X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Reniu :-) nakręciłam się na poród sn, ale zobaczymy, co tam Kuba sobie zaplanował

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dzięki Reniu :-) nakręciłam się na poród sn, ale zobaczymy, co tam Kuba sobie zaplanował

Leżałam na położniczym z dziewczyną która rodziła sn pośladkowo. I uważam ze w takich sytuacjach cc to najlepsze wyjście. Dziewczyna straciła tyle krwi że 2 razy zemdlała jak chciała z łózka wstać
    A moze Kuba zrobi mamie niespodziankę i jeszczee fiknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:52

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Tam gdzie czkawka jest wyczuwalna to jest brzuch, wiec trzeba szukać kopniaków i wtedy można określić gdzie jest głowa:)

Tak też jest u mnie. Gmeranie na dole, najczęściej w okolicach pęcherza O.o, a takie przesuwanie sie guli (nogi, pupa?) u góry. Już od jakiegoś czasu mały jest głową w dół.
    Chwilka84 dziecko ma jeszcze czas. Moja córka nie pamiętam już kiedy dokładnie, ale późno się przekręciła ;)

I strasznie sie dzisiaj wierci!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co o tym myślicie?

https://www.babyshop.pl/doonaTM-car-seat-stroller-sky-turquoise/p/114663

jedyne czego mi brakuje to fotelik. Nie wiem co wybrać :(

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba stres u nas wszystkich coraz bardziej sie pojawia bo zauwazylam wzmożona aktywność nas wszystkich na forum plus docierają do nas mamuśki które dłuuuugo nie były aktywne :)

Evelle lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Tak też jest u mnie. Gmeranie na dole, najczęściej w okolicach pęcherza O.o, a takie przesuwanie sie guli (nogi, pupa?) u góry. Już od jakiegoś czasu mały jest głową w dół.
    Chwilka84 dziecko ma jeszcze czas. Moja córka nie pamiętam już kiedy dokładnie, ale późno się przekręciła ;)

I strasznie sie dzisiaj wierci!

Blu, identycznie czuje Małego jak Ty opisałas i byłam pewna ze ta gula to nogi a tu się okazało ze głowa:)
    Dr powiedziała,że ma czas do 34-35 tyg, wiec duzo czasu mu nie zostao, wiem ze są przypadki ze nawet w 36 tyg sie obracaja dzieciaki, ale ja mam mały ten brzuch a Kuba szybko rosnie, w 4 tyg kilogram pzybrał i czuje,że ma już mało miejsca.

Reniu, wiem ,że jest możliwośc zeby jakos go lekarz obrócil, ale tak robili kiedys i chyba ci co to potrafili juz wygineli:) teraz to pośladkowe ulozenie jest wskazaniem do cc i dziewie sie ze tej dziewczynie kazali rodzic sn, ja nie będę ryzykowac.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się dziwię. Moze dlatego ze to bylo jej 2 dziecko. W kazdym razie ja bym zrobila wszystko zeby w takim przypadku nie rodzic sn.
    Ale jeszcze sporo czasu synek ma więc mamusia niech ladnie poprosi ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:

Ja mam Maxi cosi cabrio fix po pierwszym dziecku. Ostatnio widze ze popularny jest Cybex. Ma Maxi cosi nie narzekam chociaz synek jeździl w nim tylko do 6-7 miesiecy. Przyszla jesien i zrobil sie najzwyczajniej za ciasny. Teraz te miesiace przypadną na wiosne wiec pewnie dluzej posluzy

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka moja córka fiknela w 36 ;) a znam przypadki, że dzieci jeszcze później się obracaly :)

Mój kochany synuś wsadza girki w żebra, a tego niestety nie idzie z niczym pomylić :p czasem tak się przeciąga, że aż ciężko mi uwierzyć jak widzę wystające kopytko

Reni@, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka była poprzecznie ulozona do 34 tyg ciąży :) może się odkręci :)

Co do odczuć to ucisk na dole. Klucia. Bóle miesiączkowe. Bóle więzadeł. Napisanie się brzucha itp. Gula na gorze to pewnie tylek :P
    Juz mozna faJanie wyczuć stopki synka :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:

W teście ADAC bezpieczeństwo tego fotelika oceniono na 3 w 5cio stopniowej skali, czyli tak średnio. Może przygladnij się fotelikom Maxi Cosi, one mają dobre oceny, ewentualnie Cybex, ale te są chyba nieco drozsze od Maxi Cosi. Poczytaj też, czy fotelik bedzid pasował do stelaża wózka jeśli masz zamiar korzystać z niego w ten sposób.

marlon lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj nie zasnę :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge spac, co za upalna noc, niby melatoniny w ciazy nie mozna a do rana daleko plus trzeba miec sily na dzien
    dojechal maz wiec weekend i pon lightowo odpoczywam, co fachowe 2 rece to jednak, mama tez pomoze ale nie chce jej nadwyrezac, spacerki to i tak b duza pomoc jak maz pracuje
    Plus corcia cos sni, placze juz 2x, kopie nogami w lozeczko, wola nie, poglaskam mowi: tak mama
    dzis wrazen nie miala zadnych tylko basen i plac zabaw
    o nade mna tez jakas mama spac nie moze bo slychac kroki :-)

maz zlozyl dzis kolyske, super wyglada, chowamy jutro do innego pokoju by Lolusia nie wskoczyla na zabawe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 02:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Nie wiedziałam że można kochać kogoś tak bardzo :-*

<3

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Niecierpliwa Karolina a kiedy masz teraz ktg??

Póki co zalecenia są takie, że mam robić raz w tygodniu. W PF nie ma zapisów. Jedziesz do szpitala kiedy Ci pasuje i Ci robią :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ja mam nową przypadłość od jakiegoś tygodnia. Puchną mi dłonie (palce) i stopy (też palce) tak, że bolą mnie stawy i nie mogę zginać, szczególnie po nocy, normalnie jakaś blokada w stawach.

Mam to samo :-/ zwłaszcza prawa dłoń :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja chyba dzisiaj nie zasnę :(

Ja też nie śpię. Skurczybyki męczą i do tego mam prawdziwą powódź z cycków :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, a jak u Ciebie było z czopem? Zauważyłaś, że odszedł?

I jak z wodami? Chlusnęło czy się sączyły?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spałam niczym małe dziecko :) tak się umęczyłam poprzedniego dnia, że nawet nie słyszałam jak mąż wrócił ze spaceru z psami. Za to dzisiaj walczę z zakwasami ;)
    Ręce ani nogi (odpukać) nie puchną. Dalej noszę obrączkę, tylko ściągam zawsze po przyjściu do domu.
    życzę spokojnej i słonecznej niedzieli :)

ex2bwn15260327bu.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wody chlusneły ale nie wszystkie.jak wsiadałam do auta to sie saczyły i jeszcze jak leżałam pod ktg a jak mi lekarz kazał wejść na fotel i mnie zbadał to wypłynęła chyba reszta. Nie chce was straszyć ale ja szyjke w poniedziałek dopochwowo miałam 25mm i niby trzymała.wody chlusnęły i w szpitalu już 1,5cm rozwarcia.teraz sobie gdybam że może trzebabyło wymusić założenie pessara jeszcze jak szyjka miała 31mm może coś dłużej byśmy wytrzymali.bede mądrzejsza na przyszłość ;-)
    Blu ja leże w szpitalu u siebie w mieście a badania mamy w Rzeszowie.
    Rutelka póki co zero w cyckach i nie nastawiam sie na karmienie.
    Iskierko Krystianek miał podpięty tlen tylko pare godzin tak to oddychają sami. Neonatolog mówi że to zasługa sterydów.

Blu, Chwilka84, kehlana_miyu, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, MMM2016 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ