X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Z jakiego powodu tak długi zakaz?
    Ciąza najpierw zagrożona poronieniem, a później porodem przedwczesnym, a dwa ja po 3 poronieniach, wiec rozumiesz...
    Ja z tych co też ciśnienie niskie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Poszłabym ale nie chcę żeby partacze u mnie ze szpitala mi grzebali....w ciąży z synem też tak miałam, ale o wiele więcej, jestem dobrej myśli...

Sama wiesz najlepiej co robić. Daj znać czy sytuacja się poprawiła.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Sama wiesz najlepiej co robić. Daj znać czy sytuacja się poprawiła.
    Wczoraj wzięłam sobie jeszcze luteinę pod język...
    No a za tydzień wizyta...może miałam to przez to że biorę clexane...czasami tak się dzieje przy clexane. jestem dobrej myśli.

Blu lubi tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Ciąza najpierw zagrożona poronieniem, a później porodem przedwczesnym, a dwa ja po 3 poronieniach, wiec rozumiesz...
    Ja z tych co też ciśnienie niskie...
    No w takiej sytuacji to zrozumiałe, trzeba chuchac na zimne... ciaza szybko minie :)

Ja zawsze mialam niska wagę, niski cukier i niskie cisnienie... cukier klka razy mialam wysoki ale to bylo lata temu przy zaawansowanej anoreksji i nie jedzeniu niczego... wątroba ratowala mi zycie i windowala glukoze zeby żyć

Bylam bardzo zaskoczona pomiarem cisnienia u gina na NFZ - fakt ze cisnieniomierz wielowy, taki z analogowym zegarkiem, ale myslalam ze taki jest najdokladniejszy... wyszlo nadcisnienie :/
    pare dni pozniej u mojego prywatnego gina cisnienie niskie...
    W domu niskie...
    Bylam z męzem w stacji krwiodawstwa, zmierzylam cisnienie, niskie...

Ewidentnie cos z cisnieniomierzem maja u gina na nfz

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ma popsuty ale już sam głuchy i źle wysłuchał

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za moment zaczynam 12 tydzień... szok! <3

Pumpkin, Visenna, Moko, Beattkie, NiecierpliwaKarolina, Blu, Rutelka, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Pewnie ma popsuty ale już sam głuchy i źle wysłuchał
    Położna mierzyła... w poniedzialek zwrócę jej uwage na ten problem...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Położna mierzyła... w poniedzialek zwrócę jej uwage na ten problem...
    Zgłoś zgłos.
    No za chwilę można powiedzieć w 2 trymestr wejdziesz.

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    No za chwilę można powiedzieć w 2 trymestr wejdziesz.
    Dokładnie tak <3

Doczekac się nie mogę pażdziernika ;) juz tak bardzo bym chciala z wózeczkiem na spacery chodzic... a tu jeszcze tyyyle czasu zostalo do odczekania

Visenna lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi się dzisiaj śniły dzieci takie malutkie :) nie wyspałam się, ale wstałam ucieszona :) już też bym chciała mieć tego małego szkraba przy sobie :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Jestem w małym szoku. Jadę do pracy autobusem, jak zawsze... dużo ludzi, sporo osób stoi, ścisk. Udało mi się wepchać w kącik i tak sobie jadę. Przygląda mi się starsza pani, przygląda... a ja już myślę co dziś spierniczylam w makijażu i jak dziwnie wyglądam a pani nagle do mnie... "Może Pani usiądzie, będzie bezpieczniej" I tak mnie przekonuje dłuższa chwilę. Aaaaaa.... to już widac? Do najszczuplejszych nie należę, ale przez wzrost zawsze to się jakoś rozkładało... lekko wystający brzuch, przed ciąża miałam, ale... nigdy mi nikt nie zaproponował miejsca. Aaaaaa.... :) Myślałam, że jeszcze 4 tyg., moze dopiero powiem w pracy a tutaj zonk... może się okazać, że domyśla się wcześniej :P dla Pani brawa za spostrzegawczość :)

Czy Wam już też się zdarzyło, że ktoś się domyślił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:44

marti_88, Jusstin, Moko, Ola_Ola, NiecierpliwaKarolina, Blu, Rutelka, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 10 tygodniu:) U mnie jakos gorzej niestety, wczoraj migrena i takie wymioty wieczorne, ze tragedia :( Nic mi sie nie przyjelo. Dzis pracuje z domu, bo nie doczolgalabym sie do biura. Wizyte mam we wtorek, odliczam i mam nadzieje, ze wszystko jest nadal ok.
    Gratuluje wszystkich wizyt i ciesze sie na kazde piekne zdjecie z usg ❤

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, niektorzy maja 6ty zmysl. Ja opuscilam kilka zajec niemieckiego organizowanych przez biuro, potem spotkałam moja nauczycielke przez przypadek i ona od razu zapytała, czy przypadkiem w ciazy nie jestem :) A po mnie jeszcze nic nie widac w sensie brzucha, za to mam chyba ten zmaltretowany ciazowy wyraz twarzy ;) Niektorzy ludzie maja przeczucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:52

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.

Jestem w małym szoku. Jadę do pracy autobusem, jak zawsze... dużo ludzi, sporo osób stoi, ścisk. Udało mi się wepchać w kącik i tak sobie jadę. Przygląda mi się starsza pani, przygląda... a ja już myślę co dziś spierniczylam w makijażu i jak dziwnie wyglądam a pani nagle do mnie... "Może Pani usiądzie, będzie bezpieczniej" I tak mnie przekonuje dłuższa chwilę. Aaaaaa.... to już widac? Do najszczuplejszych nie należę, ale przez wzrost zawsze to się jakoś rozkładało... lekko wystający brzuch, przed ciąża miałam, ale... nigdy mi nikt nie zaproponował miejsca. Aaaaaa.... :) Myślałam, że jeszcze 4 tyg., moze dopiero powiem w pracy a tutaj zonk... może się okazać, że domyśla się wcześniej :P dla Pani brawa za spostrzegawczość :)

Czy Wam już też się zdarzyło, że ktoś się domyślił?

Super :) fajny, miły poczatek dnia prawda? :) <3

Tak u mnie juz mocno widać, ci co mnie znaja przywykli do brzucha płąskiego jak deska wiec orientują się szybko co jest na rzeczy ;)
    Pani w Lidlu ostatnio najpierw porozumiewawcze spojrzenia rzucala a za chwile zapytala ktory miesiac ;)
    U ortodonty panie pytały o płeć :P
    Czyli ciąża widoczna... mnie w takich sytuacjach rozpiera duma ;)

Moko lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Visenna, niektorzy maja 6ty zmysl. Ja opuscilam kilka zajec niemieckiego organizowanych przez biuro, potem spotkałam moja nauczycielke przez przypadek i ona od razu zapytała, czy przypadkiem w ciazy nie jestem :) A po mnie jeszcze nic nie widac w sensie brzucha, za to mam chyba ten zmaltretowany ciazowy wyraz twarzy ;) Niektorzy ludzie maja przeczucia :)
    Czasami ciąże widać nie tylko na brzuszku ;)
    U Ciebie podwójne szczęście więc masz prawo czuć się zmęczona, ale juz niedługo, 2 trymestr to piekny czas <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:

Coś może w tym być... Długo mnie obserwowała :)
    anulka1978 wrote:
    Super :) fajny, miły poczatek dnia prawda? :) <3

Tak u mnie juz mocno widać, ci co mnie znaja przywykli do brzucha płąskiego jak deska wiec orientują się szybko co jest na rzeczy ;)
    Pani w Lidlu ostatnio najpierw porozumiewawcze spojrzenia rzucala a za chwile zapytala ktory miesiac ;)
    U ortodonty panie pytały o płeć :P
    Czyli ciąża widoczna... mnie w takich sytuacjach rozpiera duma ;)

Uuu, to już musi być pięknie widać :) wczoraj nie zdążyłam zobaczyć zdjęcia.
    Ostatecznie nie skorzystałam z propozycji pani, bo jechałam jeszcze kawałek tylko, ale miło, miło... :) Przed chwilą byłam w łazience i cholercia... dziś rzeczywiście jest jakoś taki większy :)! Rośnij Kropku, rośnij!

Miłego dnia dziewczyny i kropki :) Czas zacząć pracować :/ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:14

Jusstin lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna ja właśnie z tego powodu zdecydowałam się, żeby już powiedzieć w pracy. Jestem raczej normalnej budowy, ale brzuszek mi też już nieźle wywaliło. Jakby mieli się domyślać za plecami to chciałam wyprzedzić te komentarze ;)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Visenna ja właśnie z tego powodu zdecydowałam się, żeby już powiedzieć w pracy. Jestem raczej normalnej budowy, ale brzuszek mi też już nieźle wywaliło. Jakby mieli się domyślać za plecami to chciałam wyprzedzić te komentarze ;)

Z tego co pamietam to pisałaś, że dobrze przyjęli nowinę, także super :) Masz z głowy :) Ja się ciagle zastanawiam... gdybym miała umowę o pracę to tak bardzo bym tego nie rozkminiała :) planowałam w 12 tyg. powiedzieć, ale... zobaczymy :) jedno jest pewne - kiedyś trzeba :P

Dobra już serio, serio praca... Będę podczytywać :) miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:31

Jusstin lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie za całe 5,99 zakupiłam takie cudo <3 no nie moglam się oprzec :P

275dc79cd5c8d241med.jpg

Visenna, Pumpkin, andzia821, marti_88, Ola_85, Rutelka, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wyslalam Ci fote na prv zeby juz tu nie zaśmiecać

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ