PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Agentka, żeby rączek nie przekładać przez dziury 🙈 u nas w nocy jak jest pobudka to najpierw przewijanie, potem karmienie i jest nerwowo z rykiem, więc wszystko robię na szybko, a ona za bardzo nie współpracuje, więc o ile wyjąć to pół biedy tak włożyć już gorzej z taką presją 😅 próbowałam w dzień 2x i zdecydowanie szybciej bym zapięła napy niż próbowała przełożyć sztywną rączkę.
U nas na szczęście chyba już lepiej, teraz mamy batalię, bo ja chce iść do lekarza na kontrolne osłuchanie, a stary mówi, że widać i słychać poprawę, więc po co się w zarazki pchać. Ma w tym swoją rację i nie wiem co zrobić w końcu. -
Boże oczy mnie swędzą... Kurde obym się nie zakaziła... A tylko podświadomość..
A mamy starszakow czy Wasze małe istoty tez takimi elokwentnymi tekstami walą jak czegos nie chcą. Próbowałam podać ten lek co miała Misia i Marcelina do mnie: 'nie wyrażam na to zgody' 😆. No myslalam ze sie zsikam ze smiechu ,🤣 niespelna 3 latek a takie teksty.. -
Pochwale Wam się swoją naiwnością 🤣
Przez 5 minut żyłam złudzeniem macierzyństwa z instagrama, od pol roku czekałam aż będę mogła ubrać Igę w jeansowe ogrodniczki, miałam do nich tez dobrana w swojej głowie idealna bluzeczkę. Ubrałam dziecko, pozachwycałam sie jaka piękna i mówię „pokażemy tatusiowi jak wróci jaka jesteś śliczna”. 5 minut później- dziecko obsrane po pachy, wszystkie instagramowe ciuchy bombelka z musztardowymi plamami w misce z odplamiaczem 🤣 Aż mi sie przykro zrobiło!Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
My już zdrowi, dzisiaj się szczepilismy. Olaf wazy równo 5 kg.
Plany z kupy pięknie schodzą wystawione na słońce. No, ale teraz czekajac na słońce może się okazać,że maluch wyrósł
Kolejny argument za rodzeniem na wiosnę.Eskalopka lubi tę wiadomość
-
Ewentualnie można zalać wrzątkiem od razu (nie skurczy się). No ja swoje dzieci nie ubieram w instagramowe ubranka, bo po na starszej sie nauczyłam, że czasami dzieci nie lubią przebieranek a ten ubranka nie wygodne są 🫣 tak jak nie wiem kto wymyślił guziki na plecach jak dziecko leży na plecach 🙈
Mała Syrenka super że juz zdrowi 🥰
Marcelinka nie miała teleporady, bo znowu nie zadzwonili. Nie wiem czy oni zły numer maja czy co. A że nie mam aplikacji online tylko przez internet albo telefonicznie to nie mam jak sprawdzić czy dobry numer. Ale przed chwilą byliśmy stacjonarnie. I oczywiście zapalenie spojówek. I mamy zakraplać nawet co 2 godizny!
No ja nie mam ropy ale mnie oko czerwone. Zapytałam za wczasu czy dorośli tez mogą stosować 🤣
Ale najlepszy hit.. w niedzielę cały dzien byliśmy u teściów. I wczoraj teściowa tez godzinę była u nas. A dziś ma 39 stopni i Covid.. i jestem załamana. Bo na pewno kogoś siepnie.. tylko pytanie kogo czy wszystkiech.. byle nie Misie, bo 39 stopni gorączki u Misi, to bede po sufitach chodzić z przerażenia.. -
Mi jak na razie wszystkie kupy schodzą drem Beckmannem. Nawet jak namaczałam w odplamiaczu, wyprałam i nie zeszło, a dopiero potem nasmarowałam tym mydełkiem w kostce do odplamiania to elegancko poschodziło wszystko, a kupa była i z przodu, i z tyłu.
Co do ubranek to ja jeszcze nie rozumiem jeansów 😬 dostaliśmy kilka par i sztruksy, ale wrzuciłam do siatki do przekazania dalej. Tak samo nie rozumiem śpioszków, czyli tych zapinanych na ramionach. Próbowałam to zakładać nawet, bo akurat mamy w odcieniu różu, w którym Marcelinie ładnie bardzo, ale miałam tylko kolejną warstwę, która oberwała ulaniem i poza body była do zmiany 🙈
Kropka, u nas covid był bez gorączki, ale też moje przeciwciała mogły mieć w tym udział. Tj. Marcelina gorączki nie miała, bo my i owszem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 18:11
-
Młody spi, a jak nie śpi, to buczy. Cierpi chyba. Chociaż on od nocy jakiś brzeczacy. Ma ewidentnie skok rozwojowy. Macha nogami, gluzy, dopomina się kontaktu. I próbuje wyssać moje cycki do sucha. Weszłam w tryb 'przetrwanie', jest ciężko.
Nasz covid to bylo 1.5-2 dni goraczki i nic więcej. Jakaś biegunka też przeleciała, ale może to przypadek.
ja tych ciuszkow też nie ogarniam. sukienki u takiego malca może i wyglądają uroczo, ale to takie bez sensu. Spioszki i kaftaniki też.
Ogólnie nie lubię ubierania dzieci jak małych dorosłych. Takie styloweczki od urodzenia. może to i wygląda fajnie i modnie, niektóre są też wygodne, ale widzę po moich dziewczynach, że one zdecydowanie lepiej się czują w dzieciowych. i mi się bardziej podobają też. -
Wiecie co akurat te spodenki są dzieciowe i bardzo dostosowane do wieku- chociażby maja rozpinane guziczki, aby można było przewinąć maluszka
Mega mi się podobały od kiedy je kupiłam, a teraz akurat Iga dorosła do ich założenia i cyk 💩
Ja staram się odplamiaczem z Loveli, ale jak już nie działa to wjeżdża mydło Galassowe, kilka ciuszków już mi uratowało.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
To właśnie to o którym piszę jest gallasowe w loveli jak moczyłam to i tak zostawały plamy, jedynie bledsze były. Liczyłam, że ułatwi życie, bo chciałam namaczać zamiast jechać ręcznie każdą plamę.
Wiesz, śpiochy też mają rozpinany krok, ale jak raz zakładałam to to dla mnie tortura była od nóg ciągnąć po ramiona 🙈 ale to Tobie ma się podobać i być wygodnie! Może następnym razem pójdzie lepiej, pochwal się wtedy tutaj 🤗
My kupiliśmy w końcu babybjorna wczoraj i nam z kolei na nim kupa idzie jak na razie za każdym razem, od razu mi się przypomniała Misia Kropki z kupą w tripp trappie. -
Też mam to mydło beckerman z Rossman tylko w płynie. Ale tez używałam w kostce. Obydwa sprawdzaja się.
MalaSyrenka, to pewnie noga boli od wkłucia.. ale może być i skok. Te dzieciece dolegliwość to ciężko czasem wyczuć.. ogólnie u nas na Marcelinie każdy skok książkowo było wyczuć. A po Michalinie nic a nic. Ma oczywiście dobre i złe dni, ale w ogóle te złe czy dobre nie pokrywają się z tymi tygodniami. Wiec albo idzie swoim torem albo raz lepiej rsz gorzej znosi.
No i ja mam ropę w oku. Pierwszy raz w życiu. I rzeczywiście ciężko widać.. ! Wiec moje dziecko nie kłamało że nie widzi. Bolec nie boli, ale ciągłe uczucie jakby coś siedziało w oku (wkurzające mocno..) .a i zaczyna mnie gardło boleć.. i pytanie od teściowej covid czy może od zapalenia spojówek, bo tez można miec objawy jak zwykła infekcja. A Misia moja za tydzień ma mieć szczepienie.. powiem Wam, że jakis armagedon chorobowy, spodziewałam się że dwoje dzieci, to równa sie choroby, ale nie jakoś że bedzie to tak psychicznie człowieka dołować..
A co do ubranek, starszej po tym wpisie o ubrankach, na swieta, na vinted kupiłam sukienkę 🫣. I to sama wybrała. Ja pozaznaczalam sobie w ulubione kilka sztuk, pokazałam jej, a ona powiedziała, tą chce 😃 -
Mju o właśnie, co te lezaczki mają w sobie 🤣 ewidentnie, to musi być jakies ulozenie ułatwiające pracę jelit czy ogolnie defekacji. Bo jeśli i u Was tak jest, to musi być cos na rzeczy 🙈
Ja śpiochów tez nie używam 🫣 tylko body, spodenki. Mam pare pajaców. Ale to jak była po proodzie używaliśmy, albo jak gdzieś gdzie jest chłodniej i trzeba ubrać. Mam też bluze jedna przez głowę i jedna na suwak. I tyle. -
Olaf w lezaczku nie robi kupy. Jemu służy leżenie na tacie;D
Ma ewidentnie skok, bo to już od 2 dni taki inny jest, szczepienie chyba nie zrobiło na nim wrażenia. Ale na pewno nóżka boli. Dostał 6w1, pneumokoki i rota. Kiedy można dorzucić meningo? ja już nie pamiętam, pogrzebie w książeczkach dziewczyn.
Kropka, współczuję chorób. U nas też było okropnie. Macierzyński z młodsza kojarzę jako wieczne, niekończące się choroby. Starsza nie chorowała w ogóle. Nigdy. Miała tylko ciągle katarki i kaszelki. i to znosiła do domu i młodsza łapała, ale ona przechodziła strasznie. gorączki wysokie, wiecznie zatkany nos. no dramat. A teraz mi się obie wychorowaly chyba, bo nie jest źle. Niby ten wirus, co nas po porodzie dopadł i ten covid teraz, ale na 8 tygodni Olafa, to i tak mało. Wtedy płynnie przechodziliśmy z jednej infekcji w druga. i to byl naprawdę trudny czas. -
Syrenka nam pediatra zalecała po 2 tygodniach meningo, ale wyjdzie dużo dłużej 😒 najpierw zero terminów, a teraz to zapalenie spojówek. Umówiłam na polowe stycznia kolejna dawkę 6w1 i pneumokoki, aby tego nie przegapić, a tu się okazuje, ze oddzielnego terminu na te meningo się nie da, bo system pozwala mieć tylko jeden termin -.-
U nas Iga spoko z tym oczkiem, nie zaognia się, wiec oby tak dalej.
Co do ciuszków, ja głównie tez body+leginsy, a na noc pajacyki jako piżamka. Ale dziś mnie jeden pajacyk pokonał, zakladany przez głowę, a rozpinany na nogach i to tak dziwnie, ze jak rozpielam to nie umiałam zapiać ponownie 🫣 Wiec olałam go i coś czuje, ze nie będzie za często używany, bo w nocy to akurat mi bardzo zależy na łatwości 😅
PS. Iga niezmiennie kupy robi WSZĘDZIE 😂 To jest bardzo kupsonowa panienka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 23:01
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka nie rozumiem jak to system nie pozwala.. dziwne. Ogólnie nie łączy sie meningokokow i z innymi szczepieniami. I właśnie chyba zalecany odstęp 2 tyg. I po 3 miesiącu życia mozna szczepić.
-
Ja tez nie rozumiem, bo to przeczy logice, ale pewnie założyli, że ludzie będą blokować terminy 😒
U nas tez mówiła, ze meningo po 2 miesiącu. Choć słyszałam tez, ze z tym szczepieniem nie ma co się bardzo spieszyć.
Ja mam przed nim obawy, ale leży w lodowce także w końcu musimy pójść.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Cześć dziewczyny,
Nie wiem kiedy byłam tutaj ostatnio...
Od prawie dwóch tygodni funkcjonujemy bez M.
Totalnie nie mam już czasu na telefon.
Mam nadzieję że wybaczycie.
Kompletnie nie wiem co się dzieje na forum.
Wpadłam tylko napisać, że żyjemy (jeszcze) i
raczej życzyć już Wesołych Świąt...
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄Kropka6, elforia, Eskalopka, zmija, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny , jestem listopadową mamą. Mam pytanie , bo widziałam że u Was przewijał się temat chorób u maluszków. Najpierw chora była starsza córka , potem ja z synkiem a dziś malutka ( 3 i pół tygodnia) kilka razy zakaszlała , wczesniej się jej zdarzało tylko jak się zakrztusiła mlekiem lub ulała. Nie wiem czy mam już umawiać wizytę u lekrza. Moje poprzednie dzieci chorowały ale jak były juz duże a nie noworodki więc nie wien co mam robić. Sama nadal mam okropny kaszle.