Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina, no w sumie jak zwracasz to nie ma co. Mi lekarka powiedziała, żeby brać szczególnie jak nie odżywiam się wzorowo. Ale też po pierwszych, które kupiłam czułam się źle. Falvit teraz biorę i jest spoko.
A męża wykorzystywać trzeba skoro się nie oferuje. -
Blu wrote:http://ciaza.siostraania.pl/najdziwniejsze-testy-ciazowe/
To jest źródło, co by nie było, że mam taką wyobraźnię
A to cytat o cebuli
"Dziwne dzieje cebuli
Również w starożytnym Egipcie, ale też w Grecji, zalecano kobietom umieszczenie na noc cebuli w pochwie. Jeśli rankiem oddech pachniał tym warzywem, znaczyło to, że kobieta nie była ciężarna. Tok rozumowania starożytnych mędrców był następujący: jeśli zapach przeniknął przez brzuch do ust, znaczyło to że macica jest „otwarta”. Jeśli natomiast zapach zatrzymał się w pewnym momencie, oznaczało to, że najwyraźniej drogę blokuje mu dziecko i zasklepiony naokoło niego brzuch. Ta metoda nie znajduje jednak potwierdzenia w faktach."
-
nick nieaktualny
-
co do witamin to wczoraj dostałam próbkę pregna plus, stosuje któraś z Was? szczerze mówiąc to nie zachwycił mnie skład, fajnie, że ma kwasy omega, ale poza tym dość ubogo a całkiem drogie z tego co patrzyłam.
blu sposób z cebulą bezcennyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 18:39
-
Dziewczyny, padłam
Test czerwonej kapusty. Pół główki czerwonej kapusty należy pociąć drobno i zalać ok. dwoma szklankami wody. Całość trzeba gotować przez ok. 10 minut aż woda uzyska zdecydowany fioletowy kolor. Następnie musimy wyjąć kapustę i schłodzić zafarbowaną wodę. Odmierzamy w równych proporcjach wodę oraz poranny mocz, wlewamy jedno do drugiego, delikatnie ruszamy pojemnikiem, aby płyny się wymieszały i obserwujemy zmianę koloru. Jeśli mieszanka zrobi się różowa/czerwona – oznacza to chłopca. A jeśli wyjdzie ciemna purpura – będzie dziewczynka.Blu, Anoolka, Pumpkin, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po wizycie
Dzidzia 2,6 cm, serduszko 162/min.
Piękny prezent na dzien kobiet
Szynszyl, ja łykam Pregnę Plus. Wg mnie skład ma ok, taki konkretny, bez niepotrzebnego całego komplexu witamin, które i tak lepiej są przyswajane z pozywienia niż z tabletki.kehlana_miyu, Blu, Jacqueline, Visenna, NiecierpliwaKarolina, Moko, Sunflower, Rutelka, Pumpkin, LillaMy, Limerikowo, Zetzet, MMM2016, Ibiza, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja z PAPPA zrobię tak samo jak sunflower - najpier usg genetyczne i jesli tam wyjdzie podwyzszone ryzykp to ewentualnie wtedy pappa. Tak samo zresztą doradza mi moj gin.
Jacqueline - piekny gesttrzymam Kciuki za ciebie
Walleriana - ja bylam ostatnio na badaniach z pracy i lekarka wpisala mi 4 h przy komputerze. To wynika ze starych przepisów, kiedy monitory byly bardziej szkodliwe, dzisiaj obowiazuje przepis, ale chyba nikt tego nie przestrzega wychodzac właśnie z założenia że nowsze monitory nie sa tak szkodliwe.
Ja dzisiaj powiedziałam o ciazy w pracy - kamien z serca spadltym bardziej ze zaledwie tydzień pracuje tylko.
Samopoczucie na razie średnie, mdlosci nie odpuszczaja do konca.Blu, Sunflower lubią tę wiadomość
-
Doczytałam!
Super są kolejne pozytywne wieści! Gratuluje dziewczyny!
Widzę, że poruszyłyście temat badań prenatalnychMój ulubiony ostatnio temat
NiecierpliwaKarolina wrote:Ale widziałam w LuxMedzie, że pappa kosztuje 79zł.
To tylko białko PAPPA - jedna ze składowych TESTU PAPPA. Uważajcie na to, bo można źle to zrozumieć i taki wynik do niczego nam się nie przyda. Potrzebny jest jeszcze wynik bety-hCG. Testu PAPPA*, podobnie jak USG genetycznego LuxMed nie robi (i w sumie dobrze, z ich jakością sprzętu to nie wiem, czy byłoby to dokładne)
* Chociaż... jakby tak zrobić po prostu białko PAPPA i betę? może i by coś z tego wyszło. Czyli tak jak w alabie, czy diagnostyce.
Ja się dziś zapisałam na USG genetyczne + test PAPPA - idę do Dr Marcina Wrony, do Unicare. 7.04 - w urodziny mojej mamy, nie może być złych wynikówWiem, że testy można zrobić osobno, dowieźć wyniki, ale... bałabym się... wolę dopłacić i mieć wszystko w jednym miejscu, za jednym zamachem zrobione. W cenie jest interpretacja wyniku, dlatego nie będę się martwić o to, czy mi później ktoś, to w całość poskłada
O wynikach nie myślę... zakładam, że będzie dobrze. Optymizm mi wrócił
Beattkie wrote:Ja miałam na czczo 93 w pierwszym badaniu, a dzisiaj wykonałam obciążenie glukozą. Po wypiciu płynu przez godzinę miałam odruchy wymiotne i byłam prawie nieprzytomna. Obrzydlistwo tyle cukru.... Wieczorem powinnam mieć wyniki online;-)
Daj znać, jak wyniki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:12
-
szynszyl wrote:co do witamin to wczoraj dostałam próbkę pregna plus, stosuje któraś z Was? szczerze mówiąc to nie zachwycił mnie skład, fajnie, że ma kwasy omega, ale poza tym dość ubogo a całkiem drogie z tego co patrzyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:18
-
Jusstin wrote:Ja dzisiaj powiedziałam o ciazy w pracy - kamien z serca spadl
tym bardziej ze zaledwie tydzień pracuje tylko.
Samopoczucie na razie średnie, mdlosci nie odpuszczaja do konca.
I jak reakcja pracodawcy?
-
nick nieaktualny
-
Moko no u mnie 9 tydzoen, więc trochę do przodu. I do tej pory powiedzielismu tylko rodzicom i tesciom, dalszej rodzinie pewnie bedziemy teraz jakos przy okazji mówić.
Mm 2 kierowników - dzisiaj powiedzialam tylko jednemu z nich, ale reakcja pozytywna. Zostal jeszcze drugi... Potem powiedzialam pani dyrektor i ona w ogóle mi gratulowala i powiedziala, ze super że taka mała różnica wieku mi wyjdzie wiec bardzo pozytywnie. Wiem, że też na nią zawsze mogę liczyć, więc to dla mnie ważne.Visenna, Pumpkin, Moko, Blu, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
witajcie i ja też miałam niezapomniany dzień kobiet
byam u lekarza serduszko bije i jest ok jak na razie ale ciąża ma 5 tyg a nie 7 za 2 tyg klejna wizyta zobaczymy co sie będzie działo
Rutelka, Visenna, Zetzet, Blu, Jusstin, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość