30 TC
    Brzmi poważnie ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo ładniejszy layout na ovufriend :)

Wy już usg III trymestru a u mnie nawet jeszcze nie 100dniówka xD
    Za to pojutrze kończę pracę i wreszcie będę mogła skupić się na dokończeniu wyprawki, kursie błękitnego porodu i odpoczynku... Chociaż z tym odpoczynkiem to zobaczymy bo ja zawsze jakiś projekt sobie znajdę i pewnie będę chciała płot przeciw sarnom w ogródku stawiać :P Jednak grunt że odpadną mi stresy służbowe.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przerzuciło i nie wiedziałam chwilę jak wrócić 🫣 ja wizyte ma dopiero 8 sierpnia czyli 32+1 😁

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiedziałam co jest grane.
    Teraz zauważyłam małym drukiem że przeniesione.

U mnie dzisiaj była krzywa. Wypiłam duszkiem bo mi się tak chciało pić że normalnie za mało dostałam 🤣🤣🤣 Tylko zdążyłam się oblizać.
    Wyniki super. Przynajmniej jedna dieta mnie ominęła.

80,4/ 125,9/106,3

W wymazie oczywiście coś wyszło, krew nie najgorsza. Najważniejsze że hemoglobina i magnez nie spada już bardziej jak na razie.
    Zobaczę w sobotę u swojej ginki co tam słychać

[age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krzywa wyszła mega dziwaczna 😳
    81/84/91
    Ale podobno lepiej w tę stronę 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• OvuFriend

Wysłany: 12 lipca 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!🙂

Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰

💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥

Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
    💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
    💜Odliczanie dni do porodu
    💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
    💜Porada na każdy dzień ciąży
    💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.

Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
    Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!

Miłego korzystania! 🙂

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mi krzywa wyszła mega dziwaczna 😳
    81/84/91
    Ale podobno lepiej w tę stronę 🤷🏻‍♀️

Nisko, szczegolnie ten środkowy wynik, bo pierwszy i po 2 godzinach raczej dobry, może mało zjadłaś na noc? Ale chyba lepiej w tą stronę 😛 możesz przynajmniej sobie coś podgryź' 🫣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja ogólnie raczej nie jem już po godzinie 16-17. Jeśli już to sporadycznie się zdarza. A dzień przed krzywą zjadłam dość obficie o 18 i byłam pewna, że wyjdzie wyżej (pobrania zaczynałam ok 9:30). Ale ja zawsze mam dość niski cukier bo przeważnie na czczo mam 75-82 🙈

Ale lepiej tak niż w drugą stronę. Nadciśnienie mi wystarczy, cukrzycy podziękujemy 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to ja o 22 ostatni posiłek muszę jeść i sniadanie najlepiej okolo 7-7:30 😛 ale powiem Wam od piątku ściśle trzymam się diety i wyniki mam super. No dziś przy kolacji trochę od górną granicą, ale tylko dlatego że testuje chleby, który lepszy i ma niższy indeks i dziś była zmiana plus, córka jadła borówki i jak sprzątałam po kolacji, to tam haps jedną haps drugą borówkę i dopiero później do mnie dotarło, że ja na diecie 🙉
    Ale kilogram w dół na wadze a dieta od piątku.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od nastu lat mam taki dziwny tryb żywieniowy i śniadanie jem przeważnie ok 10, potem coś przekąsze ok 13-14 i ok 16-17 obiad. I tak od X lat. Więc dla mnie bycie na czczo do badań nie jest żadnym obciążeniem bo zwyczajnie nie jem tak rano :)
    A w ciąży w ogóle apetyt mam strasznie słaby 🙄 rzadko kiedy mam na co naprawdę ochotę i raczej jem "bo trzeba".
    Dziś 30 TC zaczynamy i jeszcze nie dobilam do wagi sprzed ciąży 🤷🏻‍♀️ dzisiaj bilans -2,2 kg w stosunku do początkowej wagi 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Dużo ładniejszy layout na ovufriend :)

Wy już usg III trymestru a u mnie nawet jeszcze nie 100dniówka xD
    Za to pojutrze kończę pracę i wreszcie będę mogła skupić się na dokończeniu wyprawki, kursie błękitnego porodu i odpoczynku... Chociaż z tym odpoczynkiem to zobaczymy bo ja zawsze jakiś projekt sobie znajdę i pewnie będę chciała płot przeciw sarnom w ogródku stawiać :P Jednak grunt że odpadną mi stresy służbowe.

Też uważam, że zmiana na plus! A co do płotu na sarny- mam to samo! 😅 Ale u mnie to albo grubo albo wcale- przycinanie drzewek, karczowanie korzeni, porządkowanie lasu? TAK! Brudne gary w zlewie? Meh, w ciąży jestem, może nie warto się tak przemęczać, za godzinkę… 🤣

Dziewczyny, cieszę się, że wasze krzywe wyszły dobrze! Kolejny krok do przodu i lecimy dalej!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od prawie 2 tygodni walczę z rwą kulszową, która mnie niesamowicie wkurza i opóźnia 🙄
    Nie mogę chodzić bez bólu, ledwo młodą podnoszę i zmuszam się tak naprawdę do wysiłku fizycznego. Gdyby nie ten kręgosłup to byłoby cudownie 🙄
    Jutro muszę wyplewic rabatę kwiatową a potem będę zaczynać robić 🫙🥒 na zimę 😬
    W przyszłym tygodniu planuje koszenie trawnika i o ile traktorkiem jest luzik tak cały czas zastanawiam się, jak ja to zrobię kosą spalinową 😅 oczywiście sąsiad oferował, że to zrobi ale ja nikomu nie ufam w tej kwestii - jak ja to robię to z moich krzewów nawet listek nie spadnie 🤣 oczyma wyobraźni widzę, jak sąsiad kosi a moje hortensje i azalie fruwają 🤣
    Oby tylko kręgosłup puścił choć trochę

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Jeśli się tu odzywałam to chyba tylko na samym początku :D Ale zniechęcało mnie ciągłe logowanie na Belly Best Friend ;)
    Chętnie spędzę z również Wami ten III trymestr w oczekiwaniu na nasze bobasy, jeśli mogę 🍀
    Do tej pory głównie udzielałam się w wątku miesięcznym na styczniowych staraczkach:)
    Mój planowy termin porodu to 2.10 :)

GrubAsia lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mogłam zaskoczyć o co chodzi z przerzucaniem na ovufriend, dopiero dzisiaj ogarnęłam 🙈 :D

u mnie gorący czas, tydzień temu skoczyliśmy na 4 dni do Wrocławia do szwagrostwa, świętowali 10 rocznicę ślubu, także trochę czasu rodzinnie, trochę na inne rozrywki i oczywiście mało czasu na odpoczynek, niby urlop, ale nie wyszło... :D sama trasa w jedną stronę to 530 km, ale pocisnęłam "szybko" :D fajnie było, tylko szkoda, że tak gorąco, u nas temperatura przeważnie w okolicach 26 stopni, a tam dla mnie sauna 34 🫣 dobrze, że w międzyczasie skoczyliśmy jeszcze na basen z córą, to dało się żyć :)
    po powrocie kiepska "niespodzianka", tzn. ledwo mama zaczęła się wygrzebywać po operacji usunięcia tarczycy i komplikacjach, to z kolei od razu w nocy po naszym powrocie mieliśmy akcję SOR - tato trafił do szpitala z ostrą niewydolnością nerek, do tego nie dość, że guz prostaty, to jeszcze znamię na nodze z podejrzeniem czerniaka. To aż nie do uwierzenia, niekończące się pasmo nieszczęść :( Chwilowo przerasta mnie to wszystko, tzn oczywiście udaję, że super ogarniam, taki już mam charakter 🙄 wspieram mamę, tatę, biegam z pracy do szpitala, od rodziców do swojej rodziny, bo córka i mąż i też trzeba jakoś żyć, ale zaczynam czuć, że nie daję rady 😬
    ratuję się jak mogę masażami, bo kręgosłup daje popalić, rwa kulszowa w pełni, promieniuje na nogę. Moja uro fizjo mówi, że jestem tragicznie spięta, plecy jak skała, brzuch też się spina, okleja mnie tejpami i tak się toczę 🤦🏻‍♀️ no ale co się dziwić jak od kilku miesięcy stres na ekstremalnym poziomie, jak u mnie z ciążą zaczął się spokojniejszy czas, to u rodziców choroby i problemy z kategorii grubego kalibru, wyrabianie tryliard % normy 🙄
    od poniedziałku poddaje się, przechodzę na L4, muszę trochę zadbać o siebie. We wtorek 18 lipca wizyta, to też podejrzę Małą co tam u niej słychać, nie mogę się doczekać :)

Ps. witam się z Wami w III trymestrze 🙉 ależ to pędzi 🥰 z tej okazji aktualizacja, dosłownie sprzed chwili 🙈 z pracy :D

6ce6bb105de4d.jpghttps://zapodaj.net/plik-G1JXESdlEe

9f42260f818f2.jpghttps://zapodaj.net/plik-nZgf97zPcW

Na wadze +2 kg. Brzuszek okrąglutki, przez ostatnie 3 tygodnie dosłownie wystrzelił 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 11:34

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ