X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu a powiedz jak było ze wstawaniem u babci? Bo tak się zastanawiam jak to jest, kiedy pozwolą jej się podnosić? Tydzień maja trzymać ją w szpitalu. Więcej dzisiaj się nie dowiedzieli, bo to przecież święta i każdy się spieszyl. Wogole w szpitalu była od wczoraj wieczorem, a operacje zrobili dzisiaj popołudniu, bo lekarzy nie było.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam już poświątecznie. Dziś nas starszak wstał z MEGA chrypą,więc musieliśmy ściągnąć teściową do nas, bo mieliśmy ten dzień jechać do niej. Jutro z rańca idziemy do lekarza, zobaczymy co powie... Mam nadzieję że Ola się nie zarazi... Ola też ostatnio przechodzi dzień maruderki, ale dziś już na noc było lepiej, więc zobaczymy jak dalej. Martwie się, że też coś łapie i dlatego marudzi.

Sylwia a co u Was? jak Marysia i Basia?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przestałam czytać. Licze na to że wynik zmieniła jelitowka i uboga dieta w tym czasie. Zobaczymy co powie lekarz.

Sylwusia współczuję wypadku babci

Anienka mam nadzieję ze Jasiowi szybko przejdzie

U nas zeby nie było za nudno ciąg dalszy chorób. Dziś od rana ja mam problemy zolądkowe. Wiekszosc dnia przelezalam plackiem. Nie wymiotuje na szczescie. Oby do rana minęło bo wolę isc do pracy niz do lekarza po l4

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dużo dużo zdrówka dla choruszków, Sylwia oby babcia wyszła z tego jak najlepiej!
    Reniu a z Tobą jak?

Hania ma katar, zaraziła się od męża, strasznie jej leci, ale taki wodnisty, że nie ma czego odciągnąć.

Blu świąteczne objadanie jest straszne, a ja już wyglądam jak kulka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 08:21

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Janko dostal antybiotyk... Ola ma katar taki jak Jasio mial 1wszy raz jak mial chyba rok, ja tez obudzilam sie z bolem gardla... juz mam dosc dzisiejszego dnia...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka współczuję. Ignaś tez duzo szybciej zaczął chorować niz Miki. Niestety mlodsze rodzeństwo jest na to skazane

Ja na szczęście dziś czuje się już dobrze więc jestem w pracy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia nie pamiętam dokładnie po ilu dniach babcia wstawała z łóżka, ale byłam zdziwiona, że szybko po zabiegu. Zapytam teściowej, to dam znać.

MoZe te wirusy chorobowe się przez forum roznoszą ;) zdrówka dla dzieciaczków!

My dzisiaj całe przedpołudnie spędziliśmy na podworku.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro babcia ma wstawać. Lekarz powiedział, że jest bardzo ładnie poskladana. Mąż mówił, że dzisiaj kiepsko wygląda, ale to pewnie po narkozie i tych wszystkich lekach, bo dostaje bardzo mocne przeciwbólowe.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, biję się okropnie z myślami. Niestety muszę wyjechać służbowo na 2 dni (2 noce). Jakoś udało się 3 msc popracować bez wyjazdów, no ale nie mogę ich unikać w nieskończoność. Oczywiscie zamartwiam się okrutnie i póki co to dla mnie jak jakaś abstrakcja, że mam nie widzieć Borysa przez jakieś 60h. Dodatkowo, ja go nadal karmie. Raz dziennie, na noc do spania. Planowalam skończyć jakoś latem. Teraz się zastanawiam co tu zrobić. Przez 2 dni to pewnie pokarm już stracę, czy nie? Jak to u was było? Czy może już machnac reka i skorzystac z okazji i odstawić teraz a nie za te 2-3msc jak planowałam. Powiedzcie co myślicie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba odstawila, to dobry pretekst, a na pewno bedzie Ci ciezko odstawic za 2miesiace bo wiez pewnie duza sie wytworzyla miedzy Wami.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ja skończyłam karmić tydzień temu i też z karmieniem na dobranoc, poszło bardzo "gładko", Hania śpi jak spała. Nie wiem czy na pewno straciłabyś pokarm, u mnie coś tam nadal jest, ale jednak to trochę inna sytuacja :) trochę mi smutno, że nie karmie, ale pewnie już łatwiej by nie było.

Dziewczyny powiem Wam, że intuicja mnie nie zawiodła i będziemy mieli synka ^^ mąż cały w skowronkach chodzi, zaspokoi potrzebę przedłużenia rodu ;)

marlon, Anieńka, kkkaaarrr, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl gratuluję synka :-)

szynszyl lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niesmialo przekazuje najnowsze wieści. Jestem w ciąży! Na razie to sam początek: 5t4d. Zupełnie się nie spodziewałam ;-).

Anieńka, marlon, szynszyl, kkkaaarrr, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl gratulacje, super ze parka, ja sie ze swojej mega mega ciesze :)

Kai Tobie tez gratuluje, jak to sie nie spodziewalas? To nie bylo zamierzone? jak termin Cinwypada na pazdziernik czy juz listopad?

szynszyl, Kai lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienko, tp 2 grudnia :-). Nie spodziewałam się, bo mieliśmy zamiar jeszcze czekać. Klasyczna wpadka ;-). Ale się cieszymy i mowimy, że to planowane, choć na inny termin ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 19:00

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai gratuluję :-)

Kai lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Kai gratulacje ^^

Kai lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, szynszyl, dzieki za odp. Poki co zmieniam zdanie co 5 minut co z tym zrobić. No nic, jest jeszcze chwilka na decyzje

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai gratuluję! Czasem lepiej z zaskoczenia niż starać się i starać. Tak to macie rozmyślania z głowy ;)

Szynszyl gratuluję synka! U nas było identycznie, mąż się cieszył z przedłużenia rodu i takie tam. A i tak Natalka to córunia tatusia i cały czas powtarza jaka to ona mądra, śliczna, i oczywiście podobna do niego. Faceci... ;)

Kai, szynszyl lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam w przerwie między wymiotami, a tu tyle się dzieje....

Kai, gratulacje ogromne :-) fantastyczba wiadomość :-) coraz więcej nas... dziewczyny, która następna dołączy? ;-)

Szynszyl, gratuluję synka! Chłopaki są super :-)

Renia, bidulo, ja nie wiem jak Wy ogarniacie te ciągłe choroby :-( oby wiosna przyniosła koniec ich i spokój u Was!

Sylwusia, strasznie współczuję sytuacji z babcią! Musieliście mieć niezłą nerwowkę :-/ niech szybko wraca do zdrowia!

Karola, to chyba dobry pretekst do odstawienia Boryska. Chociaż wiem, że strasznie ciężko się na to zdecydować i ogólnie to smutny moment. Cokolwiek zdecydujesz, będzie dobrze.

Z wieści co u nas... Olek zaczął mówić "kurde"..... :-/ nie mam pojęcia gdzie to podlapał i jak go oduczyć. Jak mówię, że nie wolno to się śmieje i powtarza w kółko. Jak nie reagowałam dwa dni to i tak mowił jak np mu coś upadnie. W ogóle od jakiś dwóch tygodni mam wrażenie, że mam dwójkę dzieci. On ma tyle energii, że momentami nie ogarniam. Może to przez te dolegliwości ciążowe.

Całuje Was i zaglądam na bieżąco :-*

szynszyl lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ