X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam żel od dawien dawna. Wiem wiem że powinno się robić przerwy ale czuje się bez żelu jak z ogryzkami zamiast paznokci. Do porodu a miałam cc miałam czerwony żel i mój ginekolog powoedzial że to przestazala metoda że niby się patrzy na paznokcie czy sinieja i nie można mieć pomapowanych.

Wczoraj zrobiłam takie żel+ hybryda

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/hiZ_h6YU95oQZw5nriDlGPJ4GqwwsD
    http://iv.pl/images/33145216776090007326.jpg

Ola fajnie mieć speca.... W razie czego można podpytać.... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:12

NiecierpliwaKarolina, Ola_85, Blu, Sylwusia100 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 Dzięki, widzę że jesteś specjalistką w tym temacie :) jakie to szczęście ze mamy to forum :D

Kasia fajne, takie wesołe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:12

kasia_1988, Ola_85 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie zdjelam jak sie o ciazy dowiedzilam ale nie ze wzgledu na porod , tylko ze wzgledu na wlasny komfort i wygode no i jak 3 lata robilam non stop to teraz plytce tez przyda sie odpoczqc, no i nie wyobrazam sobie miec zrobionych paznokci i opiekowac sie malym dzieckiwm bo to mega nie wygodne, a nie chciala bym drapnac czy ukluc malego czlowieczka;)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze pewnie posrod nas jest wiele ukrytych talentów Moze podzielicie sie swoimi pasjami i czym sie zajmujecie :) a okaze sie ze mamy i lekarza i kosmetyczke i fryzjera :)na forum.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Ja mam żel od dawien dawna. Wiem wiem że powinno się robić przerwy ale czuje się bez żelu jak z ogryzkami zamiast paznokci. Do porodu a miałam cc miałam czerwony żel i mój ginekolog powoedzial że to przestazala metoda że niby się patrzy na paznokcie czy sinieja i nie można mieć pomapowanych.

Wczoraj zrobiłam takie żel+ hybryda

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/hiZ_h6YU95oQZw5nriDlGPJ4GqwwsD
    http://iv.pl/images/33145216776090007326.jpg

Ola fajnie mieć speca.... W razie czego można podpytać.... :-)
    fajne ja teraz tez bede robic letnie kolorki(mieta,banan,pomarancz i malina)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ola_85, czyli rozumiem, ze jeżeli teraz nie mam problemu z paznokciami to jeżeli ktoś dobrze nałoży mi ten żel to nie uszkodzi mi paznokci?
    I jeszcze pytanie czy 80 zł to jest dobra cena za paznokcie żelowe?

Ja znalazłam rok temu dziewczyne na gumtree i płacę w wawie 60zł. Ale nigdy nie zdobie paznokci. I polecam serdecznie dziewczyne, przyjmuje w domu, jest swietna i utalentowana. Na Fb ma sporo swoich tworczosci pod hasłem stylizacja paznokcji z avatarem czarno biały lizak i usta ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jesli moge cos powiedziec odnosnie paznokci to pierwsza zasada uwazam ze jesli jest dobrze nałozon zel czy akryl i samemu sie nie zrywa i nie obgryza to nie powinno sie nic dziac.Fakt faktem powinno sie co jakis czas robic przerwe aby plytka sobie odetchnela ale nie jest to mus.ja nosze i nosilam i bede nosic tylko do porodu zdejme.W pierwszej ciazy poszlam z zelem na swojej plytce polozonym i mialam cc z tym ze byl on przezroczysty i nic mi nie powiedzieli.

Prawda Ola ;-) u mnie sie trzymają tylko jak nie gryzę:-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja mam zel i maluje hybryda super sprawa :) jak cos pisz smialo doradze :)

Tak, dla mnie to idealny zestaw i na szablonie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1988 zauważyłam w jedym ze szpitali, ze na swojej stronie mieli informacje o tym, ze paznokcie nie moga byc pomalowane itd. Natomiast jak wchodze do swojego to nie ma tam takich uwag. Zastanawiam sie wlasnie jak to rozumiec, bo chetnie bym zostawiła pomalowane;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 17:25

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że nie ma nic bardziej wygodniejszego niż żele czy hybryda również przy opiece nad dzieckiem. Nor trzeba malować, pilowac itd.

Jakoś nigdy nie udało mi się uszkodzić dziecka czy xadrapac. No chyba że ktoś ma nieskordynowane ruchy to pewnie takie paznokcie są niepolecane.:-) ale wtedy też można normalnymi xadrapac.

Beattkie pewnie każdy szpital ma swoje wymagania. warto podpytać przed porodem. Mój ginekolog pracuje w szpitalu w którym miałam cc więc wiedział co mówi. Czasami nie ma co dyskutować i trzeba się dostosować do wymagań. :-)

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    pojawiam się tylko na chwilkę, nie będę miała czasu doczytać dzisiejszych wpisów.
    Cały dzień biegałam po sklepach, teraz wróciłam od kosmetyczki. Jutro mamy wesele męża kolegi i wpadłam w zakupowy weselny szał. Jestem wykończona. A jutro rano fryzjer, potem jedziemy na wesele i wracamy do domu w poniedziałek po południu pewnie dopiero. Podejrzewam, że zajrzę na forum na dłużej dopiero we wtorek rano.

Miłego weekendu. :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja znalazłam rok temu dziewczyne na gumtree i płacę w wawie 60zł. Ale nigdy nie zdobie paznokci. I polecam serdecznie dziewczyne, przyjmuje w domu, jest swietna i utalentowana. Na Fb ma sporo swoich tworczosci pod hasłem stylizacja paznokcji z avatarem czarno biały lizak i usta ;-)

Hmm wycieczka z Krk do Wawy na paznokcie nie bardzo mi się kalkuluje :P :D ale poszukam u siebie, może coś znajdę taniej ;)

Rutelko wybaw się za następne 9 miesięcy :D

Rutelka lubi tę wiadomość

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja też robie pazurki tylko teraz już sama hybryde :) i skończyłam 2 lata kosmetologii,a potem zrezygnowałam :p

w bielanskim w warszawie paznokcie muszą być zmyte :(

Ola_85 lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu lubie coś szukać po szmatkach a w sumie mam tego już jakieś 6-7 kartonów troche ze szmatek, troche od koleżanek w przeróżnych rozmiarach od 0 do 2 lat :) no tak wszyscy cisną że będą dwa chłopaki że myśle że choć jeden potomek jest, bo mój i teściu licza bardzo na jednego dziedzica nazwiska :) dla mnie niech będzie cokolwiek byle całe i zdrowe i bezproblemowy poród.

Blu lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Hmm wycieczka z Krk do Wawy na paznokcie nie bardzo mi się kalkuluje :P :D ale poszukam u siebie, może coś znajdę taniej ;)

Rutelko wybaw się za następne 9 miesięcy :D

Hahah raczej polecałam dziewczynom z wawy, ale wiesz Blu bogatemu nie zabronisz:-D

Blu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Blu lubie coś szukać po szmatkach a w sumie mam tego już jakieś 6-7 kartonów troche ze szmatek, troche od koleżanek w przeróżnych rozmiarach od 0 do 2 lat :) no tak wszyscy cisną że będą dwa chłopaki że myśle że choć jeden potomek jest, bo mój i teściu licza bardzo na jednego dziedzica nazwiska :) dla mnie niech będzie cokolwiek byle całe i zdrowe i bezproblemowy poród.

Kurde Dea ja nie wiem co mezczyzni maja z tym nazwiskiem. Moze kiedys to było istotne bo nazwisko pozwalało na korone, zamek i ziemie czy tytuł szlachecki. Moj maz, tez chciałby syna, zeby była ciąglosc ich rodu a ja mam to daleko w nosie;-) nie rozumiem tej potrzeby;-)

• Blu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea 6 kartonów! Nieźle :) a bierzesz pod uwagę poród sn? Ciekawe czy jeszcze w przypadku ciąży mnogiej próbuje się siłami natury czy od razu cesarza?

Beattkie, trochę rozumiem facetów z tym przekazywaniem nazwiska:) mój tata ma 3 córki i tez coś tam gadał o wymarciu rodu :P nawet drzewo genealogiczne stworzył, żebyśmy nie zapomniały przypadkiem skąd się wywodzimy. Faceci to już tak chyba mają...

A ja spełniłam swój małżeński obowiązek - przygotowałam spód do tarty na jutrzejszy obiad :D idę spać :) do jutra dziewczyny :)

Beattkie, Dea28 lubią tę wiadomość

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba od 5 lat robię hybrydę prawie bez przerwy, w pierwszej ciąży ok 30 tygodnia moja pani dr kazała zdjąć bo jakby coś sie wcześniej działo to paznokcie musza być naturalne. Do cc miałam pomalowane bezbarwnym lakierem u rak i nóg a chyba 2 tyg po porodzie zaczęłam znowu robić hybrydę. Lubie mieć pomalowane paznokcie, bez czuje sie dziwnie. Zreszta dłonie zawsze wyglądają na zadbane. Zreszta przy dziecku nie miałabym czasu na malowanie co 3 dni a tak prawie 3 tygodnie wyglądam przyzwoicie.
    Udało mi sie zapisać do luxmedu na usg na 2 maja, juz nie moge sie doczekać

walleriana lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Będę miała zajęty weekend i pewnie Was nie poczytam :)
    Ja miałam raz zrobione paznokcie na ślub i strasznie długo dochodziły dobrze siebie :( szkoda bo ja mam słabe swoje.

Fajne ciuszki znajdujecie :) ja jeszcze nic takiego nie kupuje :)

Idę jutro na wesele i zajechalam pod Kraków :D
    Życzę wszystkim udanego i słonecznego weekendu ^^

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl zapraszam zatem na kawkę :)

MI lego dnia dziewczyny i udanych imprez :b

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ