X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ciekawe, czy jest tu choć jedna osoba, która może powiedzieć, że:
    - nigdy nie przyspieszala wizyty ani nie pojechala się przebadac na sor,
    - nigdy się nie niepokoila z powodu przerwy w odczuwaniu ruchow dziecka,
    - nigdy nie plamila,
    - nigdy nie miała infekcji intymnych i moczowych,
    - nigdy nie miała problemów z szyjka,
    - nigdy nie wylądowała w szpitalu,
    - nigdy nie miała problemów z ciśnieniem,
    - nie miała i nie ma anemii,
    - nie ma cukrzycy ciążowej.
    Jeśli jest choć jedna taka osoba, niech się odezwie. Chcialabym wierzyć, że istnieje coś takiego jak bezproblemowa ciąża. Stan fizjologiczny jwk mówią.

Hej jestem w 30tc i w sumie nie mam i nie miałam żadnych takich dolegliwości żadnych dodatkowych wizyt brałam jedynie antybiotyk miedzy 1-2trymestrem bo miałam bakterie w moczy ,aaa byłam w szpitalu jak byłam w PL ale to był fałszywy alarm.mialam śluz którego wcześniej u siebie niewiedzialam w ciąży taki glut ciągnący i myslalam ze to czop i sie wystraszyłam ale zbadali mnie i było ok. Tak to po za tym z dołem wszytko ok szyjka ponad 5cm z dzidzia tez wszytsko ok. Jedynie sprawdzają mi serce tzn mam miec holtera bo mowie im ciagle ze mam arytmię a przed ciąża nigdy nie miałam ,wiec czekam teraz na wizyte z kardiologiem.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerko, więc jednak coś z tych problemów Cię dotyczy...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie cos tam jest

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to każdy punkt dotyczy. Ale ciesze sie że z moimi chłopcami dotrwałam już do 33tyg oby jeszcze troszke.

Pumpkin, Chwilka84, Anoolka, kehlana_miyu, aneta93, lu.iza, India9 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż sprzedał przywleczone z pracy przeziębienie, leżę na kanapie i cierpię :( nie mam duzej gorączki, więc o małego nie martwię się za bardzo, ale to przeziębienie, zdecydowanie obrzydza życie na parę dni.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam ze sie nie odzywałam ale byłam tak zła po tym IP... przyjęcie straszne. Ktg wyszło idealne wiec wypuścili mnie do domu i zapisali nospe 3x2 i magnez 3x2, nie wiem po co takie ilości skoro skurcze nie wyszły a szynka długa i zamknięta. Wiec oczywiscie moe wzielam żadnej tabletki. Jedyny pozytyw jest taki ze juz wiem dokładnie gdzie sie udać w szpitalu jak zacznie sie poród, jak czekałam to nawet przyjechała pani do porodu takze bacznie ja obserwowałam :) albo wczesna faza albo Pani twarda, bo wygladała bardziej jak na wycieczce niz z silnymi skurczami porodowymi :) no i przynajmniej wiem ze takie twardnienia to nie powód do obaw, chociaz jak cały brzuch mi stwardniał 3razy a ciagu 15 min to sie wystraszyłam i pojechałam. No i mam juz swoje pasy do ktg z którymi mam jezdzic :p

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza magnez mozesz brac (niekoniecznie w takich ilosciach) bo to nie zaszkodzi. No a nospa wiadomo, gdyby cos wiecej sie dzialo. W kazdym razie dobrze ze sprawdzilas przynajmniej bedziesz spokojniejsza :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Reni, magnez też bym brała. No spa do odstawki :-)
    Dobrze, że sprawdziłaś!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Wiem,że juz to pisałam, że sie powtarzam i że to już nudne ale nie mogę nacieszyć się tymi kopniaczkami i ruchami, od jakiś 2 tyg czuje Kubiego juz tak często i normalnie mogłabym cały dzien przeleżec na kanapie i patrzeć sie na swój brzuch:)jestem zachwycona tym odczuciem, UWIELBIAM TO:)

P.S-to juz ostatni raz wspominam jak strasznie to uwielbiam:)

Chwilka jest czym się dzielić z innymi, wiec śmiało:)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Mnie za to każdy punkt dotyczy. Ale ciesze sie że z moimi chłopcami dotrwałam już do 33tyg oby jeszcze troszke.

Dea rzeczywiście kawał czasu już za Wami i juz niedługo, żeby było idealnie:) Zdrówka!

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza jak dostawałam nospe 3x2, tez nie brałam. Tak się zastanawiam skąd taki nawyk w faszerowaniu nospa.... Najważniejsze, że wszystko dobrze.

lu.iza lubi tę wiadomość

• Aga85 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Moja zdecydowanie ulubiona czynność w ciąży to leżenie i odczuwanie ruchów małego :)

Ja tez to uwielbiam :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Aga
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choroba, byliśmy już zdecydowani na wózek, ale obejrzeliśmy w sobotę jeszcze parę modeli i teraz to już mam zupełny mętlik w głowie :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza najwazniejsze, ze nic sie nie dzieje zlego :) a obserwacje porodówki bez stresu - bezcenne :p

Kehlana, niezazdroszcze przeziębienia :( ja co wstaję rano to czuje gardło... jakie wózki masz teraz na tapecie? Ostatnio w sklepie widzialam taki z duzymi kółkami i zakochałam się :) ale mamy juz pojazd dla młodego to nie cuduje ;)

Mam ostatnio manię sprzatania. Pewnie to syndrom wicia gniazda. Dzisiaj od rana z mężem sprzatalismy szafę :) teraz padł biedny i śpi ;)

lu.iza lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prasowanie ;) Strasznie to męczące na siedząco ale stojąc nie będę ryzykować bo za często brzuch się napina. Jeszcze mi coś żelazko szwankuje bo para leci jak sobie chce i krew mnie przy tym zalewa wrrrr

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Fiorella23 Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Jestem przyszla mamą listopadowa, ale z początku;) Mam do Was pytanie.
    czy któraś z Was zażywa bądź zazywala w ciąży hydroksyzyne?
    Mam problemy z nerwica lekowa. Od kilku dni niestety znowu mnie to dopadlo, ale ze względu na ciąże wstrzymuje się z lekami przez co strasznie się męczę. Przed ciąża brałam inne leki, ale przed zajściem w ciąże moja lekarz przepisała mi hydroksyzyne na wypadek ataków nerwicy podczas ciąży. Do tej pory był spokój, ale niestety choroba nawrócila... podejrzewam, że na skutek hormonów. Pytałam ginekologa czy mogę wziąć ten lek to powiedział, że tak tylko żeby wtedy nie oczekiwać ruchów bo dzidzia też będzie spokojna. Inny ginekolog powiedział, że jedynie doraźnie można wziąć i teraz sama nie wiem. Czy brać czy też nie.
    Może któraś z WAS przyjmowała ten lek?

Fiorella23
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Visenna, Sylwia, nie zazdroszczę. :-( Oby Wam się jak najszybciej poprawiło.
    Dokładnie dziewczyny, wracajcie szybko do domu z zaleceniem leżenia.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczęliśmy remont. Strasznie się męczę, bo mogę tylko obserwować a chętnie bym pomajsterkowała.
    Młody będzie z nami w sypialni, musimy trochę poprzestawiać, żeby wszystko się pomieściło.

Wczoraj byliśmy w Ikei i kupiliśmy łóżeczko, materacyk, komodę i drobiazgi.
    Zostały mi tylko jakieś dodatki w caramelli i rzeczy dla mnie z M&S i jestesmy w gotowości.

Swoją drogą jestem w szoku, wczoraj był chyba jakiś dzień dobroci dla ciężarnych????
    Nie czekałam w ani jednej kolejce, do kasy, toalety, magazynu. Wszyscy chcieli mi pomagać i mnie przepuszczali. Cudownie :)

kehlana_miyu, Chwilka84, Pumpkin, Dea28, Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Swoją drogą jestem w szoku, wczoraj był chyba jakiś dzień dobroci dla ciężarnych????
    Nie czekałam w ani jednej kolejce, do kasy, toalety, magazynu. Wszyscy chcieli mi pomagać i mnie przepuszczali. Cudownie :)

Nie, to chyba po prostu IKEA :) tam faktycznie dbają o ciężarówki :)

marlon lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    My dzisiaj zaczęliśmy remont. Strasznie się męczę, bo mogę tylko obserwować a chętnie bym pomajsterkowała.
    Młody będzie z nami w sypialni, musimy trochę poprzestawiać, żeby wszystko się pomieściło.

Wczoraj byliśmy w Ikei i kupiliśmy łóżeczko, materacyk, komodę i drobiazgi.
    Zostały mi tylko jakieś dodatki w caramelli i rzeczy dla mnie z M&S i jestesmy w gotowości.

O, a który materacyk kupiliście? też myślimy o kupnie materacyka w Ikei :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ