PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej Galadriela, trzymaj się. Ale pamiętaj, to dla dobra maluszka, lekarze z powietrza nie chca wywoływać w dodatku że to jeszcze 35+...
Takze trzymaj się mocno, jesteśmy z Tobą!
Mała Syrenka czyli by wychodziło że 13 urodze jak sobie umysliłam za pierwszym razem 🙈
A co przyspieszaczy, to chyba jak natura nie chce, to i przyspieszacze nie pomogą. Ja przecież fryga, biegam po sklepach, nosze moja 13kg dwulatke. Sprzatam non stop. Spacery i nic.. w sensie z takich fizycznych nic. A ile sie w sobotę nasłuchałam, że urodze bo wzięłam mała na ręce 🤦🏻♀️
Chyba jedynie może męża wykorzystać mi zostało, bo ostatnio to nie mam w ogóle ochoty. Jeszcze ten czop odchodzi. To w ogóle 😛
U mnie żelazo w pierwzej jak i teraz ciąży przeważnie w okolicach 13. A jak brałam preparaty jakieś z większona dawka zelaza, to zaraz biegunka i to taka zielona. Więc albo złe wchłanianie, albo za dużo żelaza, także ja nie biorę.. -
nick nieaktualnyGaladriela, trzymam kciuki. Ja czekam dzisiaj na wyniki. Pewnie będą koło południa. Uwierz ze lepiej przy wysokich kwasach na prawdę wywołać i wcześniej rozwiązać. To jest na prawdę niebezpieczne przetrzymywanie. Ja w ostatniej ciąży miałam 68 jak poszłam na cc i urodziłam 35+2.
Dzisiaj inny lekarz inne zalecenia. Do 36 tyg sterydy się podaje. Śmieszne. Ale tak w szpitalach jest co lekarz to inna decyzja. -
Mala_syrenka wrote:Kropka, nie upierałabym się na Twoim miejscu przy tym 13. Myślę,że raczej bliżej tego 39tc. Byle bez wywołania.
Raczej w tym tygodniu sie nic nie wydarzy u mnie, ale na pewno do 39 nie dotrwam 😛 jak juz jakis 38+. chociaż ze wzgledu na tą noge, to na prawdę teraz ze smieszkowania, chciałabym już... wczoraj tak mi w kość dawało to. A dziś w nocy pol spałam u córki na łóżku. Żeby już nie musieć wstawać, klaść się itd. Dzis do kuriera do drzwi ledwo doczłapałam się.. no siekło mnie.. -
Ania_1003 wrote:Dziewczyny czy można wypić jedną tabletkę do rozpuszczania Eferalganu?
Wiem że któreś z przeciwbólowych nie powinno się brać.
Aniu to czysty paracetamol - ja piłam 2x w tej ciąży, a tak to biorę w tabletkach i w sumie lekarz mi mowil, że można chociaż nie pytałam konkretnie o nazwę handlową tylko o substancje czynna -
Galadriela trzymaj sie! Jestesmy z Toba myslami.
Ja od soboty mam skurcze przepowaidajace, nie spodziewalam sie tak szybko szczegolnie ze w pierwszej ciazy w ogole nie mialam. Teraz od 20tyg brzuch mi twardnieje ale od dwoch dni to juz cos innego, czuje jak skurcz sie zbliza i zaraz puszcza (po jakiejs minucie). Poki co kilka razy dziennie. Troche mnie to martwi bo to jeszcze 7tyg , i mam nadzieje ze jeszcze 4 tyg minimum mlody wytrzyma. Nic nie mam gotowe. Dzis wrzucilam pierwsza partie prania zeby chociaz koszule na porod miec. W pierwszej ciazy jak wrzucilam pranie wieczorem to na drugi dzien urodzilam. Oby nie tym razem! -
elforia wrote:Aniu to czysty paracetamol - ja piłam 2x w tej ciąży, a tak to biorę w tabletkach i w sumie lekarz mi mowil, że można chociaż nie pytałam konkretnie o nazwę handlową tylko o substancje czynna
Już wzięłam. Ogólnie to pierwszy raz w ciąży i się nigdy nie zastanawiałam której substancji nie można.
Jestem w takim stanie że cokolwiek wezmę co pomoże.
M siedzi i mi masuje plecy. Nie wiem czy dojadę do lekarza a w ogóle to czy wrócę do domu.
-
MinnieMe wrote:Galadriela trzymaj sie! Jestesmy z Toba myslami.
Ja od soboty mam skurcze przepowaidajace, nie spodziewalam sie tak szybko szczegolnie ze w pierwszej ciazy w ogole nie mialam. Teraz od 20tyg brzuch mi twardnieje ale od dwoch dni to juz cos innego, czuje jak skurcz sie zbliza i zaraz puszcza (po jakiejs minucie). Poki co kilka razy dziennie. Troche mnie to martwi bo to jeszcze 7tyg , i mam nadzieje ze jeszcze 4 tyg minimum mlody wytrzyma. Nic nie mam gotowe. Dzis wrzucilam pierwsza partie prania zeby chociaz koszule na porod miec. W pierwszej ciazy jak wrzucilam pranie wieczorem to na drugi dzien urodzilam. Oby nie tym razem!
Nawet sie nie wyglupiaj, do porodu masz jeszcze czas.. 😛 my z Sarą mamy pierwszeństwo 😛 -
Mala_syrenka wrote:Jak się umawiałam na cc, to najpierw lekarka umówiła mnie na 38 skończone, a później przełożyła na 39, bo podobno na noworodkach ja upominały,że dzieciaczki z 38tc potrafią jeszcze nie do końca być gotowe do wyjścia. Więc to też nie jest tak,że ten magiczny 37 wybija i jest ok.
Galadriela, powodzenia! 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 11:53
-
Ania_1003 wrote:Już wzięłam. Ogólnie to pierwszy raz w ciąży i się nigdy nie zastanawiałam której substancji nie można.
Jestem w takim stanie że cokolwiek wezmę co pomoże.
M siedzi i mi masuje plecy. Nie wiem czy dojadę do lekarza a w ogóle to czy wrócę do domu. -
Kropka6 wrote:Nawet sie nie wyglupiaj, do porodu masz jeszcze czas.. 😛 my z Sarą mamy pierwszeństwo 😛
Zdecydowanie jestem daleka od zabierania Twojego i Sary pierwszenstwa
Akurat dzis z rana moj maz wycjechal w gory z kolegami na pare dni na ost wypad wiec nie ma co - mlody nie ma wyjscia bo ja go nie wypuszcze na zewnatrz -
Chantel1 wrote:Plecy tak bolą?
Nie wiem co się dzieje.
Bóle krzyżowe mam.
Rano się przewracałam na prawą to zaczęło boleć jakbym na drewnianym
wałku leżała. Nic nie pomaga. Płaczę z bólu. Nic innego się teoretycznie nie dzieje.
Po obudzeniu trochę miesiączkowo, ale teraz nic. Żadnych jakiś skurczy od strony brzucha.
Mam wysoki próg bólu ale wysiadłam z tego jak mnie boli z tyłu.
Nie wiem do końca co robić.
Mam w planach pojechać do lekarza a jak on stwierdzi że 'rodzę' to do szpitala.
Ale jeśli wyjdzie jakiś nerwoból lub nerki, nie wiem co jeszcze mogłoby to być, to
nie wiem jak wytrzymać bo przeciwbólowe nie zadziałały 😭 -
Aniu na bóle krzyżowe mało można 🤷🏼♀️ dzieci uciskają i klops… ja np już się nie każe masować, bo jak mnie boli ta prawa strona i mąż mnie wymasuje to jest jeszcze gorzej. W tej ciąży pierwszy raz mnie tak łapie po prawej stronie i pomaga mi leżenie na lewym boku. W poprzedniej miałam dopiero przy porodzie.
Moja siostra miała rwę od 27 tyg - wiec widziałam jak cierpi (razem w jednym czasie bylysmy w ciąży) wiec tylko korzystała z pomocy fizjo i innych magików, ale z chwilowym skutkiem
Trzymaj się! I daj znac po wizycie
Kropka współczuje bólu… mi dziś odpuściło… za to ciagle mi niedobrze i czuje te orzechy na żołądku 🤦🏼♀️
Czekam na wizytę ☺️ zobaczymy co tam słuchać 😍 -
Ponoć na bóle krzyżowe dobry koci grzbiet na zmianę z psem głową w dół. Mi to na pewno pomagało jak w połowie 2 trymestru zaczęło mnie w plecach łamać. Jeśli to typowe bóle krzyżowe spowodowane przyklejeniem kręgosłupa dziecka do Twojego, to jest szansa, że się trochę to rozluzuje...
elforia lubi tę wiadomość
-
Postałam teraz 20min pod prysznicem i nic 😩
Boli tylko z prawej. Od linii kręgosłupa do miednicy mniej więcej.
Właśnie to mi nie daje spokoju, bo bolało by z obu stron i jestem trochę rozbita.
Zaraz jedziemy do lekarza. Torbę też biorę. Najwyżej wyjdzie szpital którego nie chciałam.
Już nie kontaktuje z bólu...