X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Dobra dziś gadam z synkiem ze wychodzimy równo w termin 10.10.2016. Ciekawe co on na to ;)

Ja też chcę taką datę :) Negocjuję z synem, zobaczymy czy posłucha ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka - gratulacje :) <3
    Waleriana - powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:02

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    6.10.2016 godz 18.08 Kubuś jest z nami, waży 3100. Było cc -aktualnie czuje się tragicznie

Chwilka, gratulacje!!!!! :-) piękna data :-) fajnie, że Kruszynka już z Wami :-)
    Co do samopoczucia to, wierz mi, z każdym dniem będzie lepiej!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ja. We wtorek wyszłam ze szpitala, ciśnienie unormowane, leki miałam brać, zgłosić się w poniedziałek na planowa hospitalizacje. Ale nie zdążyłam. Wczoraj byłam na kontrolnym ktg, małej spadło tętno i skierowanie na ip. Także nie pocieszylam się wolnością. Dziś rano badanie i decyzją o szybszym wywolywaniu.

Szok, bo byłam przygotowana na przyszły tydzień, nie sądziłam ze przed weekendem coś zechcą robić. No i dziś będę miała cewnik a jutro od rana oksy. Albo zadziała albo nie. Jak nie to dzień przerwy i znów próba. Termin na 12.10, czuję że to będzie jednak szybciej :)

Chociaż szczerze - liczyłam na spokojną końcówkę w domku, czekając na skurcze wody czy cokolwiek. No ale tak chyba miało być...

Ps. Proszę później o zmianę na 1 stronie. Wiek 29 a nie 31. Niby pierdola a jednak rodze przed 30stka :)

Rutelka lubi tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka gratuluje :) Waleriana trzymam kciuki, pewnie z pielęgniarką na oddziale będziecie mogły się spotkać niedługo. Jak napisałaś, że ciągle jesteś głodna to sobie pomyślałam, że chyba następna będziesz Ty :)

Mi tam pasuje i 7 i 8 i 9 i 10! :) dalsze terminy coraz mniej, ale 10 stwierdzę, że 11 też będzie ok itd
    Najpierw sobie wymyśliłam 1.10, później 6.10, teraz to już sama nie wiem.
    Czuje się jak bomba zegarowa: tylko kiedy wybuchnę?

No ale większość z Nas nierozpakowanych ma ten dylemat, więc co będę się rozpisywać. Dziś stuknął 38 tydzień, Jasiek waży 3755g, więc kurczaki wyskakuj! :) Zastosuje chyba dziś opcję z myciem fug na klatce schodowej, a mieszkam na 2piętrze, więc sporo na klatce jest fug do wyczyszczenia!

Dziś od 3 do 6.30 łaziłam po mieszkaniu, bo delikatnie mnie pobolewało w podbrzuszu, ale gdzie to pewnie do bóli porodowych. Sama się bardziej nakręcam chyba tym wszystkim i emocje mi się udzielają od Was :) duża zazdrość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 11:00

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) kto dzis rodzi ? :p

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka wiem ze lepiej w domku ale tu jesteś pod kontrolą. Bynajmniej nie bd miała takiej schizy jak ja w domu czy aby zdążę do szpitala. Dziś mi się śniło ze policja nas zatrzymała a ja im slałam grubsze bo skurcze itp a.oni kontrolę robia :D a jeszcze mąż dziś zauważył ze przegląd nie ważny ughhhhh. ..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja marze o tym aby udalo sie w terminie. I znów bym rodziła w poniedziałek :D marzenie...
    Pewnie psikusa mi zrobi... tak się spieszyl na świat. Tyle tygodni strachu a on sobie żartuje ze mnie :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze musze odebrać paczkę z chemia niemiecka hahaha :D
    Dziś odbieram z spodniami welurowymi córki i inne ciuszki :P promocja była :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja core i syna urodzilam w srode,oboje przez cc i oboje sa zodiakalnymi pannami:) az sie wierzyc nie chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 12:47

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka gratulacje!

Walleriana trzymam kciuki ;)

Sarcia ja chętnie urodze dziś, ale młodemu się chyba nie śpieszy :p Córkę urodziłam w piątek i dla mnie bomba, chętnie przygarnę znowu piątek ( wszystko jedno który, byle przed terminem :p) ewentualnie może być 16.10 :D Powiedz mi jak z waszym karmieniem tym razem?

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak nie wychodzimy bo maly jeszcze troche spadl z wagi. Musi utrzymac ta co ma lub przybrac. A moje piersi zaraz eksploduja

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaiNiki

Z karmieniem rewelacja, maly od urodzenia jest na piersi, w ogole nie dokarmialam jeszcze mm, na moim pokarmie pieknie przybiera, w ostatnim tygodniu 320 g, pokarmu mam duzo po kazdym karmieniumjeszcze odciagam zeby zastoju w piersiach nie bylo :)

Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@

Oj to szkoda ze wasjeszcze przed weekendem nie wypuszcza :( ale najwazniejsze zeby maly byl duzy i zdrowy :) trzymajcie sie cieplo

Reni@ lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, szybko zleci weekend. Upasiesz troszkę Małego i będzie ok ;-)

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ny właśnie wróciliśmy z pierwszego spaceru :-)
    Synuś chyba bardzo je polubi, bo zasnął od razu po wyjściu z domu :-)
    No i mnie się baaaardzo podobało! Po tygodniu wychyliłam wreszcie nos z domu.
    Wózek musiałam niestety po kilkunastu metrach oddać, bo tatuś bardzo chciał prowadzić :-)

diewuszka86, marlon, Anieńka, mizzelka, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za bardzo sie nie przejmuje bo w weekend tez sa wypisy wiec noze jutro sie uda :) musze go dzis podtuczyc :)

Karolina jak jest pogoda to trzeba korzystac. Mam nadzieje ze jeszcze w listopadzie bedzie slonecznie

NiecierpliwaKarolina, mizzelka, Blu, aneta93 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia to super gratulacje ! oby i u nas tym razem się udało :) a w szpitalu odciagalas w końcu żeby szybciej pobudzić laktacje??

Renia szybko zleci i będziecie w domku :)

Ciekawe co u walleriany :) mnie już 3 dzień męczy mega apetyt i to na średnio zdrowe rzeczy. ... nie wiedziałam, że to może mieć powiązanie z porodem :p hehe u mnie się pewnie nie sprawdzi :p do tego mega chce mi się pić....

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ Viosenna sunshine jola pielęgniarko, chwilka, Pumpkin ogromne gratulacje. Wybaczcie że zbiorowe ale dwa dni mnie nie bylo a tutaj takie rewelacje.
    f

Anienka piękne wyglądają naklejki na ścianie.

Waleriana powodzenia!

U nas super. Mały je co 3 godzinki a w nocy nawet potrafi pospać 4 godzinki. Póki co zajmuje Borysowi jedzenie trochę czasu ale z dnia na dzień jest lepiej. Jest ptzeslodki. Syrasza córcia uwielbia braciszka

Wyszliśmy że szpitala w sobotę a od niedzieli już spacerujemy.
    Niestety nie byliśmy wczoraj bo wiało i lało. Oby było jeszcze dużo pięknych dni,

W niedzielę idziemy ja sesje z Młodym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:15

mizzelka, Blu, Reni@, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png

Wysłany: 7 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już z tymi cyckami wariuję. Strasznie dużo tego pokarmu. Pod ciśnieniem mi wylatuje nawet :-P małe fontanny mam :-P

mizzelka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ