X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam juz dwie @ z mega 44 dniową przerwą, a zawsze byłam jak 30 dniowy zegarek szwajcarski.

nie wiem czy były bolesne, bo jak zajmuje się Młodym to jestem w takim stanie skupienia, że nic mnie nie boli ;)

mógłby mi się ten okres unormować, bo już chciałabym zacząć starania o rodzeństwo :)

Eryka lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz wkurza to kp. Tez wam dzieci tak marudza przy cycu?Wiecej krzyku niz ssania...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka ja dopiero teraz uświadomiłam sobie jak bardzo lubię kp. A może się okazać, że za chwilę będę musiała z tego zrezygnować. Ale fakt, czasem Kubuś niby chce jeść a więcej się rzuca przy cycku niż je.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon nie przeraża Cię wizja zajmowania się dwójką maluchów? Abstrachując od tego, że po cc muszę się wstrzymać, to chyba nie ogarnęłabym tego.

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Marlon nie przeraża Cię wizja zajmowania się dwójką maluchów? Abstrachując od tego, że po cc muszę się wstrzymać, to chyba nie ogarnęłabym tego.

Na początku jest tylko hardcore, potem dzieciaki się razem bawią i przyjaźnią.
    Mamy tak w rodzinie, między chłopakami jest 20 miesięcy róznicy i się ekstra dogadują. (maja 10 i 12 lat)
    Na pewno jest łatwiej niż z bliźniakami.

A poza tym mój Mąż jest ode mnie sporo starszy, w Polsce mamy bardzo małą rodzinę i nie chce, by Andrzej był sam.

Moja Siostra jest o 15 lat starsza, ma nastoletnią córke, a jedyny kuzyn w Andrzeja wieku mieszka 7 000 kilometrów stąd :)

No i najważniejsze, mam nieocenioną pomoc w Rodzicach. Praktycznie się do nich przeniosłam (pod pretekstem starych okien, smogu, drugiego piętra w kamiennicy bez windy, tego, że na Pradze nie ma gdzie spacerować) i jest ekstra.
    Tata gotuje, Mama wspiera mnie nie tylko fizycznie, ale i psychicznie, jest ogród.
    Czasami mnie wkurzają (odłóż ten telefon, on powinien mieć podkoszulek), ale ich pomoc sprawia, że swoje pultanie chowam do kieszeni ;)

Eryka, Blu, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Canario lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Teraz go przystawiam co 2,5 godziny, w nocy co 4 co jest częste jak na 4 miesięczne niemowlę, no ale czego się nie robi..Zobaczymy czy to coś wogóle da.

Dziewuszka ja w nocy karmię co 2 h :D a w dzień różnie, czasem nie chce nawet przez 4 h, ale za to potem np je znów co 2 ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Diewuszka my się czasem w nocy karmimy co 2h... zalezy od humoru malej. W dzien tez bywa 4h przerwy A czasem 1.5h..

No u mnie właśnie ta pierwsza @ po porodzie taka bolesna byla ze juz kilka dni przed bolalo co Wam pisalam :(
    Sylwia widzę, ze Basia ten sam typ ;p

Sylwia91 lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka moja też cyrki odstawia na cycku. W dzień szczególnie. Jest głodna, ale wszystko jest tak interesujące, że nie może się skupić. A jak jest już zmęczona to się wścieka chyba, że się musi napracować jeszcze, żeby coś leciało. Ale i tak to uwielbiam ;)
    Tak się zastanawiałam własnie czy dzieci butelkowe też czasem grymaszą czy raczej ładnie co 3 h jak w zegarku jedzą? Może to od temperamentu dziecka zależy po prostu...

zem3df9hdz9h654o.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka u mnie jak Hania rzuca się podczas jedzenia to odpuszczam, coś porobimy i wracamy do tego później :) u mnie takie karmienie na żądanie, nie mamy jakichś stałych godzin.
    ja wolę trochę marudzenia niż przygotowywanie mleka, mycie butelek itp. no i nie ma gwarancji że przy butli by nie marudziła :)

Marlon kibicuję, żeby się udało :) fajnie jest mieć niedużo starsze rodzeństwo , starsze też, ale to dopiero później się docenia :D

Eryka, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcial mi zlapac nawet piersi, po tym gadaniu rodzicow stracilam chyba pokarm, albo sam odrzucil piers. Poddalam sie, dalam mm. Teraz zadowolony gaworzy w lozeczku... mam dosc juz. Chyba ide zamowic pizze, ktora zjem z majonezem, ciastkami z czekolada i tlustym tortem ze smietana. I popije pyszna kawa z krowim mlekiem!!! Ale dzis mam zly dzien...

• marlon Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Anieńka moja też cyrki odstawia na cycku. W dzień szczególnie. Jest głodna, ale wszystko jest tak interesujące, że nie może się skupić. A jak jest już zmęczona to się wścieka chyba, że się musi napracować jeszcze, żeby coś leciało. Ale i tak to uwielbiam ;)
    Tak się zastanawiałam własnie czy dzieci butelkowe też czasem grymaszą czy raczej ładnie co 3 h jak w zegarku jedzą? Może to od temperamentu dziecka zależy po prostu...

Najlepiej się karmi na śpiocha.

No i mniej więcej je co 4.5 godziny w dzień, ale to też zależy, czy była kupa, jak dużo się bawiliśmy etc...

A tak to się rozgląda, niecierpliwi, nudzi. Karmię go na 2 tury, żeby mu się odbiło i żebym miała szansę zmienić pozycję, by się własnie nie nudził :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka kurcze współczuję. Wiadomo że mleko z cyca lepsze, ale nie ma co demonizowac mm. Czasem nie ma innego wyjscia i tyle. Dogadzaj sobie na zdrowie :D

Leon też czasem marudzi przy butli, ale pamiętam że czasem przy piersi było gorzej.

Marlon powodzenia :)

Wyrwałam się dzisiaj z domu na 1,5 godziny. Kupiłam brakujące rzeczy na chrzest i terqzb mam już z głowy zakupy dla dzieci. Komplet kupiłam na rozmiar 80, zastanawiam się nad kurtka na 86 O.o

marlon, Sylwia91 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, głowa do góry i smacznego :-)
    Diewuszka, ja w nocy karmie co 2 godz a w dzień różnie co 1,5-2,3 godz to maks. Ale też dopiero niedawno zakochałam się w karmieniu :-)
    Blu ja właśnie wczoraj kupiłam już wszystko na chrzest,u nas rozmiar 62 i 68 :-)
    Ta sapka nas wykonczy, gotuje mu się w tym nosie,krzyczy, złości się, powietrza nie może złapać.
    Niecierpliwia, zdrówka życzę.
    Renia, jak Mikołaj, zdrowy już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:01

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,na nic to wszystko. Nutramingen jedna porcja 160ml narobila jeszcze wiecej szkod na buzi i ciele naszego Janka... ja sie chyba zamorduje...

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, jeśli jesteś zdecydowana na mm to spróbujcie Neocate.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka współczuję

Chwilka dzięki,odpukac Miki juz zdrowy i niech tak dlugo zostanie

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Anieńka, jeśli jesteś zdecydowana na mm to spróbujcie Neocate.
    W takiej sytuacji znowu probowac i traktowac to dziecko jak krolika doswiadczalnego to wole marzyc i snic o mleku krowim, serkach, smietanie i ciastach i dalej kp... efekty nie sa super bo buzia i tak jest slaba, ale nie jak po 1 porcji nutramingenu. Eh :(
    Swoja droga cena tego mleka powala na lopatki.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Anieńka współczuję. Eh i niech ktoś powie, że kp to taka bułka z masłem.

Co do częstotliwości kp to te moje co 4h w nocy i co 3h w dzień to często bo Kubuś już potrafił mieć przerwy do 5h w dzień i nawet do 8,9h w nocy. Dziś w dzień ledwo go dobudziłam na cyca. Ale walczę, zmotywowałyście mnie :) Nawet jak się nie uda to będę miała poczucie, że zrobiłam wszystko żeby kp. Jakby co są i dobre strony. Tęsknię bardzo za bigosem, grzybową i grochówką :D

l54t4dr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co byłam dzisiaj u fryzjera pierwszy raz od dawna i pierwszy po porodzie, obcięłam 20 cm włosów zrobiłam grzywkę i czuję się rewelacyjnie XD

Współczuję Wam problemów skórnych, mnie trądzik niemowlęcy doprowadzał do szału ;/

wow blu co za rozmiary :D u nas króluje nadal 68 :)

Sylwia91, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, Chwilka84, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my powoli konczymy 74 :o.. tzn zalezy jaki sklep bo np h&m 74 bluzy sa za duze a pepco wszystkie 74 już krotkie sie robią.

Anienka biedna :( nie umiem nic doradzic ja bym chyba walczyla o kp...

Diewuszka moze to jest przyczyną problemów? Za rzadkie karmienia? Moze sie nie upomina ale powinien jesc czesciej? Moja mala.po urodzeniu tez ani razu sie o jedzenie nie upomniala i gdyby nie budzenie i karmienie na sile troche to by nie wiem co to bylo.. ciagle chudla

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ