X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANOOLKA super wieści <3
    Kochana do którego gina chdzisz?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja zdaje sobie sprawę że dla drugiego dziecka nie ma się już tyle czasu co dla pierwszego. Chodzi mi o to że takie "tresowanie" niemowlaka poprzez nie branie go na ręce po to żeby się nie przyzwyczailo i nie przytulanie jest okropne i bezduszne. Inną sprawa jak ma się dwójkę i trzeba każdemu poświęcić chwilę a wiadomo że człowiek się nie rozdwoi ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    ANOOLKA super wieści <3
    Kochana do którego gina chdzisz?
    Do Kawki na Warszawskiej.

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Anulka ja zdaje sobie sprawę że dla drugiego dziecka nie ma się już tyle czasu co dla pierwszego. Chodzi mi o to że takie "tresowanie" niemowlaka poprzez nie branie go na ręce po to żeby się nie przyzwyczailo i nie przytulanie jest okropne i bezduszne. Inną sprawa jak ma się dwójkę i trzeba każdemu poświęcić chwilę a wiadomo że człowiek się nie rozdwoi ;)
    No cięzko bylo momentami ale powiem Ci że młodsza dawala radę... to złoty dzieciak :) ona nie wymagala noszenia czy stalego kontaktu ze tak powiem... dla siebie mialysmy w zasadzie długie godziny kiedy starsza córa byla w szkole :) popoludniu musialam juz trochę czasu poswiecic starszej córce :) jakos ogarnęłam ;)

Dr Kawka chyba w szpitalu wojskowym przyjmuje co? czy zle kojarze

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszną noc za sobą... Mała zaczęła nam marudzić wczoraj po poludniu, cała noc goraczka, potem już spala z nami, pobudki co godzine... Dzisiaj od rana też jedno wielkie marudzenie, pewnie zęby ida.
    No i do tego mnie wczoraj późnym wieczorem też dopadla goraczka, mam nadzieje, że to przejsciowe, dzisiaj tylko lekkie podwyzszenie.
    No i pierwszy dzien wolnego w pracy.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemankooo :-) !

Dzisiaj witam się z dobrym humorem i przesyłam Wam dobrą energię ! :)

AAAaaaaaaaaaaaaa dzisiaj wizyta i dietetyczki <3 jeszcze bede sexi mama, a co !

Sunflower, Rutelka, Blu, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Body i porteczki to jest chyba najwygodniejsza opcja :) zamiast spodenek moga byc rajstopki, tez super i dodatkowo nózki "nie gubią się" w nogawkach :)
    Spiochy to jest dla mnie mega nieporozumienie

Dlaczego masz takie zdanie o śpiochach? jestem ciekawa bo na razie jestem zielona w temacie :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasyczne śpiochy? bo to od cholery niewygodna rzecz... zeby zmienic pieluche trzeba zdjąć cały ciuch... zdecydowanie wygodniejsze są ciuszki rozpinane w kroku... rozpinasz pare napow, zmieniasz pampka i po robocie, nie trzeba malca do golasa rozbierac ;)
    Standardowe śpiochy trzeba zdjac cale no a potem znowu nalozyc, najmniej wygodny jest moment wciagania tego pod plecki zeby zapiąc na ramionach guziki... do mnie to po prostu nie przemawia... i nie żebym sobie poradzic nie umiala bo nie w tym rzecz... po prostu 3 razy dluzej i niewygodnie sie to robi
    U mnie najbardziej sprawdzały się półspiochy/spodenki/rajstopki w połaczeniu z body albo po prostu cos co rozpina się w kroku ;)

A zestaw kaftanik plus spiochy to juz w ogole koszmar nad koszmarami :P kaftanik sie podwija do góry, roluje pod pleckami dziecka... okropnosc
    Body to podstawa, plecy zakryte, pielucha na swoim miejscu, nic sie nie przesuwa, elegancko

LillaMy, marti_88, Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Siemankooo :-) !

Dzisiaj witam się z dobrym humorem i przesyłam Wam dobrą energię ! :)

AAAaaaaaaaaaaaaa dzisiaj wizyta i dietetyczki <3 jeszcze bede sexi mama, a co !

Oooo jaka piekna pozytywna energia <3
    daj znac jak po wizycie :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Mam straszną noc za sobą... Mała zaczęła nam marudzić wczoraj po poludniu, cała noc goraczka, potem już spala z nami, pobudki co godzine... Dzisiaj od rana też jedno wielkie marudzenie, pewnie zęby ida.
    No i do tego mnie wczoraj późnym wieczorem też dopadla goraczka, mam nadzieje, że to przejsciowe, dzisiaj tylko lekkie podwyzszenie.
    No i pierwszy dzien wolnego w pracy.
    Dobrze że wolne masz <3
    Z tymi ząbkami to niestety srednia przyjemnośc jest :/ żele, czopki, gryzaki... trzeba sie ratowac czym sie da...
    Odeśpij w dzień jak mała pozwoli <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, nie odzywalam się, bo stresowalam się badaniami na toxo i to zajmowało wszystko moje myśli.. I mam wynik :)

Awidnosc 0,44 - wyklucza zarazenie w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy :)

I tu ciekawostka: igg wyszło mi 108, a 3 dni wczesniej 445 (w innym labo). Mniejsza o to, jest dobrze :)

Ja podobnie jak niektóre z Was jeszcze nie rozglądam się za wyprawka :) a raczej za wózkiem, bo cała resztę mam po synku i dzieciaczkach siostry, czyli łóżeczko, kolyske, lezaczki, krzesełka do karmienia. Pełno tego. I chyba z 30 kartonów ubrań dla chłopca (siostra ma trójkę chłopców, ja jednego, więc się nazbierało...). A jak będzie dziewczynka? To też będzie chodziła w chlopiecych ubrankach hehe.

Wózek niestety nam zgnil, był w garażu i na całej tapicerce ma plamki pleśni, więc wywalamy.
    Od siostry nie wezmę, bo ona ma właśnie rok po roku phil&ted, który mi się nie przyda, bo syn będzie miał 8lat :)

A co do karmienia, niestety nie karmilam długo synka. Tylko 6 tygodni i dokarmialam od początku mm. Żałuję bardzo, ale przez nacisk w szpitalu na kp normalnie zamknęłam się w sobie. Nie potrafiłam, nie umialam.. Nie wiem. Czułam się okropna matka. Starałam się te kilka tygodni, ale nie wychodziło. Mam nadzieję, że teraz się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:59

Rutelka, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka teraz te śpiochy co są na ramiączkach również mają rozpinany krok ;)
    Bądź co bądź do Mnie nie przemawiają tak jak kaftaniki :D ..

Blu lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Auro za informację, dla spokoju zrobiłam to badanie :) jutro wyniki.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nockę to u Mnie również beznadziejna :/ co chwilkę pobudka ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań - my stosowaliśmy body+ półśpiochy i body + pajac (cały rozpinany)
    Do spania sprawdził się cienki kocyk.
    Wózek spacerowy, właśnie zwykły, rozkładany na płasko. Młody długo spał TYLKO na brzuchu więc w wózku też tak spał.

Karmienie kolejnego dziecka - jak tylko będę miała pokarm i małe będzie chciało pić - tylko i wyłącznie cycek. 12 m-cy a może i trochę dłużej :)

Każde macierzyństwo jest inne. Każdy ma swój plan.
    Najważniejsze żeby maleństwo oraz mama czuli się komfortowo:)

LillaMy, Blu, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Anulka teraz te śpiochy co są na ramiączkach również mają rozpinany krok ;)
    Bądź co bądź do Mnie nie przemawiają tak jak kaftaniki :D ..

Widziałam ostatnio nierozpinane :/ nie wiem kto to wymyslil :/

Do mnie takie typowo "niemowlece" ciuchy malo przemawiają ;) wolę miniaturkę "normalnego" ubrania ze tak powiem... fajne porteczki, bluzę... dla chopakow sa mega koszule... dla dziewczynek legginsy, tuniczki... pod to bodziak i dziecko ubrane super :)
    Nie lubię - cholera ciezko to nazwac - no właśnie śpioszków ani innych ciuchów z wzoami typowo niemowlęcymi, kojarzą mi się z komuną jakoś...
    Zdecydowane kolory i wzory do mnie przemawiają... czerwienie, granaty, turkusy... paski, gwiazdeczki... cokolwiek, byle nie jakiś mdły spioch z wyhaftowanym misiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:09

Dea28 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy podobnie, młody w bodziakach i półśpiochach jest w domu aby było wygodnie, na noc śpiochy - pajace na napy a gdy gdzieś wychodzimy to ubieram GO jak małego " dużego " człowieczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:24

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    A co do karmienia, niestety nie karmilam długo synka. Tylko 6 tygodni i dokarmialam od początku mm. Żałuję bardzo, ale przez nacisk w szpitalu na kp normalnie zamknęłam się w sobie. Nie potrafiłam, nie umialam.. Nie wiem. Czułam się okropna matka. Starałam się te kilka tygodni, ale nie wychodziło. Mam nadzieję, że teraz się uda :)
    6 tygodni to zawsze co :) lepsze niz nic z pewnością :)
    Naciski w szpitalu sa niewskazane... do mnie jak pani przyszla po porodzie i z uporem zaczela mi dziecko (śpiące) przystawiac do piersi to kazalam jej wyjść... to moje drugie dziecko było i nie potrzebowalam nadgorliwej pomocy wszechwiedzacej pani... na szczescie wiecej nie przyszla... dziecko jak spi to spi ;)
    Karmienie to delikatna sprawa, nie mozna nikogo stresowac i zmuszac bo skutek jest odwrotny... kazda z nas musi się nauczyc rozumiec swoje dziecko... a i dzieciak musi się jakoś wdrożyć w caly ten system... :) nie ma co sie stresowac i spinac
    Na poczatku dziecku nie potrzeba pokarmu (ma zapasy energetyczne) ale ma odruch ssania... i ten odruch ma za zadanie pobudzic piersi do laktacji... nawet jesli na poczatku przez 2-3 dni nic nie leci to nie monza sie tym faktem przejmowac... trzeba przystawiac dziecko :) po prostu :) dla odmiany po 3 dniach jest nawał pokarmu i nie wiadomo co z tym robic ;) potem wszystko sie reguluje... piersi ucza sie ile produkowac dla naszego malucha i wszystko zaczyna trybić...
    Spadek wagi tez jest dopuszczalny, nie pametam juz ile % wagi urodzeniowej ale dziecko ma prawo do spadku wagi i nie ma co panikowac

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka przyjęłam Twoje wyjaśnienia. Właściwie to logiczne. Wezmę to pod uwagę ;)
    jeśli chodzi o wyprawkę to nie widzę nic złego w kupowaniu pierdółek już teraz. Dlaczego nie? przecież ciąża powinna być czasem radości.
    I kto to mówi? :) ta co cały czas się zamartwia.
    Staraliśmy się o bąbelka dwa lata i myślałam, że to najgorszy czas, czas wątpliwości czy w ogóle będzie Ci dane być matką. A tu nie z grubej rury teraz człowiek się martwi denerwuje każdym badaniem, zdrowiem maleństwa. Już układam sobie to w głowie i wiem, że na tym polega rodzicielstwo, że przez całe życie matki się zamartwiają :)
    mnie się już rok temu zdarzyło kupować pajace, skarpetki a nawet kocyk. Nie widzę nic w tym złego. Leży to grzecznie w reklamówce na najwyższej półce w szafie i czeka :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Co do ubrań - my stosowaliśmy body+ półśpiochy i body + pajac (cały rozpinany)
    Pajace sa super do spania :) nawet jak sie maluch odkryje to wiadomo ze jest cieplutko ubrany

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ