X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem miałam torbę a teraz planuję walizkę spakować taką mniejszą

U mnie się rozmiar nogi nie zmienił, chodzę w tych samych butach i nie czuję żeby za ciasne były

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Anoolka, mój też tak miał - przez rok czasu źle się czuł z tą nagłą zmianą. Po roku kryzys przeszedł, teraz mówi, że będzie lepiej, bo będzie miał naszego synka przynajmniej, więc nie będzie czuł się porzucony - a wcale nie był porzucony, po prostu tak odczuwał wszystko.

W ogóle w tej ciąży jakieś same nieszczęścia ciążowe wokół mnie :-(
    Każda strata boli.
    Myślę że u nas tez przy drugim będzie lepiej bo mąż będzie miał zajęcie z synkiem a ja wiadomo, z cyckami na wierzchu i przez pół doby karmienie ;)

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    A my dzialamy z odra, na szczescie nie jest zle plus ja jako dziecko juz wszystkie mozliwe chorobska mam zaliczone wiec czy odra czy ospa to nie boje sie
    Limerikowo a nie szczepiłaś dziecka?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja za pierwszym razem miałam torbę a teraz planuję walizkę spakować taką mniejszą

U mnie się rozmiar nogi nie zmienił, chodzę w tych samych butach i nie czuję żeby za ciasne były
    U mnie też rozmiar nogi ten sam. Nawet rozmiar biustu praktycznie ten sam :) Jedyna różnica jaką widzę, to duży, wystający brzuch :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, od dwóch dni mam bóle glowy:/ czy to normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    A ciśnienie masz dobre?

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko i mnie ostatnio bóle głowy dopadają :-( nawet teraz czuję

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ciśnienie masz dobre?
    Może być.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak boli jak za mało wypije,ale jak nadrobię to juz jest lepiej.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mój mąż po porodzie czuł się odsunięty i niestety popsuły się nasze relacje. Ale jeśli trzeba nosić dziecko przez pół doby na rękach albo je co chwilę karmić to silą rzeczy nie myśli się o przytulankach z mężem a teraz następna dzidzia ;) Mam nadzieję że jak dzieciaki pójdą do przedszkola to trochę nadrobimy. Nie wiem czy czytałyscie, na grudniowkach dziewczyna wczoraj urodziła w 24 tyg, niestety dziś dziecko zmarło :(
    Też się nad tym zastanawiam, jak będą wyglądały Nasze relacje, jak emocje po porodzie opadna, tym bardziej, że mój mąż mało okazuje uczucia, zawsze to ja sie wlepiam i kradne całusy, a on juz sie tak przyzwyczaił i to mu wystarcza, sam z siebie bardzo rzadko przytula, więc jak będzie Kuba i ja będę cały dzień na niego patrzeć, tulic, całowac i wąchać to dla męża mi mało czasu zostanie:P

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio spakowałem torbę dla małego i... jakas taka pusta jest :p ciuszki na wyjście przywiezie maz jak bedzie nas odbierał, a do torby wrzuciłam tylko pieluchy tetrowe, mokre chusteczki, jeden podkład i 3 pieluchy bo i tak dają w szpitalu. Wiec w sumie nie wiem co spakować :p nie chce brać zbędnych rzeczy typu poducha do karmienia bo nie chce zeby przesiąkły szpitalem i tym wszystkim co tam jest :( aaaa i linomag jeszcze wrzuciłam haha, cos jeszcze? :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja ostatnio spakowałem torbę dla małego i... jakas taka pusta jest :p ciuszki na wyjście przywiezie maz jak bedzie nas odbierał, a do torby wrzuciłam tylko pieluchy tetrowe, mokre chusteczki, jeden podkład i 3 pieluchy bo i tak dają w szpitalu. Wiec w sumie nie wiem co spakować :p nie chce brać zbędnych rzeczy typu poducha do karmienia bo nie chce zeby przesiąkły szpitalem i tym wszystkim co tam jest :( aaaa i linomag jeszcze wrzuciłam haha, cos jeszcze? :p

Ja tez dla małego nic więcej nie biorę. Tzn u mnie paczka pieluch bo muszę mieć swoje.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mój mąż po porodzie czuł się odsunięty i niestety popsuły się nasze relacje. Ale jeśli trzeba nosić dziecko przez pół doby na rękach albo je co chwilę karmić to silą rzeczy nie myśli się o przytulankach z mężem a teraz następna dzidzia ;) Mam nadzieję że jak dzieciaki pójdą do przedszkola to trochę nadrobimy. Nie wiem czy czytałyscie, na grudniowkach dziewczyna wczoraj urodziła w 24 tyg, niestety dziś dziecko zmarło :(
    Anoolka, a powiedz mi z tym noszeniem dziecka to czy u Was była taka możliwość, żeby poza karmieniem tylko mąż nosił dziecko? Mam taki plan:0 i zastanawiam się czy wyjdzie.
    Brak słów:/ okropne.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja tez dla małego nic więcej nie biorę. Tzn u mnie paczka pieluch bo muszę mieć swoje.

Bierzecie całe te paczki? Bo tam są 43 pieluchy...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja też jestem spokojna, od samego początku nastawiałam się mega pozytywnie, jakoś czułam, że skoro udało mi się w końcu zajść w ciążę to teraz już musi być dobrze i tego się trzymam. Poruszałam z mężem temat naszego "wygodnego" życia we dwójkę, gdzie nic nas nie ogranicza a teraz świat odwróci się do góry nagami i stwierdziliśmy, że mieliśmy już swoje wakacje :) teraz czas na obowiązki :) wiem, że będzie cudownie i maluszek da nam dużo szczęścia, wierzę, że damy radę się wszystkiego nauczyć i zrozumieć nasze dziecko i jego potrzeby :) choć liczę na jego współprace :D

Boję się tylko, że czegoś potzrebnego nie kupiłam albo nie wezmę do szpitala XD często mi się zdarza na ostatnia chwilę coś robić :)

Wszyscy mówią, że dziecko ogranicza. A ja czuję ogromną ulgę bo nareszcie będą nowe priorytety:) te ograniczenia o których małżeństwa mówią zawsze były dla mnie wada. 8 lat imprez, zabaw, bankietów, wycieczek ile można. MAM dość chce wieczory spędzać z rodziną w domu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 16:48

Rutelka lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:

Właśnie się zastanawiam czy brać Pampers bo mam tez DADA i ich jest mniej. Zawsze można wziąć połowę a potem mąż dowiezie. W każdym razie na początku bardzo dużo pampersów się zużywa.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    smoczek:)

lu.iza lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

O tak i smoczek :) Synek miał od początku i nie miałam problemu z oduczeniem wiec teraz jak mały bedzie chciał to też nie widzę problemu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Nie wiem jakich pieluszek będziecie używali, ale ja biorę do szpitala małe opakowanie Pampers Premium Care 1, gdzie są 22 sztuki.

adrenalina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Ja mam ambitne plany nieużywania w ogóle smoczka. Zobaczymy jak długo wytrwam w tym postanowieniu :-P
    póki co nie mam ani jednego.

Rutelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ