Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
nadrabiam wczorajszy dzień w całości spędzony w pracy............
Monia_85 wrote:dzień dobry !byłam wczoraj na USG, już wczoraj nie pisałam bo tyle emocji było więc wróciłam do domu i od razu w kimono. A więc u nas wszystko dobrze. Maleństwo 2,3cm widziałam rączki i nóżki, niesamowite uczucie. W ogóle fajne wrażenie, pan dr był sympatyczny, wszystko dokładanie opisywał i przełączył nam widok na 4D. Teraz muszę się umówić na po Świetach na USG genetyczne + PAPPA, zdecydowaliśmy się z mężem, że będziemy to robić. Tylko wytłumaczcie mi dziewczyny, bo chcę mieć pewność czy dobrze rozumiem. Genetyczne to pomiar wszystkich narządów itd na USG a PAPPA to taki dodatek w postaci pobrania krwi i tam z tej krwi coś badają tak??
Gratuluję pozytywnych wiadomości
Podczas usg genetycznego dosyć dokładnie bada się narządy maleństwa, przepływy itp.
Test pappa (wraz z opisem z ww. usg)dzięki specjalnemu programowi pozwala z jakimś prawdopodobieństwem określić czy maleństwo jest zagrożone np. jakąś wadą genetyczną.
-
maaadzik1207 wrote:Dziewczyny w którym tyg usłyszałyście bicie serduszka??
-
nick nieaktualny
-
anulka1978 wrote:Ja kończe 11ty tydzien i jeszcze nie sluchalam z racji tego że zaden z moich 2 lekarzy nie pochwala słuchania na tak wczesnym etapie z uwagi na szkodliwośc dopplera... szkoda serduszka po prostu... zatem oczekuję cierpliwie... poki co musi mi wystarczyc widok migajacego piksela
U mnie dokładnie to samo, lekarz powiedział, że musi mi wystarczyc sam widok, bo Doppler szkodliwy -
MagicM wrote:Dziewczyny, przepraszam że tak rzadko wpadam, ale czasu ostatnio jak na lekarstwo
Własna firm, fundacja i jeszcze ciąża to trochę za dużo jak na to że cały czas chce mi się spać
Ja dzisiaj jestem mega szczęśliwa - jestem po drugim USG i tym razem było widać już nasze prawie 3cm szczęściaLekarz który robił USG powiedział że wszystko w porządku. Serduszko waliło jak szalone. Tatuś mega dumny
Ps. Lekarz zmienił na podstawie USG moją datę porodu na 09.10.2016 więc jak można prośba o zmianę na głównej stronie
Łzy napływają do oczu. To już ukształtowany człowiek
Wspaniale:)
Też mam dziś wizytęLiczę, że wszystko jest ok i maleństwo rośnie
-
Jacqueline wrote:Byłam dziś u fryzjera
Niemal rok temu zdecydowałam, że jak trochę podreperuję ich stan no i trochę podrosną jeszcze, to oddam do fundacji
Więc dziś nadszedł ten dzień - z włosów prawie do tyłka zrobiły się do ramionJakieś 40cm poszło
Mi odrosną, mam nadziejęA jak komuś się przydadzą, to super
Podziwiam
-
Asia_08 wrote:Melduję się po wizycie
Dzidzia 2,6 cm, serduszko 162/min.
Piękny prezent na dzien kobiet
Szynszyl, ja łykam Pregnę Plus. Wg mnie skład ma ok, taki konkretny, bez niepotrzebnego całego komplexu witamin, które i tak lepiej są przyswajane z pozywienia niż z tabletki.
Super:)Asia_08 lubi tę wiadomość
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:witajcie i ja też miałam niezapomniany dzień kobiet
byam u lekarza serduszko bije i jest ok jak na razie ale ciąża ma 5 tyg a nie 7 za 2 tyg klejna wizyta zobaczymy co sie będzie działo
Wszystko zależy od terminu owulacji. Super, ze widziałaś serduszko
-
Ja też jeszcze nie słyszałam, ale mi wystarczyło widzieć ruchy dziecka i bicie serduszka
ja powiedziałam dwóm koleżanką z pracy, bardzo się ucieszyły, ale szefowi i kierownicze może powiem po świętach jakoś nie pałam do nich sympatią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:35
-
anulka1978 wrote:Visenna wyslalam Ci fote na prv zeby juz tu nie zaśmiecać
DziękujęCudnie wyglądasz. Sexy Mama
Moko wrote:Hej Dziewczyny,
A ja mam pytanie, czy któraś z was zmaga się w ciąży z niedoczynnością tarczycy i hashimoto? Jeśli tak, napiszcie jak u was wygląda proces leczenia itd.
Mam niedoczynność. Przed ciążą byłam na euthyroxie 75. W ciąży od razu zwiększenie dawki. Teraz jestem na 88 + włączona suplementacja jodu. Kontrole co miesiąc - robię na każdą TSH + FT4tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:13