X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Hmm to mnie zastanowiłaś. Ja nie wiem jak będzie u mnie, ale myślałam, że pół roku to wystarczający czas a potem można powoli odstawiać. Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie np. roczne dziecko, które już powoli zaczyna chodzić, przy cycu. No ale cóż, życie zweryfikuje :)
    Ja też bym tak chciała, też sobie nie wyobrażam chodzącego dziecka przy piersi. U diabetolog spoko - na razie nie trzeba insuliny. Jupiiii! Może być jednak gorzej po trzydziestym tygodniu, tak mnie uprzedziła. Jeśli będzie ok, to następna wizyta 29 sierpnia.

Reni@, kalika, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Chwilka84, Kasik2, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to super. Ja jutro zapytam co z ta insuliną nocną ale podejrzewam że będę musiała brać bo moje cukry ostatnio na czczo to 88-96 wiec ciut za duże. Dobrze że na razie obywam sie bez insuliny dziennej a i tak ostatnio sobie folguje a to czekoladka, a brzoskwinka... :)

KKasiaKK lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai i Diewuszka ja mówiłam tao samo jak Wy. A nawet " lepsza byłam ". Będąc w ciąży mówiłam że będę karmila 3 miesiące max mo do 6 jak pociągnie to bedzoe cud. PRZYSZLA na świat Lila i wszystko się Zmieniło. Nie wiedziałam że karmienie oprócz oczywiście trudu jest takie boskie. To jak dzieciątko patrzy podczas karmienia, jak obejmuje pierś, Trzyma za rękę a później około 9 miesiąca odrywała się od piersi patrzyła na mnie i mówiła z uśmiech mama i wracała do jedzienia. To jest uczucie którego nor da się opisać. Takie moje wspnienia mogą się wydawać dla Was głupie i bez znaczenia a mi się łezka kręci. Ja karmiłam 11 miesiecy prawie. Z dnia na dzień Lila rzuciła pierś i koniec. Nie wiadomo z jakiego względu.

Przez pierwsze 6 miesięcy niczym Małej Noe dopajalam. Dopiero w sierpniu po pół roczku dostała wodę ale wolała z bidonika z rurka. Herbatek nigdy Noe dostawała a te granulowane to sam Cukier.

Dea perfekcyjna Pani domu. Bombowo to wygląda. Ja zaczynam w tym tygodniu prac rzeczy Borysa. Juz się nor mogę doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 15:32

kehlana_miyu, KKasiaKK, kalika, Dea28, Anoolka, Chwilka84, Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakiś dwóch tygodni szybciej się męczę i w pracy trudniej mi się skoncentrować. Parę razy miałam też zgage, fuj. Ale poza tym ma razie jeszcze, odpukac, mało mi ciąża doskwiera. Mam nadzieję, że tak jeszcze zostanie, bo za 3 tygodnie ma wesele brata z poprawinami i chciałabym być w jakiej takiej formie :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na urodzinach siostrzenicy biesiada głownie siedząca od 12 godz bo najpierw msza zas w restauracji posiedzenie do 19 tak mi krocze spuchło ze ja nie wiem co jest nawet nogi nie tylko siedzonko;-) masakra na szczescie po wylegiwaniu sie mija cały dyskomfort! Nie mam pojecia jakbym miala w pracy wysiedzieć 8 godzin podziwiam pracujace dziewczyny :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Hmm to mnie zastanowiłaś. Ja nie wiem jak będzie u mnie, ale myślałam, że pół roku to wystarczający czas a potem można powoli odstawiać. Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie np. roczne dziecko, które już powoli zaczyna chodzić, przy cycu. No ale cóż, życie zweryfikuje :)
    Każda mama karmi tyle ile chce bo to jest jej wybór, pół roku jest ok ale who zaleca karmienie do 2 roku życia. Ja wiem że ciężko wyobrazić sobie tak duże dzieci przy cycu ale możesz mi wierzyć że karmienie własnego chodzącego dziecka nie budzi w matce obrzydzenia ;) Ja karmilam 1,5 roku i musiałam odstawić malucha bo zaszłam w ciążę i lekarz kazał, wtedy prawie płakałam a teraz jak się czasem spojrze na synka i wyobrażam sobie że mialabym go karmić to mi jakoś dziwnie ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Pewnie ze jak ktos ma osobny pokój dla dziecka to wydatki sie mnożą. Same meble swoje kosztują. No i wogole przy pierwszym dziecku jest duzo wiecej do kupienia. Chociaz myslalam ze mniej wydam a tu ciagle jeszcze cos brakuje ;)
    moze nie tyle wiecej do kupienia przy pierwszym ale kupuje sie z niewiedzy czy bedzie sie uzywac.Ja teraz na swoje zakupy wydałam ok 700 zl.Wszystko mialam po synku(nosidelo,lozeczko,kosz mojzesza,posciel,laktator).I niekorych rzeczy nie kupie nawet jak by w złoto były zapakowane bo wiem ze strata albo wiekszy bajer i gadzet :)

Limerikowo, Anoolka lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Szklane butelki to, raczej dla wiekszego dziecka niz niemowlaka, bo za jakis czas maly zacznie sam chwytac butelke i wiadomo ze ten chwyt nie bedzie tako jak nasz i nie chce myslec jak dzie ku na buzie szklana butelka spadnie...ile razy moja cora jak juz sama butelke trzymala to jej poleciala na buzie calkiem nieswiadomie.
    Zgadza sie ja tez szklanych nie polecam.Sa ciezkie no i nie dla dziecka ktore jak mowisz trzyma samo a jak zacznie siedziec i chodzic to upusci i nieszczescie gotowe!!!!!!Moj synek potrafił rzucac butelka jak sie wkurzył.

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ktoś korzystał z Dr Browns?

Dr Browns Szklana Butelka Antykolkowa 250 Ml Standard Wąska
    ja korzystałam ale tylko plastik.

km5s8ribs34fnes6.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Kai, w takim razie powodzenia! Cukrzyca wymaga rygorystycznego podejścia, także podejście lekarza powinno Cie cieszyć - w końcu działa w Twoim i Mikolajka najlepszym interesie :) Mam nadzieję, że mimo wszystko wizyta przebiegnie w miłej atmosferze.

India9, jak się czujesz po nocy? Wszystko OK? Współczuję przeżyć, najważniejsze, że nikomu nic się nie stało.
    Hej,dzięki - wszystko ok, ruchy czuję, skurczy brak :-) Na KTG dzisiaj też ok, choć mała uciekała i tętno spadało, ale lekarz powiedział, że ok. Mam jeszcze w piątek na IP na KTG podjechać i może zrobią jeszcze raz USG.
    Dziewczyny, przez chwilę jeszcze nie będę się odzywała, bo muszę jakoś jeszcze te ponad 20 stron nadrobić, kiedy byłam na urlopie. Na razie doczytuję dzisiejsze posty :-)

Rutelka, kalika, szynszyl lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kalika

jak urodzisz dziecko i odchowasz to pogadamy, bo oprocz czytania informacji kazda matka ma instynkt i rozum i zdrowy rozsadek.

A mnie niczyje madrosci nie sa do niczego potrzebne :) a tym bardziej uswiadamianie na jakis temat

Ja mam 8 letnie dziecko, to znaczy, że jestem dużo bardziej doświadczona niż ty?? :P taka ironia.

Beattkie ja miałam butelki dr browns, tylko plastikowe z szeroką szyjka. Mały nigdy nie miał kolek, nie wiem czy to od tego :)

Dea ale wyprawka dla chłopców! Super!!

Dea28 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Dea28 nieźle! My dopiero od tego weekendu wlasciwie zaczelismy ostro z wyprawka, zazdroszcze ci ze mass juz tyle I tak przygotowane na przyjscie maluszkow :)
    No ale przy blizniakach, to za miesiac musisz juz bym gotowa w razie czego. Ja dopiero na poczatku pazdziernika do szpitala, wiec mam jeszcze dwa miesiace spokoju.

Mam pytanie do mam, który maja juz dzieciaczki. Uzywalyscie kosmetykow mustella dla niemowlat?
    Jestem wlasnie na str Gemini i tak sie nam nimi zastanawiam. Sama uzywam dla siebie line dla kobiet w ciazy z mustelli i jestem zadowolona, ale nie wiem jak te dla maluszkow, czy tez sa dobre...
    ja uzywałam musteli ale tylko dlatego ze dostawałam w prezencie,fajne,delikatne,nic synkowi nie było po nich ale MEGA drogie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My laktator mamy, dostałam go od swojej siostry, ona kp ale mówi,że przydaje sie więc zobaczymy.
    Butelke kupiłma narazie jedna tomme tippe i mleko 1 , takie jednorazowe, wole miec bo nie mam pojecia jak to będzie z pokarmem, bardzo by chiała ale ozbaczymy.A na wszelki w razie jakies mojej gorączki czy braku pokarmu to juz na jedno-dwa karmienia rzeczy mam.
    Tez słyszałam,że Nasze organizmy sa tak wspaniałe i właściwości mleka same się zmeniają,że nie potrzeba podawać niczego przez pierwsze 6 miesięcy.

My dzisiaj zamówiliśmy wózek:) Kupiliśmy łóżeczko, materca, tetre i jeszcze małe pierdólki, zostały nam pampersy i chusteczki i wszystko juz mamy:) Jak kupowaliśmy wózek t koleś nam mówił, że jakbym chciała teraz zamówić inny kolor niz ten który maja na magazynie to czeka się do połowy listopada...

NiecierpliwaKarolina ja dzisiaj czuję się dobrze, ale tez mam takie dni, że leże cały dzień a i tak jestem zmęczona i brzuch mnie boli.

Dea, piękna wyprawka:)

Byliśmy dzisiaj też w szpitalu gdzie chciałabym rodzić, oni nie mają kontraktu ale z rozpoczęta akcją porodową przyjmują. I bardzo miło Nas przyjęto, odpowiedzieli nam na wszystkie pytania, oprowadzili po salach porodowych, naprawdę jestem pod wrażenie i mam nadzieje, że bedzie mi dane rodzić właśnie tam.

NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, kalika, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, jaki wózek kupiliscie? :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam Was dziewczyny i co gorsze juz nie pamietam co komu mialam napisać :/

Dea - szafa, jakbys pół Smyka wykupiła :p ja jak sobie rozkladam ciuszki małego to teraz stwierdzam, ze skromnie tego... chyba coś dokupie :D
    Niestety kasa jak na to idzie to totalna masakra. Zamówiłam dzisiaj jeszcze kilka rzeczh z apteki i higienicznych i kolejne 300 zł poszło... juz sie nawet mężowi nie przyznaje.

Laktator u mnie sie bardzo przydał wlasnie na rozkręcenie laktacji. Ale ja wiedziałam, ze łatwo nie będzie, bo moja mama też miala duże problemy z kp. I raczej jestem zwolenniczką jak juz dziecko zalapie dobrze karmienie z piersi, żeby nauczyć go jeść z butelki. Różnie sie dzieje w życiu, czasem trzeba gdzieś wyjsc na chwilę i wtedy problem.

Butelki przerobiłam różne. Najbardziej mi osobiscie pasują lovi.

India współczuję stresu!

Skończyliśmy remont w pokoju dzieci, wczoraj nie ruszalam nogami :( zwłaszcza łydki dają czadu ostatnio :/ ale w czwartek pochwalę sie efektem, bo czekamy jeszcze na mebelki dla córki, a młody odziedziczy na razie moją "panieńskią" komodę i regał ;)

kehlana_miyu, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Chwilka, jaki wózek kupiliscie? :)

Adamex Barletta wzór 88 L ( wzór nie wpadł mi jakos mega szczególnie w oko, ale listopadowy termin mnie przeraził:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:26

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Kai i Diewuszka ja mówiłam tao samo jak Wy. A nawet " lepsza byłam ". Będąc w ciąży mówiłam że będę karmila 3 miesiące max mo do 6 jak pociągnie to bedzoe cud. PRZYSZLA na świat Lila i wszystko się Zmieniło. Nie wiedziałam że karmienie oprócz oczywiście trudu jest takie boskie. To jak dzieciątko patrzy podczas karmienia, jak obejmuje pierś, Trzyma za rękę a później około 9 miesiąca odrywała się od piersi patrzyła na mnie i mówiła z uśmiech mama i wracała do jedzienia. To jest uczucie którego nor da się opisać. Takie moje wspnienia mogą się wydawać dla Was głupie i bez znaczenia a mi się łezka kręci. Ja karmiłam 11 miesiecy prawie. Z dnia na dzień Lila rzuciła pierś i koniec. Nie wiadomo z jakiego względu.

Pięknie opisałaś karmienie piersią :) Aż nie mogę się doczekać..

kasia_1988, Anoolka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Pięknie opisałaś karmienie piersią :) Aż nie mogę się doczekać..
    Dokładnie, sama uśmiechałam się do monitora jak to czytałam i sobie wyobrażałam:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla dziewyczn, zwolenniczek szkła :) nie wiem czy wiecie, ale są takie silikonowe nakładki na szklane butelki, pewnie troche chronia przed cieplem no i jak spadnie jest szansa ze sie nie zbije :) http://silikonovecolorove.pl/ tu macie link, akurat teraz maja darmowa dostawe do paczkomatow :)

kalika lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, do połowy listopada???? A mogę zapytać, w którym sklepie byliście?

Mogłabyś też napisać co Ci powiedzieli w ProFamilii? Jak to wszystko wygląda?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ