X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Ja też mam 1marca...dopiero wstałam z popołudniowej drzemki. Ale dziś piękna pogoda byłam chwilę na dworze z synkiem słoneczko cieplutko jak wrócilismy to 2h snu zaliczone...

paaolka, Kajaoli, Viola lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no coz, nie napiszesz wprost to bedzie zle ;) a wiec kto pierwszy na usg z tych ktore jeszcze nie mialy? bo nei kazda rodzi na poczatku pazdzienrika i jeszcze nei miala usg? :)

Anoolka wrote:
    Już dawno były pierwsze serduszkowe usg ;)

Viola lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale widze ogolnie ze chyba za pozno do was dolaczylam i nei zostalam zaakceptowana :) no trudno :)

Viola lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide 28 lutego :) nie wiem jak do tej pory wytrzymam..

Viola lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz kota dosataje :) jeszcze jak sie naczytalam problemow niektorych z was to mam wrazenie ze albo plodu en izobacze albo serduszko nie bedzie bilo albo ejszcze cos :(
    paaolka wrote:
    Ja ide 28 lutego :) nie wiem jak do tej pory wytrzymam..

Viola lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no ja juz kota dosataje :) jeszcze jak sie naczytalam problemow niektorych z was to mam wrazenie ze albo plodu en izobacze albo serduszko nie bedzie bilo albo ejszcze cos :(

to chyba kazda ma podobnego stresa...dopiero jak sie zobaczy to sie uwierzy.. ;)

Viola lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a badania juz robilas :) ? bo ja 19 ide dopiero po skierowanie :P

Viola lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:04

Viola lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie...wlasnie musze sie tym zajac...jak do tej pory tylko 3 razy bete robilam i progesteron. A reszta badan dopiero przede mna.

Viola lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się denerwowałam panikowałam czytałam dr Google...ale lekarz mnie uspokoił o dziwo słowami ze nie ma co się spinać denerwować ciąża to jest naturalna kolej rzeczy i niestety co ma być to będzie my musimy to zostawić naturze spokojnie czekać...

Kajaoli, Viola lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie :) doskonale rozumiem twoje podejscie :) jestes pierwszy raz w ciazy i wszystko jest jak z bajki, obserwujesz i poznajesz siebie na nowo. Masz chec skupiac sie tylko na pozytywnej stronie ciazy - i masz racje! :) W pelni cie popieram kochana:) korzystaj z chwili ile tylko wlezie, twoje dobre nastawienie moze tylko dobrze wrozyc :) rozumiem cie bo sama jestem wielka optymistka, kocham zycie, nawet jesli mam juz bagaz trudnych przezyc. Ale nie moge sobie wyobrazic, zeby przestac cieszyc sie przez to zyciem.
    Wiec kontynuuj , masz moje wsparcie :)
    Ale nie mozna zapomniec, ze kazdy ma inne reakcje. Tak wiec choc jestem niepoprawna optymistka, doskonale rozumiem dlaczego niektore z nas przezywaja brak objawow, boja sie o swoja ciaze i maja czarne mysli.. Znam ten strach, na ktory nie ma lekarstwa, oj znam. Dzielenie sie zmartwieniami pomaga, czasami nawet relaksuje :) wiec dziewczyny, jak macie jakies watpliwosci albo problem - piszcie - po to istnieje to forum, zeby dzielic sie radosciami i smutkami :) az do pazdziernika :)
    No i sprobujmy sie wszystkie zrozumiec, kazda z nas ma inne podejscie do swojej ciazy ale przeciez laczy nas jedno: wszystkie czekamy na swoj Maly Cud i wszystkie mamy nadzieje, ze ten Cud narodzi sie w pazdzierniku tego roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 16:58

MartaR.., Viola, Anoolka, Strokrotka, paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam te i napisane żeby sotosować od pierwszego miesiąca więc mogę polecić a mi poleciły dziewczyny, które już urodziły :)

https://www.google.pl/search?q=babydream+fur+mama&client=firefox-a&hs=ox5&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F-MAU6vxOIbJhAetjYHYBw&ved=0CCwQsAQ&biw=1138&bih=497#facrc=0%3Bbabydream%20fur%20mama%20pflegeol&imgdii=_&imgrc=_

Viola lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wszystkim olejek Weledy, jest wspanialy, naturalne skladniki do tego pieknie pachnie :)
    ale czesto czyta sie, ze rozstepy sa uwarunkowane genetycznie i nasze tendencje zaleza od jakosci skory. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, zeby o siebie dbac w ciazy. Jestem za :)

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31357

MartaR.., Viola lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Igorkiem w ciąży stosowałam ziajke mama zero rozstępów bardzo fajny i bardzo miło pachnący delikatnie krem ale to było 8lat temu.... :-P

Kajaoli, Viola lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszej ciazy nawet nie pamiętam czy cos stosowalam, natomiast w drugiej smarowalam się Fissanem. Nie mam ani jednego rozstepu, fakt ze mialam male brzuszki mimo duzych dzieci. Nie wiem jak będzie teraz, czy wiek wplynie na skłonność do rozstepow....zobacze....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie, oczywiscie ze jestes zaakceptowana :-) tylko nie wszystkie z nas moga sobie pozwolic na bezstresowa ciaze, ja oczywiscie bardzo bym chciała ale czarne mysli same wlaza do glowy.

Scęście wrote:
    no coz, nie napiszesz wprost to bedzie zle ;) a wiec kto pierwszy na usg z tych ktore jeszcze nie mialy? bo nei kazda rodzi na poczatku pazdzienrika i jeszcze nei miala usg? :)

Kajaoli, Anoolka, Kamilamila85, Kakabaka lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj mezczyzna pokazal mi dzis ciekawa stronke, gdzie mozna sobie kupic super ciuchy wiec wybralam sobie kilka kompletow bielizny ;) nie moge sie doczekac przesylki :)
    Bede taka "sexy przyszla mama" ;)

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A moj mezczyzna pokazal mi dzis ciekawa stronke, gdzie mozna sobie kupic super ciuchy wiec wybralam sobie kilka kompletow bielizny ;) nie moge sie doczekac przesylki :)
    Bede taka "sexy przyszla mama" ;)
    Kajaoli to dawaj namiary na tą stronkę :)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kajaoli to dawaj namiary na tą stronkę :)

http://www.showroomprive.com/

Ale niestety to stronka francuska..

A ty gdzie mieszkasz Anoolka?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej laseczki !!
    ja mam wizyte 20 lutego i co dziennie stan przed zawałowy i tak chyba do wizyty :)
    Kamilko Słoneczko wiem, co czujesz bo to samo przezywałam, nie płakusiaj ( chociaz wiem , że sie nie da) ale stres to nic dobrego :* trzymam kciuki baaardo mocnooo!!!

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ