X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Dea, super, że lekarz nie potwierdził dużej różnicy w wadze.
    Lu.iza - ale duży chłopczyk.
    Dziewczyny macie już imiona?

U nas będzie Adaś :)

India9, Dea28, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia, gratulacje córeczki :-)
    Ja się chyba nie zapisuję do szkoły rodzenia, bo nie chce mi się kombinować z podrzucaniem synka do dziadków, a sama nie chcę iść

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana- bardzo ładnie :-)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mateusz :)
    Wczoraj ważył 1,1 kg :)

Blu, Rutelka, kasia_1988, lu.iza, kehlana_miyu, Kasik2, szynszyl lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    U nas Mateusz :)
    Wczoraj ważył 1,1 kg :)
    Nasz Radek też wymyślił, że jak będzie chłopiec to Mateusz, więx piąteczka :-)

Blu, Asia_08, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    O matko, tak czytam o tych Waszych problemach z umówieniem USG i jestem w szoku. Sama mam prv opiekę w ramach pakietu z pracy i nigdy mi się nie zdarzyło czekać na usg - umawiam często z dnia na dzień. Przykład takiej placówki to BoraMed, gdzie pracują bardzo dobrzy lekarze. Wielokrotnie robiłam u nich "dodatkowe" usg jak miałam schizę że coś może się dziać nie tak. Z dnia na dzień. Więc jak macie możliwość umawiania w innych placówkach, to tą polecam.

edit: chodzi o Warszawę :)

Też chodzę prywatnie do Boramedu. potwierdzam. Zero problemów z USG. A maja naprawde dobrych lekarzy i specjalistów :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Cześć dziewczyny, piszecie jak szalone, nie nadążam czytać :)

Byłam dzisiaj na usg ciąży w Luxmedzie, dzidzia waży 740 g i wszystko z nią w porządku :) Jak zawsze miała skrzyżowane nóżki i rączki, jakby się chował. Lekarz powiedział, że na 90% będzie córeczka! Czekam do środy na wizytę u drugiego lekarza, ciekawe czy potwierdzi dziewczynkę ;)
    Co do wizyt w Luxmed, to też mam czasem problem żeby zapisać się na wizytę w terminie, który sugerowała ginekolog :/ A co w przypadku kiedy kończy się L4 w danym dniu i nie ma jak go przedłużyć, bo nie ma wolnego terminu?

Byliśmy na weekend u rodziców i przywieźliśmy całe auto rzeczy od mojej siostry - łóżeczko, karton ubranek, pieluszki, pościel, ochraniacze na łóżeczko... ależ przyjemnie to wszystko oglądać :) Nie do wiary, że za 3 miesiące będzie z tego korzystać moje dziecko :)

Powiedzcie mi, chodzicie już na szkołę rodzenia? Ja się zastanawiam czy zapisać na ten weekend (bo akurat są wolne miejsca) czy poczekać jeszcze do września...

Miłego wieczoru!

Ja chciałam się zapisać, to w dwóch miejsach gdzie chciałam nie było już miejsc.
    Zapisałam się na żelazną zaczynam od sierpnia. Mowia ze szkole rodzenia najlepiej ukończyć miesiac - półtora miesiaca przed planowanym terminem.

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie mogę doczekać Usg, już ponad trzy tygodnie dzidziusia nie widziałam. A tu jeszcze 6 dni... Imię wybrane: Mikołaj.

Dea28, Rutelka, diewuszka86, Blu, India9, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    U nas będzie Adaś :)
    U Nas Filip

Dea28, Rutelka, diewuszka86, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ignacy :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Jasio.

Udalo mi sie zdobyc glukometr na Grojeckiej w Warszawie za darmo. Dokupilam tylko paski za 40zl, dzis pierwszy pomiar, wiec na szczescie moge jednak kontrolowac i byc spokojniejsza do mojego nastepnego testu glukozy w 30tyg.
    Aby dostac glukometr podaje sie swoje dane osobowe, telefon, mail. I tyle. Pani w jednej z aptek mi to podpowiedziala, ze diabetykom i kobietom w ciazy przysluguja za darmo:) musialam tylko znalezc apteke gdzie taki sprzet maja. W razie jakbyscie mialy taka sytuacje jak ja, ze wyniki sa na poziomie normy to sprzedaje newsa :)

A powiedzcie mi jeszcze czy wszystkie macie lekarzy prowadzacych ciaze ktorzy przyjmuja w szpitalach i tam bedziecie rodzic?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Pumpkin najgorzej to i tak jest sobie ogolić nogi :D
    Taaak! I dodam jeszcze - zawiązać buty. Dzisiaj właśnie przerabiałam golenie nóg i nie to, że nie dałam rady, no bo oczywiście dałam, ale w każdej pozycji niewygdnie, w szczególności, że mam bardzo uważać na napinanie i gniecenie brzucha... Jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę męża zatrudniać do tej czynności.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    U nas Jasio.

A powiedzcie mi jeszcze czy wszystkie macie lekarzy prowadzacych ciaze ktorzy przyjmuja w szpitalach i tam bedziecie rodzic?

Ja tak mam. Na nfz chodze na Karową i tam mam lekarza prowadzącego.
    I tam bede rodzić. Dodatkowo chodze do Boramedu prywatnie.

Rutelka lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Ja tak mam. Na nfz chodze na Karową i tam mam lekarza prowadzącego.
    I tam bede rodzić. Dodatkowo chodze do Boramedu prywatnie.
    Ja to samo Karowa, Boramed, Medicover. Rodze na Karowej.

Rutelka lubi tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysliscie ze jak zapisze sie prywatnie teraz do lekarza ktory przyjmuje np na Woloskiej bo chyba tam chce rodzic w celu zmiany prowadzacego to bedzie juz za pozno?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Taaak! I dodam jeszcze - zawiązać buty. Dzisiaj właśnie przerabiałam golenie nóg i nie to, że nie dałam rady, no bo oczywiście dałam, ale w każdej pozycji niewygdnie, w szczególności, że mam bardzo uważać na napinanie i gniecenie brzucha... Jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę męża zatrudniać do tej czynności.

A to jeszcze 3 miesiące przed nami :) Faktycznie, golenie nóg, wiązanie butów - staram się nosić wciągane, jest łatwiej. ;)

• Blu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Ja nie, bo i tak będę płacić za położną tam gdzie chce rodzić.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dzięki Visenna nie słyszałam o tej możliwości z usg i pewnie będę musiała z niej skorzystać.

Nie ma sprawy. Przetestowałam dwa razy :) Na infolinii od razu mówię, że o podzlecenie poproszę, bo u nich terminów nie ma. Raz miałam "pecha", bo podczas takiej rozmowy, akurat wskoczył termin na za dwa dni w LuxMedzie. Pan ucieszony, mówi, że jedenak termin jest i mamy sprawę z głowy. Natomiast opinie lekarza były tak słabe, że... podziękowałam, powiedziałam, że do tego Pana to ja nie chcę iść i podzlecenia nadal aktualne :) Nie ma co się czaić :)!
    Jutysia wrote:
    Powiedzcie mi, chodzicie już na szkołę rodzenia? Ja się zastanawiam czy zapisać na ten weekend (bo akurat są wolne miejsca) czy poczekać jeszcze do września...

My jesteśmy zapisani na Żelazną od 9.08 :) Cieszę się bardzo i myślę, że warto... szczególnie jeśli to pierwsze dziecko. Chętnie zaczęłabym już chodzić na zajęcia, ale... został tylko jeden termin... zaczynam więc w 30/31 tyg. i mam nadzieję, że dzidzia będzie na tyle łaskawa, żebym kurs mogła dokończyć :)!
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A mnie dzisiaj mąż wyciągnął (!!!) na małe zakupki. Stwierdził, że najwyższa pora. Kupiliśmy kilka ciuszków dla synka, kocyk, becik, kilka pieluszek i taki pierdółek typu nożyczki do paznokci. Pierwsze mini zakupy za nami :-) Najbardziej rozczulają mnie te malusie czapeczki <3

Ps. Strasznie ciężko znaleźć coś w rozmiarze 56 :-/ póki co kupiliśmy same 62.

Fajny mąż :) i... gratuluję udanych zakupów. Ja celuję w allegro. Jak byliśmy w Świecie Dziecka, okazało się, że większosć ciuszków można dostać w necie a ceny... o wiele lepsze. Po co przepłacać skoro to ten sam produkt. Mówię tutaj głównie o polskich producentach :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Dziewczyny macie już imiona?

Nasz syn to... Kropek, ew. czasem Klocek bo rośnie szybko! :P Było kilka opcji, już prawie się zdecydowaliśmy, ale... żadne nie było takie na 100%. Wczoraj wpadło imię Natan i... na razie jest numer jeden! :) Zobaczymy w październiku, jakie będzie ostateczne :)
    walleriana wrote:
    Ja chciałam się zapisać, to w dwóch miejsach gdzie chciałam nie było już miejsc.
    Zapisałam się na żelazną zaczynam od sierpnia. Mowia ze szkole rodzenia najlepiej ukończyć miesiac - półtora miesiaca przed planowanym terminem.

Czyżby od... 9.08 :) ?
    Anieńka wrote:

Ja ciążę prowadzę w dwóch miejscach teraz. Od samego początku w LuxMedzie. I... od miesiąca także na Żelaznej, bo tam planuję rodzić :) Mam cukrzycę, włączoną insulinę... mam nadzieję, że mnie nie odeślą na Karową ;)

Dea28, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Mysliscie ze jak zapisze sie prywatnie teraz do lekarza ktory przyjmuje np na Woloskiej bo chyba tam chce rodzic w celu zmiany prowadzacego to bedzie juz za pozno?

Nigdy nie jest za późno. Moja koleżanka zmieniała lekarza na tydzień przed porodem (jej lekarz prowadzący zlekceważył cholestazę. Dziewczyna wybrała się do innego, badania i... od razu na patologię). Ja chodzę do dwóch lekarzy, mam dwie karty ciąży (A właściwie to trzy, ale z Karowej zrezygnowałam, byłam tylko raz :P). LuxMed utrzymuję głównie przez "bezpłatne" badania i wizyty.

oar8vfxmctme5m5e.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ