Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu ja już jej mocno ograniczyłam bajeczki i tak. Teraz np. jadła obiad i włączyłam jupisie w tv, nie interesowała się to wyłączyłam. Dostawała do ręki różne rzeczy, zjadła ile zjadła. Nie to nie, wyszłam już z założenia że jak zgłodnieje to chyba zje... Tym bardziej że nie ma niedowagi. Gorzej tylko będzie wytłumaczyć to mężowi bo on częściej jej puszcza bajeczki ale i jemu to wybije z głowy. Potem mi dziecko w nocy chce tańczyć zamiast spać. Wczoraj przyszedł do nas wieczorem jak poszłam ją usypiać położył się obok nas i zaczął z nią rozmawiać. Od razu mu powiedziałam że albo ja ją usypiam albo on, ale nie ma gadania, a jak już to półtonem i tylko w celu przypomnienia że ma iść spać. Stwierdził że ojej on tak nie umie chyba i poszedł hehehe
-
Jezu dziewczyny padam na twarz. Od 11.40 nie spała a ja wciąż na nogach koło niej. Mam tak spuchnięte nogi że SZOK. Ale mamy sukces! Co prawda cudem dotrwałam i ja i ona do tej 19.30 na kąpiel ale po kąpieli dałam ją do łóżeczka i poszłam zrobić jej kaszkę. Nie minęla nawet minuta a ona zasnela! Sama! Ot tak! W pierwszej chwili jak weszłam do pokoju to mało nie zemdlałam myślałam że coś sobie zrobiła i zemdlała zjadła przez sen a teraz słodko lula. Ja mam w końcu czas zajrzeć do książek uff
Reni@, szynszyl, Blu, marlon, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Brawo Sylwia, oby był juz tylko lepiej
Blu zdrówka dla Was
U mnie dzieciaki tez oglądają bajki. Miki ogląda , to Ignaś siła rzeczy też. Ale w telewizji. Nie ma dotykania telefonu czy laptopa
Jutro po pracy jadę zarezerwować wakacje. Nareszcie się gdzieś dalej wyrwiemySylwia91, Blu lubią tę wiadomość
-
Wow super, może się pochwali
Ja szczerze mówiąc nawet nigdzie indziej nie zaglądam, nawet się nie odpisałam do sierpniówek, bo nie miałabym kiedy czytać
Sylwia trzymam kciuki za dalsze postępy
Reniu chwal się, gdzie wybywacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 21:49
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwio, tylko nie siedź do późna, bo na 6 nie wstaniesz . Oby mała wreszcie ładnie Ci spała! A probowalas może jej śpiewać? Może Twoje śpiewanie mogloby zastąpić piosenki z yt? U nas śpiewanie to jeden z lepszych uspokajaczy.
Coraz więcej naszych dziewczyn w ciąży. Ja zamierzam jeszcze z rok poczekać i starać się o drugie.
Reniu, a dokąd chcesz się wybrać na wakacje?Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia fantastycznie teraz musi być już z górki a mąż to powinien Ci jakiś mega masaż zafundować albo nie wiem co, bo się nieźle napracowałaś
Renia właśnie pochwal się gdzie się wybieracie?
Myślicie, że jeśli jutro biegunka ustąpi, to mogę zabrać dzieci do klubu malucha, czy mogą jeszcze zarazić innych?Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Turcja. Niby nic nadzwyczajnego, ale ostatnio za granicą byliśmy w 2015 roku. Robimy jeszcze sypialnię teraz więc budżet trochę ograniczony
Blu ja bym się wstrzymała z wyjściem do klubu maluchaBlu, Sylwia91, szynszyl, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
Sylwia my ostatnie 2 lata tez w domu. W zeszłym roku tylko na parę dni w górach ale to większa męczarnia była niz wypoczynek. Dlatego obiecałam sobie że w tym roku pojedziemy. Zresztą Mikołaj ciągle powtarza ze samolotem chce lecieć . Juz raz leciał ale tego nie pamięta
Wygląda na to że pojedziemy z moim bratem, bratową i ich córkąSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Dziś zalic się będę ja. Mąż na nocce. Siedzialam do 1 nad robotą. Nie wyrobilam się, ale już mi głowa na klawiaturę opadala, więc poszlam spać. O 3 Miki się obudził i nie chce się ululac. Mam perspektywe pobudki o 7 i intemsywnego dnia w pracy,potem wizyty o dentysty,opieki nad małym i znowu sleczenia przed komputerem,a na razie spalam tylko dwie godziny. Mialam nadzieję,że wstanę wczesniej i trochę jeszcze posiedzę przed pracą... Na razie zasypiam na siedząco. Nie wiem,jak mam to ogarnąć... Jedno jest pewne: jeśli usłyszę po raz kolejny hasło "nauczyciel pracuje 18h w tygodniu", to udusze gołymi rękami,nim zdąży dodać coś o feriach i wakacjach.
-
Kai to prawda ludziom się wydaje że nauczyciel ma lajtowo. Tymczasem nikt nie liczy godzin pracy w domu biedna współczuję
U nas z ręką na sercu zaczyna działać plan dnia. Basia spala do 6:30 i obudziła się sama. Myślę że to dobra pora na pobudkę. Co prawda dużo się kręciła w nocy i poplakiwala ale myślę że to też się zmieni jak się przyzwyczai do trybu dnia. Jadła z zegarkiem w ręku o 1 tak jak myślałam.Blu, Kai, Reni@ lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Turcja. Niby nic nadzwyczajnego, ale ostatnio za granicą byliśmy w 2015 roku. Robimy jeszcze sypialnię teraz więc budżet trochę ograniczony
Super pomysł z tymi wakacjami! Chłopcy na pewno będą zachwyceni
Ja też zarezerwowałam już urlop w Chorwacji Kocham ten kraj, więc nie wyobrażam sobie nie pokazać go Oliwce. Zwłaszcza, że w pewien sposób już go poznała z moich piejnych zachwytów podczas naszej brzuszkowej przygody w czerwcu 2016
Sylwia, fantastycznie, że Basia zaczyna przyswajać sobie opracowany plan dnia. Na pewno będzie już tylko lepiej
Sylwia91, Reni@ lubią tę wiadomość