Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rutelka wrote:Ja też mam adapter - nazywam to chomąto
Mi bardzo dobrze służy to moje chomątko. Nie żałuję wydanych pieniędzy. Pas w ogóle nie ciśnie brzuszka, bo idzie po udach, a zapięta jestem. Też uważam, że tak bezpieczniej, w razie wypadku jednak przytrzyma mamuśkę na miejscu. Aha, i pozycje w nim różne przyjmuję, od siedzących do leżących, nie przeszkadza w rozłożeniu siedzenia.
Haha ja rownież nazywam ten adapter chomontoMam be safe
Rutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina
nikt nie mowi ze wxzesniaki ro dzieci gorsze czy cos, ale to ze nie ma problemow teraz to tylko sie ciesyc, ale nie jest powiedziame ze nie bedzie mial ichw przyszłości-oby nie, ale ja odnioslam sie akurat do kobiet ktore podchodza do wzystkiego w sposob ehh 37 tc donoszona moge rodzicc.....chodzilo mi o widzimisie barsziej anizeli o porody wczesniejsze spowodowane wzgledami medycznymi na ktore wplywu nie mamy -
nick nieaktualnyBlu wrote:Tak na pewno macicy, cały brzuch twardnieje i bolał. Tak się wystraszyłam, że aż mi niedobrze...
Pamiętam, że miałaś problem z kanalikiem. U Ciebie to nie powoduje skurczy?
...
India, ciesze się ze u Was wszystko ok3 tygodnie to brzmi dosyć poważnie
Nie. Nic nie odczuwam:)
I co drugi dzień jak się kąpiel masuję je w ciepłej wodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 23:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Pumpkin jak lubisz makarony to ja polecam penne z sosem z sera pleśniowego z szynka i brokułami:) hehehe juz 8 miesięcy czekam, żeby go zjeść
A Ty jaki lubisz najbardziej?
Oj taaaaak! Też czekam na pleśniową wersjęA oprócz tego mój typ to carbonarra, kurczak ze szpinakiem w śmietanowo serowym sosie, chorizzo z papryką w pomidorowym sosie. O matko, jadłabym!
-
Pumpkin wrote:Oj taaaaak! Też czekam na pleśniową wersję
A oprócz tego mój typ to carbonarra, kurczak ze szpinakiem w śmietanowo serowym sosie, chorizzo z papryką w pomidorowym sosie. O matko, jadłabym!
-
sarcia123 wrote:Karolina
nikt nie mowi ze wxzesniaki ro dzieci gorsze czy cos, ale to ze nie ma problemow teraz to tylko sie ciesyc, ale nie jest powiedziame ze nie bedzie mial ichw przyszłości-oby nie, ale ja odnioslam sie akurat do kobiet ktore podchodza do wzystkiego w sposob ehh 37 tc donoszona moge rodzicc.....chodzilo mi o widzimisie barsziej anizeli o porody wczesniejsze spowodowane wzgledami medycznymi na ktore wplywu nie mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 07:58
Reni@, Rutelka, India9, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:Oj taaaaak! Też czekam na pleśniową wersję
A oprócz tego mój typ to carbonarra, kurczak ze szpinakiem w śmietanowo serowym sosie, chorizzo z papryką w pomidorowym sosie. O matko, jadłabym!
)
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Znajomej aby przyspieszyć rozwieranie szyjki kazali szczypać sutki więc na pewno te sutki mają znaczenie. Gdzies tez rzuciło mi sie w oczy, ze kobiety które kp szybciej sie oczyszczają przez właśnie skurcze macicy
Zdecydowanie tak. Podczas karmienia ma poczatku macica czesto boli bo sie obkurczaaneta93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo prawda. Stymulacja piersi czy to przez szczypanie czy to przez karmienie piersią powoduje wyrzut oksytocyny, która znowu powoduje skurcze. Po porodzie karmienie piersią przyśpiesza obkurczanie się macicy. Przed porodem może wywołAć wcześniejszy poród. Tak czytałam, a położna w sr potwierdziła.
aneta93, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Karolina
nikt nie mowi ze wxzesniaki ro dzieci gorsze czy cos, ale to ze nie ma problemow teraz to tylko sie ciesyc, ale nie jest powiedziame ze nie bedzie mial ichw przyszłości-oby nie, ale ja odnioslam sie akurat do kobiet ktore podchodza do wzystkiego w sposob ehh 37 tc donoszona moge rodzicc.....chodzilo mi o widzimisie barsziej anizeli o porody wczesniejsze spowodowane wzgledami medycznymi na ktore wplywu nie mamyaneta93 lubi tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Nie jest przypadkiem tak, ze jak produkty z "niedozwolonej listy" podda sie obrobce cieplnej to mozemy je jesc? Mysle ze roztopiony ser plesniowy nikomu krzywdy nie zrobi, chyba ze cukrzycowej mamie, bo to dosyc tlusty ser;)
-
Także dziewczyny - nie bawić się cyckami !
Pytanie z innej beczki, czy do szpitala bierzecie smoczek? bo nie wiem czy go wyparzyć jakoś żeby mieć już gotowy, bo niektórzy mówią że nie wolno?
Mój mały zmienił jakoś położenie, od dzisiejszej nocy strasznie przy ruchach kłuje mnie w dole, aż mi oczy wypycha albo zęby muszę zacisnąć, martwilabym się ale jestem pewna że to tylko jak się ruszy. I czkawkę miał dziś strasznie nisko, prawie nad samym spojeniem i właśnie nigdy tak nisko jej nie czułam. owtatnie kilka tyg czułam ją kilka cm pod pepkiem. Myślicie że mógł się przekręcić główką do góry? bo skoro brzuszek ma nad spojeniem to główka już by się tam nie zmieściła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:00
Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Zgadzam się. Możemy jeść sery pleśniowe poddane obróbce termicznej, to samo z wędzonymi rybami
A wiadomo w jakiej temperaturze musi dojść do obróbki sera plesniowego i przez jaki czas? To wszystko jest bardzo logiczne, ale zastanawiam się jak wygląda właściwą obróbka dla sera pleśniowego. Tym bardziej, że taki sos robie na całej kostce, a jednak bakterie muszą zginąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 09:56
-
Ciężko powiedzieć. Miejmy nadzieję, że został głową w dół. Ja smoczek wezmę raczej. Dużo nie waży, zmieści się. Najwyżej go nie użyję. W ogóle zamierzam swoje dziecko przyzwyczaić do smoczka. Nie zamierzam uspokajać piersią, bo się potem maluch przyzwyczaja i chce wisieć na cycu cały dzień. Trzeba będzie tylko zagryzc zęby i bezwzględnie zabrać smoczek, nim dziecko skończy rok.
aneta93, India9 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Także dziewczyny - nie bawić się cyckami !
Pytanie z innej beczki, czy do szpitala bierzecie smoczek? bo nie wiem czy go wyparzyć jakoś żeby mieć już gotowy, bo niektórzy mówią że nie wolno?
Mój mały zmienił jakoś położenie, od dzisiejszej nocy strasznie przy ruchach kłuje mnie w dole, aż mi oczy wypycha albo zęby muszę zacisnąć, martwilabym się ale jestem pewna że to tylko jak się ruszy. I czkawkę miał dziś strasznie nisko, prawie nad samym spojeniem i właśnie nigdy tak nisko jej nie czułam. zawsze czułam kilka cm pod pepkiem. Myślicie że mógł się przekręcić główką do góry? bo skoro brzuszek ma nad spojeniem to główka już by się tam nie zmieściła
Ja biorę smoczek. Mam juz w walizceale to zalezy czy ktos chce go uzywac czy nie. Ja np nie mam nic przeciwko
Tez czesto czuje czkawke nad spojeniem a lezy glowkowo. Jak sie jeszcze nie wstawia w kanal to moze miec glowke bardziej z prawej lub lewej strony gdzies przy biodrachaneta93 lubi tę wiadomość
-
Czytam teraz taka książke pani neurobiolog o rozwoju mózgu u niemowlaków i ona tam piszę, że najwięcej połączeń nerwowoych powstaje w 9 miesiącu ciązy, wiec ja bym chciała Małego do 40 tyg donosić, bo wiem, że tam mu najlepiej.
Ale fakt w pracy swojej spotkałam wiele skrajnych wcześniaków, które super sobie radziły w rozwoju motorycznym i psychicznym w 1 rż, więc sama genetyka tez jest bardzo ważna.
Niecierpliwa, nie miałąm takiego uczucia ciepła co Ty mówisz, nie pomogę:(Ale może to krążęnei w okolicy macicy jest duże i dlatego.
aneta93 wrote:Pytanie z innej beczki, czy do szpitala bierzecie smoczek? bo nie wiem czy go wyparzyć jakoś żeby mieć już gotowy, bo niektórzy mówią że nie wolno?
Też sie nad tym zastanawiam, czy brac smoczek i butelke do szpitala. Doula na spotkaniu powiedziała nam że smoczek dla dziecka najlepiej dopiero od 4 doby (ale nie wiem akurat dlaczego tak). Raczej wyparzę i wezme.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:05