PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Aa dziś zrobiłam eksperyment z kołdra u Michaliny. Podwędziłam kolderke Marcelinie i przykryłam Misie nią i tylko raz sie w nocy przebudziła.. teraz muszę przetestować czy chodzi o ciepłote, że jednak te spiworki jej za zimno. Wiec ją musze cienko ubrać i zobaczymy czy dalej pod kołdrą bedzie jej sie tak dobrze spało. W ogóle dziś ani Marcelina nie wołała mnie do pokoju Misia raz 🙈
Eskalopka, elforia lubią tę wiadomość
-
Eskalopka cudowne wieści 🥰 to teraz spokoju Ba szczepieniach
Agentka super, że Iga tak to lekko przeszła my w marcu lub na początku kwietnia robimy meningo.
Kropka marze przespać ciągiem 2-3 noce 🫣😅
A ja podjęłam decyzje o usunięciu tatuaży 😬 mam 3, wiec zacznę od najmniejszego i zobaczę efekty 😊
-
Elforia, ja jeden bym chciała usunąć, ale spory jest i kolorowy, koszty mnie przerażają.
Kropka, daj znać jak testy! Dzięki za podrzucenie kina, muszę przemyśleć czy to wykonalne u nas w ogóle. 🤔
Eskalopka, i udało się jakoś szybko na szczepienia umówić? Was to powinni poza kolejką brać w ogóle. -
Eskalopka mam takie dwa, które chciałabym usunąć. Resztę zostawię 😝
My szczepilismy 6w1 osobno, a Rota i pneumo na innych wizytach razem. Na początku marca mamy ostatnie Rota i pneumo, a w połowie marca 6w1, wiec meningo zrobimy w kwietniu pewnie
Kropka i jak testy? -
Testowanie ze spaniem? No dziś ani ciepło ani kołdra nie pomagały, bo cos z brzuszkiem było nie tak.. bąki szły w nocy takie że ją skręcało. Ale nie płakała. Rano jak wstała, to dwie kupy po lopatki zrobiła 🫣 że mnie pranie czeka .. ale od 22 do 1;10 spała. A później brzuszek męczył. Bo nawet u nas w łóżku jej się źle spało, podkulala nóżki.. a i nie wiem jak ale dupkę odparxylsm.. mąż około 21:30 zmienił pieluszkę na spanie. I ja o 2 zmieniłam a tam dupka odparzona 🤷🏻♀️
Eskalopka nie wiem czy rota zdążycie wziąć. Bo nie wiem jaka zasada, ale my jak przekładaliśmy szczepienie przez choroby. To kazały mi wcześniej przyjść, bo że przepadnie i szkoda, żeby nie miała pełnych dawek 🤷🏻♀️ nie wiem czy to chodziło od pierwszej do drugiej i ostatniej dawki odległość. Czy do jakiegoś wieku sie podaje . -
Kropka, właśnie doczytuję jak to jest i inaczej wygląda schemat dla rotarix i rotateq. Chyba na rotarix jeszcze się łapiemy ale już ledwo ledwo... tylko jest płatny. Ciekawe czy będzie w przychodni albo aptece obok. Zadzwonię i zapytam bo to może być ważne. Dzięki za podpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 09:48
-
Z Rotateq chodzi o odstępy między dawkami, bo u nas jak raz była dłuższa przerwa między 1 a 2, to pielęgniarka kazała koniecznie pilnować, aby następna była równo po 4 tygodniach, że to bardzo ważne.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Z Rotateq chodzi o odstępy między dawkami, bo u nas jak raz była dłuższa przerwa między 1 a 2, to pielęgniarka kazała koniecznie pilnować, aby następna była równo po 4 tygodniach, że to bardzo ważne.
-
Eskalopka, gdzieś czytałam, że szczepienie na rota (ale nie wiem które dokładnie) musi być skończone do 22 tygodnia, dlatego się zaczyna wcześniej, żeby przerwy się zgadzały jak coś. Natomiast w wyjątkowych przypadkach może to zostać rozciągnięte do 32 tygodnia, a wydaje mi się, że jak coś to Wy takim jesteście. Podobno też sanepid się czepia przychodni jak tych szczepień nie ma, ale nie wiem na ile to prawda.
Agentka, u nas nikt o 4 tygodniach nie mówił z kolei i żadnej dawki nie mieliśmy w tym odstępie. Obie po 6 tygodniach. 🤷🏻♀️
Elforia, a próbujesz usunąć do zera czy cover? Bo ja bardziej myślałam nad zbledzniem i coverem, do zera nie wierzę, że się uda u mnie, dlatego koszty jakieś koszmarne by wyszły 😂 -
U nas odstępy na Rota były 5 tyg i teraz będzie 7 tyg, bo kazała przyjść na samym początku marca.
Mju ja mam na nodze takiego, którego chce usunąć do zera, ale on jest czarny i liliowy, wiec zobaczyny jak pójdzie. Dziś się miałam umawiać i się zawahałam 🤣 boje się białej plamy na nodze 🫣 -
Elforia, daj znać jakby się udało i na jakim sprzęcie czy coś 🙈 Ja mam kolorowy i to kwiatki, więc z zielonym, a kiedyś słyszałam, że ten zielony tusz najgorzej schodzi.
Swoją drogą ostatnio mi wyskoczyło, że tatuaże to też blizny, nad którymi trzeba pracować jak coś się dzieje, a nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób. -
Myślę że tak całkiem do zera wyczyścić jest ciężko. Łatwiej częściowo i zrobić cover. Ale to faktycznie sporo kasy bo sama dziara tania nie jest a do tego ileś tam zabiegów usuwania. Ja jakbym miała gdzieś iść usuwać to do JuniorInk - przynajmniej wiem że ogarniają na profesjonalnym poziomie. Aczkolwiek mnie bardziej kusi nowy tatuaż niż usuwanie poprzednich. Może kiedyś...
-
Eskalopka, nie mieszkaliśmy nad jeziorem, ale mieliśmy domek letniskowy nad samym brzegiem jeziora. Jeździliśmy tam na wakacje prawie od urodzenia. Jak odkryliśmy na telefonie drugie nagranie, to po prostu oboje intuicyjnie poczuliśmy, że jeśli mamy to włączyć to tylko na środku jeziora. Po prostu ten ogrom pustej przestrzeni dawał nam poczucie bezpieczeństwa, bo przecież nic nagle nie wyskoczy z wody… chyba. 🙃 Mieliśmy swoją łódkę, więc nie musieliśmy kombinować jak to zrobić. A pierwsze nagranie znalazłam, bo to był mój pierwszy telefon w życiu i przeglądałam go bardzo dokładnie. Najpierw wiadomo- byłam podjadania smskami i snejkiem, ale potem zagłębiałam się coraz bardziej w inne opcje. I tak odkryłam, że jest nagranie 001 z dyktafonu. A dalej już wiecie.
Mju, mam nadzieję, że to był przyjemny sen przygodowy, a nie jakiś horror 🤪
Kropka, ja zauważyłam, że Mietek lepiej śpi pod kołdrą, ale tu temperatura nie ma nic do rzeczy, tylko uczucie otulania i ta taka ciężkość. Może u Was podobnie?
Bąbel dziś pomagał mamusi w lesie. 😊
Mju, Gauss, elforia, Kropka6, Eskalopka lubią tę wiadomość
-
To widzicie, wyglada na to, że co przychodnia to zasady:D
U nas zostało ostatnie 6w1 za 4 tygodnie i druga dawka Bexero za 8. A później chyba dopiero po skończonym roczku 🧐 Albo o czymś zapomniałam. Bo pneumo i meningokoki tego drugiego typu już miała dwie dawki.
Leciutko ma opuchnięte to miejsce po Bexero, ale mam nadzieje, że niedługo zniknie. Rotakupy są oczywiście🤦🏻♀️
Ja nie mam żadnego tatuażu, chociaz kiedyś chciałam sobie zrobić, ale później minęło mi i nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduje. Ja nawet włosów nie lubię ścinać, bo się boje, ze mi się nie spodoba 😂 Także pewnie mało realne, że się odważę.Gauss lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka, to z moim fryzjerem, do którego chodzę od 7 lat zawsze śmieszkowaliśmy, ze „to co, rude?”, a ja zawsze blond zimny albo ciepły w zależności od pory roku. Wyobraź sobie moje zdziwienie jak raz mi serio ten rudy zrobił teraz poszłam do innej fryzjerki i dopiero się oswoiłam z tym co mam na głowie, bo on by to zrobił inaczej 🙈 ale z tatuażami to inna bajka zupełnie w sumie dla mnie.
Muszę się upomnieć o nasze miejsce w tym programie z meningokokami 🤔
Praskovia, to chyba bardziej kryminalny sen był, że rozbijałyśmy to nagranie na części pierwsze i analizowałyśmy jak w serialach. -
Praskovia, w sumie Twój Mietek jak i Moja Misia, to tulikowe dzieciaczki więc to by sie zgadzało. A ja oczywiście naczytana, że śpiworki takie super są a kołderki be.. a tutaj ciach i kołdra potrzebna.
Ło matko, toz to Ty masz prawdziwy las niczym w mojej leśniczówce to jak chcecie wyciąć drzewa, to już trzeba do leśniczego od terenów prywatnych swoją drogą kiedyś pracowałam z dziewczyną, ktora pochodzi z 'Bacejły" . jest gdzies tam taka miejscowość? Czy to w ogóle nie Twoje rejony?
Ah te sny, mi sie śniły jakieś spotkania przy kawce, Mju jakis kryminalne zagadki Ovufriend 😛
Mój nałożonek ma jeden tatuaż (prawie caałe pod udzie do okoła) ale juz mysli o kolejnym związany z dziewczynkami 😛 a mnie nie ciagnie i zawsze byłam przeciwnikiem tatuaży a wzięłam sobie chopa z tatuażem 🤣
To nam powiedzieli, że mamy za 4 tyg od drugiej dawki rotateq żeby się wyrobić w czasie .. czyli mamy 26 .02 miec. I za kolejne 4 tyg 6w1 i pneumo. ( Ale zapytam teraz czy możemy rozdzielić pneumo od 6w1. Bo Misia nie najlepiej znosiła.. ogólnie u nas nie chca szczepień normalnych rozdzielac od pneumokokow..