X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Dobra dziś gadam z synkiem ze wychodzimy równo w termin 10.10.2016. Ciekawe co on na to ;)

Ja też chcę taką datę :) Negocjuję z synem, zobaczymy czy posłucha ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka - gratulacje :) <3
    Waleriana - powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:02

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    6.10.2016 godz 18.08 Kubuś jest z nami, waży 3100. Było cc -aktualnie czuje się tragicznie

Chwilka, gratulacje!!!!! :-) piękna data :-) fajnie, że Kruszynka już z Wami :-)
    Co do samopoczucia to, wierz mi, z każdym dniem będzie lepiej!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ja. We wtorek wyszłam ze szpitala, ciśnienie unormowane, leki miałam brać, zgłosić się w poniedziałek na planowa hospitalizacje. Ale nie zdążyłam. Wczoraj byłam na kontrolnym ktg, małej spadło tętno i skierowanie na ip. Także nie pocieszylam się wolnością. Dziś rano badanie i decyzją o szybszym wywolywaniu.

Szok, bo byłam przygotowana na przyszły tydzień, nie sądziłam ze przed weekendem coś zechcą robić. No i dziś będę miała cewnik a jutro od rana oksy. Albo zadziała albo nie. Jak nie to dzień przerwy i znów próba. Termin na 12.10, czuję że to będzie jednak szybciej :)

Chociaż szczerze - liczyłam na spokojną końcówkę w domku, czekając na skurcze wody czy cokolwiek. No ale tak chyba miało być...

Ps. Proszę później o zmianę na 1 stronie. Wiek 29 a nie 31. Niby pierdola a jednak rodze przed 30stka :)

Rutelka lubi tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka gratuluje :) Waleriana trzymam kciuki, pewnie z pielęgniarką na oddziale będziecie mogły się spotkać niedługo. Jak napisałaś, że ciągle jesteś głodna to sobie pomyślałam, że chyba następna będziesz Ty :)

Mi tam pasuje i 7 i 8 i 9 i 10! :) dalsze terminy coraz mniej, ale 10 stwierdzę, że 11 też będzie ok itd
    Najpierw sobie wymyśliłam 1.10, później 6.10, teraz to już sama nie wiem.
    Czuje się jak bomba zegarowa: tylko kiedy wybuchnę?

No ale większość z Nas nierozpakowanych ma ten dylemat, więc co będę się rozpisywać. Dziś stuknął 38 tydzień, Jasiek waży 3755g, więc kurczaki wyskakuj! :) Zastosuje chyba dziś opcję z myciem fug na klatce schodowej, a mieszkam na 2piętrze, więc sporo na klatce jest fug do wyczyszczenia!

Dziś od 3 do 6.30 łaziłam po mieszkaniu, bo delikatnie mnie pobolewało w podbrzuszu, ale gdzie to pewnie do bóli porodowych. Sama się bardziej nakręcam chyba tym wszystkim i emocje mi się udzielają od Was :) duża zazdrość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 11:00

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) kto dzis rodzi ? :p

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka wiem ze lepiej w domku ale tu jesteś pod kontrolą. Bynajmniej nie bd miała takiej schizy jak ja w domu czy aby zdążę do szpitala. Dziś mi się śniło ze policja nas zatrzymała a ja im slałam grubsze bo skurcze itp a.oni kontrolę robia :D a jeszcze mąż dziś zauważył ze przegląd nie ważny ughhhhh. ..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja marze o tym aby udalo sie w terminie. I znów bym rodziła w poniedziałek :D marzenie...
    Pewnie psikusa mi zrobi... tak się spieszyl na świat. Tyle tygodni strachu a on sobie żartuje ze mnie :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze musze odebrać paczkę z chemia niemiecka hahaha :D
    Dziś odbieram z spodniami welurowymi córki i inne ciuszki :P promocja była :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja core i syna urodzilam w srode,oboje przez cc i oboje sa zodiakalnymi pannami:) az sie wierzyc nie chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 12:47

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka gratulacje!

Walleriana trzymam kciuki ;)

Sarcia ja chętnie urodze dziś, ale młodemu się chyba nie śpieszy :p Córkę urodziłam w piątek i dla mnie bomba, chętnie przygarnę znowu piątek ( wszystko jedno który, byle przed terminem :p) ewentualnie może być 16.10 :D Powiedz mi jak z waszym karmieniem tym razem?

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak nie wychodzimy bo maly jeszcze troche spadl z wagi. Musi utrzymac ta co ma lub przybrac. A moje piersi zaraz eksploduja

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaiNiki

Z karmieniem rewelacja, maly od urodzenia jest na piersi, w ogole nie dokarmialam jeszcze mm, na moim pokarmie pieknie przybiera, w ostatnim tygodniu 320 g, pokarmu mam duzo po kazdym karmieniumjeszcze odciagam zeby zastoju w piersiach nie bylo :)

Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@

Oj to szkoda ze wasjeszcze przed weekendem nie wypuszcza :( ale najwazniejsze zeby maly byl duzy i zdrowy :) trzymajcie sie cieplo

Reni@ lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, szybko zleci weekend. Upasiesz troszkę Małego i będzie ok ;-)

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ny właśnie wróciliśmy z pierwszego spaceru :-)
    Synuś chyba bardzo je polubi, bo zasnął od razu po wyjściu z domu :-)
    No i mnie się baaaardzo podobało! Po tygodniu wychyliłam wreszcie nos z domu.
    Wózek musiałam niestety po kilkunastu metrach oddać, bo tatuś bardzo chciał prowadzić :-)

diewuszka86, marlon, Anieńka, mizzelka, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za bardzo sie nie przejmuje bo w weekend tez sa wypisy wiec noze jutro sie uda :) musze go dzis podtuczyc :)

Karolina jak jest pogoda to trzeba korzystac. Mam nadzieje ze jeszcze w listopadzie bedzie slonecznie

NiecierpliwaKarolina, mizzelka, Blu, aneta93 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia to super gratulacje ! oby i u nas tym razem się udało :) a w szpitalu odciagalas w końcu żeby szybciej pobudzić laktacje??

Renia szybko zleci i będziecie w domku :)

Ciekawe co u walleriany :) mnie już 3 dzień męczy mega apetyt i to na średnio zdrowe rzeczy. ... nie wiedziałam, że to może mieć powiązanie z porodem :p hehe u mnie się pewnie nie sprawdzi :p do tego mega chce mi się pić....

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ Viosenna sunshine jola pielęgniarko, chwilka, Pumpkin ogromne gratulacje. Wybaczcie że zbiorowe ale dwa dni mnie nie bylo a tutaj takie rewelacje.
    f

Anienka piękne wyglądają naklejki na ścianie.

Waleriana powodzenia!

U nas super. Mały je co 3 godzinki a w nocy nawet potrafi pospać 4 godzinki. Póki co zajmuje Borysowi jedzenie trochę czasu ale z dnia na dzień jest lepiej. Jest ptzeslodki. Syrasza córcia uwielbia braciszka

Wyszliśmy że szpitala w sobotę a od niedzieli już spacerujemy.
    Niestety nie byliśmy wczoraj bo wiało i lało. Oby było jeszcze dużo pięknych dni,

W niedzielę idziemy ja sesje z Młodym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:15

mizzelka, Blu, Reni@, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png

Wysłany: 7 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już z tymi cyckami wariuję. Strasznie dużo tego pokarmu. Pod ciśnieniem mi wylatuje nawet :-P małe fontanny mam :-P

mizzelka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ