X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    witajcie i ja też miałam niezapomniany dzień kobiet :) byam u lekarza serduszko bije i jest ok jak na razie ale ciąża ma 5 tyg a nie 7 za 2 tyg klejna wizyta zobaczymy co sie będzie działo :)

Super kochana. Bardzo się cieszę. :D
    I zazdroszczę, bo ja mam dopiero wizytę za 10 dni. Już nie mogę się doczekać.

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no najpierw sie przeraziłam bo nie było zarodka który powinien byc bo z okresu wychodzi już 8 tydzień a tam sam pęcherzyk ale jak bardziej poszukała to znalazła i zarodek maleńki bo ok 5 tydzień ale serduszko już byo słychac

Moko, Limerikowo, Ola_85 lubią tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kolejnych serduszek :) I u niektórych to już nie takie Kropki tylko już małe "człowieki" :D

Auro - z tego co wyczytałam w internecie i na stronie fundacji, to włosy mogą być farbowane, tylko nie zniszczone. Ale jaka dla nich jest definicja zniszczenia to nie wiem ;) Mi się trochę rozdwajają niestety, ale fryzjerka powiedziała, że spokojnie mogą być, bo oni i tak te końcówki wyrównują trochę tam co peruki robią ;) Rozjaśniane chyba też mogą być, tylko żeby się nie łamały, nie ciągnęły/rwały - co często jest efektem nieprawidłowo przeprowadzonego zabiegu rozjaśniania. Włosy nie mogą być cieniowane.

Obciąć można w salonie współpracującym z fundacją i to oni wysyłają włosy lub samemu w domu czy wybranym salonie fryzjerskim i sami wysyłamy ;)

Podaje tu link do ich strony gdzie jest opisana akcja i instrukcja ścinania włosów ;)

http://www.raknroll.pl/co-robimy/programy/daj-wlos/

A wiec tak, reakcja męża - Coś zdziecinniałaś :P

Włosy mam mniej więcej obcięte tak jak ta babka w zielonej kurtce na zdjęciu tam na stronie ;)

Noszk kurde, ale nie jestem stara, przecież w grudniu dopiero 25 lat skończyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 06:57

Blu, LillaMy, Auro, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Nie lepiej iść jednak, zrobić usg i sprawdzić co jest na rzeczy?
    Poszłabym ale nie chcę żeby partacze u mnie ze szpitala mi grzebali....w ciąży z synem też tak miałam, ale o wiele więcej, jestem dobrej myśli...

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Ja wyluzowalam w kwestii cukru... trzech niezależnych lekarzy zrobilo zdziwiona minę jak przyszlam z cukrem na poziomie 102 mowiac ze jest wysoki... rodzinny (a jest ordynatorem w szpitalu wiec pojecie ma jakby nie patrzec) to nawet skierowanie do diabetologa uznał za zbędne ale ostatecznie wyprosiłam :P
    Gin kazał wyluzować i krzywą zrobic bo sam cukier na czczo o niczym nie mowi, moze byc wysoki z roznych powodow, wcale niekoniecznie z powodu cukrzycy... wystarczy zjesc dzien wczesniej cos nieodpowiedniego albo nie zjesc nic na długo przed snem i juz cukier jest wysoki...
    W czwartek jadę na krzywa... zobaczymy jak wyniki, poki co sie nie przejmuję bo mi stres do szczescia nie jest potrzebny ;)

Weszłam dzisiaj z ciekawości na wagę bo od 2 tygodni apetyt mi dopisuje razy dwa ;) bylam pewna ze w związku z tym mam juz cos na plusie... a tu nadal 2kg na minusie... zaskoczenie
    Przperaszam ale ja się z tym nie zgodzę....co ma jedzenie z poprzedniego dnia?
    To tak można liczyć co zjadłam tydzień temu....Cukier na czczo powinien być badany jak się ma 6h przerwy a nawet jak zjesz o 23 i o 6 zmierzysz cukier to jest większa przerwa....druga strona u zdrowego człowieka trzustka pracuje i radzi sobie z cukrem. Ja nie mówię ze masz cukrzycę ciążową bo i normalną cukrzycę po 1 wyniku ciężko stwierdzić, ale powinien Cię już teraz skierować na krzywą.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia_85 wrote:
    dzień dobry ! :) byłam wczoraj na USG, już wczoraj nie pisałam bo tyle emocji było więc wróciłam do domu i od razu w kimono. A więc u nas wszystko dobrze. Maleństwo 2,3cm widziałam rączki i nóżki, niesamowite uczucie. W ogóle fajne wrażenie, pan dr był sympatyczny, wszystko dokładanie opisywał i przełączył nam widok na 4D. Teraz muszę się umówić na po Świetach na USG genetyczne + PAPPA, zdecydowaliśmy się z mężem, że będziemy to robić. Tylko wytłumaczcie mi dziewczyny, bo chcę mieć pewność czy dobrze rozumiem. Genetyczne to pomiar wszystkich narządów itd na USG a PAPPA to taki dodatek w postaci pobrania krwi i tam z tej krwi coś badają tak??
    Test pappa jest z krwi....ale pamiętaj to też statystyka jak i usg....
    Cieszę się że wszystko dobrze duży człowieczek!

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM wrote:
    Dziewczyny, przepraszam że tak rzadko wpadam, ale czasu ostatnio jak na lekarstwo :-/ Własna firm, fundacja i jeszcze ciąża to trochę za dużo jak na to że cały czas chce mi się spać :-(
    Ja dzisiaj jestem mega szczęśliwa - jestem po drugim USG i tym razem było widać już nasze prawie 3cm szczęścia :-) Lekarz który robił USG powiedział że wszystko w porządku. Serduszko waliło jak szalone. Tatuś mega dumny :-)

Ps. Lekarz zmienił na podstawie USG moją datę porodu na 09.10.2016 więc jak można prośba o zmianę na głównej stronie :-)

cd0a987ca3b456a4gen.jpg
    Ale cudo!!!!

Anulka a ja zdjęc nie widzę, skasowałaś już? :(

MagicM lubi tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Do tego mam strasznie męczące uczucie pełnosci w żołądku :-/ o 12 zjadłam dwie kromki chleba z masłem, a nadal czuje je jakby w przełyku, a żołądek pełny jakbym 3daniowy obiad wciągnęła. Potwornie męczące uczucie :-/
    Jakis czas temu tez męczyło mnie to uczucie... jak po świątecznym obżarstwie :/ jak bylam głodna to mdliło... a jak zjadlam to czulam się tak że żałowałam że cokolwiek w siebie wcisnęłam :/ zwlaszcza po mięsie, kotlecie.... ogolnie smażone rzeczy odrzucaja mnie do teraz :/
    Jadę na musli z jogurtem naturalnym (sniadanie o 7), potem o 11 3 kromki pieczywa Wasa z twarozkiem albo wędliną wlasnej roboty (sklepowych nie jemy od lat), ok 14 jadałam mięso plus 500g warzyw ale teraz mi to absolutnie nie podchodzi wiec jem kostke twarogu, z jogurtem, na to szczypiorek, ogorek... a potem juz nie chce mi się jeśc i jem na siłę... cokolwiek... surówkę, kanapkę, serek wiejski, jogurt, owoc.... byle cos zjesc, dla bąbla.... bo ja potrzeby nie odczuwam

Niezła jazda z ta cebulą, heheheh :)

My wczoraj po wizycie u ortodonty padlismy jak małe dzieci... w domu bylismy po 19tej... cisnienie jakies byle jakie jest chyba bo oczy nam się same zamykały :)
    Za to dzisiaj rano... 5:40 sex :P oj dobry poczatek dnia ;)
    Ja wyposzczona jakby nie było :P od poczatku ciąży 2 niewinne razy nam się zdarzył, z ogromna ostrożnością i delikatnościa w tle... a co to za radocha sex z dusza na ramieniu...
    Krwiaczka juz nie mam, lekarz pozwolił wrocic do normalnosci... zatem powracamy ;)

Czytam dalej, zatrzymalam sie poki co na s.99 ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Melduję się po wizycie :)
    Dzidzia 2,6 cm, serduszko 162/min.
    Piękny prezent na dzien kobiet :D
    Cudowny prezent <3

Asia_08 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Przperaszam ale ja się z tym nie zgodzę....co ma jedzenie z poprzedniego dnia?
    To tak można liczyć co zjadłam tydzień temu....Cukier na czczo powinien być badany jak się ma 6h przerwy a nawet jak zjesz o 23 i o 6 zmierzysz cukier to jest większa przerwa....druga strona u zdrowego człowieka trzustka pracuje i radzi sobie z cukrem. Ja nie mówię ze masz cukrzycę ciążową bo i normalną cukrzycę po 1 wyniku ciężko stwierdzić, ale powinien Cię już teraz skierować na krzywą.
    Na krzywą mam skierowanie :)
    ja nie miałam 6h przerwy tylko np 15 czy 17 godzin :P a to duza roznica... podczas takiej przerwy dochodzic moze do hipoglikemii (zwlaszcza u osob z dietą niskoweglowodanową) a efektem hipoglikemii jest reakcja obronna organizmu polegająca na samoistnym podniesieniu poziomu glukozy we krwi... info od mojego gina ale i od pań z por. doabetologicznej - musze jesc przed snem... chocby kubek mleka czy soku wypic... tak zeby przerwa nie wynosila wiecej niz 8 godz

Jedzenie z poprzedniego dnia? no nie kazdy stosuje sie do 6h przerwy jadac na badanie glukozy na czczo... jak ktos walnie sobie w nocy przegryzke to roznie moze byc w kwestii wyniku... a niektorzy wstaja i podjadają, przed badaniem nie wolno tego robic

U mnie to odpada... ja pojechalam na badania po 2 tyg bardzo marnego jedzenia (mdłości) w dodatku po 17 godzinach bez posiłku... cukier 102 wiec i tak w normie ale jednak jak dla mnie ciut wysoki, zwykle miewam na poziomie 60

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 07:46

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Cudowny prezent <3
    I ja gratuluję...

Anulka weź nic nie mów o seksie szczęściaro!!!

Asia_08 lubi tę wiadomość

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Na krzywą mam skierowanie :)
    ja nie miałam 6h przerwy tylko np 15 czy 17 godzin :P a to duza roznica... podczas takiej przerwy dochodzic moze do hipoglikemii (zwlaszcza u osob z dietą niskoweglowodanową) a efektem hipoglikemii jest reakcja obronna organizmu polegająca na samoistnym podniesieniu poziomu glukozy we krwi... info od mojego gina ale i od pań z por. doabetologicznej - musze jesc przed snem... chocby kubek mleka czy soku wypic... tak zeby przerwa nie wynosila wiecej niz 8 godz

Kochana owszem ale u zdrowego człowieka nie dochodzi do takich rzeczy.
    Ja np. nie mogę jeść przed snem tzn np. o 22 bo cukier mi w nocy wzrasta, a już mogę zapomnieć o czymś co a w składzie cukier

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Anulka a ja zdjęc nie widzę, skasowałaś już? :(
    Tak, foty brzuchola juz skasowalam ale zawsze moge wrzucic raz jeszcze ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Kochana owszem ale u zdrowego człowieka nie dochodzi do takich rzeczy.
    Ja np. nie mogę jeść przed snem tzn np. o 22 bo cukier mi w nocy wzrasta, a już mogę zapomnieć o czymś co a w składzie cukier
    Ja mam odwrotny problem... mam za dlugie przerwy miedzy posilkami i za małą podaż węglowodanów - u mnie produkt weglowodanowy to ziarna zboz o 7 rano... na tym koniec... przejrzalam dokladnie tabele IG - okazuje się że ja nie jem produktow z wysokim czy chocby srednim IG

Jestem przekonana ze krzywa wyjdzie prawidłowo, zdaję sobie sprawę ze swoich błędów dietetycznych ktore moga wplywac na wyniki glukozy na czczo
    Teraz staram się jesc cos ok 19-20 zeby nie doprowadzac do mocnych spadkow cukru jako ze ja z natury cukier mam na dolnej granicy

Cukier cukrem... najgorsza jest mąka w temacie diety cukrzycowej, zaraz za nią cukier... ale lista jest długa

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to wrzuć na chwilę, chociaż sobie popatrzę :D

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Anulka weź nic nie mów o seksie szczęściaro!!!

Normalnie dzicz :P rzucilam się dzisiaj na męża jak dzika kotka :D
    Ogolnie jakis taki przypływ potrzeb mam, ciekawe... do tej pory od poczatku ciązy był totalny spadek libido... a teraz szał...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    n jak bardziej poszukała to znalazła i zarodek maleńki bo ok 5 tydzień ale serduszko już byo słychac

Gratuluję!!!! <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Normalnie dzicz :P rzucilam się dzisiaj na męża jak dzika kotka :D
    Ogolnie jakis taki przypływ potrzeb mam, ciekawe... do tej pory od poczatku ciązy był totalny spadek libido... a teraz szał...
    Ja się tak rzucę po porodzie, niestety my mamy całą ciąże zakaz, a jak już po 37tc możemy to mąż się boi....

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam cisnieniemierz :)

I co sie okazuje... cisnienie mam niskie... 105/70 albo 110/74 a czasami ciut niżej...
    U mojego gin nr 1 (pryw) tez bylo niskie... ciekawi mnie dlaczego na NFZ mam mocno wysokie plus wage tam mam 5 kg na plus :P
    Czary....

Moko lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Ja się tak rzucę po porodzie, niestety my mamy całą ciąże zakaz, a jak już po 37tc możemy to mąż się boi....
    Z jakiego powodu tak długi zakaz?

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ