WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani w pierwszej ani teraz nie chodziłam.

• kalika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, my chodziliśmy na bezpłatną ŚR, a i tak uważam że to była strata czasu. Gdybym miała za nią płacić, to byłabym mocno rozczarowana. Z tym, że ja jestem mało obiektywna w tej ocenie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na zajecia do SR bardziej dla męża, zeby poczuł ze wkrótce bedzie dzieciątko i zeby sam dowiedział sie wielu informacji bo maz kompletnie zielony. I wydaje mi sie ze dobrze mu to zrobiło ;)

walleriana, Beattkie, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pada cały dzień, ale ja akurat lubię taka pogodę:)
    Wybrałam sie tez pierwszy raz na krótki spacer (od 2 dni tylko lee bo mi sie brzuch tak nisko napina) i nawet dobrze się czuje, odpukać...
    Kupiłam w biedronce za 11 złoty piękne pudełko dla Kuby na zabawki ze statkiem.
    Ja odkąd mam poduszkę ciążową śpie bez problemów, potrafię nawet 10 godzin:)i nic mnie nie boli, gorzej się czuje w ciągu dnia, jest mi juz ciężko i nie wiem czy ta napinka brzucha to tak musi byc czy jak, zobaczymy, we wtorek mam lekarza i juz nie moge się doczkeać, nie widziałam Synka 4 tyg!!!

Sunshine- odnośnie szkoły rodzenia, to my nie byliśmy, dla nas szkoda kasy. Ja pracuje z wcześniakami i niemowlakami, więc mysle, że jakos Małego ogarne:)a z doświadczenia pwoiem Ci, że warto isc z dzieckiem jak będzie miał 2-3 miesiące do dobrego fizjoterapeuty (po szkoleniach z zakresu pracy z niemowlętami) aby pokazał jak podnosić, nosic, przewijać, kąpać, bawic się a nawet masować żeby Maluszkowi wspomagac rozwój. Na żywym dziecku ćwiczy sie ZDECYDOWANIE inaczej niz na lalce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 18:12

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, dziewczyny. :) U nas w mieście sytuacja wygląda niestety tak, że przy dwóch szpitalach coś takiego jak szkoła rodzenia w ogóle nie funkcjonuje, a przy dwóch kolejnych jest płatna - cena oscyluje pomiędzy 300-500 zł, w zależności od standardów. Także, jeśli chodzi o przyszpitalne oferty to wybór jest dość ograniczony i co najgorsze, często niedostępny dla wielu kobiet ze względu na koszta. A pomyśleć, że każda przyszła mama powinna mieć jednak szansę skorzystania z takiego kursu. Mnie osobiście kwota też odstrasza, tym bardziej, że dookoła jest znacznie więcej, dużo bardziej priorytetowych wydatków, związanych z przyjściem na świat maluszka.

klz9upjyjtca1iud.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    a u mnie gorąco że hej i słonko świeci... :) jade zaraz na 18-tke.

kalika zobacze jutro po usg ile chłopaki ważą ale nie wierze że bedą takie kolosy bym musiała 62 już prać, koleżanka urodziła ponad miesiąc temu bliźniaki z wagą 2600 i 2700 i dalej chodzą w 56.

Jak dla mnie bliźniaki z taką wagą to naprawdę duże dzieci :):):)
    Ciekawe czego jutro sie dowiesz:)
    Trzymam kciuki:)

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja nie chodzilam na szkołę rodzenia w pierwszej ciąży wiec teraz tym bardziej nie zamierzam . Wydaje mi sie ze nie najgorzej radzilismy sobie z noworodkiem mimo jego problemow zdrowotnych

Ciężko sie wypowiedzieć. Ja zrezygnowałam ze szkoły rodzenia. Spotkanie z położną przed porodem zupełnie mi wystarczyło. Co do opieki nad noworodkiem - nie mieliśmy jakiś specjalnych obaw. Bez problemów sami sobie radziliśmy i to bez stresu.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Renia trzymam kciuki.
    Ja jutro mam wizytę i pomiar szyjki...boje sie.

Trzymam kciuki za jutro.....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Będzie dobrze kochana, zobaczysz. Kciuki mocno zaciśnięte!!!

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Renia trzymam kciuki.
    Powodzenia kochana, trzymam kciuki! Wiem co przeżywasz, bo nas dopiero w środę wypisali ze szpitala a dzisiaj już czuję się gorzej znowu. Kontrol pessara i rozwarcia w piątek, też mam stracha.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, Sylwia ja również zaciskam kciuki, musi być dobrze.

Sunshine mi się podobało na szkole, ale gdybym miała za nią zapłacić to jednak musiałabym uznać to za stratę pieniędzy, bo jednak kwota nie mała.

Sylwia91, Sunshine89 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, podpisuje sie pod opinia na temst SR. Mam w prawdzie dopiero 2 zajecia za sobą, podobało mi się, ale na 500zł tejbwiedzy bym nie wyceniła

szynszyl, Sunshine89 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciekawy wieczór się zapowiada :-/ około 19:50 zaczęły się dość nieprzyjemne skurcze razem z bólem krzyżowym tak co 4 minuty. Potrwały 30 minut. A teraz siedzę w toalecie, bo (przepraszam za dosłowność) mam taką biegunkę jakbym wydalała wszystko co zjadłam przez ostatnie pół roku :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, do września jeszcze kilka dni a wcześniej sie nie rozpakowujemy :)

NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, trzymaj się i daj znac jak się czujesz.
    Ja nieraz jak wypije za duzo magnezu to mam biegunke, 3maj się.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymaj się i jak skurcze wrócą to jedz na IP, lepiej dmuchać na zimne!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina minęły Ci te skurcze? Tak jak piszą dziewczyny jak będą nadal to jedz na IP. Mam nadzieje ze to falszywy alarm

Ja sie znow pochwalilam ze mam spokoj i tez mi sie przed 20 zaczal napinac ale wzielam nospe i troche przeszlo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem do szkoły rodzenia chodzimy już przeszło 2 miesiące. Mamy zajęcia 2xtyg po 1h - na NFZ oczywiście. Potrwają mniej więcej do 40tc a więc jeszcze, jeszcze. Też nie chciałabym za nie płacić, choć mi się podobają. Pierwsze pół godziny to zawsze ćwiczenia rozciągające i relaksacyjne, oddychanie przeponą, "podrzucanie", parcie a więc jest okazja aby sie poruszac i pośmiać, no i spotkać z innymi przyszłymi mamami na pogaduchy. Część teoretyczno-praktyczna czasem bywa nudna, choć ja nie miałam dotąd styczności z dziećmi więc na pewno każda wiedza mi się przyda, a do tego moi znajomi nie mają z wyboru dzieci albo małe mieli już jakiś czas temu i wiedza się trochę ulotniła ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny, może troche za intymnie, ale SEKSU mi się mega chce, nie robiliśmy tego z mężem od stycznia:) brakuje mi tego..., sorry musiałam się zwierzyć...

kalika, Dea28, Kai, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę do szkoly rodzenia, zaplaciłam 500 zł. Czy jest to dużo? Chyba tak. Ale potrzebowałam tego...i takj ak ktoraś z Was napisala super sprawa ze jestesmy w szkole rodzenia we dwoje razem z mężem. I sadze ze tej drugiej polowce dużą dają te zajęcia. Bo my kobiety zawsze sobie damy radę. A ja nie wyobrażam sobie zeby facet nie bral czynnego udziału w wychowaniu , opiece, pielęgnacji naszego dziecka.

Ale zgodze sie, jednym jest to potrzebne drugim nie. I chyba tak do tego należy podchodzić. Jak sie czuje taką potrzebe, nie ma miejsc badz dogodnych terminow w naszym szpitalu to ja nie widze nic złego w zaplaceniu za taki kurs. Ja nie żałuje.

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ