WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane...

Powiedzcie mi czy to normalne, że mam ochotę wszystko robić, sprzatac itp ale nie umiem sie ruszyc z kanapy i najchetniej poszłabym spac :( !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba normalne :) ja mam mega lenia jeszcze łażę w piżamie chociaż jestem z siebie dumna bo sprzątnęłam kuchnie :) jeszcze mam odkurzanie na dzis zaplanowane. Takie planowanie to dobry sposób każdego dnia planuje sobie zrobić dwie,trzy rzeczy i tyle jestem w stanie zrobić na więcej brak mi siły

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie patrzeć na 'dwucyfrowe wyniki' na suwaczkach naszych najbardziej zaawansowanych koleżanek. Anulka, Kasiowa - zazdroszczę, w szczególności mając na uwadze ten opis pod waszymi suwaczkami :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nawiązując jeszcze do masła shea. Ja jestem klepnięta na punkcie smarowania więc tak czy inaczej będę je używać :)
    kiedyś jako dziecko dużo schudłam i mam rozstępy, po wew stronie ud, na boczkach no i niestety na piersiach. Rozstępy są na szczęście lekko widoczne bo jestem uparta w tym smarowaniu, a co jeszcze wyczytałam to masło shea jest wybitnie korzystne :) z resztą tak jak mi pisałaś...
    najbardziej boje się o piersi jak będą wyglądać później...

Ale to wszystko jeśli chodzi o samolubne podejście do ciąży i macierzyństwa. Jakoś ciało się doprowadzi do ładu. Dziecko jest najważniejsze.

kkkaaarrr też lubie te dwucyfrowe wyniki baaardzo :) i tak jak byłam w 5tc to myślałam "o kurde u nich już 8tc ale dużo" a tu już sama jestem :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o tym by pod naszą listą forumowiczek zrobić listę z terminami wizyt ?

l22n6iyetayj1i0f.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiarose wrote:
    Anulka, ja jestem glodna co dwie godziny, nawet na zegarek nie musze juz patrzec! Najgorszy jest fakt, ze ja musze co dwie godziny zjesc dwie kromki chleba inaczej od razu mi w brzuchu burczy i robi mi sie niedobrze. Jestem przerazona ile ja jem! Przed ciaza chleb mogl dla mnie nie istniec, a teraz to jedyne pozywienie po ktorym sie dobrze czuje.
    Ja probuje juz oszukac organizm ale np. miska (duuuza) zupy ogorkowej starczyla mi zaledwie na 30 minut :P po tym czasie głód nieziemski...

Jabłka przegryzam...

Przy sniadaniu filiżanka musli z orzachami plus 200g jogurtu naturalnego bylam syta 3,5 godz spokojnie
    A juz po tym chlebku kruchym po niecalych 2 godz czulam ssanie :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeszcze tylko kilka godzin i weekend :) muszę pomyśleć o zwolnieniu, bo ciężko wysiedzieć w pracy. Ale ogólne zauważyłam jednak wzrost energii, a jak u Was dziewczyny?
    Dzisiaj z rana szybko do laboratorium jechałam, bo nie dawał mi spokoju wynik na toxo, ale dziś zrobiłam komplet razem z awidnością i się dowiem po południu co i jak :)
    Już się nie mogę doczekać poniedziałkowej wizyty :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o tym by pod naszą listą forumowiczek zrobić listę z terminami wizyt ?
    To się tak często zmienia, i to bardzo dużo danych. Trzeba by było updatować codziennie. Rutelka i tak ma już sporo pracy z updatowaniem listy, więc nie wiem czy chcemy dodawać jej kolejne zadanie...

Jusstin, Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Przede wszystkim chciałam pogratulować Wam kolejnych serduszek i w ogóle maluszków :)

MMM2016 - jestem zła, rozżalona, czemu to się stało znowu... Tak mi się chce wyć :/ Tak bardzo się cieszyłam jak widziałam serduszko...

Teraz myślę tylko od jakich badań zacząć, za co się zabrać najpierw, wolałabym chyba znaleźć jakiegoś możliwego winowajcę żeby opracować jakiś plan działania, niż wszystko miałoby wyjść cacy...

Jedno poronienie, okej, to jeszcze mogłabym zaliczyć jako przypadek, ale dwa? Jakoś trudno mi się pogodzić z tym, że to mógłby być przypadek. W obydwu straconych ciążach miałam plamienia/krwawienia z tą różnicą, że w różnych etapach ciąż były.

Drugie poronienie mogłabym ewentualnie zwalić na grypę która przechodziłam w końcu 4tc, ale pierwsze - nie byłam wtedy nic a nic chora, choć mama twierdzi, że pewnie byłam trochę przemęczona wtedy, bo w cyklu w którym zaszłam wtedy był sezon truskawkowy, rwałam, gotowałam obiady bo mama była po docince z powodu czerniaka (miała wycięte znamię na ramieniu i po wynikach kazali się zgłosić na określenie wartownika i docinkę bo było z minimalnym marginesem wycięte).

Chciałabym w przyszłym tygodniu podjechać na jakieś badania, wpierw chciałabym zrobić na zespół antyfosfolipidowy i czynnik V-leiden, potem mutacja MTHFR, a potem sukcesywnie pewnie jeszcze co innego.
    Dwukrotnośc mysle ze moze wskazywac, sugerowac jakąs przyczynę... ale jest ogromna szansa ze uda sie ją znaleźć... za co bardzo mocno trzymam kciuki <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    No ok, ale nie chcę Cię "nadużywać" :) Jak będzie okazja, to zapytaj.

.....

Co do wyjazdów wakacyjnych my jedziemy całą ferajną (w 8 osób) nad Bałtyk do Rowów w lipcu. :) Zarezerwowałam domek, zapłaciłam zaliczkę, więc nie ma odwróć.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z moją ciążą w lipcu i że nie będę przykuta do łóżka.
    Zagranica w tym roku odpada: ja z wielkim bebechem nie będę się męczyć w podróży. :)
    Będe 14 wlasnie, spokojnie ;)

Ja mam ogromną chęc na nasza zarezerwowana Chorwację... licze na to ze sie uda ;) czeste postoje.. nocleg zarezerwowalam na granicy Polska-Słowacja, podzielilam droge na pół... potem autostradami polecimy, bedzie szybciej... jak z noclegu na granicy wystartujemy rano to na popludnie bedziemy na miejscu

A jak nie bed sie czula na silach to Bałtyk... no cóż ;)

Damy rade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:59

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Najważniejsze, żeby było zdrowe:)
    Mi lekarz tak właśnie powiedział przy pierwszej ciąży - płód duży - będzie chłopak :)
    Śmiałam się z tego ...i jest chłopak :)
    Przy tej ciąży to samo: 7 tc + 0 a wielkość maleństwa: 1,55 cm
    Lekarz się śmiał co powiem jak będzie drugi syn?
    Nic:) wezmę co będzie :)
    Najważniejsze żeby maleństwa rosły. Płeć jest na drugim planie.
    O widzisz :) wlasnie o to mi chodzilo... jest jakas tam srednia... a dziewuszki zwykle ciut ponizej, chlopcy ciut powyzej ;)
    I mysle że moze stad to gdbyanie mojego gina ;)
    Nam naprawdę obojętne, byle dzieciaczek zdrowy i silny :) a dziewuszki sa cudowne <3
    Jedyne co to ciekawośc mnie zżera :) chcialabym wiedziec czy córa czy jednak może syn ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    To się tak często zmienia, i to bardzo dużo danych. Trzeba by było updatować codziennie. Rutelka i tak ma już sporo pracy z updatowaniem listy, więc nie wiem czy chcemy dodawać jej kolejne zadanie...

też nie byłam tego pewna więc tak tylko luźno rozkminiam :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    A tak Bałtyk :) Góry i Mazury mamy często więc Bałtyk to taka miła odmiana.
    Wyspa odpada bo obawiam się co by było gdybym potrzebowała szybkiej pomocy lekarskiej. Tam to jednak inny świat.
    W zeszłym roku jak byliśmy na Sri Lance jedynym "lekarzem" w promieniu 300 km był znachor z mazidłami. W tym roku zaplanowaliśmy Mauritus albo Zanzibar - co się odwlecze to nie uciecze ;) Maleństwo najważniejsze.
    No tak... znachor odpada :) haha, dobre :)

Gdzie jezdzicie na Mazury? ja co prawda Warmia ale Mazury blisko ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo kochane...

Powiedzcie mi czy to normalne, że mam ochotę wszystko robić, sprzatac itp ale nie umiem sie ruszyc z kanapy i najchetniej poszłabym spac :( !
    No jasne :) Ja w dresach jestem... wlasnie poscielilam lozko :P wowww, 11 godzina :P
    Wstawilam bigos o 7mej...
    Firany sie piorą... pierwsza partia bo ja ich mam kilometry :/ a kazda prasuję wiec na raty piorę.... robie to raz na 2 tygodnie (wiem, świr ze mnie ale muszą pachnieć) tylko teraz pytanie czy chce mi sie prasowac i wieszac? :P nieeee

Musze z psami isc... potem do miasta... czas ucieka a ja w dresach, nanana... ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Anulka nawiązując jeszcze do masła shea. Ja jestem klepnięta na punkcie smarowania więc tak czy inaczej będę je używać :)
    kiedyś jako dziecko dużo schudłam i mam rozstępy, po wew stronie ud, na boczkach no i niestety na piersiach. Rozstępy są na szczęście lekko widoczne bo jestem uparta w tym smarowaniu, a co jeszcze wyczytałam to masło shea jest wybitnie korzystne :) z resztą tak jak mi pisałaś...
    najbardziej boje się o piersi jak będą wyglądać później...

Ale to wszystko jeśli chodzi o samolubne podejście do ciąży i macierzyństwa. Jakoś ciało się doprowadzi do ładu. Dziecko jest najważniejsze.

kkkaaarrr też lubie te dwucyfrowe wyniki baaardzo :) i tak jak byłam w 5tc to myślałam "o kurde u nich już 8tc ale dużo" a tu już sama jestem :)
    Wiesz co pomyslalam? ze moze by tak to maslo wytargac z tego pudelka?? jakoś...
    Bo najwygodniej jest smariwac się "kostką" tego shea... kawalkiem po prostu.... jak juz wyrobi, zaokrągli po 1-2 uzyciach to bedzie gładko szło....

Piersi tez smaruj.... i stosuj zimny prysznic ;) czyni cuda... ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ale fajnie patrzeć na 'dwucyfrowe wyniki' na suwaczkach naszych najbardziej zaawansowanych koleżanek. Anulka, Kasiowa - zazdroszczę, w szczególności mając na uwadze ten opis pod waszymi suwaczkami :)
    Dopiero przeczytalam opis ;)
    czekam do 27 marca... wtedy bedzie juz II trymestr <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Hej, jeszcze tylko kilka godzin i weekend :) muszę pomyśleć o zwolnieniu, bo ciężko wysiedzieć w pracy. Ale ogólne zauważyłam jednak wzrost energii, a jak u Was dziewczyny?
    Dzisiaj z rana szybko do laboratorium jechałam, bo nie dawał mi spokoju wynik na toxo, ale dziś zrobiłam komplet razem z awidnością i się dowiem po południu co i jak :)
    Już się nie mogę doczekać poniedziałkowej wizyty :)
    Szynszyl, ja wlasnie odzyskuję powoli chyba swoją formę :D juz jakies plany mam typu uprac firanki czy upiec chleb :P to juz cos ;)
    No i apetyt... powrocil ze zdwojoną siłą

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to idę nastawię zakwas... jak juz zacznę to pojdzie z górki

Potem szybko z psami... i miasto...

Trzymajcie się kochane <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Wiesz co pomyslalam? ze moze by tak to maslo wytargac z tego pudelka?? jakoś...
    Bo najwygodniej jest smariwac się "kostką" tego shea... kawalkiem po prostu.... jak juz wyrobi, zaokrągli po 1-2 uzyciach to bedzie gładko szło....

Piersi tez smaruj.... i stosuj zimny prysznic ;) czyni cuda... ;)

ja mam dość ciepło w mieszkaniu i teraz to masło jest nawet ok. Jak się palucha wbije to nie tak ciężko wychodzi :) olej kokosowy też gładko jak się z brzegów zbiera...

trochę za tłuste to wszystko, ale skóra po tym jest cudna :)

zmobilizowałaś mnie, kopnę się już w tyłek i biore się do roboty!

Dziewczyny u mnie dzisiaj króluje pomidorowa a jak mąż wróci o 18 z pracy to rybka i warzywa na patelnię :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba znow nie dam rady nadrobić... ehh

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ