Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas była sapka ale teraz sama zanikla. Tylko nie była tak uciazliwa, nasilila się kilka dni przed wyjściem pierwszego zabka. Mały wtedy leżał na poduszce klin, psiukalam woda i używałam nawilzacza. To mu pomagało.
-
Evelle ja od kilku dni wprowadzam gluten. Kupiłam kaszkę zbożową po 6 miesiącu i dodaję 1 miarkę do kaszki którą Ignaś je na co dzień.
U nas 4 tygodnie temu było 8200 więc pewnie koło 9 już ma
Dziś zadziwiająco dobra noc. Zasnął już o 19.30 bo mało spał w dzień. Kilka razy się przebudzał ale koniec końców wstał na mleko o 7, położyłam go z powrotem do łózeczka i o 7.40 już znowu spał i dalej cicho
Ostatnio kilka nocy było masakrycznych, wstawałam po kilkadziesiąt razyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 09:29
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj tydzien temu wazyl 8,500. Ja narazie daje warzywa, pzniej do warzyw bede dodawac kaszke manne po lyzeczce na poczatek zey zobaczyc jak reaguje.
dodatkowo od wczoraj na noc dokarmiamy mm bo moje dziecko wiecznie glodne od 2 miesiecy w nocy wstaje co 1,5 h -
Sarcia i jak dzisiejsza noc po mm? Spał coś dłuzej ?
U nas czy było mm czy kp wcześniej to i tak często się budził. Przestał pić w nocy dopiero jak zaczął jeść kaszkę wieczorem a potem jeszcze mleko po kąpieli
Anieńka, Sylwusia100, diewuszka86, Evelle, kalika, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Ola_Ola, Chwilka84, Jutysia, Sylwia91, Blu, Eryka, Anoolka, aneta93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwusia, piękna sesja:)Czy Mały usnoł Wam w Kościele, czy tylko tak na zdjęciu wyszło?
NiecierpliwaKarolina, dzięki ,że pytasz, dzisiaj mamy kontrole u nefrologa ,ale jestem szcześlwia bo NIE MAMY już tej strasznej bakterii w moczu, mam nadziej,że to nie przypadek.
A jutro idziemy do pediatry,alergologa, udało się nam dostać szybko.
A to charczenie meczy nas cały czas, w nocy to normalnie chrapał, wygoniłam męża do salonu żeby spał,a on ze mną, bo juz nie mam siły wstawać co pół godziny.
I mamy tez kolejny sukces, któraś z Was, juz nie pamiętam kto zaproponował żebym dała z butli soczek może to go przekona i zassał na chwile, wiec mam nadzieję, że jeszcze trochę i planuje dać mm na noc, bo ja od ponad 5 miesięcy nie miałam dłuższego ciągu snu niż 3 godz, choć jak Renia pisze, to nie ma reguły, ale ja wiąże z tym nadzieje.
Dzisiaj jedliśmy surowe jabłko:)
Zastanawia mnie dlaczego z tym glutenem jest taki halo wielkie?Przecież na celiakie choruje bardzo mały procent społeczeństwa, to nie jest jakaś "popularna"choroba.
Ważymy niecałe 6200 idziemy jak burza z wagąNiecierpliwaKarolina, Jutysia, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Chwilka maly usnal pod koniec kazania. Wczesniej leżał w wozku i podziwial zyrandole. Wyjelismy go i on dalej spal. Jak ksiadz polewal go woda ( wtedy trzymala go mama chrzestna) to nawet sie nie obudzil. Zero placzu podczas mszy i w czasie przyjecia.
Chwilka84, Reni@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwusia, piękna pamiątka.
Renia, jaki on dużyPucus kochany!
Niecierpliwa, dziękuję za odpowiedź w kwestii fotelika. Najpewniej też weźmiemy Sironę, gdy dotychczasowy fotelik stanie się zbyt maly. Jaka macie tapicerkę?
Diewuszka, jak się macie?
Chwilka, współczuję problemów z Kubusiem. W pierwszym rzędzie laryngolog, niech zajrzy do nosa.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Chwilka, teraz doczytałam, że macie wizytę u alergologa już zamówiona. Co do celiakii, to wcale nie jest taka rzadka. W Polsce choruje na nią przynajmniej 1 % populacji, czyli na 100 dzieci jedno ma celiakie.