WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Hej dziewczyny ja już w domu jestem. Wczoraj ginekolog mówiła, że dziś absolutnie nie wyjdę, ale dziś inna ginekolog powiedziała, że mogę wyjść.

Ale proszę mi tu nie wariować - mi się nie udało, ale Wam się uda, będę za Was trzymać kciuki :)
    ojejku, przykro mi :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziewczyny tak czytam, że u Waszych Kruszynek serduszko bije bardzo szybko.
    Myślicie że 120/min w 8-9 tygodniu to za mało?
    musi byc powyzej 100 :) moze bylo mniej aktywne? :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Ja bigos bardzo lubię, ale dzień w dzień mam takie wzdęcia że chyba po nim to musiałabym z wiatrakiem chodzić ;)
    albo samemu jak wiatrak latać :D ja znow mam tak po słodkim... strasznie przechodzę :P

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis dopadl wielki gigantyczny katar.Przez noc nie spalam bo mialam zatkany nos.Jutro przyjezdza siostra i bede dzis robic smietanowca z ananasem :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    z tego co wiem to te cherbaty są zabronione podczas KP bo zatrzymują laktację. a co do karmienia piersią podjeliśmy z mężem decyzje że będę karmić butelką.
    przy kp nie mozna mięty bo zatrzymuje... ale rumianek? ;) spokojnie ;)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    O widzisz :) wlasnie o to mi chodzilo... jest jakas tam srednia... a dziewuszki zwykle ciut ponizej, chlopcy ciut powyzej ;)
    I mysle że moze stad to gdbyanie mojego gina ;)
    Nam naprawdę obojętne, byle dzieciaczek zdrowy i silny :) a dziewuszki sa cudowne <3
    Jedyne co to ciekawośc mnie zżera :) chcialabym wiedziec czy córa czy jednak może syn ;)

Mnie też czasami nachodzą myśli kto tam jest :)
    Ale może na usg genetycznym się dowiemy? :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Podczutuje was na bieżąco, ale nie mam jakoś sily pisać. U nas goraczkowo caly dzien. Mała ma powyzej 38, jak tylko jej zbije to 4-5 godz i ponownie do gory idzie. Obawiam sie, że to nie tylko ząbkowanie. Ja poki co troche powyzej 37, więc niby nie jest źle, ale czuje się cala połamana :(
    wspolczuje, powrotu do zdrówka życzę, a dajesz jej ibuprofen czy paracetamol?

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Firany sie piorą... pierwsza partia bo ja ich mam kilometry :/ a kazda prasuję wiec na raty piorę.... robie to raz na 2 tygodnie (wiem, świr ze mnie ale muszą pachnieć) tylko teraz pytanie czy chce mi sie prasowac i wieszac? :P nieeee

Musze z psami isc... potem do miasta... czas ucieka a ja w dresach, nanana... ;)

Anulka z tym wieszaniem firan w ciąży to radziłabym ostrożnie...

U mnie odkąd wróciłam do pracy jakoś mdłości odeszły. I cieszę się z tego, bo to straszne było ;)
    No i paradoksalnie chyba w pracy bardziej odpoczywam niż w domu. Póki co może stopniowo wdrażam się we wszystko, ale w domu jest córka w absorbującym wieku i do tego zawsze się coś znajdzie do roboty. A w pracy nawet mam więcej czasu żeby na bieżąco tutaj zaglądać ;)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wspolczuje, powrotu do zdrówka życzę, a dajesz jej ibuprofen czy paracetamol?
    Dostawała najpierw pedicitamol i po wizycie u lekarza nurofen- bo miała też stan zapalny, a nurofen właśnie przeciwzapalnie też działa. Na szczęście dzisiaj już bez gorączki- został sam kaszel i syrop. Mam nadzieję, że nie załapię nic od niej :/

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dostałam na twarzy strasznych plamek czerwonych wygladam jak saper heee.Kurcze az sie przerazilam w lustrze.Czy wy tez macie problemy z cera??Szwagierka sie smieje i mowi ze bedzie dziewczynka bo mi urode zabiera.
    z córeczką mialam piękną cere, blyszczace wlosy. a teraz? na odwrót całkiem.
    syf za syfem, az nie patrze w lustro :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Dostawała najpierw pedicitamol i po wizycie u lekarza nurofen- bo miała też stan zapalny, a nurofen właśnie przeciwzapalnie też działa. Na szczęście dzisiaj już bez gorączki- został sam kaszel i syrop. Mam nadzieję, że nie załapię nic od niej :/
    tez mieszalam nurofen z paracetamolem ( bo po nurofenie nie spadala gorączka a miala prawie 40 ;/)
    trzymaj sie dzielni i zycze dalej zdrówka :)

Jusstin lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    A bo ja wiem? najpierw myslalam ze ot tak, po prostu, jaja sobie robi :P
    Ale zaczęłam się zastanawiac i stwierdzilam że może jak wg USG wychodzi ciąża młodsza o te 3-4 dni niz wg OM to może po prostu dzidzia jest minimalnie drobniejsza a to z kolei moze sugerowac płeć żenską, drobniejszą... zwykle dziewuszki są troszkę poniżej srednich a chlopcy powyzej...
    Ale pojecia nie mam o co chodzi ;)
    Nam wszystko jedno :)

Jestem dzisiaj taka szczęsliwa.... <3
    u mnie mala duza byla :D wg norm :D

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    u mnie mala duza byla :D wg norm :D
    Oooo no to widzisz :) nie mamy przełożenia wielkosci na płec ;)
    Jeszcze troche trzeba odczekac i wszystko bedzie jasne ;)

Zakwas na chlebek nastawilam... zrobię z lnem, słonecznikiem, dynią, otrębami.... mniam :) żytni razowy ;) na maslance moze... zobacze, poki co zakwas musi sie zrobic ;)

Firany... poczekam na męża i tak juz nie zdaze tego ogarnac :/

Wcinam bigos :P jeny ale dobry :)

Smietanowiec z ananasem? mozna przepis? ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 12:44

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, najadłam się nieprzyzwoicie... dawno nie jadlam bigosu, chęc byla ogromna... chudziutki zrobilam, na miesku z kurczaka, bez kielbasy itp dodatkow... ale jednak ogrom tego pochłonęłam... mam nadzieję że mnie zaraz do WC nie bedzie gonic :P bo z psem musze isc cholera.... jakbym nie mogla zjesc odrobiny... musialam wrąbać porcje xxl :/

Wieczorem zrobię na zimno jogurtowca jakiegos, z galaretką... na herbatnikach, na szybko... ;) dzieciaki beda w 7 niebie ;)
    A to wszystko przez tego smietanowca z ananasem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:01

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tego gotowania...
    Ja należe do osób które kochaja gotować i jeść
    a już mija miesiac kiedy stołuje się na jedzeniu mojej mamy (mąż dostarcza)
    lub jem proste rzeczy typu chleb z masłem.. czasem z chudą wedliną i pomidorem

na słodkie patrzeć nie mogę ( a znana jestem z tego że łasuch..)

wczoraj mąż odgrzewał sobie gulasz wołowy... tak mi poźniej w domu smierdziało...

jestem już tym tak zmeczona :( no i oczywiście posiłki co 2-3h bo mnie ssie z głodu.
    Tyle ze ja nie wiem co zjeśc...jem żeby zabić głód a nie dlatego że cos mi smakuje... :(

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie wiem czy też tak macie... mi się ciągle odbija.. :( no tragedia jakas...

ja też posiadam psa..mamy go od sierpnia ubiegłego roku..
    Od chwili kiedy jestem w ciąży musimy codziennie odkurzać i myć podłoge..i wogole pies po 3 tygodniach jest kąpany bo przeszkadza mi jego zapach...
    Mam nadzieje że to przejdzie bo kocham tą psinę

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka,Anulka, Jusstin, Paola gratulacje udanych wizyt <3!
    Mam nadzieje,ze nikogo nie pominalem.

Anulka Ty to mnie zadziwiasz, czy ciaza czy nie ciaza ty chyba ciagle jestes pelna energii, super, przeslij mi choc polowe :D!

ja dopiero ogarniam dom, szybko jakis obiad trzeba zorganizowac a potem do pracy na 6 godzin.

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacquelina, przytulam goraco... Potrzebujesz czasu pewnie,zeby dojsc do siebie, zeby poogarniac przyczyne poronien.... Ale mam nadzieje,ze niedlugo pojawisz sie i podzielisz sie z nami pozytywnymi wiesciami. Trzymaj sie !

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki gratuluję tak pozytywnych informacji. Juz normalne "czlowieki" na zdjęciach. Bomba

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wstyd się przyznać, ale wynurzylam się z łóżka godzinę temu :-P normalnie w jakąś śpiączke zapadlam :-D doczytałam Was i teraz pora coś zjeść.

marti_88 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ