PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka6 wrote:Praskovia to u mnie starsza chyba od 26 tyg była głową w dół. A ten chuncwot posladkowo siedzi, i ja glupia już przeżywam, czy się obróci 🫣 Chociaż ma czas do dnia porodu, ale już oczywiście wizja ciężkiego porodu. Obracanie, albo cc 🙀
O to to! Właśnie o to chodzi, że u mnie też starszy od połowy ciąży siedział jak trzeba, a młody kołkiem stanął. 🤣 I ja oczywiście wiedziałam, że ma jeszcze baaaaardzo dużo czasu, żeby się obrócić, bodajże jeszcze z półtora miesiąca, ale w głowie już cc i panika! 🤪 Więc cieszę się, że wykazał chęć współpracy! -
My już po wizycie
początek 29 tc, Malutki 1120g
wszystko ok bo i mamy już L4 dużo mam odpoczywać, wszystko długie i zamknięte ale noga strasznie puchnie bo w niej mam żylaka po 2 ciąży (teraz wiem, że po tym porodzie będę musiała usunąć na szczęście) no i mam się oszczędzać i nie szaleć z km 😂 bo dziennie minimum 5-7 km.
Kropka6, Praskovia lubią tę wiadomość
[url=https://www.tickerfactory.com[/url]
2010 🩷 Alicja
2012 🩷 Julia
2023 🩵 Aleksander -
Hej dziewczyny, powiadomienie o tym, że zaczynam 3 trymestr i 7my miesiąc ciąży zmotywowała mnie do tego, żeby się odezwać
u nas wszystko dobrze, Igusia rośnie, nie dokucza tak bardzo jak jej starsza siostra, waży ok 1100g, ułożona główką w dół i nie chce pokazać swojej buźki na ostatnich badaniach 🙂 jestem po krzywej, wszystko w normie. Czuję się dobrze, aktualnie odpoczywam nad morzem i delikatnie spaceruję. Gdyby nie rwa kulszowa, to byłoby idealnie 🙂 jestem przykładem na to, że każda ciąża jest inna - ze starszą pobyty w szpitalu, cukrzyca ciążowa, spinanie brzucha, pas ciążowy i leżenie, a tutaj póki co spokojne oczekiwanie. Obym tylko czegoś nie wykrakała 😆 pozdrawiam Was i poczytuję!
Kropka6, Praskovia lubią tę wiadomość
-
Mnie przerzuciło i to była miła niespodzianka 😬
Ja mam wizytę i USG III trymestru w piątek 21.07 🥹
A dziś witam 30 TC
Brzmi poważnie ❤️ -
Dużo ładniejszy layout na ovufriend
Wy już usg III trymestru a u mnie nawet jeszcze nie 100dniówka xD
Za to pojutrze kończę pracę i wreszcie będę mogła skupić się na dokończeniu wyprawki, kursie błękitnego porodu i odpoczynku... Chociaż z tym odpoczynkiem to zobaczymy bo ja zawsze jakiś projekt sobie znajdę i pewnie będę chciała płot przeciw sarnom w ogródku stawiaćJednak grunt że odpadną mi stresy służbowe.
-
Ja też nie wiedziałam co jest grane.
Teraz zauważyłam małym drukiem że przeniesione.
U mnie dzisiaj była krzywa. Wypiłam duszkiem bo mi się tak chciało pić że normalnie za mało dostałam 🤣🤣🤣 Tylko zdążyłam się oblizać.
Wyniki super. Przynajmniej jedna dieta mnie ominęła.
80,4/ 125,9/106,3
W wymazie oczywiście coś wyszło, krew nie najgorsza. Najważniejsze że hemoglobina i magnez nie spada już bardziej jak na razie.
Zobaczę w sobotę u swojej ginki co tam słychać
-
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂 -
Sara30 wrote:Mi krzywa wyszła mega dziwaczna 😳
81/84/91
Ale podobno lepiej w tę stronę 🤷🏻♀️
Nisko, szczegolnie ten środkowy wynik, bo pierwszy i po 2 godzinach raczej dobry, może mało zjadłaś na noc? Ale chyba lepiej w tą stronę 😛 możesz przynajmniej sobie coś podgryź' 🫣 -
Kropka ja ogólnie raczej nie jem już po godzinie 16-17. Jeśli już to sporadycznie się zdarza. A dzień przed krzywą zjadłam dość obficie o 18 i byłam pewna, że wyjdzie wyżej (pobrania zaczynałam ok 9:30). Ale ja zawsze mam dość niski cukier bo przeważnie na czczo mam 75-82 🙈
Ale lepiej tak niż w drugą stronę. Nadciśnienie mi wystarczy, cukrzycy podziękujemy 😅 -
Ha to ja o 22 ostatni posiłek muszę jeść i sniadanie najlepiej okolo 7-7:30 😛 ale powiem Wam od piątku ściśle trzymam się diety i wyniki mam super. No dziś przy kolacji trochę od górną granicą, ale tylko dlatego że testuje chleby, który lepszy i ma niższy indeks i dziś była zmiana plus, córka jadła borówki i jak sprzątałam po kolacji, to tam haps jedną haps drugą borówkę i dopiero później do mnie dotarło, że ja na diecie 🙉
Ale kilogram w dół na wadze a dieta od piątku. -
Ja od nastu lat mam taki dziwny tryb żywieniowy i śniadanie jem przeważnie ok 10, potem coś przekąsze ok 13-14 i ok 16-17 obiad. I tak od X lat. Więc dla mnie bycie na czczo do badań nie jest żadnym obciążeniem bo zwyczajnie nie jem tak rano
A w ciąży w ogóle apetyt mam strasznie słaby 🙄 rzadko kiedy mam na co naprawdę ochotę i raczej jem "bo trzeba".
Dziś 30 TC zaczynamy i jeszcze nie dobilam do wagi sprzed ciąży 🤷🏻♀️ dzisiaj bilans -2,2 kg w stosunku do początkowej wagi 🤷🏻♀️ -
Eskalopka wrote:Dużo ładniejszy layout na ovufriend
Wy już usg III trymestru a u mnie nawet jeszcze nie 100dniówka xD
Za to pojutrze kończę pracę i wreszcie będę mogła skupić się na dokończeniu wyprawki, kursie błękitnego porodu i odpoczynku... Chociaż z tym odpoczynkiem to zobaczymy bo ja zawsze jakiś projekt sobie znajdę i pewnie będę chciała płot przeciw sarnom w ogródku stawiaćJednak grunt że odpadną mi stresy służbowe.
Też uważam, że zmiana na plus! A co do płotu na sarny- mam to samo! 😅 Ale u mnie to albo grubo albo wcale- przycinanie drzewek, karczowanie korzeni, porządkowanie lasu? TAK! Brudne gary w zlewie? Meh, w ciąży jestem, może nie warto się tak przemęczać, za godzinkę… 🤣
Dziewczyny, cieszę się, że wasze krzywe wyszły dobrze! Kolejny krok do przodu i lecimy dalej! -
Ja od prawie 2 tygodni walczę z rwą kulszową, która mnie niesamowicie wkurza i opóźnia 🙄
Nie mogę chodzić bez bólu, ledwo młodą podnoszę i zmuszam się tak naprawdę do wysiłku fizycznego. Gdyby nie ten kręgosłup to byłoby cudownie 🙄
Jutro muszę wyplewic rabatę kwiatową a potem będę zaczynać robić 🫙🥒 na zimę 😬
W przyszłym tygodniu planuje koszenie trawnika i o ile traktorkiem jest luzik tak cały czas zastanawiam się, jak ja to zrobię kosą spalinową 😅 oczywiście sąsiad oferował, że to zrobi ale ja nikomu nie ufam w tej kwestii - jak ja to robię to z moich krzewów nawet listek nie spadnie 🤣 oczyma wyobraźni widzę, jak sąsiad kosi a moje hortensje i azalie fruwają 🤣
Oby tylko kręgosłup puścił choć trochę -
Cześć Dziewczyny
Jeśli się tu odzywałam to chyba tylko na samym początkuAle zniechęcało mnie ciągłe logowanie na Belly Best Friend
Chętnie spędzę z również Wami ten III trymestr w oczekiwaniu na nasze bobasy, jeśli mogę 🍀
Do tej pory głównie udzielałam się w wątku miesięcznym na styczniowych staraczkach:)
Mój planowy termin porodu to 2.10GrubAsia lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
też nie mogłam zaskoczyć o co chodzi z przerzucaniem na ovufriend, dopiero dzisiaj ogarnęłam 🙈
u mnie gorący czas, tydzień temu skoczyliśmy na 4 dni do Wrocławia do szwagrostwa, świętowali 10 rocznicę ślubu, także trochę czasu rodzinnie, trochę na inne rozrywki i oczywiście mało czasu na odpoczynek, niby urlop, ale nie wyszło...sama trasa w jedną stronę to 530 km, ale pocisnęłam "szybko"
fajnie było, tylko szkoda, że tak gorąco, u nas temperatura przeważnie w okolicach 26 stopni, a tam dla mnie sauna 34 🫣 dobrze, że w międzyczasie skoczyliśmy jeszcze na basen z córą, to dało się żyć
po powrocie kiepska "niespodzianka", tzn. ledwo mama zaczęła się wygrzebywać po operacji usunięcia tarczycy i komplikacjach, to z kolei od razu w nocy po naszym powrocie mieliśmy akcję SOR - tato trafił do szpitala z ostrą niewydolnością nerek, do tego nie dość, że guz prostaty, to jeszcze znamię na nodze z podejrzeniem czerniaka. To aż nie do uwierzenia, niekończące się pasmo nieszczęśćChwilowo przerasta mnie to wszystko, tzn oczywiście udaję, że super ogarniam, taki już mam charakter 🙄 wspieram mamę, tatę, biegam z pracy do szpitala, od rodziców do swojej rodziny, bo córka i mąż i też trzeba jakoś żyć, ale zaczynam czuć, że nie daję rady 😬
ratuję się jak mogę masażami, bo kręgosłup daje popalić, rwa kulszowa w pełni, promieniuje na nogę. Moja uro fizjo mówi, że jestem tragicznie spięta, plecy jak skała, brzuch też się spina, okleja mnie tejpami i tak się toczę 🤦🏻♀️ no ale co się dziwić jak od kilku miesięcy stres na ekstremalnym poziomie, jak u mnie z ciążą zaczął się spokojniejszy czas, to u rodziców choroby i problemy z kategorii grubego kalibru, wyrabianie tryliard % normy 🙄
od poniedziałku poddaje się, przechodzę na L4, muszę trochę zadbać o siebie. We wtorek 18 lipca wizyta, to też podejrzę Małą co tam u niej słychać, nie mogę się doczekać
Ps. witam się z Wami w III trymestrze 🙉 ależ to pędzi 🥰 z tej okazji aktualizacja, dosłownie sprzed chwili 🙈 z pracy
https://zapodaj.net/plik-G1JXESdlEe
https://zapodaj.net/plik-nZgf97zPcW
Na wadze +2 kg. Brzuszek okrąglutki, przez ostatnie 3 tygodnie dosłownie wystrzelił 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 11:34