WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Hmmm... to dziwne. Zawsze przy infekcjach każą duzo pic zeby często siusiac i przeplukiwac układ moczowy :) nigdy nie słyszałam zeby trzymać :p

No tak tylko ja np w ciąży chodzę często do toalety,ale nie sikam za dużo,więc może o to chodzi, że często się chodzi, ale zbyt mało wysika i nie ma tego przepłukania, o którym piszesz. Trzymać nie wolno to jasne :)

l54t4dr.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Pumpkin fajnie, że tak to odczuwasz. Zazdroszczę.
    U mnie tak mocno jeszcze instynkt macierzyński się nie obudził. Wręcz boję się tej zmiany, bo do tej pory byliśmy tylko we dwoje z mężem. Bardziej myślę o tym, że chciałabym już urodzić, żeby było lżej. Podobno to normalne, że ta miłość do dziecka i niektórych mam przychodzi stopniowo.
    Rutelka, u mnie też to przychodzi stopniowo, nic sie nie martw! Ja też jestem z tych, które boją się zmian. Jesteśmy już 6 lat po ślubie. Mieszkamy tylko we dwoje od prawie 8 lat - wiem, że z synem wszystko się zmieni. Z jednej strony nie moge się doczekać (choć chyba mąż bardziej), a z drugiej boję się porodu i tego czy będę dobrą matką - takie to wszystko pokręcone :)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia lubie za porade:)

NiecierpliwaKarolina, Ty to dobra żona jestes:)Mój mąż pracuje na 3 zmiany i staram mu sie szykować zawsze obiad i jedzenie do racy, ale jak idzie na rano to nie wyobrażam sobie wstac o 4,30 żeby dac mu całusa, bo ja to mega śpioch jestem:)

Pytanko- czy pierzecie kołderkę?powleczenie to wiadomo, ale samą koldre? Ja tak dzisiaj pomyślallm, no niby nowe i zapakowane ale raczej wypiore.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomysł na zgagę... ratujcie trzeci dzień umieram...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Rutelka, u mnie też to przychodzi stopniowo, nic sie nie martw! Ja też jestem z tych, które boją się zmian. Jesteśmy już 6 lat po ślubie. Mieszkamy tylko we dwoje od prawie 8 lat - wiem, że z synem wszystko się zmieni. Z jednej strony nie moge się doczekać (choć chyba mąż bardziej), a z drugiej boję się porodu i tego czy będę dobrą matką - takie to wszystko pokręcone :)

To jest bardzo ciekawe od strony psychologicznej :) u mnie było podobnie i co ciekawe zaraz po porodzie nie doznalam jakiejs fali miłości w stosunku do córki. Troche to straszne ale prawdziwe. Na początku było przerażenie, bezsilność np z karmieniem no i ból po porodzie. Teraz kocham ją nad życie i wiem że czesto rozpieszczam, tak jakbym chciała jej wynagrodzić to, ze na poczatku nie czułam sie pewnie w roli mamy.

Tak pisze o tym jak bylo u mnie, żeby Was uspokoić, ze to przyjdzie z czasem :)

Reni@, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:

Zimne mleko?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Zimne mleko?
    dziękuję zaraz wypróbuję

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    dziękuję zaraz wypróbuję
    Zimne mleko pomaga fakt, ale tylko na dłuższą chwilę. Pomagają też migdały, ale przede wszystkim rennie - w ciąży można brać.
    Mi w szpitalu podawali jakiś biały miętowy roztwór zwany pieszczotliwie przez pielęgniarki "mleczkiem" - pomagał bardzo szybko, żałuję że z tego zaoferowania przy wypisie zapomniałam się zapytać co to było :/

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:

Rennie , sama ostatnio biorę i pomaga

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z drugiego USG w tym tygodniu. Mały się rozplątał z tych 3pętli, chyba dziś jest jakiś szczęśliwy dzień!!! Po prostu zeszło mi z pleców chyba ze sto tysięcy ton. Tańcze i śpiewam.

Zanim rozpoczęło się badanie powiedziałam doktorowi o co chodzi, na co on zareagował "jaki debil pani to powiedział". Od razu wzbudził tym moją sympatię :) Atmosfera badania idealna. Wytknął tylko inny problem, że dziecko jest za duże. Sceptycznie jednak podchodzę do tych wymiarów, bo tydzień temu miał 1800g, a teraz wyliczył mu 2300g i 97centyl. Więc do porodu szacunkowa waga 4,5kg. Bliżej 36tyg ewentualnie szacowanie wagi, czy przypadek nadaje się pod CC. Odstawiam witaminy dla ciężarnych, zgodnie z jego sugestią i czekam cierpliwie. Ile mnie ten tydzień stresów kosztował...

szynszyl, Chwilka84, Blu, Jola1985, Reni@, Kasik2, Rutelka, diewuszka86, Beattkie, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, aneta93, Dea28, kalika, India9, Anoolka, Ola_Ola, Pumpkin, Limerikowo, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki moczu.
    Krew 0,10 mg/dl norma 0,015
    Krwinki czerwone 7-10
    krwinki białe 0-5
    nabłonki płaskie, okrągłe i śluz - pojedyncze
    szczawiany wapnia - nieliczne

Nie wiem czy isc z tymi wynikami do rodzinnego czy brać dalej urosept i żuravit i powtórzyć badanie w poniedziałek . We wtorek mam wizytę u gina . Niby nic takiego nie ma ale ta krew mnie zastanawia

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Synkowi w 31 tc pomogłam obrócić sie główka w dół stosując pozycje koci grzbiet, na czworaka tak aby biodra były powyżej poziomu reszty ciała i świecąc latarka z góry na dół brzucha.
    Natomiast to przekręcenie dość mocno bolało bo czułam mocne rozpieranie macicy szczególnie pod rzebrami.

Czy zasugerował Ci to lekarz? Tydzień temu synek miał położenie główkowe, a teraz ma pośladkowe, czy nie lepiej mieć nadzieję, że sam się obróci? w sumie chyba ma jeszcze trochę czasu, bo ja też jestem w 31tyg.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Wróciłam z drugiego USG w tym tygodniu. Mały się rozplątał z tych 3pętli, chyba dziś jest jakiś szczęśliwy dzień!!! Po prostu zeszło mi z pleców chyba ze sto tysięcy ton. Tańcze i śpiewam.

Zanim rozpoczęło się badanie powiedziałam doktorowi o co chodzi, na co on zareagował "jaki debil pani to powiedział". Od razu wzbudził tym moją sympatię :) Atmosfera badania idealna. Wytknął tylko inny problem, że dziecko jest za duże. Sceptycznie jednak podchodzę do tych wymiarów, bo tydzień temu miał 1800g, a teraz wyliczył mu 2300g i 97centyl. Więc do porodu szacunkowa waga 4,5kg. Bliżej 36tyg ewentualnie szacowanie wagi, czy przypadek nadaje się pod CC. Odstawiam witaminy dla ciężarnych, zgodnie z jego sugestią i czekam cierpliwie. Ile mnie ten tydzień stresów kosztował...

Cudowna wiadomość :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka super wieści!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Zimne mleko pomaga fakt, ale tylko na dłuższą chwilę. Pomagają też migdały, ale przede wszystkim rennie - w ciąży można brać.
    Mi w szpitalu podawali jakiś biały miętowy roztwór zwany pieszczotliwie przez pielęgniarki "mleczkiem" - pomagał bardzo szybko, żałuję że z tego zaoferowania przy wypisie zapomniałam się zapytać co to było :/

Alugastrin :-)

Jola1985 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Wspaniała wiadomość. Też bym tańczyła i śpiewała na Twoim miejscu. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

NiecierpliwaKarolina, Ty to dobra żona jestes:)Mój mąż pracuje na 3 zmiany i staram mu sie szykować zawsze obiad i jedzenie do racy, ale jak idzie na rano to nie wyobrażam sobie wstac o 4,30 żeby dac mu całusa, bo ja to mega śpioch jestem:)

Mój mąż pracuje na 2 zmiany: od 6-14 i od 14-22. Od ślubu nigdy nie wstawał sam. Budzimy się o 4:20, ja szykuję mu śniadanie i kanapki do pracy, on w tym czasie się myje i ubiera. Potem zjada. Wychodzi o 4:40, żeby dojechać na 6 do pracy. Już się do tego wstawania przyzwyczaiłam, ale chyba jak synek już będzie to wymięknę i dam spokój. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Zdążysz spokojnie :-)
    Ja też już niestety co 2 tygodnie.

Hmmm... czyli w sumie ciężko stwierdzić czy aktywność w brzuchu przekłada się na aktywność po porodzie. Ale w zasadzie u Ciebie jakby było przełożenie :-)
    Mam tylko nadzieję, że ten mój diabeł nie będzie tak szalał po nocach jak teraz!

Książki mówią, że jest zależność. Tak samo jak od 34tc czytasz dziecku jedna bajkę to po porodzie ja podobno poznaje ze względu na używany rytmicznie głos:) ja w to wierzę, a inne mamy nie wiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 22:29

NiecierpliwaKarolina, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Super:) wspaniałe:)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Czy zasugerował Ci to lekarz? Tydzień temu synek miał położenie główkowe, a teraz ma pośladkowe, czy nie lepiej mieć nadzieję, że sam się obróci? w sumie chyba ma jeszcze trochę czasu, bo ja też jestem w 31tyg.

Lekarz niczego nie sugerował, wręcz przeciwnie, mówił ze jak ma sie obrócić to sie obróci i w 36 tc ;)
    Poczytałam troche w necie i w sumie spróbowałam bo żadne ryzyko a nóż pomoże. Moze to te "zabiegi" a moze zbieg okoliczności. Mam nadzieje ze teraz juz mi sie nie wykręci ;) gin mówił ze łatwiej fiknąć dziecku na główkę niż na pupkę.
    Trzymam kciuki zeby sie obróciło na główkę Twoje dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 22:51

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ