Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
India9 wrote:Dea, super, że lekarz nie potwierdził dużej różnicy w wadze.
Lu.iza - ale duży chłopczyk.
Dziewczyny macie już imiona?
U nas będzie AdaśIndia9, Dea28, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Pumpkin wrote:O matko, tak czytam o tych Waszych problemach z umówieniem USG i jestem w szoku. Sama mam prv opiekę w ramach pakietu z pracy i nigdy mi się nie zdarzyło czekać na usg - umawiam często z dnia na dzień. Przykład takiej placówki to BoraMed, gdzie pracują bardzo dobrzy lekarze. Wielokrotnie robiłam u nich "dodatkowe" usg jak miałam schizę że coś może się dziać nie tak. Z dnia na dzień. Więc jak macie możliwość umawiania w innych placówkach, to tą polecam.
edit: chodzi o Warszawę
Też chodzę prywatnie do Boramedu. potwierdzam. Zero problemów z USG. A maja naprawde dobrych lekarzy i specjalistów
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Jutysia wrote:Cześć dziewczyny, piszecie jak szalone, nie nadążam czytać
Byłam dzisiaj na usg ciąży w Luxmedzie, dzidzia waży 740 g i wszystko z nią w porządkuJak zawsze miała skrzyżowane nóżki i rączki, jakby się chował. Lekarz powiedział, że na 90% będzie córeczka! Czekam do środy na wizytę u drugiego lekarza, ciekawe czy potwierdzi dziewczynkę
Co do wizyt w Luxmed, to też mam czasem problem żeby zapisać się na wizytę w terminie, który sugerowała ginekologA co w przypadku kiedy kończy się L4 w danym dniu i nie ma jak go przedłużyć, bo nie ma wolnego terminu?
Byliśmy na weekend u rodziców i przywieźliśmy całe auto rzeczy od mojej siostry - łóżeczko, karton ubranek, pieluszki, pościel, ochraniacze na łóżeczko... ależ przyjemnie to wszystko oglądaćNie do wiary, że za 3 miesiące będzie z tego korzystać moje dziecko
Powiedzcie mi, chodzicie już na szkołę rodzenia? Ja się zastanawiam czy zapisać na ten weekend (bo akurat są wolne miejsca) czy poczekać jeszcze do września...
Miłego wieczoru!
Ja chciałam się zapisać, to w dwóch miejsach gdzie chciałam nie było już miejsc.
Zapisałam się na żelazną zaczynam od sierpnia. Mowia ze szkole rodzenia najlepiej ukończyć miesiac - półtora miesiaca przed planowanym terminem.
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
nick nieaktualny
-
U nas Jasio.
Udalo mi sie zdobyc glukometr na Grojeckiej w Warszawie za darmo. Dokupilam tylko paski za 40zl, dzis pierwszy pomiar, wiec na szczescie moge jednak kontrolowac i byc spokojniejsza do mojego nastepnego testu glukozy w 30tyg.
Aby dostac glukometr podaje sie swoje dane osobowe, telefon, mail. I tyle. Pani w jednej z aptek mi to podpowiedziala, ze diabetykom i kobietom w ciazy przysluguja za darmo:) musialam tylko znalezc apteke gdzie taki sprzet maja. W razie jakbyscie mialy taka sytuacje jak ja, ze wyniki sa na poziomie normy to sprzedaje newsa
A powiedzcie mi jeszcze czy wszystkie macie lekarzy prowadzacych ciaze ktorzy przyjmuja w szpitalach i tam bedziecie rodzic?Dea28, Rutelka, diewuszka86, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Pumpkin najgorzej to i tak jest sobie ogolić nogi
-
Anieńka wrote:U nas Jasio.
A powiedzcie mi jeszcze czy wszystkie macie lekarzy prowadzacych ciaze ktorzy przyjmuja w szpitalach i tam bedziecie rodzic?
Ja tak mam. Na nfz chodze na Karową i tam mam lekarza prowadzącego.
I tam bede rodzić. Dodatkowo chodze do Boramedu prywatnie.
Rutelka lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Taaak! I dodam jeszcze - zawiązać buty. Dzisiaj właśnie przerabiałam golenie nóg i nie to, że nie dałam rady, no bo oczywiście dałam, ale w każdej pozycji niewygdnie, w szczególności, że mam bardzo uważać na napinanie i gniecenie brzucha... Jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę męża zatrudniać do tej czynności.
A to jeszcze 3 miesiące przed namiFaktycznie, golenie nóg, wiązanie butów - staram się nosić wciągane, jest łatwiej.
-
Beattkie wrote:Dzięki Visenna nie słyszałam o tej możliwości z usg i pewnie będę musiała z niej skorzystać.
Nie ma sprawy. Przetestowałam dwa razyNa infolinii od razu mówię, że o podzlecenie poproszę, bo u nich terminów nie ma. Raz miałam "pecha", bo podczas takiej rozmowy, akurat wskoczył termin na za dwa dni w LuxMedzie. Pan ucieszony, mówi, że jedenak termin jest i mamy sprawę z głowy. Natomiast opinie lekarza były tak słabe, że... podziękowałam, powiedziałam, że do tego Pana to ja nie chcę iść i podzlecenia nadal aktualne
Nie ma co się czaić
!
Jutysia wrote:Powiedzcie mi, chodzicie już na szkołę rodzenia? Ja się zastanawiam czy zapisać na ten weekend (bo akurat są wolne miejsca) czy poczekać jeszcze do września...
My jesteśmy zapisani na Żelazną od 9.08Cieszę się bardzo i myślę, że warto... szczególnie jeśli to pierwsze dziecko. Chętnie zaczęłabym już chodzić na zajęcia, ale... został tylko jeden termin... zaczynam więc w 30/31 tyg. i mam nadzieję, że dzidzia będzie na tyle łaskawa, żebym kurs mogła dokończyć
!
NiecierpliwaKarolina wrote:A mnie dzisiaj mąż wyciągnął (!!!) na małe zakupki. Stwierdził, że najwyższa pora. Kupiliśmy kilka ciuszków dla synka, kocyk, becik, kilka pieluszek i taki pierdółek typu nożyczki do paznokci. Pierwsze mini zakupy za namiNajbardziej rozczulają mnie te malusie czapeczki
Ps. Strasznie ciężko znaleźć coś w rozmiarze 56póki co kupiliśmy same 62.
Fajny mążi... gratuluję udanych zakupów. Ja celuję w allegro. Jak byliśmy w Świecie Dziecka, okazało się, że większosć ciuszków można dostać w necie a ceny... o wiele lepsze. Po co przepłacać skoro to ten sam produkt. Mówię tutaj głównie o polskich producentach
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
India9 wrote:Dziewczyny macie już imiona?
Nasz syn to... Kropek, ew. czasem Klocek bo rośnie szybko!Było kilka opcji, już prawie się zdecydowaliśmy, ale... żadne nie było takie na 100%. Wczoraj wpadło imię Natan i... na razie jest numer jeden!
Zobaczymy w październiku, jakie będzie ostateczne
walleriana wrote:Ja chciałam się zapisać, to w dwóch miejsach gdzie chciałam nie było już miejsc.
Zapisałam się na żelazną zaczynam od sierpnia. Mowia ze szkole rodzenia najlepiej ukończyć miesiac - półtora miesiaca przed planowanym terminem.
Czyżby od... 9.08?
Anieńka wrote:A powiedzcie mi jeszcze czy wszystkie macie lekarzy prowadzacych ciaze ktorzy przyjmuja w szpitalach i tam bedziecie rodzic?
Ja ciążę prowadzę w dwóch miejscach teraz. Od samego początku w LuxMedzie. I... od miesiąca także na Żelaznej, bo tam planuję rodzićMam cukrzycę, włączoną insulinę... mam nadzieję, że mnie nie odeślą na Karową
Dea28, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Mysliscie ze jak zapisze sie prywatnie teraz do lekarza ktory przyjmuje np na Woloskiej bo chyba tam chce rodzic w celu zmiany prowadzacego to bedzie juz za pozno?
Nigdy nie jest za późno. Moja koleżanka zmieniała lekarza na tydzień przed porodem (jej lekarz prowadzący zlekceważył cholestazę. Dziewczyna wybrała się do innego, badania i... od razu na patologię). Ja chodzę do dwóch lekarzy, mam dwie karty ciąży (A właściwie to trzy, ale z Karowej zrezygnowałam, byłam tylko raz). LuxMed utrzymuję głównie przez "bezpłatne" badania i wizyty.