X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, faktycznie ładne te mebelki. My mieliśmy ograniczoną przestrzeń, więc musiałam mocno dopasowywać meble pod metraż pokoju. Ostatecznie padło na serię Moon od Pinio.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz sam szpital stesuje a co dopiero rezzta nie wiem jak to przezyje masakra....w czwartek sie dowiem co ijak i kiedy.

Ale powiem wam ze dzis cosmnie skurcze lapia...niedobrze :/

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg.
    Niby powinnam się cieszyć, że wszystko w porządku, a jakoś mi się płakać chce.

Dzisiaj (36+1) "mały" bardzo dokładnie wymierzony pod kątem porodu i wszystkie parametry wychodzą na 39+2.
    Waga 3630 gram....
    Łożysko piękne (nadal drugi stopień dojrzałości), wód nadal sporo - nie zanosi się, żeby coś się miało już dziać (chyba, że dziecko swoim ciężarem spowoduje taki nacisk, że odejdą wody).
    Ale generalnie mam się przestawiać na cesarkę ;-(

marlon lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a cesarka z jakiego powodu? Waga dziecka ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

a cc mialas w planachn czy sn ? A cc ze względu na co ?

Wysłany: 6 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga dziecka. Wg lekarzy jeśli doczeka do terminu to będzie grubo ponad 4kg.
    W sumie ciężko się nie zgodzić skoro przez 4 tygodnie przybrał ponad 1200gram.
    Plus w ostatnich tygodniach moje ciśnienie wynosi cały czas powyżej 135/85.

Cesarka to ostatnia rzecz, której bym chciała. Nie wyobrażałam sobie innego porodu niż sn.

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    zobaczymy, jak będzie dziwnie pachniał to najwyżej go oddam, uwielbiam w Ikei to, że wszystko można oddać/wymienić

Asia_08 ja też nie planowałam fotela, ale uda mi się go kupić tuż przed końcem promocji jak będę mieć nowy miesiąc pensji :) z resztą podziwiam Cię, że jesteś w trakcie wykańczania mieszkania, bo ja robiłam mały remoncik i mnie wykończył.

NiecierpliwaKarolina lubię za to, że dzidzia zdrowa i wszystko ok.
    Moja Siostra rodziła na Karowej, co prawda 16 lat temu i moja Siostrzenica miała być wielkoludem, a była normalna.
    Mnie też straszyli, że Andrzej będzie gigantem i ubranka 56 to mam juz nie kupować, cesarka i w ogóle, a lekarka na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziała, żeby się nie denerwować, bo zawsze jest ten błąd pomiaru. Te 15%... to może u Ciebie też tak jest :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

no wmprzypadku cesarek to chyba kazda z nas powie ze to ostatnia rzecz ktora by sie chcialo...ja walcze caly czas zeby oswoic sie z mysla ze musze na nia isc.... a im blizej tym bardziej sie boje....

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a nikt nie wspominal o indukcji porodu?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mnie juz sam szpital stesuje a co dopiero rezzta nie wiem jak to przezyje masakra....w czwartek sie dowiem co ijak i kiedy.

Ale powiem wam ze dzis cosmnie skurcze lapia...niedobrze :/

Ja to Ci zazdroszczę, że przynajmniej wiesz co Cię czeka, bo masz już córcię.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja po usg.
    Niby powinnam się cieszyć, że wszystko w porządku, a jakoś mi się płakać chce.

Dzisiaj (36+1) "mały" bardzo dokładnie wymierzony pod kątem porodu i wszystkie parametry wychodzą na 39+2.
    Waga 3630 gram....
    Łożysko piękne (nadal drugi stopień dojrzałości), wód nadal sporo - nie zanosi się, żeby coś się miało już dziać (chyba, że dziecko swoim ciężarem spowoduje taki nacisk, że odejdą wody).
    Ale generalnie mam się przestawiać na cesarkę ;-(

Oj,może dzidziuś wcześniej wyjdzie niż data porodu wskazuje. Może lada dzień i wtedy urodziwa sn. Trzymam kciuki, żebyś miała poród o jakim marzysz.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon

w sumie i tak i nie , bo corcia juz ma 4 lata, a mam wrazenie ze wszystko juz zapomnialammi jakmwtedy ogarnac malego smerfa i corke ? I na kazdy wyjazd ubierac 2 dzieci to wbrew pozorm kolej e nie znane dla mnie :)

marlon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeszcze tydzień i ciąża donoszona będzie. Może dzidziuś o tym wie i za tydzień się zacznie. Tego Ci życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 22:29

Wysłany: 6 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Karolina, a nikt nie wspominal o indukcji porodu?

Nie. Nikt nic takiego nie proponował. Trzech lekarzy, niezależnie od siebie, cały czas o tej cesarce. Może dopuszczają ten błąd pomiaru i uważają, że dziecko może być jeszcze większe.
    Dzisiaj jak się położyłam na leżance i odsłoniłam brzuch to pierwsze co pan dr powiedział to, "proszę się ułożyć wygodnie, bo z bliźniakami troszkę dłużej to potrwa"....

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 6 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:

NiecierpliwaKarolina lubię za to, że dzidzia zdrowa i wszystko ok.
    Moja Siostra rodziła na Karowej, co prawda 16 lat temu i moja Siostrzenica miała być wielkoludem, a była normalna.
    Mnie też straszyli, że Andrzej będzie gigantem i ubranka 56 to mam juz nie kupować, cesarka i w ogóle, a lekarka na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziała, żeby się nie denerwować, bo zawsze jest ten błąd pomiaru. Te 15%... to może u Ciebie też tak jest :)

Marlon, przestałam w to wierzyć jak kolejny lekarz na kolejnym sprzęcie też wymierzył mi Oponkę Michelin :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, przestałam w to wierzyć jak kolejny lekarz na kolejnym sprzęcie też wymierzył mi Oponkę Michelin :-(

Będzie dobrze! Musi być!
    Na szczęście możesz się na to przygotować.
    Wyobraź sobie, że mamy lata 80-ste i nie ma USG i to dopiero trauma, bo to wszystko się dzieje z zaskoczenia.
    Wiem, że to może marne pocieszenie, ale jak się nie ma na coś wpływu, to czasem jest łatwiej tak sobie pogdybać.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png

Wysłany: 6 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Karolina jeszcze tydzień i ciąża donoszona będzie. Może dzidziuś o tym wie i za tydzień się zacznie. Tego Ci życzę.

Pan dr stwierdził, że wg usg ciąża jest już donoszona i nawet jeśli dziś by się zaczęło to nikt nie bedzie porodu wstrzymywał.
    Usg wyliczyło termin porodu na 11 września.

Ja bym chciała już :-(

Powiedział, że później jest duże ryzyko, że mnie porozrywa w środku, więc on też absolutnie zaleca cesarkę (już trzeci) :-(
    Za tydzień wraca z urlopu mój gin. Zobaczymy jaką decyzję podejmie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan dr stwierdził, że wg usg ciąża jest już donoszona i nawet jeśli dziś by się zaczęło to nikt nie bedzie porodu wstrzymywał.
    Usg wyliczyło termin porodu na 11 września.

Ja bym chciała już :-(

Powiedział, że później jest duże ryzyko, że mnie porozrywa w środku, więc on też absolutnie zaleca cesarkę (już trzeci) :-(
    Za tydzień wraca z urlopu mój gin. Zobaczymy jaką decyzję podejmie.

No to synuś wyłaź, niech mama się nie denerwuje. ☺

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tak na dobra sprawe, nie ważne jak, wazne zeby było bezpiecznie dla Ciebie i Małego. Ważne ,że Mały jest zdrowy, nie ma Kochana co płakać, tylko sie cieszyć, ze wszystko przebiega bez problemu.
    A cos mówił odnośnie Twojego ciśnienia?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina uszy do góry! A może właśnie bardzo dobrze zniesiesz cc? A tak to musialabys się nieźle namęczyć rodząc naturalnie małego smoka. Trzymam kciuki, żeby sytuacja rozwiązała się najlepiej jak to moźliwe ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ