X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania. A ten spiworek do gondoli la millou to za ile i jaki? 😛 Bo ja teraz pomyslałam, że kurcze moja córka, to była na wiosnę wiec tylkk kocyki i pokrowiec od wózka wystarczył. A na następną zimę, to już duza była i spacerówka. A tutaj w sumie maluszek na zimę sie urodzi 🫣 chociaż musze jeszcze moją przyjaciółke zapytać czh czegoś takiego nie posiadają 🤔

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina wrote:
    Praskovia, tak super opisałaś ten wózek, że aż nabrałam na niego chęci :) Tylko że my mieszkamy w mieście i tylko okazjonalnie jedziemy na spacer do lasu. Czy w takim układzie ma to sens? W sensie czy on się sprawdzi w mieście?

Sprawdzić się na pewno sprawdzi, jak jesteśmy w mieście przy okazji jakiegoś lekarza i jedziemy po chodniku lub alejce, to ja go prowadzę dosłownie małym paluszkiem, albo czasem popycham brzuchem jak mam ręce zajęte. 😅 Dodatkowo na pewno nie zaskoczy Cię np. rozkopana ulica. Jedynie nie jestem pewna, czy wśród wózków miejskich nie znajdziesz lżejszych egzemplarzy- tak jak pisałam, on dla mnie jest lekki, ale nie mam porównania. Pewnie w miejskich wózkach to jeden z priorytetów, żeby nic prawie nie ważył. No i druga sprawa- ta przestrzeń pod spacerówką. W mieście na pewno jest więcej okazji do zakupów „przy okazji”. Ja mam do sklepu prawie trzy kilometry i owszem, czasem jeździłam z gondolą na zakupy, bo nie miałam wtedy prawka i jak mąż był na kontrakcie, to trzeba było sobie radzić. Ale teraz mam prawko i na zakupy ze spacerówką nie jeżdżę, więc mi to niewygodne wkładanie zakupów do kosza nie przeszkadza. Natomiast mieszkając w mieście to jednak te zakupy się robi podczas spacerów i przy tym wózku trzeba by wszystko wkładać po kolei. Za to komfort jazdy jest świetny! 🥰

Paulina2993 wrote:
    A teraz mam pytanie do Mam które będą miałby podobną różnice wieku, u nas będzie 23 miesiące różnicy, czy zastanawiacie się nad wózkiem podwójnym rok po roku ? Czy jednak jeden z dostawką ?

U nas będzie też prawie 24 miesiące różnicy i również zastanawiałam się nad wózkiem rok po roku, bo mój starszy jest bardzo spacerkowy. Ale ostatecznie uznałam, że mieszkając w środku lasu ciężko będzie takim wózkiem kręcić. To chyba nie ma racji bytu poza chodnikami. Liczę, że młodszy nie będzie miał problemów z napięciem mięśniowym i wyląduje w chuście, a starszy zostanie w wózku, dopóki sam nie zrezygnuje. Ewentualnie będziemy przepinać gondolę i spacerówkę w miarę potrzeby. Natomiast, gdybym mieszkała w mieście, miała windę i miejsce na wózek to bym się nie wahała i kupowała rok po roku w ciemno.

Freya, nie przejmuj się, ja też wyprawki nie ruszyłam! Nawet nie mam pojęcia gdzie to bobo będzie spać! 🤪 Mam rzeczy po starszym, ale gdzie ich szukać? 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 14:13

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Ania. A ten spiworek do gondoli la millou to za ile i jaki? 😛 Bo ja teraz pomyslałam, że kurcze moja córka, to była na wiosnę wiec tylkk kocyki i pokrowiec od wózka wystarczył. A na następną zimę, to już duza była i spacerówka. A tutaj w sumie maluszek na zimę sie urodzi 🫣 chociaż musze jeszcze moją przyjaciółke zapytać czh czegoś takiego nie posiadają 🤔

Dzisiaj miałam się zebrać ale jakoś nie mogę 🤣
    Mam śpiworek Combo Aspen czyli dopinane nogi. Do tego wkładkę, saszetkę i drugi taki komplet bez śpiworka tylko z innym motywem.

Nie wiem za ile i co wystawię jeszcze. Najpierw muszę zrobić zdjęcia ale nie dosięgam do podłogi żeby to potem podnieść 🤣

[age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jeszcze wyprawki nie ruszyłam, nie kupiłam nic a nic 🙈 czekam do połówkowych na potwierdzenie, że faktycznie dziewczynka i wtedy zacznę myśleć. Ubrania po Misi mam w kartonach na strychu, kiedyś coś zaczęłam wyprzedawać, ale chyba tylko te takie malutkie r. 50 🤔 później na pewno nie miałam czasu i ubrania powinny być, ale co nie mam pojęcia :D w czerwcu zrobię unboxing starych kartonów i policzę na sztuki ile czego jest i w jakim stanie, bo w sumie leżą 4 rok w kartonie 🤪 na pewno nie będę miała żadnych kombinezonów ani zimowych, ani przejściowych futerkowych, bo takie rzeczy sprzedawałam od razu po sezonie, szybka akcja z jedną sztuką, nie miałam czasu bawić się w paczki ubraniowe.
    Na pewno mam więcej niż osoby, które muszą startować od zera, bo fotelik jest, łóżeczko i kokon na strychu też, część ubrań będzie, laktator mam, ale jest całe mnóstwo innych wyprawkowych rzeczy, przez które trzeba będzie przebrnąć, a zabrać się ciężko 🫣

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie nic nie tknęłam. Bo w sumie te najwieksze jak fotelik, wózek, łóżeczko, kocyk, spiworki, rożki wszystko mam. A czekam do wizyty na potwierdzenie czy na pewno Michalinka będzie. I otwieram kartony z ubrankami sprawdzić co mam a czego nie mam. Bo te pierwsze ubrania mialam w większości przypadku pożyczone i odrazu oddawałam.
    No na pewno chce suszarkę bębnowa 🤣 ale takie pierdoły. Jak termometr, aspirator do nosa też są. Wanienka jest. Ręcznik na pewno muszę kupić. A tak to tylko moja wyprawka będzie polegała na ubrankach brakujących. I później moja torba do szpitala.. aaa laktatora nie mam 🤔 ale to też przyjaciółka nowy kupiła i go używała tylo przez tydzień w szpitalu jak wylądowała. Więc pewnie i to od niej będę mieć. Bo my akurat sie wymieniamy tak wszystkim 😛 i powiem Wam, że dobrze mieć kogos takiego w rodzinie czy znajomych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 15:08

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w temacie wyprawki 🙈

Skończyłam właśnie już drugi... 🙈

IMG20230519153627.jpg

Fiolka85, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo, że to 4-te dziecko, nie miałam dla Lidki NIC. ani jednej rzeczy 🙈
    Startuje od zera tak jak przy pierworodnej 🙈

Ale w sumie nie narzekam bo uwielbiam kompletowanie wyprawki 😁
    Na tę chwilę mam wózek, przewijak, kołyskę leander i full ciuszkow 😅
    No i 2 kocyki + 2 otulacze.

Na jesień i zimę nie kupuje żadnych kombinezonów tylko wełnę+ śpiworek voksi

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara przepiękny kocyk 💗
    ja jestem lewa w takie rzeczy, gratuluję talentu!! 🤩

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • galadriela Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    mogę zrobić jeszcze jeden spam 🤭 ale tym razem obiecuję, że krótszy :D :D :D 🤣
    bo jak już jesteśmy przy bezpieczeństwie, to dla mam jeżdżących samochodem polecam jeszcze kupić sobie adapter do pasów ;)
    już taki czas, że brzuszki mamy coraz większe i normalnie pasy zaczynają go uciskać, nie mówiąc już o jakimś gwałtownym hamowaniu, bądź stłuczce/wypadku, bo różnie niestety bywa, a to już niebezpieczne zarówno dla mam, jak i bąbli w brzuchu...
    Niby nic takiego, kilka dodatkowych zapięć, a komfort jazdy zdecydowanie lepszy 👍

Agnuka, a jaki adapter polecasz?

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam insafe i jest super 😍 szybciutko się zapina. W zasadzie wystarczy przełożyć pas :)

galadriela, Umka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie, to adaptery powinny być standardowym wyposażeniem samochodu 🤣
    Boże uwielbiam...
    Miałam poprzednio dopiero od 20tc jakoś. Teraz założyłam zaraz po pozytywnym teście ciążowym 🫣
    Stary tylko czasem narzekał, że mu gniecie co nieco, bo my tego nie ściągamy.
    Używam BeSafe. Trochę upierdliwe zapięcie, ale kwestia przyzwyczajenia.

https://www.bobowozki.com.pl/pozostale-artykuly/p/besafe-pregnant-izi-fix-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-6115

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 17:05

galadriela lubi tę wiadomość

[age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie ściągamy, jest wpięty na miejscu kierowcy w samochodzie, którym ja głównie jeżdżę, J. jak już czasami weźmie Peugeota, to coś ponarzeka, ale wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim 🤪
    Zaraz postaram się poszukać aukcji, na której kupowałam, bo nie pamiętam firmy 🤔 pamiętam, że szukałam jakiegoś zamiennika BeSafe, bo był trochę drogi

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam już znaleźć tej aukcji, bo kupowałam 5 lat temu 😬
    O taki:
    ccc4c7157928.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 17:55

galadriela lubi tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Tak w temacie wyprawki 🙈

Skończyłam właśnie już drugi... 🙈

IMG20230519153627.jpg
    Jaki piękny 😍😍😍
    Sama robisz?
    0
    Powiedz,ze można zamówić u ciebie 😲🤩🥰

Sara30 lubi tę wiadomość

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara przepiekny ten kocyk !!!!! 4ozpocznij sprzedaż 🥰😍!!!

U nas różnica b3fzie 2l9m i nie wiem co z wózkiem, planowałam nie kupować podwójnego, na dostawce Rołzi na pewno by nie jeździła. Jednak są sytuację, gdzie z dwójką dobrze jest moc je zapakować do wózka i mieć zabezpieczone. Chyba mam nadzieję na chustę, chociaż że starsza nie wyszło ,bo miała zwiększone napięcie 😔

Jeśli chodzi o wyprawkę to nq razie mam trochę ciuszków z SH , reszta będzie po Rozalce , bo miała dużo neutralnych .
    Tnoni też zmieniliśmy samochód , mimo ,że będzie na 4 to już mamy 7 osobowy 🤣

Sara30 lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam adapter insafe, polecam, mężowi nie przeszkadza 😉

Że śpiworków mam do łupiny mam rolersy i polecam , ma wymienną wierzchnia kołderkę , przez co służy i jesienią i wiosną.
    https://rollersy.com/produkt/spiworek-malego-podroznika-rozm-s-reindeers/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 19:28

Sara30 lubi tę wiadomość

age.png

Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    37+0 3300g
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺️

Tak, robię sama i kiedyś sprzedawałam różne chusty, komplety zimowe i takie tam ale tak naprawdę to się wcale nie opłaca 🙈 robię hobbystycznie głównie dla siebie i swoich dzieci + znajomych, na prezenty itd.
    Wiecie czemu się nie opłaca? Włóczka 100% merynosa na ten kocyk kosztowała prawie 200 zł... Robiłam go bite 3 tygodnie (no bo nie mam czasu siedzieć kilka h nad tym). Ile musiałby kosztować aby opłacało mi się sprzedawać? ;)
    Wolę robić na prezent :)

Do porodu mam jeszcze w planach jeden kocyk taki bawełniany lekki, zestaw koszyczek + chusteczkownik do przewijaka i mandale albo łapacze snów jako ozdobę do pokoju 🙈 obym się wyrobiła bo w międzyczasie mam jeszcze kilka takich grubszych projektów do ogarnięcia i muszę wolny czas dzielić 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem biorę się za takie rzeczy , dawno temu działałam coś na drutach i szydełku. Przed porodem coki zrobiłam makrame, jednak mam dużo zapały, ale trwa on krótko 😅

age.png

03.05.2022r 💔 10t.c.
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    37+0 3300g
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Ja czasem biorę się za takie rzeczy , dawno temu działałam coś na drutach i szydełku. Przed porodem coki zrobiłam makrame, jednak mam dużo zapały, ale trwa on krótko 😅

A wiesz, że ja tak miałam latami? 🙈 Na drutach umiem robić od dobrych 10-15 lat i co roku był ten sam scenariusz: zakupy- będę robiła sobie komin - po 3 dniach rzucenie w kąt robótki 🙈 nigdy nic nie skończyłam. I jakieś 2,5 roku temu gdy dostaliśmy diagnozę córki szukałam sobie zajęcia aby zająć głowę i pykło 🙈 robiłam wręcz nałogowo. Miesięcznie wychodziło mi np 10 kompletów czapka+szalik. Potem wzięłam się za szydełko i się uzależniłam 🙈
    I tak już sobie dziergam bo bardzo mnie to uspokaja :) a wręcz kiedy nie mam czasu na robótki to się wkurzam 🙈 kocyk skończyłam dziś popołudniu a jak dzieci usną będę zaczynać coś nowego 😁

GrubAsia lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, kocyk cudny. Też trochę dziergam, ale same proste rzeczy, a ostatnio dzieci chodzą spać o 21, ja o 22, więc czasu na ogarniam chatę i tyle z wolnego.
    Napisz proszę jaka to włóczka i jakiego szydelka użyłaś,spróbuję zrobić podobny;) Może akurat się uda,zauroczył mnie;)

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ