X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    dzieki za info. Ja ide do Lańczyka. Bardzo chcialam do Sołowieja, ale jest na urlopie.

A byłaś moze u Jęczenia?
    U Solowieja byłam raz i jestem potwornie niezadowolona. Odwalił usg połowkowe. U niego byłam na poprawkę usg. Zobaczył ze wcześniej robił Jeczen to powiedział ze Jęczeń musiał wszystko pomierzyć. Wiec olal to. Nie zważył małego m.in. usg z wejściem zrobieniem badania i wyjściem trwało może z 10 minut. Bo byłam ostatnia pacjentka i chciał już wyjść. Na żadne pytanie nie odpowiedział.
    Zawsze staram się chodzić do Jeczenia.

• marlon Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    U Solowieja byłam raz i jestem potwornie niezadowolona. Odwalił usg połowkowe. U niego byłam na poprawkę usg. Zobaczył ze wcześniej robił Jeczen to powiedział ze Jęczeń musiał wszystko pomierzyć. Wiec olal to. Nie zważył małego m.in. usg z wejściem zrobieniem badania i wyjściem trwało może z 10 minut. Bo byłam ostatnia pacjentka i chciał już wyjść. Na żadne pytanie nie odpowiedział.
    Zawsze staram się chodzić do Jeczenia.

Super! Dzieki za opinie.
    Ja mam totalnie odwrotne uczucia. Unikam Jeczenia jak tylko mam wyjscie,
    ale to kwestia jego osobowosci a nie umiejetnosci.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Siadasz niby po turecku ale ze załączonymi stopami i wtedy masz taką kolyske z nóg no i dociskasz prawa i lewa nogę wtedy czujesz jak mięśnie krocza Się rozpychaja. Takie stare ćwiczenie ze szkoły:)

To w takim razie jeszcze poczytam o tym aniball:)

U mnie to srednio działa, chodziłam do szkoły baletowej, moze to czas zeby poćwiczyć szpagaty? :d ja tez sie bardzo mocno zastanawiam nad tym balonikiem, ale troche sie boje, dopompować do 10 cm i wyprzeć?! Allll....

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Kar gratulacje, a podasz mi wymiary maluszka?
    Jasne :)

BPD = 7,99cm (32w1d)
    HC = 28,74cm (31w4d)
    AC = 26,95cm (31w0d)
    FL = 5,62cm (29w4d)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie dziewczyny jakie piękne (dziecko urodzone w worku płodowym)

https://www.youtube.com/watch?v=oD3yR2OXxLI

Siedzi sobie taki mały Cudaczek, ciepło mu, ciasno i dobrze. :)

A tu bliźniaki https://www.youtube.com/watch?v=ogcIGL1kgGE - specjalnie dla Ciebie Dea :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:07

szynszyl, Chwilka84, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A luteinę dowcipną aplikujecie tym aplikatorem czy paluszkiem?
    paluszkiem

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to z tym imieniem to pzred ciążą jeszcze kiedyś "wymyśliłam" Hanie, mężowi też się podobało, aż kóregoś dnia mówi "a może Basia" :D no i tak szukam kompromisu, bo ja za tą Basią nie jestem, a chcę żeby to była nasza wspólna decyzja :) liczę, że jakby się nie udało do porodu nic ustalić to jak zobaczymy naszą kluseczkę to będzie wiadomo czy to Hania Basia czy Hermenegilda :D

tak patrzyłam na tego aniballa i troszkę mnie to przeraża :) już nie wspominając w takim razie o porodzie :) muszę więcej poczytać może to jest coś wartościowego jednak :)

Rutelka też na to patrzyłam dzisiaj :) słodkie, ale te dzieciaczki są jednak śmiesznie zawinięte w brzuszku :)hihi tylko jak one tak kopią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:11

Rutelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Zobaczcie dziewczyny jakie piękne (dziecko urodzone w worku płodowym)

https://www.youtube.com/watch?v=oD3yR2OXxLI

Siedzi sobie taki mały Cudaczek, ciepło mu, ciasno i dobrze. :)

A tu bliźniaki https://www.youtube.com/watch?v=ogcIGL1kgGE - specjalnie dla Ciebie Dea :)

Tu dokladnie widac jak te nasze dzieciaczki mają ciasno na koniec ciąży

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ile mierzy kość umowa? :)

W 31t4d było 68mm.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w sobotę przychodzi do nas najbliższa rodzina na podwieczorek, chciałam zrobic jeszcze jakieś sałatki do tego, macie może jakieś sprawdzone przepisy,żeby do słodkiego pasowało?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie tych ćwiczeń mięśni Kegla to w szkole rodzenia mieliśmy takie, że kładliśmy się na macie, nogi zgięte w kolanach i pomiędzy nie piłka taka nieduża i jak ściskaliśmy piłkę kolanami to mieliśmy rozluźniać mięśnie Kegla, podczas odpuszczania piłki zaciskaliśmy je. Tak, żeby ogarnąć jak to będzie podczas porodu, mięśnie spięte podczas skurczu ale te akurat trzeba rozluźnić żeby dzieciaczek wyszedł :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny w sobotę przychodzi do nas najbliższa rodzina na podwieczorek, chciałam zrobic jeszcze jakieś sałatki do tego, macie może jakieś sprawdzone przepisy,żeby do słodkiego pasowało?

Chwilka, u mnie standardowy zestaw sałatkowy to:
    >> Coś jak grecka (sałata, oliwki, ogórek, pomidor, serek typu feta + sos sałatkowy knorra grecki w saszetce)
    >> Szynkowa z makaronem (papryka, ogórek kiszony lub konserwowy, szynka w kostkę, makaron mini kółeczka albo jakiś z "mini", kukurydza z puszki + majonez)

Na więcej się nie porywam, te sprawdzone i znikają szybko :)

Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Clexane od początku ciąży, profilaktycznie ze względu na wcześniejsze poronienia. Przyjemne to nie jest, ale idzie się przyzwyczaić :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy macie też bodziaki na krótki rękaw? Bo patrzę rzeczy które dostałam i tam jest też kilka na krótki rękaw i nie wiem czy je prać. Pewnie głupie pytanie ale nie mam doświadczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:01

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie też bodziaki na krótki rękaw? Bo patrzę rzeczy które dostałam i tam jest też kilka na krótki rękaw i nie wiem czy je prać. Pewnie głupie pytanie ale nie mam doświadczenia.

Też się zastanawiałam, ale kupiłam kilka (2-3) na 56 i kilka na 62. Z zamiarem noszenia pod czymś, szczególnie w domu, bo ciepło.
    W ubiegłym roku wrzesień/październik były ciepłe - spodziewam się podobnie w tym roku :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z krótkim i z długim rękawem, niby to październik, ale w mieszkaniu pewnie będzie ciepło.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to ja też swoje na krótki rękaw upiore.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo z krótkim bo pierwszy synek jest z końca marca. Piorę wszystko. Zawsze można założyć np pod pajacyk

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:

Ja mam większość na krótki rękaw. Będę używać, bo szkoda nie używać i kupować inne jak się ma takie (dostałam je). Na to pajacyk, albo śpiochy i bluzeczka z długim rękawem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    U mnie to srednio działa, chodziłam do szkoły baletowej, moze to czas zeby poćwiczyć szpagaty? :d ja tez sie bardzo mocno zastanawiam nad tym balonikiem, ale troche sie boje, dopompować do 10 cm i wyprzeć?! Allll....

No to z takim doświadczeniem bym się nie martwiła... :) Pewnie masz już wypracowaną pewna elastyczność, która poprostu wiele kobiet nie ma bo nie ćwiczyła przed ciążą. Ja chodziłam na fitness i tańce i stawiam na to plus właśnie masowanie krocza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:20

lu.iza lubi tę wiadomość

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ