X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu dobrze że jest poprawa

Sylwia trojki z reguły wychodzą po 4. Piątki na końcu.

Anienka nic tylko pozazdrościć. Dzieci aniołki. Ja livze na to ze moje diabelki kiedyś dadzą mamie przespać noc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 22:51

Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem chyba idzie ku lepszemu. Dziś Borys spał całą noc do 6.40, przyszedł do nas do sypialni, wdrapał się na łóżko i już był w nastroju do zabawy. Wczoraj i przedwczoraj przyszedł trochę wcześniej i dospał z nami jeszcze z 30min, opcja trochę gorsza od dzisiejszej, ale dalej w miarę ok. Przyjęłam zasadę, że po 6 od nas z łóżka 'nie wyrzucam' :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemowlaki raczej karmi sie w nocy , 9h to za dlugo, cukier spada szybko u tak malych dzieci, max przerwa to jak mowily pielegniarki w POz to 5h

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały potrafił przespać już na początku 2 miesiąca 8 godzin w nocy. Nigdy go nie budzilam. Jak był głodny to budził się wcześniej. Nikt nam nie kazał go budzić, a położna i lekarz o tym wiedzieli.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka wazy ponad 6kg, w 6tyg przytyla 2,5kg od wyjs ia ze szpitala, absolutnie niezamierzam jej budzic w nocy i jeszcze dpdatkowo podtuczac, bo juz i tak wyglada jak paczek. Po takiej nocy nie budzi sie z placzem, tylko wrecz przeciwnie jest zrelaxowana i usmiechnieta. Z teho tytulu dlugich przerw juz mi wrocil okres, a przynajmniej mam delikatne plamienie, czy tak to sie zaczyna? Ostatnio okres mialam 2lata i 2 m temu... wiecie jak sie czuje? Jakby to byl moj pierwszy okres :D no i jakos mi smutno, koniec laby!

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym absolutnie nie wybudzała na karmienie :D

Ignas zwymiotował 2 razy po połozeniu go spać :( oby tylko mu coś zaszkodziło a nie była to jelitówka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, śnieg nas dzisiaj z rana zaskoczył ;)

Anieńka nic tylko się cieszyć :)

Ja też nie jestem za wybudzaniem, takim małym dzieckiem kierują instynkty i zdecydowanie nie pozwoli sobie nie upomnieć się o jedzenie ;)

Reniu jak Ignaś?

Kkkaaarrr u nas jak przyjdzie to już zostanie, czasem jestem nawet zbyt zaspana żeby spojrzeć na zegarek ;)

Jak przygotowania do Świąt?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też dawno nie pisałam, ale jakoś weny było brak.
    Zdrówka chorowitkom!
    Ja już czuję presję porodu, jak to będzie zwłaszcza po...
    Na nic nie mam siły, najchętniej bym się położyła i czekała na maj.
    U nas tez śnieg od rana pada, wreszcie się uspokoił, gdzie ta wiosna?
    Anienka ja Ci zazdroszczę grzecznych dzieci. Tez bym nie wybudzała, będzie głodna to da znać.
    Szynszyl patrzę na Twój suwaczek a tu już prawie połówka! Ale ten czas leci...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śnieg od rana, aż oczy przecieralam jak wstałam, bo nie dowierzalam. A już myślałam, że założę lżejszy płaszczyk na święta. Zimowy jest dla mnie za duży, bo schudłam 7 kg, a nie chce kupować teraz nowego. Ale niestety będę jeszcze musiała w nim pochodzić.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przygotowań do Świąt nie ma. Nie mam czasu. Jeszcze obiecalam brtowej ze upiekę jej tort urodzinowy na niedzielę. Jutro chyba wczesniej skończę pracę to pojadę na jakieś zakupy

Ignaś w nocy kuz ok. Rano wstal wvzesnie i nie mogl zasnac a ostatnio nie zdarze mu sie wstawac przed 8. Zwymiotowal dopiero po poludniowej drzemce. Ogólnie nie widać zeby mu cos dolegalo. Ma apetyt i pije.

Ja już chodzę w ramonesce i takim plaszczyku z eko skory. Jak bedzie potrzeba to w święta pójdę w zimowym. Chociaz prognozy tak szybko sie zmieniaja ze może jednak nie bedzie tak źle

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia ekstra, akurat na wiosnę ;)

Olu faktycznie leci strasznie szybko, ani się obejrzeć i będzie drugie dziecko!

U nas śniegu już nie ma i nie jest zimno więc kto to wie co będzie w niedzielę :)

Reniu może coś mu zaszkodziło, dobrze że już lepiej.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jest gorzej bo dziś wiecej wymiotował w ciagu dnia. Nadal pije i je chciaz staram sie mu za duzo nie dawac. Ale tez widac ze jest tym zmęczony

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Z Andrzejem życzymy Wam ZDROWYCH, spokojnych Świat!
    Mokrego dyngusa i Wesołego Alleluja!

Blu lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia biedny Ignaś. Masz pomysł od czego te wymioty mogę być? Może wirus podobnie jak u nas, bo przy biegunce i wymiotach dzieci miały apetyt i piły. Oby przeszło jak najszybciej.

U nas przygotowania do świąt nie jakieś szalone. Stwierdziłam że i tak przez najbliższe 5 lat nie będzie stanu czystości więc odpuściłam wielkie porządki ;) ostatnio prałam firanki, wczoraj patrzę już jedna jest wysmarowana czymś pomarańczowym :p
    A z jedzeniem to ugotowałam żurek, zrobiłam koszyczek i upiekłam 3 babki. Resztę ogarnia moja mama. Lubię te święta, bo przynajmniej jest spokojniej z przygotowaniami niż przez bożym narodzeniem.

Ja również życzę Wam zdrowych i wesołych Świat i mokrego dyngusa, byle nie z nieba ;)

marlon lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do instynktow..
    nie u kazdego niemowlaka sa prawidlowe
    ja regularnie karmilam obie corki
    starsza sie budzila a mlodsza juz nie
    nie jadla i zapadala sie
    dopiero regularne karmienie ja, unormowalo
    a chudzinka jest dalej
    kazda matka robi jak uwaza.ja napisalam tak jak mi mowiono w Szpitalu w Poz na Polnej o 3 najwyzszym stopniu referencyjnosci

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/n/4/l/17b8c92d9624d1c953d33d3bd0079f6d_orig.jpg

marlon, Reni@ lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu pewnie to wirus. Wczoraj wieczorem jeszcze 2 razy wymiotował, rano dziś 3 razy biegunka w ciągu 30 minut. Od tego czasu spokój wiec licze na to ze koniec

Wesołych i Zdrowych Świąt życzę

Edit
    Ignas dziś rano znowu biegunka

W piatek robiałam Mikołajowi badania bo po tych ostatnich wymiotach ciagle na brzuch sie skarży. Glukoza we krwi wyszła 70,6 przy normie laboratorium 74-127. Przeczytałam ze przyjmuje sie ze wynik ponizej 70 to Hipoglikemia. Kurcze jestem przerażona. Musze we wtorek jechać skonsultowac te wyniki. Mam nadzieje ze powtórzymy badanie i wyjdzie w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 13:37

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, życzę Ci dużo siły. Oby to był fałszywy alarm i Mikołaj był zdrowy! Swoją drogą, to chyba warto te Twoje dzieciaki porządnie przebadać, bo one Ci chyba często chorują. Zdrowia i nadziei!

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia wydaje mi, że przez ostatnie wymioty i biegunkę on teraz może mieć za niski wynik. Skonsultuj się, ale lekarz pewnie będzie kazał powtórzyć. Nie denerwuj się na zapas i nie czytaj w necie.
    My wczoraj przyjechaliśmy do moich rodziców. Dzisiaj rano zadzwoniła teściowa, że babcia wczoraj wieczorem się przewróciła i złamała nogę w udzie. A że to jest osobą starsza, bo ma skończone 90 lat, to w gips nie wkładają, tylko operuja. Na szczęście operacja się udała, babcia się wybudzila, bo tego strasznie się bałam. Mąż dzisiaj pojechał do domu, a nas zostawił. Powiedział, że teraz będzie pracował i później do babci do szpitala jeździł, więc, żebym sama nie siedziała z Hubertem to urlopujemy się u moich rodziców. Cieszę się bo jutro ma się pogoda poprawić, to skorzystamy z czystego powietrza a dziadkowie naciesza się wnukiem.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia współczuję wypadku Twojej babci. U nas w styczniu była podobna sytuacja, tyle że męża babcia się przewróciła i rowniez w udzie złamała kość. Teraz chodzi z pomocą takiego chodzika/ balkonika. Ogólnie jak na jej wiek to całkiem nieźle wyszła z takiego ciężkiego urazu. Oby Twoja babcia też szybko wróciła do sprawności.

Jak u Was po świętach? Ja się przejadlam wczoraj i dzisiaj mam obolały brzuch... Jutro przechodzę na dietę owocowo- wodną :p

Renia dobrze Sylwia mówi, nie czytaj internetu, zobaczysz co lekarz powie. Mam nadzieję że to nic poważnego!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ