X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienko, brak mebelkow czy wozka Ci w rodzeniu by nie przeszkodził. Ja też niegotowa. Lozeczka jeszcze nie mamy, wanienki, ubranka są, ale nieuprane. Apteczka ciągle slabo wyposażona. Ja potrzebuję jeszcze koszuli do porodu, kremu na sutki, stanikow, soczewek jednorazowych, przyborow kosmetycznych. Właśnie. Czy są tu dziewczyny soczewkowe? Ja praktycznie w ogole nie uzywam okularów, mam je, ale za słabe. Cały czas (od lat) noszę soczewki. Czy do porodu powinnam je zdjąć czy to nie ma znaczenia? Któraś się orientuje?
    Dziś mi się po raz pierwszy śnił poród. To byla masakra. Nie mogłam wypchnac dziecka...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Napięcia byly dość regularne. Jak się okazało mam 3 cm rozwarcia. Ale szyjka poszła do góry. .. z 1,8cm na 2,5 cm. Mały ma 3 kilo! Wymiary na ponad 37 tydzień..... stąd może ucisk na szyjkę itp. Dostałam sterydy na Płuca dla małego w razie co. Ale lekarz jest dobrej myśli. Ponieważ skurcze nie są tragiczne. Oby się udało. Dostałam kroplówke i relanium. Powoli skurcze się uspokajają. .. rano bd mój prowadzący mam nadzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 06:22

szynszyl, India9, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, mam to samo, ogoleni jestem straszny spioch a od kilku dniu budze sie 3,4 czy 5 i juz nie mogę usnąć, też mi sie wydaję ze to juz emocje coraz wieksze.
    Niecierpliwa, chyba mas racje odnośnie tego ułożenia, bo własnie ma ma czkawkę i stuka mi na wysokości pępka po prawo, obstawiam że tu ma plecki.
    Jak napisałaś, że myślisz o porodzie w przyszłym tygodniu to zastygłam, że to juz....:)
    Mizzelka, ale myslisz, że to juz??3 maj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 12:56

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ale czlowiek by byl spokojniejszy jakby to juz bylo.

Ja chodze w soczewkach ale sie nad tym nie zastanawialam, ale lepiej jest miec chyba okulary na te okolicznosc, z uwagi na problem z wyjmowaniem ttch soczewek. Tez w ogole nie chodze w okularach i chyba moje szkla sa mocniejsze. W ogole czy w tym przypadku nie powinnysmy sie skonsultowac z okulista?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai te podkłady bella mama sa super.

Mizzelka czuje sie już dobrze.wczoraj miałam Adrianka ze soba na sali.czekamy aż Krystianek dobije z waga i lecimy do domku.

Blu, kehlana_miyu, Chwilka84, szynszyl, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Kasik2, Kai, diewuszka86, Anieńka, Pumpkin, Sylwia91, India9, KKasiaKK, kalika, Rutelka, mizzelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no ciężko powiedzieć, żebym się dzisiaj wyspala, a głową dalej boli... jak po dobrej imprezie :p

Mizzelka ale Cię nagle wzięło! Będzie dobrze, daj znać co tam u Was!

mizzelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super :)

Mizzelka trzymaj sie tam

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja miałam kiepską noc.
    Obudziłam się po 3, bolał mnie brzuch, znowu tak miesiączkowo. muszę się zapytać lekarza czy to normalne. Kulałam się z prawego boku, na plecy, na lewy bok i nie wiedziałam co ze sobą zrobić i jeszcze mała miała chyba czkawkę, bo takie miarowe lekkie pukanie czułam. I nie mogłam przestać myśleć, że nie zdążę wszystkiego zrobić i urodzę. Ja bym zdecydowanie wolała, żeby było w miarę w terminie, niech jeszcze chwilkę poczeka :)

mizzelka mam nadzieję, że już spokojniej. miało być cytuj, a wyszło lubię.

Dea super, że już coraz bliżej powrotu do domku :)

Dea28 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam jak zombie :-/ noce są straszne! I wszystko już boli.
    Do tego zaczynam się martwić ciśnieniem. Dzisiaj znowu zaraz po przebudzeniu 139/85.Dovtej pory miałam książkowe.

Mizzelka oby się uspokoiło! Ale synek duży, więc da radę w razie czego ;-)

Dea, super wieści :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam o 4. Miałam takie jakby duszności, ale to jakiś atak paniki bardziej ;) i juz nie zasnęłam.
    Zaraz się wybieram do położnej środowiskowej. Mają mi te papiery z Karowej wypełnić. Stracę tam nerwy jak ostatnio. Idę z tata to mnie wesprze.
    Macie może pełna listę dokumentów, które są potrzebne do becikowego?,

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super wiadomości, pozazdrościć, że juz tulisz Małego:)a Krsytianek ile teraz wazy?

Pielęgniarka, ja teraz załatwialam papiery i róznie słyszałam, ja zebrałam z urzędu skarbowego ile zarobilimy w 2014 roku i w zusie wysokość złożonych skłądek zdrowotnych, teraz jak będę u lekarza to wezme zaświdczenie. Ale słyszlam też opinie, że te niektóre urzędy same załatwiają z US i Zusu, ale ja wolałam wszystko miec juz załatwione niz później latac jak Mały będzie.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka trzymaj się, jeszcze chociaż 2 tygodnie. A w razie co to maleństwo już duże więc będzie też dobrze. Daj znać jak sytuacja się rozwinęła.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to becikowe to jest uzaleznione od dochodow?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:

Tak. Nawet jak weźmiesz te z 2014 r to każda podwyżke i zmianę prace musisz uwzględnić.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Tak , nie wiecej niz 1922 zł na osobe netto.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem jak mam to becikowe ugryźć.
    Ja do ZUS nie należę. Bo pracuje w służbach mundurowych. Chyba zadzwonię do swojego ratusza i popytam.tak sobie myślę że w 2014 nie miałam jeszcze awansu na wyższy stopień.
    Kurde, nie lubię takiej biurokracji "/:/

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak od dochodu to mi się nie należy. Nie mam co wcześniej załatwiać.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Ja to nawet nie wiem jak mam to becikowe ugryźć.
    Ja do ZUS nie należę. Bo pracuje w służbach mundurowych. Chyba zadzwonię do swojego ratusza i popytam.tak sobie myślę że w 2014 nie miałam jeszcze awansu na wyższy stopień.
    Kurde, nie lubię takiej biurokracji "/:/

Ja też nie miałam i mimo to trzeba pokazać zaświadczenie z 2015 r o dochodach. Nie czaje juz tego.

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliście usg 3D/4D? Myślicie ze 35tc to za późno na takie podglądanie?

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jednak mamy wszystkie podobnie... U mnie nocki też słabe... Mocy nie mam w ogóle. Jeszcze cały miesiąc a czuje się fatalnie, takie leżenie na kanapie i dogorywanie. Podziwiam mamy, które mają jeszcze dodatkowo urwisa w domu, którym trzeba się zająć. Serio - respekt!

Dea - trzymam kciuki za szybkie wyjście. :)

Mizzelka - daj znać jak u Ciebie, chyba "nagle" tak Cię mocno wzięło, co? Ale to też pokazuje, że to wszystko to niezła loteria, dziewczyna może czuć się ekstra i w nocy wody odchodzą a może dziewczyna czuć się fatalnie 3/4 ciąży i donosi do terminu.

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ