WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Menina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, słaby ten lekarz :( Na pewno byłabyś spokojniejsza, gdybyś wiedziała, że dzidzia rośnie jak należy. Tak jak dziewczyny jestem przekonana, że wszystko skończy się dobrze.

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryśka super, że wszystko Ok 😁 Gratulacje dziewczynki ☺️
    Praskovia będzie dobrze! Znam kilka dziewczyn po ospie w ciąży i wszedzie dzieci są zdrowe 😘

Teraz już się nie sprawdza CRL. Mi tydzień temu (skończony 15tc) pomierzyła już obwod brzuszka i długość (chyba) kości udowej i podała wage dziecka j tydzień wyszedł z tych pomiarów.

gabryśka lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3ciaza ale rodzyneczek 😍 najważniejsze, że wyniki dobre ❤️

Elforia no w końcu ten polip zrobił coś mądrego :D teraz już gdy go nie będzie, nie będziesz musiała się stresować plamieniami, bosko ❤️

Praskovia to faktycznie wizyta fantastyczna 😒 najważniejsze, że maluszek ma się dobrze. Bądźmy dobrej myśli ✊

Ja dziś korzystałam z pogody i pół dnia plewiłam ogród i warzywniak 😅
    I mam dziś dobry humor, bo po ogromnych przebojach chyba w końcu udało mi się dograć obiekt i wynegocjować super ceny na konferencję, którą organizujemy za 2 miesiące 😁 a żeby było lepiej, załatwionych jest już 2 sponsorów 😍 więc uda się pospinac budżet ✊😬
    Przede mną ogrom pracy przez najbliższe 2 miesiące ale już poinformowałam, że po 2.07 czyli po konferencji zwalniam i jedyne co będę robić, to podpisywać dokumenty 🙈 nic poza tym.
    Oczywiście w praktyce to nie wyjdzie, ale niech wiedzą 🤣

Umka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryśka przybijam piąteczke z dopiskiem "babiniec" 🤣😍

gabryśka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była wielka rozkmina nad imieniem 😃
    Ale do ładu nie doszliśmy 🙈
    Kazdemu co innego się podoba.
    Poczekamy jeszcze trochę 😃.

Sara.. Ty to jesteś kobieta petarda.

Czego będzie dotyczyła konferencja?
    Możesz coś więcej powiedzieć/napisać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 20:50

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabryśka wrote:
    Dzisiaj była wielka rozkmina nad imieniem 😃
    Ale do ładu nie doszliśmy 🙈
    Kazdemu co innego się podoba.
    Poczekamy jeszcze trochę 😃.

Sara.. Ty to jesteś kobieta petarda.

Czego będzie dotyczyła konferencja?
    Możesz coś więcej powiedzieć?

Wspominałam, że jestem prezesem stowarzyszenia, które zrzesza rodziny dotknięte syndromem mojej córki i ogólnie działamy na rzecz OzN :) Z naciskiem na pomoc rodzinom CSS. Czasem załatwiam ludziom jakieś konsultacje, czasem prowadze "za rękę" aby otrzymali jakieś wsparcie instytucjonalne.
    Współpracujemy z Centrum Doskonałości ds. Chorób rzadkich i niezdiagnozowanych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i obecnie pracujemy nad organizacją zjazdu rodzin i ogólnopolskiej konferencji medycznej pod patronatem WUM :)
    W międzyczasie organizuje jeszcze dla podopiecznych konsultacje z panią dr genetyk z USA, która od lat prowadzi badania nad zespołem ale to jeszcze chwilę potrwa. No i wraz z genetykami WUM będziemy tworzyć pierwsze polskie opracowanie i bazę danych pacjentów CSS wraz z wyszczególnieniem wszystkich typów choroby.
    To ważne dla mnie i realizuję się w tych działaniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 20:58

gabryśka, Benita, Praskovia, MinnieMe lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączyłam do Was pózniej... Więc tego chyba nie doczytałam.
    Ale Szacun Sara 😘
    Odwalasz kawał dobrej roboty!
    Fajnie ze jesteś nie tylko wsparciem dla swojego dziecka.. ale też dla innych ludzi i masz w sobie ta siłę i pozytywną energię, aby działać dla innych.
    Dużo zdrówka dla twojej córci 😘

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parskovia, na ten moment najważniejsze, ze jest ❤️ i to są dobre wieści. Tak CRl juz sie nie mierzy, ale lekarz (przynajmniej mój) powinien podać wagę czy inne parametry. Ogólnie jakas olewająca była ta wizyta..

Witaj Paulina 😀 Gabryśka, 3 ciąża i elforia gratulacje dobrych wieści.

A wybór imienia to jeden z trudniejszych 'etapów' 🤣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Benita Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas wybór imienia będzie baaaardzo ciężki 🫢 mamy totalnie inne gusty nie wiem jak się dogadamy, chyba zrobimy losowanie 🤪
    W piątek dowiem się jaka płeć ❤️

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj aż cztery wizyty! Dziewczyny, trzymam kciuki! 🥰

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszły wyniki Pappy 😊😊 nie stwierdzono podwyższonego ryzyka.
    Jestem cała w skowronkach.

Praskovia, GrubAsia lubią tę wiadomość

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Dzisiaj aż cztery wizyty! Dziewczyny, trzymam kciuki! 🥰

5 bo ja się nie wpisałam do kalendarza :D

Jestem już po wizycie. Wszystko git. Tętno dzidziucha prawidłowe, wszystkie badania ok. Następna wizyta za miesiąc. Oby tak dalej!
    Widziałam młodego i wyglądał jak filet - akurat przekrój kręgosłupa się złapał na usg xD Wszystkie kosteczki widać. Kolejny lekarz nie miał też wątpliwości, że chłopak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 11:45

Praskovia lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia i Eskalopka Super! Może ja się dziś dowiem kto tam mieszka 😛 może nie będzie się chować 😛

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Widziałam młodego i wyglądał jak filet

xD

Super! Czekamy na kolejne wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 12:28

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrabiam...

Paulina witaj w teamie "koniec pazdziernika" :)
    3ciaza, gabryska, MalgosiaKmK, Eskalopka gratulacje :)

Wizyt dzisiaj 6 bo ja tez sie nie dopisalam. Jestem po, w sumie to mam mieszane uczucia bo prowadzaca zdziwla sie po co mi tyle USG bylo i zabronila (doslownie) robic dwa razy te polowkowe chociaz inny lekarz (nie prowadzacy ale robil mi wlasnie ostatnie USG i prenatalne) powiedzial ze mem przyjsc do niego wlasnie koncem maja do luxmedu i 21/06 na NFZ. I teraz nie wiem co mam robic.
    Chantel1 wrote:
    Na aplikacji pokazuje ze 2 trymestr od 13 plus jeden chyba.

U mnie dzis rowno 13t i apka pokazuje juz II trymestr, takze podobnie. To samo powiedziala dzisiaj gin na wizycie.
    Praskovia wrote:
    Dziewczyny, byłam na wizycie. Serduszko bije… i tyle wiem. Lekarz nawet nie zmierzył dziecka. Ja czasem bywam takim ciptokiem- na co dzień potrafię walczyć jak lwica, ale czasem jak mnie jakaś sytuacja zaskoczy, nie potrafię się nawet odezwać. I tak było tym razem

Kurcze, znam to uczucie. A potem sama sobie wyrzucam dlaczego nie zapytalam o to albo o tamto...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 15:17

• Asiek94 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie. Pan doktor potwierdził, że będzie synuś💙 wszystko w usg idealnie, mały ma 148 gramów😊 wychodzi o kilka dni starszy niż z miesiączki obliczone. Z om jest 15+3 , z usg 16+0 i już sama nie wiem,które brać pod uwagę. Z dobrych wiadomości- łożysko lekko się podniosło, jest teraz niskoschodzące, a nie brzeżnie przodujące. (Wiem, że to dopiero się stwierdza po 20 tygodniu podobno) takze mam nadzieję, ze do nastepnej wizyty będzie już wysoko na tylnej ścianie🙂 mój lekarz ma jakiś felerny sprzęt chyba, bo kolejny raz dostałam zdjęcie bobaska prześwietlone, nic na nim nie widać. Chyba skorzystam z pakietu medycznego z pracy i pójdę jeszcze do innego lekarza, może chociaz dostanę ładną fotkę😅 co do wyników z badań krwi papp-a, mój doktorek mowił, że już tyle widział takich wyników, że generalnie średnio wierzy w te statystyki, ale jesli chce byc spokojniejsza to mam zrobić amnio lub nifty. Z mężem stwierdziliśmy, że damy sobie spokój i z jednym i z drugim. To i tak niczego nie zmieni. W pierwszej ciąży nie miałam w ogóle robionych testów pappa, bazowaliśmy tylko na usg, od początku usg pokazywało, że jest wszystko ok, tak jK i teraz. Zaufam mojego prowadzącemu, który sam powiedział, że będziemy pod tym kątem na usg też malucha obserwować a póki co on nie widzi żadnych problemów. Serduszko, nt i reszta jest w jak najlepszym porządku. Także jestem spokojna :)

MinnieMe, Praskovia lubią tę wiadomość

• Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta Ok. Wszystko prawidłowo. Ale dziec nogi skrzyżowane także bez potwierdzenia płci

• elforia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt!!!

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie Michalina 🙈 aż mi trudno uwierzyć, bo wszyscy i nawet ja czułam że to chłopak 😛 w ogóle, to wierciła się i chyba z 5 minut szukał tego siusiaka, bo jak to powiedział że wstyd się pomylić przy płci. No ogólnie 190g maluszka, wszystko w normach i parametry zgadzają się z poprzednimi USG. Cukier w normach się jeszcze mieści więc dobre też wieści 😀 no i połówkowe 30 maja i smiejemy się z mężem, że może wtedy siusiak się pokaże 😛

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mozna wpisać Michaline na pierwszą stronę 😛 w sumie to z mężem byliśmy z imieniem przygotowani na tą i na tą ewentualność 😀 ale w pierwszej chwili był szok 🤣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ