Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_Ola wrote:Hej dziewczyny!
Powiedzcie mi jak to jest z tym ciśnieniem, kiedy zacząć się niepokoić? Dziś miałam 134/84 i pół dnia głowa mnie bolała
Ja we wtorek miałam na wizycie 100/60Limerikowo, Ola_Ola lubią tę wiadomość
-
Cisnienia obowiazkowo w ciazy trzeba pilnowac tak jak regularnych scanow i wzrostu Bobasa
cis nie powinno przekraczac wartosci 140/90 w fazie spoczynkowej, tetno moze dochodzic i do 100
cis powyzej wartosci u gory grozi przedwczesnym oddzieleniem sie lozyska i porodem, rzucawka i zlymi przeplywami
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Olu, moja mama, która jest pielęgniarką, mówiła mi, że górna wartość nie powinna przekraczać 140, a dolna 90. Różnica między nimi nie powinna być mniejsza niż 30, więc się lapiesz. Jak masz obawy, że jest lekko zawyżone, możesz zadziałać moczopędnie (woda, żurawina lub natka pietruszki). Puls nie powinien w ciazy przekraczać 100. Mierz sobie ciśnienie i zapisuj.W razie czego pokażesz wyniki lekarzowi.
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Ja mialam nadcis juz przed 1sza ok ciaza, wyindukowalo sie gorsze po 20tyg a na koncowke po 35tyg to mialam juz max moce lekow: dopegyt i isoptin
teraz w 2ej ok ciazy nadcis pojawilo sie juz w 1 trym , na razie 6 dopegytow dobrze trzyma je w ryzach nawet ponizej 120/80, ale tu niestety slabo czuje sie momentami i ginekoleg polecala nawet b slaba kawe, tez na to wpadlam bo przy 2latce czlowiek dlugo nie polezy na oslabienie mocy ogolnej -
Jacqueline to ja pisalam ze sprintem po ost stracie zaszlas
czasem takie ciaze jedna po 2ej utrzymuja sie czasem nie, nie ma na to med wyjasnienia
zycze Ci zeby tym razem udalo sie!
Mym zd Twoj organizm powinien odpoczac
ja po kazdej stracie robilam sobie normalne 3mce przerwy na regeneracje psych i fiz a po 3mcach prob zachodzilam po badaniach, moj maz tez potrzebowal czasu na kolejne proby
Oczyw kazdy jest inny i jego decyzja, sa pary i po 9x probujace pod rzad ze skutkiem braku ok ciazyJacqueline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciśnienie trochę obniża tez potas i z tego co jeszcze słyszałam to kiedy pije się wodę, to nie bardzo dużo naraz. Ja akurat mam ciśnienie jak umarlak, ale podobno niższe lepsze niż wyższe.
NiecierpliwaKarolina coś nie pisała co dalej z tym badaniem glukozy... -
Jacqueline ,gratuluje i powodzenia,3 mamy mocno kciuki:)
Pielęgniarka, współczuje takiej wizyty, mojej koleżankce w II trymestrze puchły nogi bardzo i ginekolog zlecił jej z krwi jakies dimery czy cos takie zbadac. Odnośnie masazu to w ciąży jest zabroniony, chyba ,że wykonuję go specjalnie do tego wyszkolona osoba, bardzo delikatnie, ja osobiscie bym nie polecała,tym bardziej,ze nie wiadomo, czym są spowodowane te obrzeki.(pracuje w podobnym zawodzie:)
Sylwusia, ja pierwsze L4 miałam leżące,teraz juz nie.
Blu, ja tez maluszka więcej czuję, ale tylko wieczorami ,zwłaszzca jak s położe prosto, śmieje się sama do siebie, jakie to cudowne:)
lu.iza ja od początku ciązy mam podwyzszone neutrofle,ale lekarz mówi ,że jak reszta jest ok,to nie ma się co martwic.
Szynszyl, a nie powiedzieli Wam jak sie "obsługuje" chłopca?:)u mnie w rodzinie same dziewczynki i nikt nie wie:)Jacqueline, lu.iza lubią tę wiadomość
-
Limerikowo - Zdaję sobie z tego sprawę, że to co się u mnie w tym roku dzieje to prawdziwa burza hormonów i obciążenie dla organizmu i jeśli tym razem miałoby się nie udać (tfu tfu tfu !!!) to myślę, że spokojnie już byśmy zaczekali na wizytę w poradni genetycznej
Jednak czuję, że żałowałabym jeśli byśmy nie spróbowali, M też się cieszy
I wiem, że pewnie niektóre z Was być może uznaje to, że się zdecydowaliśmy, za szaleństwo, ale liczę, że będzie jak u forumowej koleżanki - zaszła po krwawieniu po ciąży biochemicznej i już jest po prenatalnych i wszystko dobrze
Trzymajcie dobrze kciuki - chcę Wam tu zdawać relacje z moich dalszych perypetii obecnej ciąży
Powiedzcie mi czy stosując Luteinę dopochwowo faktycznie nie powinno się innych środków dopochwowych brać? Bo tak mi lekarz kiedyś powiedział. To chyba chodzi o wchłanianie, że gorzej Luteina się wchłania wtedy ?
Bo dzisiaj mam nieładne upławy, żółte i nie podoba mi się zapach. Ostatnio miałam tak w tej drugiej straconej ciąży i zażycie dwa dni po 1 globulce Lactovaginalu mega mi pomogło wtedy.Limerikowo, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Chwilka - a Ty czemu tak dużo Luteiny bierzesz jeśli można wiedzieć? I te infekcje to faktycznie przez Lutkę, w sensie, że wkłada się tam paluchy mimo dokładnego szorowania przed aplikacją ?
Czyli sprawa jasna, Luteinę biorę 2x1, rano przed 6-tą i wieczorem przed 18-tą, więc przed snem wezme sobie Lactovaginal12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Nie denerwowałam się jakoś, ale jak przeczytałam, że te neutrofile mogą powodować stan przedrzucawkowy to nie powiem.. słabo mi się zrobiło. Drugie zajęcia szkoły rodzenia za nami. Dzisiaj było o połogu i pielęgnacji noworodka. Nie wiedziałam, że po urodzeniu trzeba dziecko suplementować witaminą d i k szczególnie jeśli rodzi się po październiku. Pani położna polecała też wiaderka do kąpieli szczególnie jeśli dzieci mają kolki... hm... znowu kolejne tematy do przestudiowania
-
Jestesmy po IVF ,dlatego tak duzo,transfer miała tez na cyklu nieowulacyjnym,wiec nie miała cialka żółtego,które karmi maluszka, trzba bylo to jakoś zastąpic.
Ja bardzo dbam o higiene przy tej luteinie,uzywam tych aplikatorów,ale ta luteina zmienia Ph w pochwie na takie,które lubia grzyby, niestety;/
Za tydz mam wizyte,więc myśle,że zmniejszy mi juz trochę te dawki,bo juz łożysko jest wykształcone i ono karmi maluszka. -
nick nieaktualnylu.iza wrote:Nie denerwowałam się jakoś, ale jak przeczytałam, że te neutrofile mogą powodować stan przedrzucawkowy to nie powiem.. słabo mi się zrobiło. Drugie zajęcia szkoły rodzenia za nami. Dzisiaj było o połogu i pielęgnacji noworodka. Nie wiedziałam, że po urodzeniu trzeba dziecko suplementować witaminą d i k szczególnie jeśli rodzi się po październiku. Pani położna polecała też wiaderka do kąpieli szczególnie jeśli dzieci mają kolki... hm... znowu kolejne tematy do przestudiowania
Ja bede miala wiaderko;-) polecamPumpkin lubi tę wiadomość