X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez martwie sie byle tylko swieta i Nowy Rok byly zdrowe.poprzednio dzieci byly troche zaziebione i mini szpital w domu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję nocnych przebojów :( Oby szybko im przeszło i mogły spać spokojnie!
    Sylwia, nam lekarz mówił żeby nie ściągać katarkiem za często, bo wtedy produkuje się jeszcze więcej tej wydzieliny. Trzymam kciuki żeby ta noc była spokojna ;)

My też ostatnio kiepsko sypiamy, ale znamy przyczynę - zęby. W ciągu 2 tygodni pojawiły się 3 nowe czwórki! Łącznie mamy już 11 zębów i 12-ty za parę dni będzie na horyzoncie. Szaleństwo.

Muszę się pochwalić naszymi nurkami na basenie :D https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=medPtae-zE4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 21:19

Blu, kalika, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 11 zębów i kolejne 2 juz prawie sie przebily. Noce u nas sa juz dobre. Nie bylo powtorki z poprzedniego weekendu. Ale raz sie przebudzil maly z placzem to ja juz w oczach mialam strach. Koszmarna tamta noc byla. Teraz jest super. Maly teraz super sie bawi sam. Naprawde duzo rzeczy moge przy nim ogarnac. Oczywiscie jak meza nie ma w domu bo jak jest to jakos nie mozemy sie ogarnac :-) sama z hubertem jestem bardziej poukladana :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oby takie sytuacje się nie powtarzaly!

Sylwusia u nas dokładnie tak samo, już nawet mężowi zwracałam na to uwagę :) choć Hania nie daje mi aż tak dużo swobody.

U nas przebija się 12 ząbek, sliniak jest beee więc muszę zmieniać body, bo tak się ślini.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia super nurkowanie! My w tamtą sobotę po raz pierwszy byliśmy na basenie i dzieciom bardzo się podobało. Myślę że raz na jakiś czas uda nam się wybrać.

Leon ma w ciągu dalszym 8 zębów. Już rozpulchnione były dziąsła przy czwórkach ale nic się nie przebiło. Ja też zmieniam bluzki, nie zakładam śliniaka

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zęby dostały jakiegoś przyspieszeni,mamy już 10 a widzę że kolejne w natarciu ;)
    niech idą to później będzie spokój i czekam na lepsze noce, bez płaczu i spania wspólnego.

Dziewczyny współczuję akcji...oby więcej takich nie było.

Jak tam mamuśki pracujące?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze w zebach chyba nadal pozostajemh przodownikamj :) u nas brakuje tylko piątek, mamy juz 16 sztuk. W prawdzie dolne kły jeszcze nie za wysokie, no ale z dziasel juz wystają wiec zaliczam :)

Byliśmy dzis u ortopedy na kontroli chodu, po wszelkich problemach, ktore rehabilitowalismy sladu nie ma, mamy okaz zdrowia :D

Blu, Sylwia91, szynszyl, Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już trochę lepiej z katarem. Staram się odciąganie ograniczyć ale jak już jej mocno cieknie z noska to tylko to co z brzegu napłynęło ściągam. Inaczej gile po pas. Dokładniejsze ściąganie robię przed spaniem i daje nasivin. Tylko coś mi się dziecko zepsuło od czasu szczepienia nie chce sama spać. Pośpi max godzinę w łóżeczku i wierci się i płacze.. bardzo bym chciała żeby jednak spala sama bo nie wiem jak to pogodzę po porodzie. Z kim spać wtedy? No masakra jakaś...
    U nas z zębami słabo hehe mamy dopiero komplet jedynek i po jednej dwójce na górze i dole. Teraz wychodzą pozostałe dwójki i to tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 23:53

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpimy od 2 a jest już 4.30.. obudziłam mamę bo jest na urlopie i sama mówiła żebym ją budziła jak coś.. ja już nie daje rady.. pod względem spania chyba trafił mi się najgorszy egzemplarz z możliwych

• kalika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Basia ma infekcje wirusowa i dlatego jest marudna, źle śpi i nie chce spać sama. Szczepienie nie ma z tym nic wspólnego.

Ola, dzięki że pytasz. U mnie urwanie głowy. Codziennie wstaje o 5, a w domu jestem koło 16. We wtorki i czwartki wracam dopiero koło 20. Mam wrażenie, że nie widuje dziecka wcale. Do tego w pracy jest koszmarnie dużo roboty, siedzę po godzinach i wyć mi się chce myśląc, że moje dziecko tęskni w domu, a ja muszę iść do pracy zajmować się cudzymi. Właśnie kończę odciagac mleko i idę do pracy. Miłego dnia dziewczyny!

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki, pewnie mnie nie pamiętacie :) po porodzie zniknęliśmy z forum i oddaliśmy się macierzyństwu. Widzę, że jest tu już trochę z Was oczekujących na kolejne maleństwo :) i my wczoraj dołączyliśmy do tego grona także mój Filip będzie starszym bratem :)

Jutysia, Blu, Anieńka, kalika, diewuszka86, kkkaaarrr, Sylwia91, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub.iza gratulacje! OcZywiscie że pamiętam Cię, miałyśmy termin na ten sam dzień i razem dość długo się przeterminowalysmy :P dużo zdrówka dla Was i spokojnej ciąży ;)

Sylwia współczuję tych ciężkich nocy. Chyba kkkaaarrr już pisała, że Basia moze kiepsko spać, przez to że łóżeczko traktuje jako miejsce do zabawy. Wiem że teraz ma katar to może marudzić, ale może warto oddzielić jej miejsce do snu i miejsce do zabawy. Mam nadzieję, że da Ci trochę odetchnąć i będzie spała dzisiaj lepiej ;)

Kalika trudno mi sobie wyobrazić ten przeskok między czasem na urlopie macierzyńskim a powrotem do pracy i to jeszcze takiej odpowiedzialnej i wymagającej. Pewnie z czasem będzie trochę lepiej. No i szacun że jeszcze odciągasz mleko!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza jasne, że pamiętamy ;) a co u Filipka?
    Gratuluje kolejnej ciąży, ja już swoją niedługo donoszę i mój Jasio też będzie starszym bratem i będzie miał siostrzyczkę. :)

To u nas na razie chyba najmniej zębów bo mamy tylko 6 i ZERO na horyzoncie, ale to nic ze wszystkim świetnie sobie radzi do jedzenia :)
    Mistrzu od kilku dni chodzi :) Nie mogę się nadziwić jak sobie radzi, na pewno będzie niedługo biegał :) Długo się naczekałam na ten moment, jak z siadaniem i raczkowaniem.
    Dziś była u nas sąsiadka z córką 5miesięcy, nie mogę uwierzyć, że znowu mnie czeka wszystko od początku obroty, rozszerzanie diety, ulewanie, raczkowanie, siadanie i chodzenie :D i jak patrzyłam na 14miesięczniaka i 5miesięczniaka to on jest taki duży - ale pewnie będzie ogromny dla mnie jak wrócę z córą ze szpitala :D

diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza gratulacje :)

Ola_Ola ja jako mamuśka pracująca przeżywam szok po roku siedzenia w domu. Nie mam czasu ostatnio w ogóle wpadać na forum. Coś tam podczytywałam, ale nie wiem w 100% co u Was. Praca pochłania mnie na tyle, że później już nie mam na nic siły. Moje stanowisko okazało się bardzo wymagające. Muszę się bardzo dużo uczyć i póki co padam na pysk jak wracam do domu. A to póki co tylko pół etatu. Co będzie w styczniu nie wiem.

Kalika szacun za to Twoje odciąganie. Jesteś niesamowita!

To kto wraca do pracy od stycznia oprócz Kai?

Kubuś radzi sobie świetnie. Moje obawy przed zostawieniem go były niepotrzebne. Bez problemu dziadkowie go usypiają i karmią.

U nas jest 8 zębów, komplet jedynek i dwójek. Ale coś będzie znów chyba szło bo ślinienie się zwiększyło ostatnimi czasy.

Anieńka Ty już prawie masz ciążę donoszoną, kiedy to zleciało. Faktycznie czeka Cię powtórka z rozrywki. Wszystko znów po kolei będziesz przeżywać. Ale z drugiej strony to jednak nie będzie to samo. Jednak jest Jaś i na córkę nie będziesz już patrzeć tak samo. Myślę, że 2 dziecko to jednak mniejszy stres, czy mylę się? Przy Kubusiu np stresowałam się bardzo, że nie chciał jeść po 6 mcu życia i przez 1,5 miesiące próbowałam mu wciskać jakieś pokarmy, aż w końcu zaczął. Myślę, że przy drugim dziecku trochę wyluzuję. Na każdego przychodzi czas. No i myślę Anieńka, że jak wrócisz ze szpitala to Jaś naprawdę wyda Ci się taki "dorosły" hehe.

Sylwia piękna sesja Basi, Sylwusia Hubert też wyszedł super, przystojniak mały :)

Pewnie nie do wszystkiego się odniosłam, ale wszystkie Was serdecznie pozdrawiam :)

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze w domu z hubertem ale jak kiedys bede miala wrocic do pracy na swoje stanowisko to czeka mnie ogrom pracy, bo przepisy caly czas sie zmieniaja. Troche podczytuje ale to co innego niz praktyka.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia do pracy wracam tez ja. Mialam isc 2.01, ale okazalo sie ze 2.01 u nas wolny za 6.01. Tym samym wracam 3.01. Jak sie dowiedzialam o tym to skakalam jak dziecko z radosci, ze mam dzien dluzej dla dziecka :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za życzenia :) mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów jak z Filipem ale jednak wywoływanego porodu nie chciałabym jeszcze raz przeżyc :) Anieńka szacun że dajesz radę z końcówką ciąży i maluchem, ja tak szybko się nie zdecydowałam :)

FIlip jest najcudowniejszym dzieckiem na świecie :) non stop się śmieje, wszystkich zaczepia, chodzi od początku 11 miesiąca, ma 10 zębów... czas tak szybko zleciał, że zdecydowaliśmy się na następne, żeby dzieciaki miały siebie nawzajem :) tylko nie wiem kiedy ja się wyśpię w końcu! nie karmię już małego piersią, sam się odstawił.. nie było szansy żeby mu wcisnąć pierś i żeby się napił... ale w nocy pije po 3 razy 270 ml mm!!!!!! przebieram go w nocy bo inaczej łóżko mokre... nie wiem kiedy z tego wyrośnie... jak am wodę to ryk, i jak zrobię mniej mleka też ryk.. widocznie tyle potrzebuje... chociaż dzisiaj dla odmiany obudził się raz więc czasem wyjątek jest :) generalnie jest szczupły a je wszystko pięknie i w dużych ilościach :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duzo pije mleka. My w nocy nie jemy. Hubert mleko dostaje rano i wieczorem po 210 ml. Ale nie zawsze tyle wypije wieczorem.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że dużo pije... nawet jak dostanie kaszkę albo coś konkretnego na kolację to i tak po 3/4 godzinach budzi się na mleko

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza witamy z powrotem :) wow Filipo dużo zjada fakt. Moja Basia zjada 150-180 mleka w nocy i od kilku dni jej dosypuje troszkę kaszki do tego bo w końcu dała się przekonać. No i my także czekamy na drugiego bobasa, również dziewczynkę :) termin mamy na 10 marzec.

Blu wydaje mi się że to nie jest problem bo w dzień w łóżeczku śpi ładnie i spokojnie. Na szczęście wraca wszystko do normy chyba już się lepiej czuje bo tą noc spała całą sama! Co jest mi na rękę bo mąż chory i nie chce żeby ona znowu złapała coś od niego...

Kalika dobrze że się odzywasz bo mam pytania odnośnie mojego szczepienia Basi priorixem a ciąży :( czy faktycznie jestem zagrożona teraz?
    Dziewczyny te które wróciły i wracają niebawem do pracy szacun dla Was :* ja bym nie dała chyba rady jeszcze

Blu lubi tę wiadomość

‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ