Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola1985 wrote:Iskierka, widzisz, niby lekarze z tego samego szpitala a co lekarz to inna opinia.
Ty masz krótką szyjkę, więc dał, aby dmuchać na zimne. Uważasz na siebie i odpoczywasz????
Moja wciąż ma ponad 4 cm, choć skróciła się po ostatnich skurczach niestety. -
aneta93 wrote:Miało byc cytuj, nie lubie tego :p
Profilaktycznie sie nie bierze nospy m.in dlatego ze organizm sie uodparnia na nia. Ja tez bralam dluzszy czas a teraz mi zmienili na spasmoline-raz dziennie ale nie biore tyle bo i tak mam skurcze i tak. Jest jeszcze buscopan.Reni@ lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Kochane, na jaki rozmiar kupuje sie skarpetki i czapeczki dla noworodka?? Przydalby mi sie taki odpowiednik 56 i 62
A co do szyjek, skurczy i innych problemów to ja też ostatnio się nad tym zastanawiałam, że ewidentnie gatunek ludzki 'słabnie'. Kiedyś kobiety pracowały ciężko fizycznie do dnia porodu, nie było miliona tabletek, badań, lekarzy i jakoś rodziły się zdrowe dzieci. A teraz to powoli 'bezproblemowe 9 miesiecy' staje się nie lada przywilejem...
O tak dokładnie, ale też nie mówiło się o umieralności dzieci i kobiet np po cc...no i też nasze babcie żyły inaczej mam wrażenie ze zdrowiej, fakt ciężko pracowały....ale to co my jemy i czym oddychamy...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Iskierka33 wrote:To czy się bierze decyduje lekarz, u mnie zdecydował i na pewno to wyszło na dobre bo moja szyjka jednak ma tendencje do skracania a jest dłuższa o 9mm niż w pierwszej ciąży o ten czas...wiec jednak cos pomaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 17:16
-
Sylwia91 wrote:No to właśnie moje wyglądały w środę jak porodowe
teraz sa malutkie i liczę na wypis jak najszybciej... W nocy jakąś przyjęli na łyzeczkowanie po usg miała mieć zabieg.. Mam nadzieję że nie była to ciąża tylko cokolwiek innego ale zrobiło mi sie bardzo smutno
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja jak miałam 100% na ktg w szpitalu to czułam lekkie twardnienie brzucha. Nieprzyjemne. Zero bólu. Tych 30-40 w ogóle nie czułam.
A pytanie z innej beczki. Do którego tyg przekręcają sie Maluchy??? Ja juz kiedyś pisałam że moj ma czkawkę raz na górze, raz na dole. Ale od ok 2 tyg miał już caly czas na dole a tu od wczoraj jest juz 3 raz i to na górze. Ostatnio miał 1900 to ma na pewno ponad 2 kg w tym momencieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 17:25
-
Ja te na 100 tez czulam ale bez bolu. Tylko napiecie nieprzyjemne i przyspieszone bicie serca.
Aneta bez obaw. Jak sie zaczną te wlasciwe na pewno poznasz. Po 3 bolesnych wzielam kapiel i migiem do szpitalaaneta93, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:To ciekawe, ze ja te 30-40 czuje i to mocno mi twardnieje brzuch przy tym, ciekawe co bedzie przy tych porodowych :p
A pytanie z innej beczki. Do którego tyg przekręcają sie Maluchy??? Ja juz kiedyś pisałam że moj ma czkawkę raz na górze, raz na dole. Ale od ok 2 tyg miał już caly czas na dole a tu od wczoraj jest juz 3 raz i to na górze. Ostatnio miał 1900 to ma na pewno ponad 2 kg w tym momencie
To ciekawe bo ja wczoraj rano tez czulam czkawke ma dole a po poludniu juz pod zebramia dzis znow na dole
Mowia ze do 34 tyg bodajze przyjmuja pozycje glowkowa. Ale mialam przypadek u mnie w rodzinie ze dzidzia odwrocila soe w 39 tyg wiec wszystko jest mozliweaneta93 lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Nie chcę nas straszyć, ale myślę, że te, które mamy teraz nie mają niestety przełożenia na te porodowe
No raczejale mam dla Was pocieszenie. Pewnie porod bedzie szybszy niz gdyby wczesniej tych skurczow nie bylo. Taki maly bonus za te stresy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 17:31
NiecierpliwaKarolina, aneta93 lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:No raczej
ale mam dla Was pocieszenie. Pewnie porod bedzie szybszy niz gdyby wczesniej tych skurczow nie bylo. Taki maly bonus za te stresy
Obyteż się pocieszam, że z tą moją szyjką 1,5 cm i rozwarciem na 2 to lepszy start niż tak od zera
jednak im bliżej tym jestem bardziej przerażona...
-
Renia oby tak bylo
Ja sie strasznie stresuje porodem, a jakby nie patrzec to troche ponad miesiac i ciaza bedzie donoszona, to juz rzut beretem. Mysle ze jak spokojnie przeczekam sierpien bez zadnych scen, to 1 wrzesnia razem z Waszymi dziecmi pakujacymi plecaki do szkoly, ja spakuje torby do szpitala..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 17:47
Reni@, szynszyl lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Oczywiście ze lekarz, bo nie wierze ze ktos zadecydowalby sie brać sam?? Ja brałam z przerwami juz ponad 10tyg i stwierdzili ze juz tak nie dziala bo za dlugo stosowana. Ale co sie dziwić, co lekarz to inaczej leczy
aneta93 lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Oby
też się pocieszam, że z tą moją szyjką 1,5 cm i rozwarciem na 2 to lepszy start niż tak od zera
jednak im bliżej tym jestem bardziej przerażona...
Szyjka zgładziła sie i rozwarła na 2cm i dalej nie poszła....tak wiec nie ma to reguły, choc życze Ci szybkiego porodu w terminie. -
Trzymajcie się dziewczyny, już tak niedługo zostało!
dzisiaj kilka razy miałam takie spięcia brzucha, ale jak Was czytam to na spokojnie, musi tak być
ja mam w koszyku termometr microlife 150 póki co :)nie mogę się zebrać żeby dokończyć zamówienie.
jak już kiedyś pisałam ja kupuję futon, myślę, że się sprawdzi
a będąc w temacie materaca to powiedzcie dziewczyny czy kupuje się jakieś maty czy ochraniacze na łóżeczko, żeby się nie zamoczyło czasem? bo nie wiem czego szukać