X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Powiedzcie mi czy stosując Luteinę dopochwowo faktycznie nie powinno się innych środków dopochwowych brać? Bo tak mi lekarz kiedyś powiedział. To chyba chodzi o wchłanianie, że gorzej Luteina się wchłania wtedy ?

Bo dzisiaj mam nieładne upławy, żółte i nie podoba mi się zapach. Ostatnio miałam tak w tej drugiej straconej ciąży i zażycie dwa dni po 1 globulce Lactovaginalu mega mi pomogło wtedy.
    Ja dziś na wizycie dostałam pimafucin, bo po luteinie mnie zaczęło swędzieć...
    kazała brać luteinę rano i wieczorem , a w południe globulkę, zwracała uwagę, żeby nie brać razem, więc coś musi w tym być :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po luteinie to wydzielina po rozpuszczeniu tabletki, kolor bialawy, minimalnie zoltawy ale zapach farmaceutyku
    mozna brac doustnie probiotyki ginekologiczne
    niektore kobiety po aplikacji wew luteiny dostaja infekcji

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Chwilka, Ty pewnie 50 bierzesz, dlatego dwie?

Ogólnie luteina zmienia.ph w pochwie i może zwiększać ryzyko infekcji.. Ja też miałam i przeszłam na duphaston później.

100 biore, 600 mg dziennie + 3 x 1 duphaston.

My kupujemy wanienkę z ikei ,najtańsza ,za 18 zł, gruby, dobry plastik i paski antyposlizgowe na dnie. Wiaderko to tylko dobre na pocztaku jak taki maluszek jest, jakos nie wyobrażam sobie wygodnego umycia w tym wiaderku,bardziej chyba ono ma funkcje "posiedzenie" dziecka w wodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 21:38

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo Jacquelinie, chcieliscie , mogliscie to zaszliscie

my raczej bylismy po kazdej stracie zdolowani i robil sie wrak czlowieka, tydzien lub 2 na zwolnieniu i nada bylo do roboty/zycia wracac a na ulicy wiadomo kobity z brzuchami i dziecmi...

u mnie maz nie godzil sie na zajscie za zajsciem , bo bal sie porazek wiec szukalismy medycznie przyczyny, u nas ginka z 2 stop specjalizacji doradzala nam z med punktu widzenia dac odpoczac organizmowi by wrocil do rownowagi hormonalnej
    zreszta u nas zajscie nie bylo problemem ale rozwiniecie sie ciazy z zarodkiem i serduchem po 4tyg

wszystkie tu na forum zyczymy Wam Powodzenia! tym razem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja dziś na wizycie dostałam pimafucin, bo po luteinie mnie zaczęło swędzieć...
    kazała brać luteinę rano i wieczorem , a w południe globulkę, zwracała uwagę, żeby nie brać razem, więc coś musi w tym być :)

Ja brałam pimafucin i mi bardzo pomógł, ale nie wiem czy jest sens brać, w ciągu dnia, bo ona ma taką konstystencje ,że zaraz się rozpuszcza i wszystko wylatuje jak sie nie leży. On nie jest tani,szkoda,że miałby Ci dlatego nie pomoc.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja brałam pimafucin i mi bardzo pomógł, ale nie wiem czy jest sens brać, w ciągu dnia, bo ona ma taką konstystencje ,że zaraz się rozpuszcza i wszystko wylatuje jak sie nie leży. On nie jest tani,szkoda,że miałby Ci dlatego nie pomoc.
    mam zalecone leżenie nawet w dzień, przez częste twardnienia brzuszka:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 21:57

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    mam zalecone leżenie nawet w dzień, przez częste twardnienia brzuszka:*
    A to co innego:)na pewno Ci pomoże,on dobry jest. Odpoczywajcie jak najwięcej:)

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilka Pani mówiła, że chłopcy są mniej problematyczni w tych okolicach, mają długą cewkę i jakoś infekcję się nie imają :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja tez jestem jakos sceptycznie nastawiona do tych wiaderek, ale z drugiej strony to bardziej mu przypomina macice, jest ściśnięte a nie wrzucone w duza przestrzeń do wody, i wydaje mi sie ze takie większe dziecko tez ma mniejsze szanse chlapania niz we wanience... któraś kiz używała i moze sie wypowiedzieć? Nie wiedziałam tez ze trzeba suplementowac witamina d i k :) człowiek całe zycie sie uczy!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline gratulacje!!

a mi dziś mega stopy spuchły :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sezonie jesienno-zimowym jak nie ma słońca,nalezy nawet wieksza dawkę dzieciom dawac wit d.
    Szynszyl- ja to się zastanawiam gdzie np nalezy kremowac przy przewijaniu, siusiaka i jąderka tez? czy pod nimi, noi oczywiscie dylemat kiedy i czy sciągac skórke, kolezankami mowiła,ze nalezy tylko w ciepłej wodzie,ale nie wiem czy to powinno sie od pierwszych dni czy pozniej?

Dea w week nie będę miec dostępu do konta więc życze pięknych, niezapomnianych chwil:)I wszystkiego słonecznego na Nowej drodzę życia:)

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ale mi zrobiłaś zagwostke :) myśląc o kremach wyobrażałam sobie zawsze dziewczęca muszelke i to smarowanie było oczywiste (w rodzinie same dziewuchy małe) a przesiez sama bede mieć syna! I jak tu smarować? :d

Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Wlasnie ja tez jestem jakos sceptycznie nastawiona do tych wiaderek, ale z drugiej strony to bardziej mu przypomina macice, jest ściśnięte a nie wrzucone w duza przestrzeń do wody, i wydaje mi sie ze takie większe dziecko tez ma mniejsze szanse chlapania niz we wanience... któraś kiz używała i moze sie wypowiedzieć? Nie wiedziałam tez ze trzeba suplementowac witamina d i k :) człowiek całe zycie sie uczy!

Ja uzywałam, a dziecko sie w nim kapie do momentu kiedy sie miesci;-) to wiaderko dla wczesniakow chodzi o to, ze dziecko odbija sie w nim jak w brzuszku, nie ma mozliwosci, zeby noworodek tam usiadl on kuca na nozkach i dzieki temu gazy mu odchodza prawidlowo i dlatego nie powinny wystepowac kolki i problemy z brzuszkie. To oszczednosc wody no i dziecko sie nie ochladza tak jak w wanience bo jest cale zanuzone w wodzie i tak moze do 20 minut, a kapiel w wanience powinna byc o wiele krotsza. Tak jak pisalas to wiaderko jest po to, zeby dziecko czulo sie jak w brzuszku u mamy;-) no, ale trzeba miec dobre nastawienie do tego i byc cierpliwym i nie wymagac cudow tylko rzeczywistych wartosci. Sa chyba 2 szpitale w polsce, ktore kapia nowordoki wlasnie w tych wiaderkach;-) natomiast ja planuje juz jak dziecko bedzie 3mac glowke wsadzac ze mna albo z tata do wanny;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 23:53

• Evelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 tez ogladalam te wannienki w ikei i wpadly mi w oko ale jakies takie krotkie mi sie wydawaly :-) czy nie za szybko maluszek nm wyrosnie?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka - no ogólnie mam fioła na punkcie mycia rąk przed i po skorzystaniu z toalety, a przy braniu Luteiny to już w ogóle ;) Ale używanie aplikatora jakoś marnie mi szło :/

Cóż, doraźnie zastosuję Lactovaginal i mam nadzieję, że będzie szybka poprawa, a tak to jogurciki naturalne więcej w diecie, kefiry no i probiotyki doustne ;)

Słyszałam też, że kobietki dostają uczulenia na Luteinę, ale hmm nie mam jakiegoś typowego swędzenia tylko odrobinę podrażnione okolice intymne z zewnątrz i te upławy, ale liczę, że to tylko jakaś drobna infekcja i będzie szybka poprawa :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny m :) ja po luteinie tez raz infekcje mialam ale grzybicza, mi dostalam nystatyne, to bralam te 2 tabletki dopochwowo w odstepach 2 godzin od siebie i wszystko bylo ok :)

Co do wiader do kapania, nie uzywalam, i uzywac nie bede dla mnie to jesg w ogole nie komfortowy pomysl mycia dziecka i nieplttzebny stres, ja mam wanienke profilowana i w tej bede kapac dziecko tak jak moja 1 corcie zadnego problemu z tym nie bylo :) zwlaszcza jak to czyjes 1 dziecko to nie polecam udziwnien w postaci wiader do mycia, w wanience trudno jest wykapac a co dopiero w tym, w normalnej wannie corke kapalam jak miala 1,5 roku i stanolnie siedziala i juz chodzila dawno, wczesniej mala sie bala w duzej wannie kapac.

a juz napewno jestem daleka zeby dziecko kapalo sie w wannie z rodzicem...totalnie dla mnoe beznadziejny pomysl

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Chwilka - a Ty czemu tak dużo Luteiny bierzesz jeśli można wiedzieć? I te infekcje to faktycznie przez Lutkę, w sensie, że wkłada się tam paluchy mimo dokładnego szorowania przed aplikacją ? ;)

Czyli sprawa jasna, Luteinę biorę 2x1, rano przed 6-tą i wieczorem przed 18-tą, więc przed snem wezme sobie Lactovaginal :)

Jacqueline do aplikowania luteiny dopochwowej uzywa sie aplikatora ktory jest w opakowaniu, a nie palcami :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia - zasadniczo po to jest ten aplikator, ale zdarzało mi się plamić przy jego używaniu i gin powiedział, że nie ma problemu aby "manualnie" to robić, tylko dokładnie myjemy ręce. Skoro inne leki dopochwowe nie mają aplikatorów to właśnie czemu i Lutki by nie można było tak brać.
    Ważne, że odkąd przestałam go używać ( w poprzedniej ciąży) - to plamienia po aplikacji nie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:39

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    w sezonie jesienno-zimowym jak nie ma słońca,nalezy nawet wieksza dawkę dzieciom dawac wit d.
    Szynszyl- ja to się zastanawiam gdzie np nalezy kremowac przy przewijaniu, siusiaka i jąderka tez? czy pod nimi, noi oczywiscie dylemat kiedy i czy sciągac skórke, kolezankami mowiła,ze nalezy tylko w ciepłej wodzie,ale nie wiem czy to powinno sie od pierwszych dni czy pozniej?

Dea w week nie będę miec dostępu do konta więc życze pięknych, niezapomnianych chwil:)I wszystkiego słonecznego na Nowej drodzę życia:)

Mam dokładnie taki sam problem - nie wiem jak pielęgnuje się chłopaka! U mnie też same dziewczynki. Słyszałam tylko, że nic się nie majstruje, tylko lekko przemywa. Cóż w szpitalu pokazują położne kąpiel to najwyżej szybko się nauczę :)

Wiaderka do kąpieli nie mam, ale maluszkoj się podobno podoba ;)

I ja również na weekend wyjeżdżam, wiec proszę za dużo nie pisać, bo później was nie dogonię! :)

Dea na ile dasz rade to wyszalej się i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:53

Dea28 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Za mną kolejna nieprzespana noc.
    Koleżanki, w jakiej Wy pozycji śpicie, odpoczywacie?
    Wyłącznie na tym nieszczęsnym lewym boku??
    Ja już mam odgnieciony. Z obrzydzeniem patrzę na łóżko.
    Nie wysypiam się wcale :(
    Wszystko mnie boli.
    Męża wygoniłam z sypialni, ale to też nic nie pomaga, mimo że mam łoże dla siebie.

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ