Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwilka84 wrote:Dzięki Reniu
nakręciłam się na poród sn, ale zobaczymy, co tam Kuba sobie zaplanował
Leżałam na położniczym z dziewczyną która rodziła sn pośladkowo. I uważam ze w takich sytuacjach cc to najlepsze wyjście. Dziewczyna straciła tyle krwi że 2 razy zemdlała jak chciała z łózka wstać
A moze Kuba zrobi mamie niespodziankę i jeszczee fiknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:52
-
Beattkie wrote:Tam gdzie czkawka jest wyczuwalna to jest brzuch, wiec trzeba szukać kopniaków i wtedy można określić gdzie jest głowa:)
Tak też jest u mnie. Gmeranie na dole, najczęściej w okolicach pęcherza, a takie przesuwanie sie guli (nogi, pupa?) u góry. Już od jakiegoś czasu mały jest głową w dół.
Chwilka84 dziecko ma jeszcze czas. Moja córka nie pamiętam już kiedy dokładnie, ale późno się przekręciła
I strasznie sie dzisiaj wierci! -
Blu wrote:Tak też jest u mnie. Gmeranie na dole, najczęściej w okolicach pęcherza
, a takie przesuwanie sie guli (nogi, pupa?) u góry. Już od jakiegoś czasu mały jest głową w dół.
Chwilka84 dziecko ma jeszcze czas. Moja córka nie pamiętam już kiedy dokładnie, ale późno się przekręciła
I strasznie sie dzisiaj wierci!
Blu, identycznie czuje Małego jak Ty opisałas i byłam pewna ze ta gula to nogi a tu się okazało ze głowa:)
Dr powiedziała,że ma czas do 34-35 tyg, wiec duzo czasu mu nie zostao, wiem ze są przypadki ze nawet w 36 tyg sie obracaja dzieciaki, ale ja mam mały ten brzuch a Kuba szybko rosnie, w 4 tyg kilogram pzybrał i czuje,że ma już mało miejsca.
Reniu, wiem ,że jest możliwośc zeby jakos go lekarz obrócil, ale tak robili kiedys i chyba ci co to potrafili juz wygineli:) teraz to pośladkowe ulozenie jest wskazaniem do cc i dziewie sie ze tej dziewczynie kazali rodzic sn, ja nie będę ryzykowac. -
marlon wrote:Dziewczyny, co o tym myślicie?
https://www.babyshop.pl/doonaTM-car-seat-stroller-sky-turquoise/p/114663
jedyne czego mi brakuje to fotelik. Nie wiem co wybrać
Ja mam Maxi cosi cabrio fix po pierwszym dziecku. Ostatnio widze ze popularny jest Cybex. Ma Maxi cosi nie narzekam chociaz synek jeździl w nim tylko do 6-7 miesiecy. Przyszla jesien i zrobil sie najzwyczajniej za ciasny. Teraz te miesiace przypadną na wiosne wiec pewnie dluzej posluzymarlon lubi tę wiadomość
-
Chwilka moja córka fiknela w 36
a znam przypadki, że dzieci jeszcze później się obracaly
Mój kochany synuś wsadza girki w żebra, a tego niestety nie idzie z niczym pomylić :p czasem tak się przeciąga, że aż ciężko mi uwierzyć jak widzę wystające kopytkoReni@, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
marlon wrote:Dziewczyny, co o tym myślicie?
https://www.babyshop.pl/doonaTM-car-seat-stroller-sky-turquoise/p/114663
jedyne czego mi brakuje to fotelik. Nie wiem co wybraćmarlon lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
A ja nie moge spac, co za upalna noc, niby melatoniny w ciazy nie mozna a do rana daleko plus trzeba miec sily na dzien
dojechal maz wiec weekend i pon lightowo odpoczywam, co fachowe 2 rece to jednak, mama tez pomoze ale nie chce jej nadwyrezac, spacerki to i tak b duza pomoc jak maz pracuje
Plus corcia cos sni, placze juz 2x, kopie nogami w lozeczko, wola nie, poglaskam mowi: tak mama
dzis wrazen nie miala zadnych tylko basen i plac zabaw
o nade mna tez jakas mama spac nie moze bo slychac kroki
maz zlozyl dzis kolyske, super wyglada, chowamy jutro do innego pokoju by Lolusia nie wskoczyla na zabaweWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 02:06
-
Ja dziś spałam niczym małe dziecko
tak się umęczyłam poprzedniego dnia, że nawet nie słyszałam jak mąż wrócił ze spaceru z psami. Za to dzisiaj walczę z zakwasami
Ręce ani nogi (odpukać) nie puchną. Dalej noszę obrączkę, tylko ściągam zawsze po przyjściu do domu.
życzę spokojnej i słonecznej niedzieli -
Niecierpliwa wody chlusneły ale nie wszystkie.jak wsiadałam do auta to sie saczyły i jeszcze jak leżałam pod ktg a jak mi lekarz kazał wejść na fotel i mnie zbadał to wypłynęła chyba reszta. Nie chce was straszyć ale ja szyjke w poniedziałek dopochwowo miałam 25mm i niby trzymała.wody chlusnęły i w szpitalu już 1,5cm rozwarcia.teraz sobie gdybam że może trzebabyło wymusić założenie pessara jeszcze jak szyjka miała 31mm może coś dłużej byśmy wytrzymali.bede mądrzejsza na przyszłość
Blu ja leże w szpitalu u siebie w mieście a badania mamy w Rzeszowie.
Rutelka póki co zero w cyckach i nie nastawiam sie na karmienie.
Iskierko Krystianek miał podpięty tlen tylko pare godzin tak to oddychają sami. Neonatolog mówi że to zasługa sterydów.Blu, Chwilka84, kehlana_miyu, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, MMM2016 lubią tę wiadomość