X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANOOLKA super wieści <3
    Kochana do którego gina chdzisz?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja zdaje sobie sprawę że dla drugiego dziecka nie ma się już tyle czasu co dla pierwszego. Chodzi mi o to że takie "tresowanie" niemowlaka poprzez nie branie go na ręce po to żeby się nie przyzwyczailo i nie przytulanie jest okropne i bezduszne. Inną sprawa jak ma się dwójkę i trzeba każdemu poświęcić chwilę a wiadomo że człowiek się nie rozdwoi ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    ANOOLKA super wieści <3
    Kochana do którego gina chdzisz?
    Do Kawki na Warszawskiej.

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Anulka ja zdaje sobie sprawę że dla drugiego dziecka nie ma się już tyle czasu co dla pierwszego. Chodzi mi o to że takie "tresowanie" niemowlaka poprzez nie branie go na ręce po to żeby się nie przyzwyczailo i nie przytulanie jest okropne i bezduszne. Inną sprawa jak ma się dwójkę i trzeba każdemu poświęcić chwilę a wiadomo że człowiek się nie rozdwoi ;)
    No cięzko bylo momentami ale powiem Ci że młodsza dawala radę... to złoty dzieciak :) ona nie wymagala noszenia czy stalego kontaktu ze tak powiem... dla siebie mialysmy w zasadzie długie godziny kiedy starsza córa byla w szkole :) popoludniu musialam juz trochę czasu poswiecic starszej córce :) jakos ogarnęłam ;)

Dr Kawka chyba w szpitalu wojskowym przyjmuje co? czy zle kojarze

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszną noc za sobą... Mała zaczęła nam marudzić wczoraj po poludniu, cała noc goraczka, potem już spala z nami, pobudki co godzine... Dzisiaj od rana też jedno wielkie marudzenie, pewnie zęby ida.
    No i do tego mnie wczoraj późnym wieczorem też dopadla goraczka, mam nadzieje, że to przejsciowe, dzisiaj tylko lekkie podwyzszenie.
    No i pierwszy dzien wolnego w pracy.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemankooo :-) !

Dzisiaj witam się z dobrym humorem i przesyłam Wam dobrą energię ! :)

AAAaaaaaaaaaaaaa dzisiaj wizyta i dietetyczki <3 jeszcze bede sexi mama, a co !

Sunflower, Rutelka, Blu, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Body i porteczki to jest chyba najwygodniejsza opcja :) zamiast spodenek moga byc rajstopki, tez super i dodatkowo nózki "nie gubią się" w nogawkach :)
    Spiochy to jest dla mnie mega nieporozumienie

Dlaczego masz takie zdanie o śpiochach? jestem ciekawa bo na razie jestem zielona w temacie :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasyczne śpiochy? bo to od cholery niewygodna rzecz... zeby zmienic pieluche trzeba zdjąć cały ciuch... zdecydowanie wygodniejsze są ciuszki rozpinane w kroku... rozpinasz pare napow, zmieniasz pampka i po robocie, nie trzeba malca do golasa rozbierac ;)
    Standardowe śpiochy trzeba zdjac cale no a potem znowu nalozyc, najmniej wygodny jest moment wciagania tego pod plecki zeby zapiąc na ramionach guziki... do mnie to po prostu nie przemawia... i nie żebym sobie poradzic nie umiala bo nie w tym rzecz... po prostu 3 razy dluzej i niewygodnie sie to robi
    U mnie najbardziej sprawdzały się półspiochy/spodenki/rajstopki w połaczeniu z body albo po prostu cos co rozpina się w kroku ;)

A zestaw kaftanik plus spiochy to juz w ogole koszmar nad koszmarami :P kaftanik sie podwija do góry, roluje pod pleckami dziecka... okropnosc
    Body to podstawa, plecy zakryte, pielucha na swoim miejscu, nic sie nie przesuwa, elegancko

LillaMy, marti_88, Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Siemankooo :-) !

Dzisiaj witam się z dobrym humorem i przesyłam Wam dobrą energię ! :)

AAAaaaaaaaaaaaaa dzisiaj wizyta i dietetyczki <3 jeszcze bede sexi mama, a co !

Oooo jaka piekna pozytywna energia <3
    daj znac jak po wizycie :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Mam straszną noc za sobą... Mała zaczęła nam marudzić wczoraj po poludniu, cała noc goraczka, potem już spala z nami, pobudki co godzine... Dzisiaj od rana też jedno wielkie marudzenie, pewnie zęby ida.
    No i do tego mnie wczoraj późnym wieczorem też dopadla goraczka, mam nadzieje, że to przejsciowe, dzisiaj tylko lekkie podwyzszenie.
    No i pierwszy dzien wolnego w pracy.
    Dobrze że wolne masz <3
    Z tymi ząbkami to niestety srednia przyjemnośc jest :/ żele, czopki, gryzaki... trzeba sie ratowac czym sie da...
    Odeśpij w dzień jak mała pozwoli <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, nie odzywalam się, bo stresowalam się badaniami na toxo i to zajmowało wszystko moje myśli.. I mam wynik :)

Awidnosc 0,44 - wyklucza zarazenie w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy :)

I tu ciekawostka: igg wyszło mi 108, a 3 dni wczesniej 445 (w innym labo). Mniejsza o to, jest dobrze :)

Ja podobnie jak niektóre z Was jeszcze nie rozglądam się za wyprawka :) a raczej za wózkiem, bo cała resztę mam po synku i dzieciaczkach siostry, czyli łóżeczko, kolyske, lezaczki, krzesełka do karmienia. Pełno tego. I chyba z 30 kartonów ubrań dla chłopca (siostra ma trójkę chłopców, ja jednego, więc się nazbierało...). A jak będzie dziewczynka? To też będzie chodziła w chlopiecych ubrankach hehe.

Wózek niestety nam zgnil, był w garażu i na całej tapicerce ma plamki pleśni, więc wywalamy.
    Od siostry nie wezmę, bo ona ma właśnie rok po roku phil&ted, który mi się nie przyda, bo syn będzie miał 8lat :)

A co do karmienia, niestety nie karmilam długo synka. Tylko 6 tygodni i dokarmialam od początku mm. Żałuję bardzo, ale przez nacisk w szpitalu na kp normalnie zamknęłam się w sobie. Nie potrafiłam, nie umialam.. Nie wiem. Czułam się okropna matka. Starałam się te kilka tygodni, ale nie wychodziło. Mam nadzieję, że teraz się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:59

Rutelka, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka teraz te śpiochy co są na ramiączkach również mają rozpinany krok ;)
    Bądź co bądź do Mnie nie przemawiają tak jak kaftaniki :D ..

Blu lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Auro za informację, dla spokoju zrobiłam to badanie :) jutro wyniki.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nockę to u Mnie również beznadziejna :/ co chwilkę pobudka ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań - my stosowaliśmy body+ półśpiochy i body + pajac (cały rozpinany)
    Do spania sprawdził się cienki kocyk.
    Wózek spacerowy, właśnie zwykły, rozkładany na płasko. Młody długo spał TYLKO na brzuchu więc w wózku też tak spał.

Karmienie kolejnego dziecka - jak tylko będę miała pokarm i małe będzie chciało pić - tylko i wyłącznie cycek. 12 m-cy a może i trochę dłużej :)

Każde macierzyństwo jest inne. Każdy ma swój plan.
    Najważniejsze żeby maleństwo oraz mama czuli się komfortowo:)

LillaMy, Blu, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Anulka teraz te śpiochy co są na ramiączkach również mają rozpinany krok ;)
    Bądź co bądź do Mnie nie przemawiają tak jak kaftaniki :D ..

Widziałam ostatnio nierozpinane :/ nie wiem kto to wymyslil :/

Do mnie takie typowo "niemowlece" ciuchy malo przemawiają ;) wolę miniaturkę "normalnego" ubrania ze tak powiem... fajne porteczki, bluzę... dla chopakow sa mega koszule... dla dziewczynek legginsy, tuniczki... pod to bodziak i dziecko ubrane super :)
    Nie lubię - cholera ciezko to nazwac - no właśnie śpioszków ani innych ciuchów z wzoami typowo niemowlęcymi, kojarzą mi się z komuną jakoś...
    Zdecydowane kolory i wzory do mnie przemawiają... czerwienie, granaty, turkusy... paski, gwiazdeczki... cokolwiek, byle nie jakiś mdły spioch z wyhaftowanym misiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:09

Dea28 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy podobnie, młody w bodziakach i półśpiochach jest w domu aby było wygodnie, na noc śpiochy - pajace na napy a gdy gdzieś wychodzimy to ubieram GO jak małego " dużego " człowieczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:24

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    A co do karmienia, niestety nie karmilam długo synka. Tylko 6 tygodni i dokarmialam od początku mm. Żałuję bardzo, ale przez nacisk w szpitalu na kp normalnie zamknęłam się w sobie. Nie potrafiłam, nie umialam.. Nie wiem. Czułam się okropna matka. Starałam się te kilka tygodni, ale nie wychodziło. Mam nadzieję, że teraz się uda :)
    6 tygodni to zawsze co :) lepsze niz nic z pewnością :)
    Naciski w szpitalu sa niewskazane... do mnie jak pani przyszla po porodzie i z uporem zaczela mi dziecko (śpiące) przystawiac do piersi to kazalam jej wyjść... to moje drugie dziecko było i nie potrzebowalam nadgorliwej pomocy wszechwiedzacej pani... na szczescie wiecej nie przyszla... dziecko jak spi to spi ;)
    Karmienie to delikatna sprawa, nie mozna nikogo stresowac i zmuszac bo skutek jest odwrotny... kazda z nas musi się nauczyc rozumiec swoje dziecko... a i dzieciak musi się jakoś wdrożyć w caly ten system... :) nie ma co sie stresowac i spinac
    Na poczatku dziecku nie potrzeba pokarmu (ma zapasy energetyczne) ale ma odruch ssania... i ten odruch ma za zadanie pobudzic piersi do laktacji... nawet jesli na poczatku przez 2-3 dni nic nie leci to nie monza sie tym faktem przejmowac... trzeba przystawiac dziecko :) po prostu :) dla odmiany po 3 dniach jest nawał pokarmu i nie wiadomo co z tym robic ;) potem wszystko sie reguluje... piersi ucza sie ile produkowac dla naszego malucha i wszystko zaczyna trybić...
    Spadek wagi tez jest dopuszczalny, nie pametam juz ile % wagi urodzeniowej ale dziecko ma prawo do spadku wagi i nie ma co panikowac

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka przyjęłam Twoje wyjaśnienia. Właściwie to logiczne. Wezmę to pod uwagę ;)
    jeśli chodzi o wyprawkę to nie widzę nic złego w kupowaniu pierdółek już teraz. Dlaczego nie? przecież ciąża powinna być czasem radości.
    I kto to mówi? :) ta co cały czas się zamartwia.
    Staraliśmy się o bąbelka dwa lata i myślałam, że to najgorszy czas, czas wątpliwości czy w ogóle będzie Ci dane być matką. A tu nie z grubej rury teraz człowiek się martwi denerwuje każdym badaniem, zdrowiem maleństwa. Już układam sobie to w głowie i wiem, że na tym polega rodzicielstwo, że przez całe życie matki się zamartwiają :)
    mnie się już rok temu zdarzyło kupować pajace, skarpetki a nawet kocyk. Nie widzę nic w tym złego. Leży to grzecznie w reklamówce na najwyższej półce w szafie i czeka :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Co do ubrań - my stosowaliśmy body+ półśpiochy i body + pajac (cały rozpinany)
    Pajace sa super do spania :) nawet jak sie maluch odkryje to wiadomo ze jest cieplutko ubrany

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ