Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie dla dziewczyn, które mają zaplanowaną cesarke na który tydzień ciazy bo mi lekarz dziś ustalił, że w połowie 38 tygodnia czyli 37 będzie skonczony; no i strach mnie obleciał mimo ze od początku wiedziałam że innej opcji nie ma, jak to szybko przelecialo!!!
-
nick nieaktualnyEvelle wrote:Mam pytanie dla dziewczyn, które mają zaplanowaną cesarke na który tydzień ciazy bo mi lekarz dziś ustalił, że w połowie 38 tygodnia czyli 37 będzie skonczony; no i strach mnie obleciał mimo ze od początku wiedziałam że innej opcji nie ma, jak to szybko przelecialo!!!
-
nick nieaktualnyEvelle wrote:Mam pytanie dla dziewczyn, które mają zaplanowaną cesarke na który tydzień ciazy bo mi lekarz dziś ustalił, że w połowie 38 tygodnia czyli 37 będzie skonczony; no i strach mnie obleciał mimo ze od początku wiedziałam że innej opcji nie ma, jak to szybko przelecialo!!!
40+2 ;P -
India9 wrote:A wtedy leżałaś od 33/34 tygodnia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 18:57
-
Po wizycie, synek 3000-3200 g i wszystko z nim ok, wody płodowe w normie, łożysko dojrzewa i widać pojedyncze zwapnienia. Coraz bliżej konca, lekarz daje max.3 tygodnie
kehlana_miyu, Reni@, lu.iza, India9, Kasik2, Pumpkin, mizzelka, Rutelka, diewuszka86, Jola1985, Chwilka84, Blu, Jutysia, szynszyl, kalika, NiecierpliwaKarolina, Anoolka lubią tę wiadomość
-
India9 wrote:Ja miałam dzisiaj KTG i badanie na fotelu. Na Ktg skurczów brak, szyjka długa, ale miękka i przepuszcza jeden palce. Dr zabroniła dotykać brzucha przez tydzień, żeby donosić.
Nie spodziewałam się tego rozwarcia, ciekawe ile można chodzić z miękką i rozwartą szyjką; W poprzedniej ciąży poród się zaczął tydzień po takiej diagnozie, tylko wtedy szyjka była krótka.
Wiem, że wiele z Was ma szyjkowe problemy, ale już teraz nie pamiętam u której na czym dokładnie polegają. Możecie mi napisać od kiedy macie rozwarcie ( te, które mają)
I tak już jest skończone 36 tc to jest bezpiecznie u ciebie. OdpoczywajIndia9 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy jeden maly recznik mi starczy dla takiego Babla? Mam jeden duzy 100x100 i drugi maly 70x70. Ten 100 na 100 dla noworodka to troche sporo materialu, zastanawiam sie czy jest konieczne zeby kupowac kolejny maly?
Oswiadczam ze ostatnie pranie dosusza sie w domku. Jeszcze prasowanie, pakowanie i oczekiwanie. Fotelika jeszcze brak,mebelki sie wietrza. Codziennie snia mi sie albo porody albo skurcze albo Maly ktory juz jest z nami.
Nie moge sie doczekac:)Pumpkin, Rutelka, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Ja mam w 39+2 bo lekarz powidzaial ze najlepiej dla dziecka jest robic ciecie najblizej terminu porodu czli w 40 tc.
dodam ze nie mam zadnej cukrzycy ani innych dolegliwosci zeby trzeba bylo ciac az tyle szybciej -
Evelle wrote:Mam pytanie dla dziewczyn, które mają zaplanowaną cesarke na który tydzień ciazy bo mi lekarz dziś ustalił, że w połowie 38 tygodnia czyli 37 będzie skonczony; no i strach mnie obleciał mimo ze od początku wiedziałam że innej opcji nie ma, jak to szybko przelecialo!!!
-
Evelle wrote:Mam pytanie dla dziewczyn, które mają zaplanowaną cesarke na który tydzień ciazy bo mi lekarz dziś ustalił, że w połowie 38 tygodnia czyli 37 będzie skonczony; no i strach mnie obleciał mimo ze od początku wiedziałam że innej opcji nie ma, jak to szybko przelecialo!!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Dziewczyny, czy Was też swędza nogi??
Bo od jakiegoś czasu strasznie swędza uda i lydki. Najbardziej wieczorem a w nocy mnie czasem budzi. Mam sucha skórę i smaruje balsamem. Ale i tak swędzi
Siedzą mnie też, szczególnie wieczorem i w nocy. Zauważyłam że jak mam leginsy albo inne dopasowane spodnie, jak sukienkę to mniej. -
nick nieaktualny