X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja premium care uzytwalam na poczatku, ale 1 juz sa za male i teraz uzywam pampersow 2 ale juz zielonych :)

Dady nawet nie kupuje bop dostalismy w spzitalu probki i w dalszym ciagu dla mnie to jest shit

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    A mi ciągle brakuje pokarmu raz dostaje pierś raz butelkę, czasem po piersi od razu butelkę pije te herbatki, Humany i nic więcej nie da się wycisnąć! Jak widzę jak zaczyna się rozkręcić z tym płaczem to od razu mam ochotę tylko te modyfikowane podawać
    Wiem co czujesz bo u mnie byl taki początek. Dawałam cyca a potem położne braly na butle mm, a ja w tym czasie walczylam z laktatorem. Każdą wolną chwilę z nim spedzalam az pobudzilam piersi tak że byl nawal bardzo bolesny. Teraz zaś mam wrażenie że mało pokarmu albo wolno zbiera, ale staram się dużo pić i często dostawiać małą do cyca nawet jak słodko śpi dłużej niż 2.5h to budzę.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dady 1 i happy 1. Póki co dady dla nas ok, happy też nie najgorzej ale chyba się przerzuce na 2 bo jak wywijam. Na pepek to mam wrażenie że za krótka ta pieluszka się robi i za mocno ociera nóżki. Zobaczę, spróbuję założyć i najwyżej dokupię 1. Na czerwoną dupkę smarujemy sudocrem delikatnie i pomaga. Dodatkowo oliwkuje pachwinki tam gdzie jest cały czas skóra do skóry bo małej aż zeszła skórka tam. Sudocrem mało na to pomógł więc teraz będę oliwkować i zobaczymy. Używam oillan baby do kąpieli. Niby emollient a mała ma suchą skórkę na nóżkach i rączkach. Nie wiem czemu, też dzisiaj oliwka poszła w ruch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadnych emolientow do kapania nie uzywam, jakos nie ufam tym produktom. U nas sie sprawdza zel do mycia z Hippa na zmiane z mydelkiem bambino i nie mamy suchej skory a na
    Poczatku tez mielismy:)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pasa poporodowego nie uzywam. Waga juz nizsza niz przed ciążą. Brzuch w zasadzie pladki. Taka uroda. Kto mnie widzi nie moze uwierzyc ze dopiero co urodzilam. Ale po pierwszym synku mialam tak samo wiec mnie to nie dziwi.

Uzywamy pampersy zielone,Dady i opakowanie bialych pampersow tez mialam. Dla mnie pampersy zielone najlepsze. Sa miekkie przede wszystkim. Dafy tez spoko ale takie sztywne sie wydaja.ogolnie jeszcze nie zdarzyło sie zeby jakas pieluszke przesikal albo zeby 2 wyplynela ;)

Pachwinki smaruje Linomagoem a w poniedzialek odbietam w aptece robiona masc "pieluszkowa". Nam pediatra przypisuje i jsk dla mnie jest najlepsza. U nas skora tez nadal schodzi ale to przez zoltaczke wiec nie smaruje calego ciala.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka się strasznie łuszczyca póki co, ale położna mówiła że to normalne do tego była przenoszona ciąża i że to minie :)

Mi się te happy w sumie nie podobały, miałam do szpitala i więcej nie kupię raczej, no mam jeszcze paczkę 2 bo zamówiłam do wyprawki :)

Trochę Wam zazdroszczę dziewczyny wagi, u mnie zostało z 8Kg :) było tyle nie jeść :P

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak zrobilyscie to, że w tak krótkim czasie ważycie tyle samo albo mniej niż przed ciążą ;) dajcie jakieś rady :D

Mi nie dość że waga spadła o całe 3 kg (przytyłam 12kg) to jeszcze po porodzie cala spuchlam tak ze z trudem zdjelam obrączkę i założyłam buty, w których do porodu przyjechałam. Dalej mam całe stopy opuchnięte. Przed ciążą takich problemów nie miałam...

A dzisiaj od 7 do 14 non stop karmienie/ulewanie/usypianie. Leon padł dopiero po południu, pospał 3 godziny chyba z wycienczenia i od nowa to samo. O 21 się poddałam i pomimo dzisiejszego nawału pokarmu dołożyłam małemu 30 ml mleka modyfikowanego. Skubaniec mały tego tylko nie ulał i śpi. Nie mam wyrzutów sumienia, walka była wyrównana :P jutro wygra cyc :D

Pumpkin, Reni@, Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po kąpieli znowu zaczęła się zbierać krew wokół kikutka :( ja umrę z zamartwiania się chyba... Renia u nas też żółtaczka chociaż dzisiaj już widziałam różowy brzuszek :) myślę że pomału będzie zanikać

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zołta zostala w zasadzie juz tylko buzia no ale skora nadal sie luszczy.
    Jesli chodzi o pępek to nie pomogę bo u nas krwi nie bylo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu u mnoe tydzień po porodzie były balony a nie stopy wręcz. Przeszło samo. Mąż czasem masowal.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ja po cc też tak z tydzień, półtora miałam nogi strasznie spuchniete, zdecydowanie bardziej niż w ciazy, ale przeszło samo.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Mikus złapał katar. Zamowilam lekarza do domu, zeby go nie ciagac nigdzie. Podobno jest to tylko katar. Mam ściągać wydzielinę i nawilzac nosek. Martwię się, zeby mu się coś z tego nie rozwinęło.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja pasa poporodowego nie uzywam. Waga juz nizsza niz przed ciążą. Brzuch w zasadzie pladki. Taka uroda. Kto mnie widzi nie moze uwierzyc ze dopiero co urodzilam. Ale po pierwszym synku mialam tak samo wiec mnie to nie dziwi.

Uzywamy pampersy zielone,Dady i opakowanie bialych pampersow tez mialam. Dla mnie pampersy zielone najlepsze. Sa miekkie przede wszystkim. Dafy tez spoko ale takie sztywne sie wydaja.ogolnie jeszcze nie zdarzyło sie zeby jakas pieluszke przesikal albo zeby 2 wyplynela ;)

Pachwinki smaruje Linomagoem a w poniedzialek odbietam w aptece robiona masc "pieluszkowa". Nam pediatra przypisuje i jsk dla mnie jest najlepsza. U nas skora tez nadal schodzi ale to przez zoltaczke wiec nie smaruje calego ciala.

Reni@ jak czytam twoje posty to tak jakbym o sobie czytała :) mamy duuuzo wspólnego, i chyba nie mamy co narzekać ;)

Reni@ lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A mój Mikus złapał katar. Zamowilam lekarza do domu, zeby go nie ciagac nigdzie. Podobno jest to tylko katar. Mam ściągać wydzielinę i nawilzac nosek. Martwię się, zeby mu się coś z tego nie rozwinęło.
    U nas to samo po tygodniu bylo. I to taki brzydki żółty. Teraz nadal jest ale przezroczysty

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    O proszę, a u nas tylko te zielone póki co się sprawdzają. Złote też ok ale za wielkie mimo, że też 1. Mam też wrażenie, że dużo bardziej niż te zielone "puchną" i nasiąkają sikami i robią się mega ciężkie. Rosmanowe koszmar i czerwony tyłek a Dady jeszcze nie testowałam.
    Mi znów wydaje się że zielone bardziej pecznieja :D Poza tym wg mnie słabiej izoluja skórę od wilgoci i w nich synek szybciej się podraznia. Po zużyciu paczki z ulga wróciliśmy do Pampers Premium Care.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A powiedzcie, jak ubieracie maluchy na taką obrzydliwą pogodę? Mam z tym problem: body, pajac, ciepły pajac i grubsza kołderka - czy taki zestaw jest ok? No i czapka. :)
    Na szyję maluchom coś zakładacie?
    My ubieramy w ten właśnie sposób. Póki co nie zakladalam szaliki, czeka w szufladzie na gorsza pogodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 05:46

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    My mamy dady 1 i happy 1. Póki co dady dla nas ok, happy też nie najgorzej ale chyba się przerzuce na 2 bo jak wywijam. Na pepek to mam wrażenie że za krótka ta pieluszka się robi i za mocno ociera nóżki. Zobaczę, spróbuję założyć i najwyżej dokupię 1. Na czerwoną dupkę smarujemy sudocrem delikatnie i pomaga. Dodatkowo oliwkuje pachwinki tam gdzie jest cały czas skóra do skóry bo małej aż zeszła skórka tam. Sudocrem mało na to pomógł więc teraz będę oliwkować i zobaczymy. Używam oillan baby do kąpieli. Niby emollient a mała ma suchą skórkę na nóżkach i rączkach. Nie wiem czemu, też dzisiaj oliwka poszła w ruch.
    Sylwia, skóra jest sucha w dotyku czy tylko się zluszcza? Łuszczenie skóry u noworodka jest normalne, także jeśli nie jest wyraźnie przesuszona to za kilka dni Basia zrzuci stary naskórek i skórka powinna być gladziudka :)
    My od 2 dni zmieniliśmy pieluchy na 2, bo zapas 1 się skończył, a i pupa małego nieco urosła ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Na pachwinki polecam Bepanthen krem, mielismy ten sam problem, polecila położna to smarowidlo i pomaga

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii spacerów to my pierwszy raz z wozkiem bylismy w 9 dobie. 2 dni po 15 min takiego a'la werandowania (chodzenie wool bloku ktory ma daszek, uznalam ze to lepsze niz nieosloniety balkon) i potem w zasadzie codziennie spacer, najdłuższy był już nawet ciut ponad 1h. Jakos udaje mi się póki co wyłapać codziennie chwilę bez deszczu :) a ubieram w body, skrarpety na nogi i rece (sa do uda i za lokiec), pajaca misia z polarku, czapeczka i pod gruby kocyk w wózku. Wozek ma jeszcze pokrywke, więc w srodku robi się cieplutki mikroklimat. Położna mówiła, że ubiór ok, no i Borys jest cieply po spacerze, więc na razie nie zmieniam zestawu

Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Sylwia, skóra jest sucha w dotyku czy tylko się zluszcza? Łuszczenie skóry u noworodka jest normalne, także jeśli nie jest wyraźnie przesuszona to za kilka dni Basia zrzuci stary naskórek i skórka powinna być gladziudka :)
    My od 2 dni zmieniliśmy pieluchy na 2, bo zapas 1 się skończył, a i pupa małego nieco urosła ;)
    Właśnie chyba tylko się złuszcza. To mi ulżylo. :) no mi się zapas 1 skończył więc zakladam 2 ale wyślę dziś męża do sklepu po 1 bo jednak na małą za duże jeszcze.

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ