PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Praskovia, słaby ten lekarz
Na pewno byłabyś spokojniejsza, gdybyś wiedziała, że dzidzia rośnie jak należy. Tak jak dziewczyny jestem przekonana, że wszystko skończy się dobrze.
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Gabryśka super, że wszystko Ok 😁 Gratulacje dziewczynki ☺️
Praskovia będzie dobrze! Znam kilka dziewczyn po ospie w ciąży i wszedzie dzieci są zdrowe 😘
Teraz już się nie sprawdza CRL. Mi tydzień temu (skończony 15tc) pomierzyła już obwod brzuszka i długość (chyba) kości udowej i podała wage dziecka j tydzień wyszedł z tych pomiarów.gabryśka lubi tę wiadomość
-
3ciaza ale rodzyneczek 😍 najważniejsze, że wyniki dobre ❤️
Elforia no w końcu ten polip zrobił coś mądregoteraz już gdy go nie będzie, nie będziesz musiała się stresować plamieniami, bosko ❤️
Praskovia to faktycznie wizyta fantastyczna 😒 najważniejsze, że maluszek ma się dobrze. Bądźmy dobrej myśli ✊
Ja dziś korzystałam z pogody i pół dnia plewiłam ogród i warzywniak 😅
I mam dziś dobry humor, bo po ogromnych przebojach chyba w końcu udało mi się dograć obiekt i wynegocjować super ceny na konferencję, którą organizujemy za 2 miesiące 😁 a żeby było lepiej, załatwionych jest już 2 sponsorów 😍 więc uda się pospinac budżet ✊😬
Przede mną ogrom pracy przez najbliższe 2 miesiące ale już poinformowałam, że po 2.07 czyli po konferencji zwalniam i jedyne co będę robić, to podpisywać dokumenty 🙈 nic poza tym.
Oczywiście w praktyce to nie wyjdzie, ale niech wiedzą 🤣Umka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj była wielka rozkmina nad imieniem 😃
Ale do ładu nie doszliśmy 🙈
Kazdemu co innego się podoba.
Poczekamy jeszcze trochę 😃.
Sara.. Ty to jesteś kobieta petarda.
Czego będzie dotyczyła konferencja?
Możesz coś więcej powiedzieć/napisać ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 20:50
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
gabryśka wrote:Dzisiaj była wielka rozkmina nad imieniem 😃
Ale do ładu nie doszliśmy 🙈
Kazdemu co innego się podoba.
Poczekamy jeszcze trochę 😃.
Sara.. Ty to jesteś kobieta petarda.
Czego będzie dotyczyła konferencja?
Możesz coś więcej powiedzieć?
Wspominałam, że jestem prezesem stowarzyszenia, które zrzesza rodziny dotknięte syndromem mojej córki i ogólnie działamy na rzecz OzNZ naciskiem na pomoc rodzinom CSS. Czasem załatwiam ludziom jakieś konsultacje, czasem prowadze "za rękę" aby otrzymali jakieś wsparcie instytucjonalne.
Współpracujemy z Centrum Doskonałości ds. Chorób rzadkich i niezdiagnozowanych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i obecnie pracujemy nad organizacją zjazdu rodzin i ogólnopolskiej konferencji medycznej pod patronatem WUM
W międzyczasie organizuje jeszcze dla podopiecznych konsultacje z panią dr genetyk z USA, która od lat prowadzi badania nad zespołem ale to jeszcze chwilę potrwa. No i wraz z genetykami WUM będziemy tworzyć pierwsze polskie opracowanie i bazę danych pacjentów CSS wraz z wyszczególnieniem wszystkich typów choroby.
To ważne dla mnie i realizuję się w tych działaniachWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 20:58
gabryśka, Benita, Praskovia, MinnieMe lubią tę wiadomość
-
Dołączyłam do Was pózniej... Więc tego chyba nie doczytałam.
Ale Szacun Sara 😘
Odwalasz kawał dobrej roboty!
Fajnie ze jesteś nie tylko wsparciem dla swojego dziecka.. ale też dla innych ludzi i masz w sobie ta siłę i pozytywną energię, aby działać dla innych.
Dużo zdrówka dla twojej córci 😘
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
Parskovia, na ten moment najważniejsze, ze jest ❤️ i to są dobre wieści. Tak CRl juz sie nie mierzy, ale lekarz (przynajmniej mój) powinien podać wagę czy inne parametry. Ogólnie jakas olewająca była ta wizyta..
Witaj Paulina 😀 Gabryśka, 3 ciąża i elforia gratulacje dobrych wieści.
A wybór imienia to jeden z trudniejszych 'etapów' 🤣 -
Praskovia wrote:Dzisiaj aż cztery wizyty! Dziewczyny, trzymam kciuki! 🥰
5 bo ja się nie wpisałam do kalendarza
Jestem już po wizycie. Wszystko git. Tętno dzidziucha prawidłowe, wszystkie badania ok. Następna wizyta za miesiąc. Oby tak dalej!
Widziałam młodego i wyglądał jak filet - akurat przekrój kręgosłupa się złapał na usg xD Wszystkie kosteczki widać. Kolejny lekarz nie miał też wątpliwości, że chłopak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 11:45
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Uff nadrabiam...
Paulina witaj w teamie "koniec pazdziernika"
3ciaza, gabryska, MalgosiaKmK, Eskalopka gratulacje
Wizyt dzisiaj 6 bo ja tez sie nie dopisalam. Jestem po, w sumie to mam mieszane uczucia bo prowadzaca zdziwla sie po co mi tyle USG bylo i zabronila (doslownie) robic dwa razy te polowkowe chociaz inny lekarz (nie prowadzacy ale robil mi wlasnie ostatnie USG i prenatalne) powiedzial ze mem przyjsc do niego wlasnie koncem maja do luxmedu i 21/06 na NFZ. I teraz nie wiem co mam robic.
Chantel1 wrote:Na aplikacji pokazuje ze 2 trymestr od 13 plus jeden chyba.
U mnie dzis rowno 13t i apka pokazuje juz II trymestr, takze podobnie. To samo powiedziala dzisiaj gin na wizycie.
Praskovia wrote:Dziewczyny, byłam na wizycie. Serduszko bije… i tyle wiem. Lekarz nawet nie zmierzył dziecka. Ja czasem bywam takim ciptokiem- na co dzień potrafię walczyć jak lwica, ale czasem jak mnie jakaś sytuacja zaskoczy, nie potrafię się nawet odezwać. I tak było tym razem
Kurcze, znam to uczucie. A potem sama sobie wyrzucam dlaczego nie zapytalam o to albo o tamto...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 15:17
-
Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie. Pan doktor potwierdził, że będzie synuś💙 wszystko w usg idealnie, mały ma 148 gramów😊 wychodzi o kilka dni starszy niż z miesiączki obliczone. Z om jest 15+3 , z usg 16+0 i już sama nie wiem,które brać pod uwagę. Z dobrych wiadomości- łożysko lekko się podniosło, jest teraz niskoschodzące, a nie brzeżnie przodujące. (Wiem, że to dopiero się stwierdza po 20 tygodniu podobno) takze mam nadzieję, ze do nastepnej wizyty będzie już wysoko na tylnej ścianie🙂 mój lekarz ma jakiś felerny sprzęt chyba, bo kolejny raz dostałam zdjęcie bobaska prześwietlone, nic na nim nie widać. Chyba skorzystam z pakietu medycznego z pracy i pójdę jeszcze do innego lekarza, może chociaz dostanę ładną fotkę😅 co do wyników z badań krwi papp-a, mój doktorek mowił, że już tyle widział takich wyników, że generalnie średnio wierzy w te statystyki, ale jesli chce byc spokojniejsza to mam zrobić amnio lub nifty. Z mężem stwierdziliśmy, że damy sobie spokój i z jednym i z drugim. To i tak niczego nie zmieni. W pierwszej ciąży nie miałam w ogóle robionych testów pappa, bazowaliśmy tylko na usg, od początku usg pokazywało, że jest wszystko ok, tak jK i teraz. Zaufam mojego prowadzącemu, który sam powiedział, że będziemy pod tym kątem na usg też malucha obserwować a póki co on nie widzi żadnych problemów. Serduszko, nt i reszta jest w jak najlepszym porządku. Także jestem spokojna
MinnieMe, Praskovia lubią tę wiadomość
-
No i u mnie Michalina 🙈 aż mi trudno uwierzyć, bo wszyscy i nawet ja czułam że to chłopak 😛 w ogóle, to wierciła się i chyba z 5 minut szukał tego siusiaka, bo jak to powiedział że wstyd się pomylić przy płci. No ogólnie 190g maluszka, wszystko w normach i parametry zgadzają się z poprzednimi USG. Cukier w normach się jeszcze mieści więc dobre też wieści 😀 no i połówkowe 30 maja i smiejemy się z mężem, że może wtedy siusiak się pokaże 😛
Praskovia lubi tę wiadomość