Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anienko, brak mebelkow czy wozka Ci w rodzeniu by nie przeszkodził. Ja też niegotowa. Lozeczka jeszcze nie mamy, wanienki, ubranka są, ale nieuprane. Apteczka ciągle slabo wyposażona. Ja potrzebuję jeszcze koszuli do porodu, kremu na sutki, stanikow, soczewek jednorazowych, przyborow kosmetycznych. Właśnie. Czy są tu dziewczyny soczewkowe? Ja praktycznie w ogole nie uzywam okularów, mam je, ale za słabe. Cały czas (od lat) noszę soczewki. Czy do porodu powinnam je zdjąć czy to nie ma znaczenia? Któraś się orientuje?
Dziś mi się po raz pierwszy śnił poród. To byla masakra. Nie mogłam wypchnac dziecka... -
Jestem w szpitalu. Napięcia byly dość regularne. Jak się okazało mam 3 cm rozwarcia. Ale szyjka poszła do góry. .. z 1,8cm na 2,5 cm. Mały ma 3 kilo! Wymiary na ponad 37 tydzień..... stąd może ucisk na szyjkę itp. Dostałam sterydy na Płuca dla małego w razie co. Ale lekarz jest dobrej myśli. Ponieważ skurcze nie są tragiczne. Oby się udało. Dostałam kroplówke i relanium. Powoli skurcze się uspokajają. .. rano bd mój prowadzący mam nadzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 06:22
szynszyl, India9, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Blu, mam to samo, ogoleni jestem straszny spioch a od kilku dniu budze sie 3,4 czy 5 i juz nie mogę usnąć, też mi sie wydaję ze to juz emocje coraz wieksze.
Niecierpliwa, chyba mas racje odnośnie tego ułożenia, bo własnie ma ma czkawkę i stuka mi na wysokości pępka po prawo, obstawiam że tu ma plecki.
Jak napisałaś, że myślisz o porodzie w przyszłym tygodniu to zastygłam, że to juz....
Mizzelka, ale myslisz, że to juz??3 maj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 12:56
-
Kai ale czlowiek by byl spokojniejszy jakby to juz bylo.
Ja chodze w soczewkach ale sie nad tym nie zastanawialam, ale lepiej jest miec chyba okulary na te okolicznosc, z uwagi na problem z wyjmowaniem ttch soczewek. Tez w ogole nie chodze w okularach i chyba moje szkla sa mocniejsze. W ogole czy w tym przypadku nie powinnysmy sie skonsultowac z okulista? -
Kai te podkłady bella mama sa super.
Mizzelka czuje sie już dobrze.wczoraj miałam Adrianka ze soba na sali.czekamy aż Krystianek dobije z waga i lecimy do domku.Blu, kehlana_miyu, Chwilka84, szynszyl, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Kasik2, Kai, diewuszka86, Anieńka, Pumpkin, Sylwia91, India9, KKasiaKK, kalika, Rutelka, mizzelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Widzę, że nie tylko ja miałam kiepską noc.
Obudziłam się po 3, bolał mnie brzuch, znowu tak miesiączkowo. muszę się zapytać lekarza czy to normalne. Kulałam się z prawego boku, na plecy, na lewy bok i nie wiedziałam co ze sobą zrobić i jeszcze mała miała chyba czkawkę, bo takie miarowe lekkie pukanie czułam. I nie mogłam przestać myśleć, że nie zdążę wszystkiego zrobić i urodzę. Ja bym zdecydowanie wolała, żeby było w miarę w terminie, niech jeszcze chwilkę poczeka
mizzelka mam nadzieję, że już spokojniej. miało być cytuj, a wyszło lubię.
Dea super, że już coraz bliżej powrotu do domkuDea28 lubi tę wiadomość
-
Ja wyglądam jak zombie
noce są straszne! I wszystko już boli.
Do tego zaczynam się martwić ciśnieniem. Dzisiaj znowu zaraz po przebudzeniu 139/85.Dovtej pory miałam książkowe.
Mizzelka oby się uspokoiło! Ale synek duży, więc da radę w razie czego
Dea, super wieści -
nick nieaktualnyJa się obudziłam o 4. Miałam takie jakby duszności, ale to jakiś atak paniki bardziej
i juz nie zasnęłam.
Zaraz się wybieram do położnej środowiskowej. Mają mi te papiery z Karowej wypełnić. Stracę tam nerwy jak ostatnio. Idę z tata to mnie wesprze.
Macie może pełna listę dokumentów, które są potrzebne do becikowego?, -
Dea super wiadomości, pozazdrościć, że juz tulisz Małego:)a Krsytianek ile teraz wazy?
Pielęgniarka, ja teraz załatwialam papiery i róznie słyszałam, ja zebrałam z urzędu skarbowego ile zarobilimy w 2014 roku i w zusie wysokość złożonych skłądek zdrowotnych, teraz jak będę u lekarza to wezme zaświdczenie. Ale słyszlam też opinie, że te niektóre urzędy same załatwiają z US i Zusu, ale ja wolałam wszystko miec juz załatwione niz później latac jak Mały będzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to nawet nie wiem jak mam to becikowe ugryźć.
Ja do ZUS nie należę. Bo pracuje w służbach mundurowych. Chyba zadzwonię do swojego ratusza i popytam.tak sobie myślę że w 2014 nie miałam jeszcze awansu na wyższy stopień.
Kurde, nie lubię takiej biurokracji "/ -
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Ja to nawet nie wiem jak mam to becikowe ugryźć.
Ja do ZUS nie należę. Bo pracuje w służbach mundurowych. Chyba zadzwonię do swojego ratusza i popytam.tak sobie myślę że w 2014 nie miałam jeszcze awansu na wyższy stopień.
Kurde, nie lubię takiej biurokracji "/
Ja też nie miałam i mimo to trzeba pokazać zaświadczenie z 2015 r o dochodach. Nie czaje juz tego. -
nick nieaktualnyWidzę, że jednak mamy wszystkie podobnie... U mnie nocki też słabe... Mocy nie mam w ogóle. Jeszcze cały miesiąc a czuje się fatalnie, takie leżenie na kanapie i dogorywanie. Podziwiam mamy, które mają jeszcze dodatkowo urwisa w domu, którym trzeba się zająć. Serio - respekt!
Dea - trzymam kciuki za szybkie wyjście.
Mizzelka - daj znać jak u Ciebie, chyba "nagle" tak Cię mocno wzięło, co? Ale to też pokazuje, że to wszystko to niezła loteria, dziewczyna może czuć się ekstra i w nocy wody odchodzą a może dziewczyna czuć się fatalnie 3/4 ciąży i donosi do terminu.