PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
Ale mi przypomniałyście z tym snem xD syn jest dzieckiem, które od urodzenia śpi i nawet w chorobie śpi. Wstawał w nocy tylko raz Ok 3:00 inspal do 6:00/7:00, a po miesiącu przesypial mi całe noce, wiec nie mogłam się dobudzić by go wybudzać 🤦🏼♀️ za to córka… co 2-3h i wiecznie głodna. I tak do dziś jeszcze wędruje w nocy, a ma prawie 10 lat xD
Miała taki okres w życiu od 1,5 roku do 2,5/3lat, że budziła się o 2-3 i nie chciała spać. Nawet skręcałam jej drzemki w nocy… nic nie dawało rady 🤷🏼♀️ ona szła spać około 5, a młody wstawał o 6 xD to było piekło 😅
Ale dziś piękna pogoda - nosi mnie na rower, do ogrodu 😅 dziś już po nocy nie plamiłam ❤️ wczoraj jeszcze w dzień było dużo, ale już mniej. To żelaza już przynosi dla mnie odczuwalny efekt w samopoczuciu może i nie będę też tak plamić i polip się uspokoi. Z nosa od poniedziałku krew mi nie leciała, wiec wierze, że jest lepiej. We wtorek badanie kontrolne 💪
Co do wizyt to ja mam 8.05 u mojej gin prywatnej, 9.05 pierwsze połówkowe w skończonym 18tc (zakres jest 18-22tc) i później 11.05 w Medicoverze i 24.05 połówkowe docelowe i bardzo dobrego specjalisty
Paulina2993 lubi tę wiadomość
-
Kurcze dalej czekam na wyniki Nifty podane jest że do 10 dni roboczych więc teoretycznie jeszcze jest czas ale naczytałam się w internecie że dziewczyny miały wyniki bardzo szybko i się nastawiłam że też tak będę miała.
Krew miałam pobieraną 13.04 -
Cześć 🙂 nareszcie mam chwilę czasu, żeby nadrobić forum, mam teraz gorący okres w pracy, ruszyłam z kwalifikacją wojskową i siedzę w pracy po 10-11 h 🤦🏻♀️ na dodatek w domu córa chora, także jak wracam to przytulasy i usypianie, bo tak to całe dnie z tatą i jest już stęskniona, na koniec z kolei ja padam jak mucha 🙈 i tak ucieka dzień za dniem 😀 oby dociągnąć do weekendu majowego i będzie trochę odpoczynku 🙏
U mnie poza ogromnym zmęczeniem chyba jest ok, Bobasa jeszcze nie czuję, ale to dopiero 16 tydzień, także spokojnie mamy na to czas, trzy razy zdarzył mi się śluz podbarwiony na brązowo, ale myślę, że po prostu trochę przegielam, bo teraz po 11 h pracy chciałam jeszcze wieczorem gotować, coś ogarnąć itp. ale jak tylko pojawiło się takie brudzenie, to odpuściłam i minęło, więc mam nadzieję, że jest ok. Mdłości mi minęły, rwa kulszowa nareszcie zaczyna mijać, liczę na to, że jak minie gorący okres w pracy, to zacznę żyć 🤭
Wizytę mam 9 maja, także jeszcze 2,5 tygodnia.
Z dobrych wieści, to przed ostatnią wizyta 12 kwietnia, odebrałam wyniki z krwi i ryzyka niskie, tak jak na USG wszystko było dobrze 🙂 -
3ciaza u mnie było podobnie. Miały być do 10 dni roboczych a były po 11 czy 12. Czasem chyba po prostu tak bywa i nie znaczy to nic, choć wiem, że się niecierpliwisz.
Agnuka dobrze, że przykre objawy mijają i oczywiście najważniejsze, że wyniki dobreAgnuka lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:3ciaza u mnie było podobnie. Miały być do 10 dni roboczych a były po 11 czy 12. Czasem chyba po prostu tak bywa i nie znaczy to nic, choć wiem, że się niecierpliwisz.
Agnuka dobrze, że przykre objawy mijają i oczywiście najważniejsze, że wyniki dobre
O dziękuję za odpowiedź to już mi lżej na sercu 😗
-
A ja juz zaczynam czuć bobasa, szczególnie w nocy albo nad ranem i teraz właśnie usiadłam odsapnać i czuje jak mi się ktoś tam gramoli. Ale to też że na nosiłam się moją 2 latke. Bo wybrałam sie do centurm handlowego z córką i pierwszy raz w życiu mi scenę narobiła 🤦🏻♀️ i już nie było przeproś, trzeba było pod pachę zaciągnąć.. na koniec usnęła w samochodzie i musiałam na górę po schodach do pokoiki przenieść.
I teraz siedzę w kuchni i tak zastanawiam sie w co ręce włożyć 😛 czy może tak siedzieć 🤣
Bo w ogóle za miesiąc będzie generalny remont (ze musimy sie wyprowadzić) i mam już dylematy, czy sprzątać czy juz olewać.. -
elforia wrote:Dzień dobry,
Ale mi przypomniałyście z tym snem xD syn jest dzieckiem, które od urodzenia śpi i nawet w chorobie śpi. Wstawał w nocy tylko raz Ok 3:00 inspal do 6:00/7:00, a po miesiącu przesypial mi całe noce, wiec nie mogłam się dobudzić by go wybudzać 🤦🏼♀️ za to córka… co 2-3h i wiecznie głodna. I tak do dziś jeszcze wędruje w nocy, a ma prawie 10 lat xD
Miała taki okres w życiu od 1,5 roku do 2,5/3lat, że budziła się o 2-3 i nie chciała spać. Nawet skręcałam jej drzemki w nocy… nic nie dawało rady 🤷🏼♀️ ona szła spać około 5, a młody wstawał o 6 xD to było piekło 😅
Ale dziś piękna pogoda - nosi mnie na rower, do ogrodu 😅 dziś już po nocy nie plamiłam ❤️ wczoraj jeszcze w dzień było dużo, ale już mniej. To żelaza już przynosi dla mnie odczuwalny efekt w samopoczuciu może i nie będę też tak plamić i polip się uspokoi. Z nosa od poniedziałku krew mi nie leciała, wiec wierze, że jest lepiej. We wtorek badanie kontrolne 💪
Co do wizyt to ja mam 8.05 u mojej gin prywatnej, 9.05 pierwsze połówkowe w skończonym 18tc (zakres jest 18-22tc) i później 11.05 w Medicoverze i 24.05 połówkowe docelowe i bardzo dobrego specjalisty
Nosi na rower, ale chyba warto by tego polipa wyciszyć. Ciesz się pogoda na tarasie w ogrodzie 😉 witaminę D łapać!
-
Kropka taki plan - grzecznie się oszczędzam… No ale nosi 😅 do lutego biegałam po 150-200km i cały rok rower, a od kwietnia do listopada co 2-3 dzień wycieczki po 40-70km xD No moj organizm zdecydowanie protestuje temu wyciszeniu i moja głowa też 🤭
Agnuka oszczędzaj się 😘 i gratuluje wyników 😁
Sara a Ty jak z ogrodem? Dalej coś robisz? Mi się dziś udało truskawki ogarnąć 😁Benita, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Elforia codziennie 😅
Mam posadzonych 200szt truskawek, wysialam 150kvm warzywniaka, posadziłam rododendrony i hortensje, ogarnęłam klomb, przekopalam i wysadzilam taką 15metrową rabatę kwiatową a wczoraj plewiłam inną część ogrodu z krzewami 😅
W poniedziałek mam koszenie trawy na jakieś 5 h a we wtorek przyjeżdżają w końcu sadzonki lawendy, będę nasadzać dookoła tarasu 18 sadzonek solo 😍
A potem w kółko plewienie aż do września 😅
Kropka ja też jak się natacham młodą to potem brzuch czuję bardzodobija do 20 kg i mam wrażenie, że każdy kilogram robi ogromną różnicę 🙈
Benita lubi tę wiadomość
-
Benita wrote:Hej,
Mam jutro 13+1 tydzień ciąży czy to już jest drugi trymestr czy dopiero przy 14+1 ?
Nie wiem jak liczyć te trymestry 😂
Zawszę mam problem z tym. Bo niektórzy lekarze liczą tak a niektorzy tak 🤷🏻♀️ jak byłam w szpitalu w ciąży, to lekarze liczyli jak jak był np 13 i 2 to nadal jest 13 tydzień. Ale niektorzy liczyli, że to 14 tydzień 🤷🏻♀️ i weź bądź mądry jak sami lekarze tak liczą.. -
Hej Dziewczyny ☺️ trafiłam tu dopiero teraz i postanowiłam się przedstawić. Jestem mamą 17 miesięcznego Stasia, aktualnie jestem 13+2 (jest to tydzień z USG, z miesiączki powinien być tydzień starszy). Jesteśmy po pierwszych badaniach prenatalnych. Wszystko w porządku, lekarz powiedział, że na 70% drugi chłopczyk, ale czekamy na potwierdzenie.
Termin mamy na 28.10.
Pozdrawiamy 😊Eskalopka, Menina, Chantel1, Kropka6, elforia, Praskovia, gabryśka, Sara30, GrubAsia, Benita, MinnieMe, Umka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ja z obfitym plamieniem dziś znów wylądowałam u lekarza. Prawdopodobnie polip się urwał i stad krwawienie przypominające okres… plus jakieś kawałki tkanek… z dzidzi wszystko Ok, szyjka zamknięta, a macica czysta.
Dużo strachu się dziś najadłam, ale jeśli to polip się ewakuował to lepiej zrobić nie mógł, bo to szansa na powrót do normalności bez leżenia by wiecznie nie krwawił 😃 trzymajcie kciuki tylko muszę brać luteinę dopichwowo 2 tyg.
Praskovia byłaś na wizycie?
3 ciaza gratulacje!!!
Paulina witajBenita lubi tę wiadomość
-
3 ciąża super 😍
Tylko się teraz cieszyc.
Elforia.. Kurcze ale bym się wystraszyła tym krwawieniem. A sniło mi się dzisiaj właśnie że poszłam do toalety..a tam dużo krwi..
Matko co za horror.
Dobrze ze wszystko ok 😘
Może w końcu skoczy się dla ciebie to krwawienie... Po trochu.
Ja po wizycie -buła na wierzchu 🤣 nogi rozkraczone..
Ale dzisiejsze USG tyle radości mi dało❤
Oszczędzać sie muszę dalej... Bo łożysko nisko. .. Jakas tam odległość jest 2 cm a powinno być 5 cm.
Szyjka długa, wsz ok.
Kolejna wizyta to już połówkowe 😳
Szok ☺
Praskovia, elforia, Umka lubią tę wiadomość
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
Dziewczyny, byłam na wizycie. Serduszko bije… i tyle wiem. Lekarz nawet nie zmierzył dziecka. Ja czasem bywam takim ciptokiem- na co dzień potrafię walczyć jak lwica, ale czasem jak mnie jakaś sytuacja zaskoczy, nie potrafię się nawet odezwać. I tak było tym razem. 😞 Leżałam na kozetce z żelem usg na brzuchu, lekarz posłuchał serduszka i zanim zorientowałam się co się dzieje, już był przy biurku i powiedział: „proszę się ubrać”. I ja posłusznie wstałam i się ubrałam. Jestem w kompletnym szoku, że nawet nie zmierzył crl, żeby sprawdzić czy się zgadza z tygodniem ciąży. Wie, że przeszłam ospę, spodziewałam się raczej bardzo wnikliwego badania, a nie takiego czegoś…
Spytałam pod koniec wizyty czy w swojej sytuacji mogę dostać skierowanie na badanie połówkowe NFZ. Zbadałam dziś rano przeciwciała ospy (z własnej inicjatywy) i wydaje mi się, że jeśli igm wyjdzie wysokie, to spełnię jedno z kryteriów- „stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badań biochemicznych wskazujący na zwiększone ryzyko wady płodu”. Ale lekarz stwierdził, że „on nie wie”, muszę dzwonić do nfzetu, a w ogóle to on nie sądzi, żeby mi się należało. Miałam nadzieję, że pójdę na połówkowe na NFZ w 19 tygodniu, a potem prywatnie około 22, a teraz to nie wiem…😔
Ale serduszko bije i to jest na ten moment najważniejsze! ♥️
Paulina, wpisuję Cię na pierwszą stronę. ☺️ 3 ciążą, gratuluję!!! 🥰
Elforia, jeśli się polip ewakuował to wspaniale! Oby tak było!
Gabryśka, czy „buła na wierzchu” oznacza dziewczynkę? 🤪 W ogóle zauważyłyście, że do połowy miesiąca mamy prawie same dziewczyny, a w drugiej połowie prawie samych chłopców? 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 16:52
-
Praskovia...
Tak. Trzecia córcia 😃
Ja też nic nie wiem.. Ile mierzy...
Leżałam na tej kozetce w wpatrzona w ekran.. I nic nie wiem.
Ale chyba gdyby było coś tak..w sensie wielkość w danym tygodniu .. To chyba by coś mówił.
Nie wiem ile crl 🙈
Przyjechałam do domu.. Wsz się pytają jaka duża...a ja nie wiem 🙈
Na połówkowych nasze dzidzie będą zbadane.
Nie martw się ospą.
Wszystko będzie w porządku.
Nie spotkałam się jeszcze... A czytam dużo żeby coś z dzieckiem było nie tak.. Nawet jeśli mama przeszła ospe.
Jak czytam o podwyższonym tsh i konsekwencjach z tym związanych to ręce opadają.. A cały pierwszy trymestr miałam dużo za, dużo i nie leczone.
Bądźmy dobrej myśli.
Uzbrajamy się w cierpliwosc do połowkowych😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 16:56
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧