X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, tak czytam o tych Waszych problemach z umówieniem USG i jestem w szoku. Sama mam prv opiekę w ramach pakietu z pracy i nigdy mi się nie zdarzyło czekać na usg - umawiam często z dnia na dzień. Przykład takiej placówki to BoraMed, gdzie pracują bardzo dobrzy lekarze. Wielokrotnie robiłam u nich "dodatkowe" usg jak miałam schizę że coś może się dziać nie tak. Z dnia na dzień. Więc jak macie możliwość umawiania w innych placówkach, to tą polecam.

edit: chodzi o Warszawę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 16:25

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Najpierw naciskał na spojenie i strasznie bolało i palcami wyczuł tą szczelinę, a potem dziabnął USG dowcipnie i tez przez brzuch.

Pytał się mnie, czy uprawiałam sport wyczynowo w przeszłości, bo często się to zdarza właśnie u sportowców. Szczególnie jak w okresie dojrzewania trenują.

A poza tym bólem w trakcie badania masz jeszcze jakieś dolegliwości? Boli Cię w innych sytuacjach?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłyśmy w I trymestrze, to jęczałyśmy: "byle być już w II trymestrze". A teraz się okazuje, że im dalej, tym więcej problemów... ;). Ja już bym chciała być w trzecim trymestrze, cieszę się, że to już niedługo. A tak w ogóle to mam nadzieję, że październik szybko nadejdzie i wtedy zobaczę oraz przytulę mojego kochanego synka. :)

Blu, adrenalina, Visenna, Rutelka, Dea28, Limerikowo, Pumpkin lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai
    Nie tylko ty masz taka nadzieje ;) bo teraz najgorsze 3 miesiace przed nami, czyli powiekszanie sie brzucha na maksa :)

a dla mnie najwazniejsze wydarzenie w poniedzialek bo mam wizytte u lekarza i z niecierpliwoscia na nia czekam ;)

• marlon Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A poza tym bólem w trakcie badania masz jeszcze jakieś dolegliwości? Boli Cię w innych sytuacjach?

Parę tygodni temu z mężem likwidowaliśmy mieszkanie w Niemczech, po jeździe 800 kilometrów samochodem w jedną stronę i dwóch dniach pakowania nie mogłam w nocy zasnąć. Musiałam włożyć dodatkową poduszkę między kolana i dziabnąć apap.

No i teraz po tym badaniu jak naciskał mnie boli.

Generalnie mam się oszczędzać i nie dźwigać.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Parę tygodni temu z mężem likwidowaliśmy mieszkanie w Niemczech, po jeździe 800 kilometrów samochodem w jedną stronę i dwóch dniach pakowania nie mogłam w nocy zasnąć. Musiałam włożyć dodatkową poduszkę między kolana i dziabnąć apap.

No i teraz po tym badaniu jak naciskał mnie boli.

Generalnie mam się oszczędzać i nie dźwigać.

Mnie boli dość mocno po dłuższym chodzeniu, siedzeniu w jednej pozycji albo staniu. Czasami nie jestem w stanie podnieść nogi, żeby założyć majtki, bo tak rwie. Zobaczymy co stwierdzi ortopeda.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się kłuje już prawie rok
    Co prawda nie biorę insuliny a clexane ale to podobne cieniutkie igły.
    Są lepsze i gorsze chwile ale da się przeżyć :-) więc zobaczycie za kilka tygodni stwierdzicie że nie ma tragedii.
    Trzymam kciuki za wszystkie "słodkie" dziewczyny :-D

adrenalina, Visenna, Rutelka, India9, Kai, Dea28 lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy widziałyście:

https://bellybestfriend.pl/wywiad/cukrzyca-w-ciazy-o-ciazy-kobiet-cierpiacych-na-cukrzyce-typu-i-lub-ii-rozmawiamy-z-dr-n-med-monika-szymanska,7.html

Może jakąś ciekawą informację dla siebie znajdziecie.

adrenalina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mnie boli dość mocno po dłuższym chodzeniu, siedzeniu w jednej pozycji albo staniu. Czasami nie jestem w stanie podnieść nogi, żeby założyć majtki, bo tak rwie. Zobaczymy co stwierdzi ortopeda.

A że tak zapytam, jakie masz gabaryty?

Bo ja startowałam z niedowagi i wskoczyło mi 15 kilo. Moze to tez kwestia nagłego obciażenia.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Visenna nie słyszałam o tej możliwości z usg i pewnie będę musiała z niej skorzystać.

• India9 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dzięki Visenna nie słyszałam o tej możliwości z usg i pewnie będę musiała z niej skorzystać.
    Beatkie, ja tez na infolini.mowilam, ze musze miec do konkretnej daty Usg i mi szukali terminow. Jak termin sie znalazl to dzwonili do mnie z danej przychodni, ale to zawsze w lux medzie. Tez nie wiedzialam o innych przychodniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:32

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszecie jak szalone, nie nadążam czytać :)

Byłam dzisiaj na usg ciąży w Luxmedzie, dzidzia waży 740 g i wszystko z nią w porządku :) Jak zawsze miała skrzyżowane nóżki i rączki, jakby się chował. Lekarz powiedział, że na 90% będzie córeczka! Czekam do środy na wizytę u drugiego lekarza, ciekawe czy potwierdzi dziewczynkę ;)
    Co do wizyt w Luxmed, to też mam czasem problem żeby zapisać się na wizytę w terminie, który sugerowała ginekolog :/ A co w przypadku kiedy kończy się L4 w danym dniu i nie ma jak go przedłużyć, bo nie ma wolnego terminu?

Byliśmy na weekend u rodziców i przywieźliśmy całe auto rzeczy od mojej siostry - łóżeczko, karton ubranek, pieluszki, pościel, ochraniacze na łóżeczko... ależ przyjemnie to wszystko oglądać :) Nie do wiary, że za 3 miesiące będzie z tego korzystać moje dziecko :)

Powiedzcie mi, chodzicie już na szkołę rodzenia? Ja się zastanawiam czy zapisać na ten weekend (bo akurat są wolne miejsca) czy poczekać jeszcze do września...

Miłego wieczoru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:40

Limerikowo, Blu, Rutelka, diewuszka86, Kasik2, szynszyl lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisać się! Nie czekaj. Dowiesz się co kupić dla siebie i dla malucha
    A potem we wrześniu z brzucholem nie będziesz musiała nigdzie chodzić jak nie będzie siły i ochoty :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisz się i to czym prędzej, bo terminy uciekają. A moja gin poleciła mi taką stronę dla slodkich dziewczyn. Fajna, popatrzcie sobie www.slodkiemamy.edu.pl

adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    A że tak zapytam, jakie masz gabaryty?

Bo ja startowałam z niedowagi i wskoczyło mi 15 kilo. Moze to tez kwestia nagłego obciażenia.

Przytyłam niecałe 5kg,więc to chyba nie to. Cały czas mam nadzieję,że to po prostu zwykłe rozciąganie i nie przeszkodzi w porodzie naturalnym. Fakt,że nie oszczędzam się za bardzo i robię wszystko to co przed ciążą, czasami jakbym miała motorek w dupie :-P

Blu, Rutelka, marlon lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj mąż wyciągnął (!!!) na małe zakupki. Stwierdził, że najwyższa pora. Kupiliśmy kilka ciuszków dla synka, kocyk, becik, kilka pieluszek i taki pierdółek typu nożyczki do paznokci. Pierwsze mini zakupy za nami :-)
    Najbardziej rozczulają mnie te malusie czapeczki <3

Ps. Strasznie ciężko znaleźć coś w rozmiarze 56 :-/ póki co kupiliśmy same 62.

Chwilka84, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza w 4 tygodnie na pewno powinien podwoić wage tak mówi mój gin. dlatego zmartwił sie moim mniejszym dzieciątkiem :(

sarcia różnie dzieci ważą, koleżanka moja urodziła w 27t3d bliźniaki z wagą 2300 i 2700 :D nie ma reguły, druga koleżanka 29tc i mała już waży 1800g, popatrz ile już waży syneczek adrenaliny :) każde dziecko jest indywidualnością w tej kwestii. ja na plusie 12kg. dziś byłam na usg u innego lekarza i sie okazało że moje chłopaki mają 740 i 840g i on nie widzi nic niepokojącego poza jednym że u większego jest pępowina dwunaczyniowa i zasugerował że można pojechac do Krakowa do Ujastek na echo serca. Ale na razie stwierdziłam, że bede monitorowac na usg co dwa tyg to serdusio <3 <3 a i moja szyjka 32mm i ten gin stwierdza że krotka i jak spadnie poniżej 30mm to chętnie by mi założył pessar.

Rutelko wpisz mi na pierwszej stronie dwóch chłopców :)

Madziuszka mam takie samo podejście do wagi co Ty :)

Kai ja 29 stycznia byłam 1 raz na siłowni od dłuższego czasu - stwierdziłam, że skoro nie moge mieć dziecka to zrzuce do wakacji co nie co i zamówiłam pieska w hodowli a 1 lutego się dowiedziałam, że jestem w ciaży :D wydaje się że przekroczylaś norme ale niewiele, ja po 2 godzinach miałam 9,79 i gin stwierdził stan przedcukrzycowy. Kazał mi mierzyć poziom cukru 1-1,5 godziny po posiłkach.

Blu super brzuszek :)

Pumpkin najgorzej to i tak jest sobie ogolić nogi :D

Ja nie mam porównania ale brzuszek mam bardziej rozlany na boki, zrobie może jakąś nową fotke i Wam wrzuce na dniach. Ja pieluchy wybrałam z Lidla a kosmetyki z Dzidziusia :) a butelki zamawiam zdecydowanie z tommy tipe choć mam dwie- dużą i małą z Aventu-dostałam w prezencie.

adrenalina nie przejmuj sie mi też wyszedł wysoki cukier ale jak na razie wszystko ładnie koryguje sie dietką. mam tylko więcej uważać przy śniadaniu najlepiej rozłożyć na dwa posiłki po kanapeczce bo jak zjem 2 lub 3 to cukier mi podskakuje. pare razy przekroczył 130 ale jak sie mieszcze do 130 to gin mówi że ok. dasz rade :)

adrenalina, Blu, Rutelka, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dzisiejszym usg :) lekarz dał znowu gwarancje co do płci, na pewno synek. Wazy juz 828 gram, a ja 9 kg na plusie... w 4 tyg przytyłam 3,5kg! Chociaz wszyscy mówią ze tego po mnie nie widac :( jednak mam juz zwracać uwagę na to co jem, bo jak nie to dietetyk. W przyszlym tygodniu mamiąc na krzywa, jeśli wyjdzie cukrzyca to wizyta i glukometr. Powiedziałam tez o tym ze mam juz siare, lekarz powiedział ze to dobrze i ze raczej nie powinnam mieć problemów z karmieniem. Gdyby sie zdarzyło ze bede czuła ze mam twarde piersi to mam sobie troche odciągnąć zeby nie było zapalenia ale powiedział ze tylko 1 w ciagu 15 lat sie spotkał z zapaleniem w ciazy wiec nie powinno byc problemu :) to na tyle :) a poza tym mały jest cudny! Dzisiaj na usg ziewał i skradł tym me serce :)

Blu, Anoolka, Dea28, Rutelka, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Chwilka84, Kasik2, szynszyl lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, super, że lekarz nie potwierdził dużej różnicy w wadze.
    Lu.iza - ale duży chłopczyk.
    Dziewczyny macie już imiona?

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia, Dea, lu.iza cudownie jest wstać i poczytać takie dobre informacje! Gratuluję pociech! Aaa teraz sama nie mogę się doczekać jakiegoś usg ;)

Dea28 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ