Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Dziewczyny!!
Na ktg wychodzily mi skurcze o sile 40 i mam kroplówkę z magnezem. Wątroba ok, te bole to jednak nerwobóle wiec chociaż z tym dobrze.
Zaskoczyło mnie USG bo moj Maly waży 1780g i poród na 23 września wyszedł. Wszystkie wymiary o 3-5 tyg wyprzedził. Szyjka zamknięta 41mm
Mam nadzieję że jutro wyjdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 12:44
Kasik2, Blu, Ola_Ola, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, szynszyl, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Dzieki Dziewczyny!!
Na ktg wychodzily mi skurcze o sile 40 i mam kroplówkę z magnezem. Wątroba ok, te bole to jednak nerwobóle wiec chociaż z tym dobrze.
Zaskoczyło mnie USG bo moj Maly waży 1780g i poród na 23 września wyszedł. Wszystkie wymiary o 3-5 tyg wyprzedził. Szyjka zamknięta 41mm
Mam nadzieję że jutro wyjdę.
Wow ale waga:D dobrze ze skurcze takie slabe wychodzą. Oby Cie faktycznie jutro wypuscili -
Beattkie wrote:Ja mam duże problemy z bolącym tyłkiem. Całe pośladki i kości w pośladkach z ogonową sprawiają ogromny ból plus trudności z chodzeniem. Miałam tak w 1 trymestrze i mam teraz w 3. Ciekawe co będzie po porodzie....
Mam podobni..tyle, ze boli mnie posladek lewy przy stawianiu krokow..raz mocniej,raz mniej. Nasila sie po calym dniu... -
aneta93 wrote:Dzieki Dziewczyny!!
Mam nadzieję że jutro wyjdę.
Too juz kawał chlopa:) Trzymam kciuki abys wyszla jak najprędzej:) -
[QUOTE=Ola_Ola
Dziewczyny na zwolnieniach, na etatach: dostajecie co miesiąc taką samą pensję?
[/QUOTE]
Ja dostaje przelewy z zusu i różnie, nieraz wypłacają mi pod koniec miesiąca np za jakąś część zwolnienia, nieraz czekam dłuzej i dostaje za całe zwolnienie, więc trudno mi to określic, nigdy nie liczyłam.
A dostaje mniejsza wypłate niz z pracy,ale ja wszystkie dodatki i premie miałam na innej umowie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Mnie za to bolą nogi bardzo powyżej kolan i to często rano jak się budzę. Łapią mnie też skurcze. Do tego zauważyłam, że bardzo puchną mi stopy oraz dłonie (obrączka ledwo wchodzi a żeby zeszła muszę użyć mydła), nasila się to. Z tyłkiem miałam problem parę miesięcy temu, ale teraz póki co odpukać jest ok.
Nogi- może to ten syndrom niespokojnych nóg? Ja to miałam i tylko masowanie nóg pomogło. Próbowałas masaże przed snem i zwiększyć na noc magnez?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:37
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Ja nie podlegam pod ZUS tylko pod ministerstwo sprawiedliwości. Wiec ja mam cala pensje plus wszystkie dodatki.
Mi też ZUS nie wypłaca tylko mój bank, a naszym szefem jest ministerstwo finansów.
Rozumiem, że masz pielęgniarka prace państwowa? Bo szukam odpowiedzi dlaczego co miesiąc mam inna kwotę tzn. Wyższa. -
Mnie wyplaca pracodawca i sam rozlicza sie z ZUS. Poki co dopiero raz dostalam tego typu przelew ale z tego co mowila ksiegowa to bedzie to ta sama wartosc bo mam placone za caly miesiac mimo ze L4 co 3 tyg. W przypadku gdy placi ZUS bezposrednio moze byc yak ze pni za konkretne okresy L4 wyplacaja
Tez mam kwotę wyzsza niz mialam wczesniej. Ksoegoea mowila ze od podstawy ma L4 nie da odliczane skladki na ubezpieczenie społeczne w ciazy dlatego kwota jest wyzsza
Ale jesli Wy nie podlegacie pod ZUS to nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:47
-
Beattkie wrote:Nogi- może to ten syndrom niespokojnych nóg? Ja to miałam i tylko masowanie nóg pomogło. Próbowałas masaże przed snem i zwiększyć na noc magnez?
Sama nie wiem czemu tak mam. Aż się dziwię, że po nocy, odpoczynku, jest gorzej niż w ciągu dnia. Może źle sypiam po prostu.. Dziś będę u lekarza to go spytam o ten magnez. Masaży w ogóle nie stosuję, może zatrudnię mojego do tego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Mi też ZUS nie wypłaca tylko mój bank, a naszym szefem jest ministerstwo finansów.
Rozumiem, że masz pielęgniarka prace państwowa? Bo szukam odpowiedzi dlaczego co miesiąc mam inna kwotę tzn. Wyższa. -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:przyszla mi paczka z gemini , wazyla ponad 10 kg! wlasnie z corka skonczylymy rozpakowywac, mieli wsyztsko popakowane w folie babelkowa i teraz mam jej tone
Chwilka84, Evelle, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj byliśmy na wyczekiwanym usg z badaniem przepływów. Serce, mózg, pęcherz i dwie nerki - są ok. Przepływy poprawne. Kręgosłup i mózg nie wykazują cech rozszczepu kręgosłupa. Mały waży ok 1810 g
Oba jądra zstąpiły już do moszny.
Szyjka zamknięta, 36 mm
Kamień spadł nam z serca, ze na razie wszystko jest ok:)
Możemy spokojnie wyruszać na urlop:)Asia_08, Reni@, Chwilka84, Pumpkin, Ola_Ola, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Sylwusia100, Kasik2, szynszyl, kehlana_miyu, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość