Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarlon wrote:dzieki za info. Ja ide do Lańczyka. Bardzo chcialam do Sołowieja, ale jest na urlopie.
A byłaś moze u Jęczenia?
Zawsze staram się chodzić do Jeczenia. -
pielegniarka_w_mundurze wrote:U Solowieja byłam raz i jestem potwornie niezadowolona. Odwalił usg połowkowe. U niego byłam na poprawkę usg. Zobaczył ze wcześniej robił Jeczen to powiedział ze Jęczeń musiał wszystko pomierzyć. Wiec olal to. Nie zważył małego m.in. usg z wejściem zrobieniem badania i wyjściem trwało może z 10 minut. Bo byłam ostatnia pacjentka i chciał już wyjść. Na żadne pytanie nie odpowiedział.
Zawsze staram się chodzić do Jeczenia.
Super! Dzieki za opinie.
Ja mam totalnie odwrotne uczucia. Unikam Jeczenia jak tylko mam wyjscie,
ale to kwestia jego osobowosci a nie umiejetnosci.
-
Beattkie wrote:Siadasz niby po turecku ale ze załączonymi stopami i wtedy masz taką kolyske z nóg no i dociskasz prawa i lewa nogę wtedy czujesz jak mięśnie krocza Się rozpychaja. Takie stare ćwiczenie ze szkoły:)
To w takim razie jeszcze poczytam o tym aniball:)
U mnie to srednio działa, chodziłam do szkoły baletowej, moze to czas zeby poćwiczyć szpagaty? :d ja tez sie bardzo mocno zastanawiam nad tym balonikiem, ale troche sie boje, dopompować do 10 cm i wyprzeć?! Allll....
-
nick nieaktualnyZobaczcie dziewczyny jakie piękne (dziecko urodzone w worku płodowym)
https://www.youtube.com/watch?v=oD3yR2OXxLI
Siedzi sobie taki mały Cudaczek, ciepło mu, ciasno i dobrze.
A tu bliźniaki https://www.youtube.com/watch?v=ogcIGL1kgGE - specjalnie dla Ciebie DeaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:07
szynszyl, Chwilka84, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, India9, Dea28 lubią tę wiadomość
-
ja to z tym imieniem to pzred ciążą jeszcze kiedyś "wymyśliłam" Hanie, mężowi też się podobało, aż kóregoś dnia mówi "a może Basia"
no i tak szukam kompromisu, bo ja za tą Basią nie jestem, a chcę żeby to była nasza wspólna decyzja
liczę, że jakby się nie udało do porodu nic ustalić to jak zobaczymy naszą kluseczkę to będzie wiadomo czy to Hania Basia czy Hermenegilda
tak patrzyłam na tego aniballa i troszkę mnie to przerażajuż nie wspominając w takim razie o porodzie
muszę więcej poczytać może to jest coś wartościowego jednak
Rutelka też na to patrzyłam dzisiajsłodkie, ale te dzieciaczki są jednak śmiesznie zawinięte w brzuszku :)hihi tylko jak one tak kopią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:11
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Zobaczcie dziewczyny jakie piękne (dziecko urodzone w worku płodowym)
https://www.youtube.com/watch?v=oD3yR2OXxLI
Siedzi sobie taki mały Cudaczek, ciepło mu, ciasno i dobrze.
A tu bliźniaki https://www.youtube.com/watch?v=ogcIGL1kgGE - specjalnie dla Ciebie Dea
Tu dokladnie widac jak te nasze dzieciaczki mają ciasno na koniec ciążyRutelka lubi tę wiadomość
-
a odnośnie tych ćwiczeń mięśni Kegla to w szkole rodzenia mieliśmy takie, że kładliśmy się na macie, nogi zgięte w kolanach i pomiędzy nie piłka taka nieduża i jak ściskaliśmy piłkę kolanami to mieliśmy rozluźniać mięśnie Kegla, podczas odpuszczania piłki zaciskaliśmy je. Tak, żeby ogarnąć jak to będzie podczas porodu, mięśnie spięte podczas skurczu ale te akurat trzeba rozluźnić żeby dzieciaczek wyszedł
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Dziewczyny w sobotę przychodzi do nas najbliższa rodzina na podwieczorek, chciałam zrobic jeszcze jakieś sałatki do tego, macie może jakieś sprawdzone przepisy,żeby do słodkiego pasowało?
Chwilka, u mnie standardowy zestaw sałatkowy to:
>> Coś jak grecka (sałata, oliwki, ogórek, pomidor, serek typu feta + sos sałatkowy knorra grecki w saszetce)
>> Szynkowa z makaronem (papryka, ogórek kiszony lub konserwowy, szynka w kostkę, makaron mini kółeczka albo jakiś z "mini", kukurydza z puszki + majonez)
Na więcej się nie porywam, te sprawdzone i znikają szybkoChwilka84, Blu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy macie też bodziaki na krótki rękaw? Bo patrzę rzeczy które dostałam i tam jest też kilka na krótki rękaw i nie wiem czy je prać. Pewnie głupie pytanie ale nie mam doświadczenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:01
-
nick nieaktualnySylwusia100 wrote:Dziewczyny czy wy macie też bodziaki na krótki rękaw? Bo patrzę rzeczy które dostałam i tam jest też kilka na krótki rękaw i nie wiem czy je prać. Pewnie głupie pytanie ale nie mam doświadczenia.
Też się zastanawiałam, ale kupiłam kilka (2-3) na 56 i kilka na 62. Z zamiarem noszenia pod czymś, szczególnie w domu, bo ciepło.
W ubiegłym roku wrzesień/październik były ciepłe - spodziewam się podobnie w tym roku -
nick nieaktualnySylwusia100 wrote:Dziewczyny czy wy macie też bodziaki na krótki rękaw? Bo patrzę rzeczy które dostałam i tam jest też kilka na krótki rękaw i nie wiem czy je prać. Pewnie głupie pytanie ale nie mam doświadczenia.
Ja mam większość na krótki rękaw. Będę używać, bo szkoda nie używać i kupować inne jak się ma takie (dostałam je). Na to pajacyk, albo śpiochy i bluzeczka z długim rękawem. -
nick nieaktualnylu.iza wrote:U mnie to srednio działa, chodziłam do szkoły baletowej, moze to czas zeby poćwiczyć szpagaty? :d ja tez sie bardzo mocno zastanawiam nad tym balonikiem, ale troche sie boje, dopompować do 10 cm i wyprzeć?! Allll....
No to z takim doświadczeniem bym się nie martwiła...Pewnie masz już wypracowaną pewna elastyczność, która poprostu wiele kobiet nie ma bo nie ćwiczyła przed ciążą. Ja chodziłam na fitness i tańce i stawiam na to plus właśnie masowanie krocza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:20
lu.iza lubi tę wiadomość