X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja karmię Adasia w nocy tylko raz lub wcale, zależy czy się przebudzi, ale w dzień je na żądanie i czasami to wychodzi nawet co pół godziny. Z tym, że mój maluch nie ma problemów z apetytem i wyraźnie daje znać, kiedy jest głodny. 2 tygodnie temu ważył już 7200, waga urodzeniowa to 3170.
    U mnie jest identycznie. Niemowlaka kp powinno się karmić na żądanie bo przecież może mu się np chcieć tylko pić a tak to ma czekać 2 godziny? ;) Niemowlaki karmione mm oprócz mleka są jeszcze przecież przepajane to można je karmić z zegarkiem w ręku.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Przy 24 stopniach to ja razem z dziećmi byśmy się usmażyli ;) Temperatura w dzień powininna wynosić od 19 do góra 21 stopni.
    Ja bym za to zamarzła przy 19 stopniach. Nasza pediatra mówiła że 23-24 st może być, tylko żeby nie zakladać grubych ubrań, nasz mały smiga w samych bodach i rajstopkach, badź półśpiochach z bawełny. Oczywiście że słucham lekarza :) poza tym tak jak wspominałam często wietrzymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 18:31

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U nas w dzien jest okolo 23 stopnie a w nocy spada do 20-21.
    To jak u nas :) Nam w nocy też spada, bo nie palimy w piecu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 16:21

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam wam o tym mega odparzeniu w pachwinkach, które nie chce schodzić, za waszymi poradami smarowałam tanno hermal i bepanthenem i NIC.
    Mały strasznie drapał, więc pojechaliśmy prywatnie do pediatry i przepisała nam argosulfan, któraś używała? No ale już po 3 posmarowaniach miejsca są mniej zaognione, więc mam nadzieję, że w końcu nam to zejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 16:35

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    To jak u nas :) Nam w nocy też spada, bo nie palimy w piecu :)

To dokładnie jak u na :D

Ignaś zawsze ma tylko jedną warstwę . Body + półśpiochy lub spodnie i skarpetki a w nocy pajacyk. Nawet na spacery nie zakładam dodatkowych sweterków czy rajstop tylko kombinezon cieńszy lub grubszy w zależności od pogody

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    To dokładnie jak u na :D

Ignaś zawsze ma tylko jedną warstwę . Body + półśpiochy lub spodnie i skarpetki a w nocy pajacyk. Nawet na spacery nie zakładam dodatkowych sweterków czy rajstop tylko kombinezon cieńszy lub grubszy w zależności od pogody
    My już nie używamy kombinezonów, bo powyrastał i ubieramy w kurteczkę przejściową, a pod spodenki rajstopki :) chyba że chłodniej jest, to mamy takie grube spodnie :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie mam kurtki przejsciowej tylko taki cieniutki kombinezon a w zasadzie pajacyk z kapturem. Potem wskoczymy w dresy. Mam ich mnóstwo boję sie tylko ze zanim bedzie prawdziwa wiosna to Ignas z nich wyrośnie ;)

Sarcia jak dzieciaki? Zdrowi juz?

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dziewczyny pisałam wam o tym mega odparzeniu w pachwinkach, które nie chce schodzić, za waszymi poradami smarowałam tanno hermal i bepanthenem i NIC.
    Mały strasznie drapał, więc pojechaliśmy prywatnie do pediatry i przepisała nam argosulfan, któraś używała? No ale już po 3 posmarowaniach miejsca są mniej zaognione, więc mam nadzieję, że w końcu nam to zejdzie
    Przeczytalam, ze nie powinno sie stosowac u niemowlakow. U Jaska tez caly czas problem z odparzeniami. We wt mam dermatologa, mam nadzieje ze cos da konkretnego i co nie jest sterydem...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Przeczytalam, ze nie powinno sie stosowac u niemowlakow. U Jaska tez caly czas problem z odparzeniami. We wt mam dermatologa, mam nadzieje ze cos da konkretnego i co nie jest sterydem...
    Kochana, na ulotce mam że nie można stosować u dzieci poniżej 2 miesiąca życia.
    Argosulfan nie jest sterydem, dokładnie przeczytałam ulotkę przed posmarowaniem :)
    Dam znać czy pomogło, póki co jest lepiej, ale jeszcze nie tak jak ma być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 19:44

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, Argosulfan to chemioterapeutyk, lek podobny do antybiotyków.

U nas w domu jest mega gorąco, ok. 25 stopni w dzień. Dużo za dużo jak dla dziecka, ale wpływu na to nie mam niestety. W związku z tym Młody chodzi bez skarpetek ;)

Ja się zastanawiam czy jest sens, a jeśli tak to co kupić na wiosnę. Kombinezon, czy kurtkę? Jeśli tak to jakie? Doradzcie doświadczone dziewczyny. W czym najlepiej wozić na wiosnę dzieciaki?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, wolę żeby był antybiotykiem niż sterydem, ale jeśli mam być szczera to pewnie i sterydem bym posmarowała żeby Mały się nie męczył, a biedny nóżkami przebiera bo go tak swędzi, a jak pampersa ściągnę to od razu się łapie i drapie.
    Walczymy z tym już ok miesiąc niestety i chyba już wszystkie leki dostępne były użyte, mąka, przeciwgrzybicze, a nawet leczenie na czysto, kilka dni bez żadnego smarowania, samo wietrzenie , maści robione w aptece... zmieniliśmy nawet oryginalne pampersy które używamy od urodzenia na Dadę, więc już sama nie wiem co to za dziadostwo.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrócę na chwilę do tematu fotelików, bo już jakiś czas mamy ten nowy, więc myślę, że mogę go częściowo ocenić.

Śmiesznie wyszło, bo ostatecznie stanęło na Cybex Sirona Platinum :-D
    pamiętam, że któraś z Was się nad nim zastanawiała.
    Tak więc mogę polecić w 100%!
    Jest bardzo wygodny na rodzica (ja go uwielbiam! Możliwość obrotu 360 stopnijest rewelacyjna i bardzo ułatwia ulokowanie dziecka) i dla malucha też.
    Olek siedzi wyżej i widzi wszystko po bokach i z tyłu (chociaż póki co podróżuje w pozycji bardziej leżącej) i jest bardzo ucieszony przy kazdej wycieczce. Ostatnio sie śmiał do pana w samochodzie obok :-D
    Sam fotelik jest zamontowany bardzo stabilnie i prezentuje się solidnie.

Także polecam! Koniec lokowania produktu ;-)

kalika, Reni@, Chwilka84, Sylwia91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Straciłam pokarm.
    Z dnia na dzień. Mały dostał butelkę.
    Siedzę i wyję..

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka jak to? Moze Ci sie wydaje ze nie masz pokarmu? Tez tak mialam wczoraj, a dzis ok, po prostu wczoraj dostal paniki. Pewnie przez ten stres i myslenie o wadze.:( moze jeszcze powalczyc sie da?

Wysłany: 11 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny. Straciłam pokarm.
    Z dnia na dzień. Mały dostał butelkę.
    Siedzę i wyję..

Dziewuszka, może to jakiś kryzys?

Wskakuj do łóżka z małym i karm, karm, karm!
    Może spróbuj Femaltiker? Chwilka polecała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 21:31

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika tzn ze tylko na recepte ta masc? Ja tez musze juz cos zrobic z tym odparzeniem bo juz tez sie dlugo bujamy z tym...
    Aneta, daj z ac czy pomoglo.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ciumkał z obu piersi po 2,3 minuty i odchylał głowę w nerwach. Nie ukrywam, że ja dziś osiągnęłam maksymalny poziom stresu. I po kąpieli się poddałam. Mąż mu dał butlę zjadł 50 ml a ja w tym czasie odciągnęłam 30 ml laktatorem metodą 753. To chyba malutko. Będę próbowała go przystawiać, ale czarno to widzę. Wiem, że tak nie jest, ale czuję się jak najgorsza matka. Wcześniej w ogóle nie myślałam o karmieniu było to naturalne, a ostatnio stres mnie zżera i Kuba chyba to czuje. Myślę, że psychicznie przegrałam tą walkę.. :(

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, wrócę na chwilę do tematu fotelików, bo już jakiś czas mamy ten nowy, więc myślę, że mogę go częściowo ocenić.

Śmiesznie wyszło, bo ostatecznie stanęło na Cybex Sirona Platinum :-D
    pamiętam, że któraś z Was się nad nim zastanawiała.
    Tak więc mogę polecić w 100%!
    Jest bardzo wygodny na rodzica (ja go uwielbiam! Możliwość obrotu 360 stopnijest rewelacyjna i bardzo ułatwia ulokowanie dziecka) i dla malucha też.
    Olek siedzi wyżej i widzi wszystko po bokach i z tyłu (chociaż póki co podróżuje w pozycji bardziej leżącej) i jest bardzo ucieszony przy kazdej wycieczce. Ostatnio sie śmiał do pana w samochodzie obok :-D
    Sam fotelik jest zamontowany bardzo stabilnie i prezentuje się solidnie.

Także polecam! Koniec lokowania produktu ;-)

Fajnie że napisałaś :) my jeszcze nic nie kupiliśmy, a widzę, że ten mieści się w każdym samochodzie.

Diewuszka, to że dałaś butelkę jeszcze nie przekreśla kp! Uszy do góry i przystawiaj małego często. Może akurat się uda :)

diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 11 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, myślę, że to kryzys i wszystko wina tego, że się zestresowałaś. Spokojnie Kobieto! Maluchy czasem marudza i się denerwują przy cycku, trzeba przeczekać.
    Kubuś z butli też jakoś dużo nie zjadł, więc raczej nie umierał z głodu. Nie daj sobie wmówić, że nie masz pokarmu albo, że jest do kitu. Weź Kubka to łóżka i cyckujcie nawet dwa dni jak będzie trzeba. Walcz, bo wiem, że Ci zależy i nie stresuj się tak, bo to nie pomaga.
    Trzymam kciuki!

diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 11 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Fajnie że napisałaś :) my jeszcze nic nie kupiliśmy, a widzę, że ten mieści się w każdym samochodzie.

Jak go zobaczyłam pierwszy raz to się troszkę przestraszyłam wielkości, ale to złudne wrażenie.
    My próbowaliśmy go już w kilku samochodach i nawet w malutkim Polo bez problemów się mieści.
    No i bardzo szybko i sprawnie się go montuje.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ