X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, faktycznie ładne te mebelki. My mieliśmy ograniczoną przestrzeń, więc musiałam mocno dopasowywać meble pod metraż pokoju. Ostatecznie padło na serię Moon od Pinio.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz sam szpital stesuje a co dopiero rezzta nie wiem jak to przezyje masakra....w czwartek sie dowiem co ijak i kiedy.

Ale powiem wam ze dzis cosmnie skurcze lapia...niedobrze :/

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg.
    Niby powinnam się cieszyć, że wszystko w porządku, a jakoś mi się płakać chce.

Dzisiaj (36+1) "mały" bardzo dokładnie wymierzony pod kątem porodu i wszystkie parametry wychodzą na 39+2.
    Waga 3630 gram....
    Łożysko piękne (nadal drugi stopień dojrzałości), wód nadal sporo - nie zanosi się, żeby coś się miało już dziać (chyba, że dziecko swoim ciężarem spowoduje taki nacisk, że odejdą wody).
    Ale generalnie mam się przestawiać na cesarkę ;-(

marlon lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a cesarka z jakiego powodu? Waga dziecka ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

a cc mialas w planachn czy sn ? A cc ze względu na co ?

Wysłany: 6 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga dziecka. Wg lekarzy jeśli doczeka do terminu to będzie grubo ponad 4kg.
    W sumie ciężko się nie zgodzić skoro przez 4 tygodnie przybrał ponad 1200gram.
    Plus w ostatnich tygodniach moje ciśnienie wynosi cały czas powyżej 135/85.

Cesarka to ostatnia rzecz, której bym chciała. Nie wyobrażałam sobie innego porodu niż sn.

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    zobaczymy, jak będzie dziwnie pachniał to najwyżej go oddam, uwielbiam w Ikei to, że wszystko można oddać/wymienić

Asia_08 ja też nie planowałam fotela, ale uda mi się go kupić tuż przed końcem promocji jak będę mieć nowy miesiąc pensji :) z resztą podziwiam Cię, że jesteś w trakcie wykańczania mieszkania, bo ja robiłam mały remoncik i mnie wykończył.

NiecierpliwaKarolina lubię za to, że dzidzia zdrowa i wszystko ok.
    Moja Siostra rodziła na Karowej, co prawda 16 lat temu i moja Siostrzenica miała być wielkoludem, a była normalna.
    Mnie też straszyli, że Andrzej będzie gigantem i ubranka 56 to mam juz nie kupować, cesarka i w ogóle, a lekarka na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziała, żeby się nie denerwować, bo zawsze jest ten błąd pomiaru. Te 15%... to może u Ciebie też tak jest :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

no wmprzypadku cesarek to chyba kazda z nas powie ze to ostatnia rzecz ktora by sie chcialo...ja walcze caly czas zeby oswoic sie z mysla ze musze na nia isc.... a im blizej tym bardziej sie boje....

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a nikt nie wspominal o indukcji porodu?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mnie juz sam szpital stesuje a co dopiero rezzta nie wiem jak to przezyje masakra....w czwartek sie dowiem co ijak i kiedy.

Ale powiem wam ze dzis cosmnie skurcze lapia...niedobrze :/

Ja to Ci zazdroszczę, że przynajmniej wiesz co Cię czeka, bo masz już córcię.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja po usg.
    Niby powinnam się cieszyć, że wszystko w porządku, a jakoś mi się płakać chce.

Dzisiaj (36+1) "mały" bardzo dokładnie wymierzony pod kątem porodu i wszystkie parametry wychodzą na 39+2.
    Waga 3630 gram....
    Łożysko piękne (nadal drugi stopień dojrzałości), wód nadal sporo - nie zanosi się, żeby coś się miało już dziać (chyba, że dziecko swoim ciężarem spowoduje taki nacisk, że odejdą wody).
    Ale generalnie mam się przestawiać na cesarkę ;-(

Oj,może dzidziuś wcześniej wyjdzie niż data porodu wskazuje. Może lada dzień i wtedy urodziwa sn. Trzymam kciuki, żebyś miała poród o jakim marzysz.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon

w sumie i tak i nie , bo corcia juz ma 4 lata, a mam wrazenie ze wszystko juz zapomnialammi jakmwtedy ogarnac malego smerfa i corke ? I na kazdy wyjazd ubierac 2 dzieci to wbrew pozorm kolej e nie znane dla mnie :)

marlon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeszcze tydzień i ciąża donoszona będzie. Może dzidziuś o tym wie i za tydzień się zacznie. Tego Ci życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 22:29

Wysłany: 6 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Karolina, a nikt nie wspominal o indukcji porodu?

Nie. Nikt nic takiego nie proponował. Trzech lekarzy, niezależnie od siebie, cały czas o tej cesarce. Może dopuszczają ten błąd pomiaru i uważają, że dziecko może być jeszcze większe.
    Dzisiaj jak się położyłam na leżance i odsłoniłam brzuch to pierwsze co pan dr powiedział to, "proszę się ułożyć wygodnie, bo z bliźniakami troszkę dłużej to potrwa"....

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 6 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:

NiecierpliwaKarolina lubię za to, że dzidzia zdrowa i wszystko ok.
    Moja Siostra rodziła na Karowej, co prawda 16 lat temu i moja Siostrzenica miała być wielkoludem, a była normalna.
    Mnie też straszyli, że Andrzej będzie gigantem i ubranka 56 to mam juz nie kupować, cesarka i w ogóle, a lekarka na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziała, żeby się nie denerwować, bo zawsze jest ten błąd pomiaru. Te 15%... to może u Ciebie też tak jest :)

Marlon, przestałam w to wierzyć jak kolejny lekarz na kolejnym sprzęcie też wymierzył mi Oponkę Michelin :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, przestałam w to wierzyć jak kolejny lekarz na kolejnym sprzęcie też wymierzył mi Oponkę Michelin :-(

Będzie dobrze! Musi być!
    Na szczęście możesz się na to przygotować.
    Wyobraź sobie, że mamy lata 80-ste i nie ma USG i to dopiero trauma, bo to wszystko się dzieje z zaskoczenia.
    Wiem, że to może marne pocieszenie, ale jak się nie ma na coś wpływu, to czasem jest łatwiej tak sobie pogdybać.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png

Wysłany: 6 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Karolina jeszcze tydzień i ciąża donoszona będzie. Może dzidziuś o tym wie i za tydzień się zacznie. Tego Ci życzę.

Pan dr stwierdził, że wg usg ciąża jest już donoszona i nawet jeśli dziś by się zaczęło to nikt nie bedzie porodu wstrzymywał.
    Usg wyliczyło termin porodu na 11 września.

Ja bym chciała już :-(

Powiedział, że później jest duże ryzyko, że mnie porozrywa w środku, więc on też absolutnie zaleca cesarkę (już trzeci) :-(
    Za tydzień wraca z urlopu mój gin. Zobaczymy jaką decyzję podejmie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan dr stwierdził, że wg usg ciąża jest już donoszona i nawet jeśli dziś by się zaczęło to nikt nie bedzie porodu wstrzymywał.
    Usg wyliczyło termin porodu na 11 września.

Ja bym chciała już :-(

Powiedział, że później jest duże ryzyko, że mnie porozrywa w środku, więc on też absolutnie zaleca cesarkę (już trzeci) :-(
    Za tydzień wraca z urlopu mój gin. Zobaczymy jaką decyzję podejmie.

No to synuś wyłaź, niech mama się nie denerwuje. ☺

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tak na dobra sprawe, nie ważne jak, wazne zeby było bezpiecznie dla Ciebie i Małego. Ważne ,że Mały jest zdrowy, nie ma Kochana co płakać, tylko sie cieszyć, ze wszystko przebiega bez problemu.
    A cos mówił odnośnie Twojego ciśnienia?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina uszy do góry! A może właśnie bardzo dobrze zniesiesz cc? A tak to musialabys się nieźle namęczyć rodząc naturalnie małego smoka. Trzymam kciuki, żeby sytuacja rozwiązała się najlepiej jak to moźliwe ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ