Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam żel od dawien dawna. Wiem wiem że powinno się robić przerwy ale czuje się bez żelu jak z ogryzkami zamiast paznokci. Do porodu a miałam cc miałam czerwony żel i mój ginekolog powoedzial że to przestazala metoda że niby się patrzy na paznokcie czy sinieja i nie można mieć pomapowanych.
Wczoraj zrobiłam takie żel+ hybryda
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/hiZ_h6YU95oQZw5nriDlGPJ4GqwwsD
http://iv.pl/images/33145216776090007326.jpg
Ola fajnie mieć speca.... W razie czego można podpytać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:12
NiecierpliwaKarolina, Ola_85, Blu, Sylwusia100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa paznokcie zdjelam jak sie o ciazy dowiedzilam ale nie ze wzgledu na porod , tylko ze wzgledu na wlasny komfort i wygode no i jak 3 lata robilam non stop to teraz plytce tez przyda sie odpoczqc, no i nie wyobrazam sobie miec zrobionych paznokci i opiekowac sie malym dzieckiwm bo to mega nie wygodne, a nie chciala bym drapnac czy ukluc malego czlowieczka;)
-
kasia_1988 wrote:Ja mam żel od dawien dawna. Wiem wiem że powinno się robić przerwy ale czuje się bez żelu jak z ogryzkami zamiast paznokci. Do porodu a miałam cc miałam czerwony żel i mój ginekolog powoedzial że to przestazala metoda że niby się patrzy na paznokcie czy sinieja i nie można mieć pomapowanych.
Wczoraj zrobiłam takie żel+ hybryda
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/hiZ_h6YU95oQZw5nriDlGPJ4GqwwsD
http://iv.pl/images/33145216776090007326.jpg
Ola fajnie mieć speca.... W razie czego można podpytać....kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlu wrote:Ola_85, czyli rozumiem, ze jeżeli teraz nie mam problemu z paznokciami to jeżeli ktoś dobrze nałoży mi ten żel to nie uszkodzi mi paznokci?
I jeszcze pytanie czy 80 zł to jest dobra cena za paznokcie żelowe?
Ja znalazłam rok temu dziewczyne na gumtree i płacę w wawie 60zł. Ale nigdy nie zdobie paznokci. I polecam serdecznie dziewczyne, przyjmuje w domu, jest swietna i utalentowana. Na Fb ma sporo swoich tworczosci pod hasłem stylizacja paznokcji z avatarem czarno biały lizak i usta -
nick nieaktualnyOla_85 wrote:jesli moge cos powiedziec odnosnie paznokci to pierwsza zasada uwazam ze jesli jest dobrze nałozon zel czy akryl i samemu sie nie zrywa i nie obgryza to nie powinno sie nic dziac.Fakt faktem powinno sie co jakis czas robic przerwe aby plytka sobie odetchnela ale nie jest to mus.ja nosze i nosilam i bede nosic tylko do porodu zdejme.W pierwszej ciazy poszlam z zelem na swojej plytce polozonym i mialam cc z tym ze byl on przezroczysty i nic mi nie powiedzieli.
Prawda Olau mnie sie trzymają tylko jak nie gryzę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia 1988 zauważyłam w jedym ze szpitali, ze na swojej stronie mieli informacje o tym, ze paznokcie nie moga byc pomalowane itd. Natomiast jak wchodze do swojego to nie ma tam takich uwag. Zastanawiam sie wlasnie jak to rozumiec, bo chetnie bym zostawiła pomalowane;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 17:25
-
Uważam, że nie ma nic bardziej wygodniejszego niż żele czy hybryda również przy opiece nad dzieckiem. Nor trzeba malować, pilowac itd.
Jakoś nigdy nie udało mi się uszkodzić dziecka czy xadrapac. No chyba że ktoś ma nieskordynowane ruchy to pewnie takie paznokcie są niepolecane.ale wtedy też można normalnymi xadrapac.
Beattkie pewnie każdy szpital ma swoje wymagania. warto podpytać przed porodem. Mój ginekolog pracuje w szpitalu w którym miałam cc więc wiedział co mówi. Czasami nie ma co dyskutować i trzeba się dostosować do wymagań. -
nick nieaktualnyhej dziewczyny
pojawiam się tylko na chwilkę, nie będę miała czasu doczytać dzisiejszych wpisów.
Cały dzień biegałam po sklepach, teraz wróciłam od kosmetyczki. Jutro mamy wesele męża kolegi i wpadłam w zakupowy weselny szał. Jestem wykończona. A jutro rano fryzjer, potem jedziemy na wesele i wracamy do domu w poniedziałek po południu pewnie dopiero. Podejrzewam, że zajrzę na forum na dłużej dopiero we wtorek rano.
Miłego weekendu. -
Beattkie wrote:Ja znalazłam rok temu dziewczyne na gumtree i płacę w wawie 60zł. Ale nigdy nie zdobie paznokci. I polecam serdecznie dziewczyne, przyjmuje w domu, jest swietna i utalentowana. Na Fb ma sporo swoich tworczosci pod hasłem stylizacja paznokcji z avatarem czarno biały lizak i usta
Hmm wycieczka z Krk do Wawy na paznokcie nie bardzo mi się kalkulujeale poszukam u siebie, może coś znajdę taniej
Rutelko wybaw się za następne 9 miesięcyRutelka lubi tę wiadomość
-
Blu lubie coś szukać po szmatkach a w sumie mam tego już jakieś 6-7 kartonów troche ze szmatek, troche od koleżanek w przeróżnych rozmiarach od 0 do 2 lat
no tak wszyscy cisną że będą dwa chłopaki że myśle że choć jeden potomek jest, bo mój i teściu licza bardzo na jednego dziedzica nazwiska
dla mnie niech będzie cokolwiek byle całe i zdrowe i bezproblemowy poród.
Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlu wrote:Hmm wycieczka z Krk do Wawy na paznokcie nie bardzo mi się kalkuluje
ale poszukam u siebie, może coś znajdę taniej
Rutelko wybaw się za następne 9 miesięcy
Hahah raczej polecałam dziewczynom z wawy, ale wiesz Blu bogatemu nie zabronisz:-DBlu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:Blu lubie coś szukać po szmatkach a w sumie mam tego już jakieś 6-7 kartonów troche ze szmatek, troche od koleżanek w przeróżnych rozmiarach od 0 do 2 lat
no tak wszyscy cisną że będą dwa chłopaki że myśle że choć jeden potomek jest, bo mój i teściu licza bardzo na jednego dziedzica nazwiska
dla mnie niech będzie cokolwiek byle całe i zdrowe i bezproblemowy poród.
Kurde Dea ja nie wiem co mezczyzni maja z tym nazwiskiem. Moze kiedys to było istotne bo nazwisko pozwalało na korone, zamek i ziemie czy tytuł szlachecki. Moj maz, tez chciałby syna, zeby była ciąglosc ich rodu a ja mam to daleko w nosie;-) nie rozumiem tej potrzeby;-) -
Dea 6 kartonów! Nieźle
a bierzesz pod uwagę poród sn? Ciekawe czy jeszcze w przypadku ciąży mnogiej próbuje się siłami natury czy od razu cesarza?
Beattkie, trochę rozumiem facetów z tym przekazywaniem nazwiska:) mój tata ma 3 córki i tez coś tam gadał o wymarciu rodunawet drzewo genealogiczne stworzył, żebyśmy nie zapomniały przypadkiem skąd się wywodzimy. Faceci to już tak chyba mają...
A ja spełniłam swój małżeński obowiązek - przygotowałam spód do tarty na jutrzejszy obiadidę spać
do jutra dziewczyny
Beattkie, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba od 5 lat robię hybrydę prawie bez przerwy, w pierwszej ciąży ok 30 tygodnia moja pani dr kazała zdjąć bo jakby coś sie wcześniej działo to paznokcie musza być naturalne. Do cc miałam pomalowane bezbarwnym lakierem u rak i nóg a chyba 2 tyg po porodzie zaczęłam znowu robić hybrydę. Lubie mieć pomalowane paznokcie, bez czuje sie dziwnie. Zreszta dłonie zawsze wyglądają na zadbane. Zreszta przy dziecku nie miałabym czasu na malowanie co 3 dni a tak prawie 3 tygodnie wyglądam przyzwoicie.
Udało mi sie zapisać do luxmedu na usg na 2 maja, juz nie moge sie doczekaćwalleriana lubi tę wiadomość
-
Hej
Będę miała zajęty weekend i pewnie Was nie poczytam
Ja miałam raz zrobione paznokcie na ślub i strasznie długo dochodziły dobrze siebieszkoda bo ja mam słabe swoje.
Fajne ciuszki znajdujecieja jeszcze nic takiego nie kupuje
Idę jutro na wesele i zajechalam pod Kraków
Życzę wszystkim udanego i słonecznego weekendu ^^