X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Byłam u lekarza,

szyjka miękka i mega krótka.

Mam leżeć, żeby chociaż te 2 tygodnie wytrzymać.

Jestem nieźle skichana i przerażona. Nie jestem gotowa. Na płaszczyźnie logistycznej i psychicznej.

Mieszkanie nie jest skończone. Wody ciepłej nie skończyli. Lampy i obrazy nie powieszone. Aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Do tej pory szyjka była długa i zamknięta, a teraz podobno Młodego wyczuł w kanale (?????)

Dobrze, że wieczorem mam to fanaberyjne USG to sie dopytam tego drugiego, obcego lekarza, czy faktycznie taka masakra i mam mieć nogi na supeł.

A jeszcze boje się tym bojeniem dzielić z kimkolwiek, bo nie chce żeby inni panikowali, że to może być już i takie błędne koło strachu.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie na patologie ciąży ; (
    Ciśnienie i obrzęk "uogolniony"
    W ciągu miesiąca +9 kg. Zastój płynów czy cholera wie co. Jutro mam się stawić. Cała noc będę płakać.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    W ciągu miesiąca +9 kg. Zastój płynów czy cholera wie co. Jutro mam się stawić. Cała noc będę płakać.

To ten kardiolog dał Ci to skierowanie u którego byłas dzisiaj po raz kolejny? rzeczywiście tak spuchłaś ostatnio i źle się czujesz?
    Trzymaj się Kochana, i nie płacz, bo Maluszek to czuje, juz jestesmy na prawie na mecie, będzie dobrze.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon moze tak byc ze Maly sie juz wstawia do kanalu. Zapytaj wieczorem. Trzymam kciuki zeby nie bylo tak źle z tą szyjką

Pielegniarko jak mus to mus. Jesli bezpieczniej ma byc w szpitalu to tak będzie lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 13:27

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

kurde....
    jedź... Wasze zdrowie jest NAJWAŻNIEJSZE!!!!!
    Trzymaj się!

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ola_ola, nie zapinam sie w pasy bo w ciazy mam do tego prawo, a nie bede kupowac adapterow czy innych rzeczy bo z moimi bolami brzucha jezdze na fotelu na pol rozlozonym do pozycji lezacej, bo na chwile obecna sama juz nie prowadze. A pozatym w ciazy zapinanie pasow wcale nie jest bezpieczne. Takie mam zdanie na ten temat.

Tak jak napisała Chwilka84, nie zapinanie pasów jest gorsze. Wolałabym żeby moje dziecko nie oberwało poduszką powietrzną.
    Ale zrobisz jak uważasz

kalika lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon

kurcze, to nie ciekawie :/ to poki bedzieszmiec to drugie usg to lepiej lez, bo u ciebie jeszcze stanowczo za szybko zeby dzieciatko sie pchalo na swiat ! Trzymam kciuki zeby bylo ok

edit. Na mojej wizycie 1.09 jak bylam to lekarz tez czul malego, bomowil ze szyjka jesczze jest ale czuc glowke , dodatkowo badal szyjke sonda i miala 3,5 cm takze z tymi szyjkami to roznie bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 13:42

marlon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

nie stresuj sie bo dziecko tez sie stesuje, pojedz do szpitala oni beda wiedzie jak i pomoc nie panikuj! W razie co nawdt jak by dziecko sie urodzilo teraz to dadza mu wczesniej zastrzyk na szybszy rozwoj pluc i on sobie poradzi na tym swiecie. Nie boj sie. Wszystko bedzie dobrze

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ola_ola, nie zapinam sie w pasy bo w ciazy mam do tego prawo, a nie bede kupowac adapterow czy innych rzeczy bo z moimi bolami brzucha jezdze na fotelu na pol rozlozonym do pozycji lezacej, bo na chwile obecna sama juz nie prowadze. A pozatym w ciazy zapinanie pasow wcale nie jest bezpieczne. Takie mam zdanie na ten temat.

Sarciu, wydaje mi się jednak, że to co robisz jest szalenie niebezpieczne. Przecież nawet przy gwałtownym hamowaniu możesz wylecieć przez szybę albo tak jak Chwilka pisze, uderzyć w deskę rozdzielczą, a jak coś Ci się stanie, to przecież dziecko też ucierpi. Jeżeli brzuch nie mieści się dobrze w pasach albo jest uciskany, to rzeczywiście trzeba stosować adaptery albo zrezygnować z podróży samochodem, ale jazda bez zapiętych pasów to narażanie siebie i dziecka. Może jestem przewrażliwiona, ale od lat bardzo dużo jeżdżę samochodem i zdarzały mi się naprawdę niebezpieczne sytuacje w najbardziej nieoczekiwanych momentach. Zajedzie Wam ktoś nagle drogę i jak unikniecie wtedy gwałtownego hamowania nawet jeżeli uda się uniknąć zderzenia?

India9 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pielęgniarko, zgadzam się z Sarcią, bardzo dobrze, że będziesz pod opieką. Mały jest duży, poradzi sobie spokojnie jakby co, a przynajmniej lekarze sprawdzą co się dzieje.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzenie kilka godzin nie jest dla mnie aż takie złe, codziennie w pracy siedzę około 5-6. Pasy zapinam - mam adapter, gdybym nie zapięła to mój samochód chyba by mnie zjadł - mamy czujniki na pasy wszędzie. Nie mam też problemów z prowadzeniem, jeżdżę sama samochodem po mieście, do pracy i wszędzie gdzie potrzebuje, często wieczorami jesteśmy u znajomych, to wracając w nocy również ja prowadzę.
    Dwa tygodnie temu byliśmy na weekend nad morzem i jedyne co mi dolegało, to puchnące stopy, ale w domu też puchną.
    Też słyszałam, że nie zapinanie pasów jest gorsze.
    Cholera... Obdzwaniam wszystkie hotele na całym wybrzeżu, takie blisko plaży i wszystko zajęte :(

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie miałam USG w Luxmedzie. Generalnie dobre wieści, tym razem wszystkie parametry malucha w normie, ładnie się rozwija, waży już ok 2,5kg :)
    Ale się paskudnik obwiązał pępowiną i trochę panikuję z tego powodu :( Wiem, że dzieci tak robią n razy w trakcie ciąży, ale jak wiem, że teraz tam pępowina ta jest, nie potrafię się nie denerwować :(

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma wizyte 19.09 i jestem ciekawa jak moj maly przybral, licze na to ze przed porodem to bedzie juz ostatnia wizyta....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Próbowałas Ruletka to wino dla ciezarnych?:)

Nie próbowałam. Stwierdziłam, że nie ma co "oszukiwać" organizmu, że jakoś to wytrzymam. Tak samo piwo 0% też nie piłam. Ale wiem, że mamuśki w ciąży piją i zachwycone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Siedzenie kilka godzin nie jest dla mnie aż takie złe, codziennie w pracy siedzę około 5-6. Pasy zapinam - mam adapter, gdybym nie zapięła to mój samochód chyba by mnie zjadł - mamy czujniki na pasy wszędzie. Nie mam też problemów z prowadzeniem, jeżdżę sama samochodem po mieście, do pracy i wszędzie gdzie potrzebuje, często wieczorami jesteśmy u znajomych, to wracając w nocy również ja prowadzę.
    Dwa tygodnie temu byliśmy na weekend nad morzem i jedyne co mi dolegało, to puchnące stopy, ale w domu też puchną.
    Też słyszałam, że nie zapinanie pasów jest gorsze.
    Cholera... Obdzwaniam wszystkie hotele na całym wybrzeżu, takie blisko plaży i wszystko zajęte :(

Ja też mam adapter - nazywam to chomąto :D :D :D Mi bardzo dobrze służy to moje chomątko. Nie żałuję wydanych pieniędzy. Pas w ogóle nie ciśnie brzuszka, bo idzie po udach, a zapięta jestem. Też uważam, że tak bezpieczniej, w razie wypadku jednak przytrzyma mamuśkę na miejscu. Aha, i pozycje w nim różne przyjmuję, od siedzących do leżących, nie przeszkadza w rozłożeniu siedzenia. :)

Asia_08 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, właśnie miałam USG w Luxmedzie. Generalnie dobre wieści, tym razem wszystkie parametry malucha w normie, ładnie się rozwija, waży już ok 2,5kg :)
    Ale się paskudnik obwiązał pępowiną i trochę panikuję z tego powodu :( Wiem, że dzieci tak robią n razy w trakcie ciąży, ale jak wiem, że teraz tam pępowina ta jest, nie potrafię się nie denerwować :(

Może się jeszcze odwinie. A przewidujesz jeszcze usg przed porodem?
    Waży ładnie - klocuszek. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez pokusilam na ta warke radler 0, ale powiem wam ze to smakuje jak lemoniada i maja dosc wygorowana cene jak na takie oszukane piwo :) e tam poczekam ze bede mogla wypic normalne piwo z sokiem malinowym :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Może się jeszcze odwinie. A przewidujesz jeszcze usg przed porodem?
    Waży ładnie - klocuszek. :)

Tak, mam jeszcze umówione 3 wizyty u mojej prywatnej lekarki, a ona zawsze robi podczas wizyty USG. Teraz kolejna wizyta 21 września. Mam nadzieję, że do tego czasu się odwinie, ale będę siedziała jak na bombie i panikować przy każdej zmianie w ruchach jak siebie znam :( A to moje dziecko to raczej nie przyszły sportowiec, rusza się z umiarem i kiedy mu się zachce. Dobrze, że farbuję włosy, bo mój syn na 100% przysporzy mi siwych jeszcze zanim się urodzi.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurvze...lekarze nie powinni ciezarnymmowic o takich rzeczach typu pepowina csy cos.... botojest bez sensu..człowiek siedzi sie wkurza stesuje, denerwuje...a itak wie ze jest bezsilnyi nic nie moze zrobic ani zmienic, botaka jest prawda :/

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Dziewczyny wpadł mi dziś szalony pomysł do głowy... Taka piękna pogoda, że chcę mi się nad morze. Mąż trochę się boi, bo 200km trzeba jechać, no a ja za 45dni mam termin. Czuję się w miarę dobrze, szyjka długa i zamknięta, brzuch owszem napina się kilka razy dziennie, ale da się wytrzymać.
    Co myślicie? Jechać, czy sobie odpuścić?

Hahaha :-D jakbym swój szatański pomysł usłyszała :-D z tym, że u mnie już połowa tego co u Ciebie została, szyjki nie ma i mam dużo dalej, więc odpuszczam. Ale jeśli Ty się dobrze czujesz.... może zapytaj swojego gina telefonicznie?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ