X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Na pachwinki polecam Bepanthen krem, mielismy ten sam problem, polecila położna to smarowidlo i pomaga
    Używałam i dupcia była bardzo czerwona, pachwinki też także u nas się nie sprawdził. Po kilku dniach sudocremu teraz jak oliwkuje jest znaczna poprawa i otarcia są blade a nie mocno czerwone.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pas z apteki chyba tez Teresa. Wiem ze około 50 zł dałam i tam jest zestaw ćwiczeń ale delikatnych i kaza zdejmować ten pas na czas treningu :P
    Czytałam ze.może. rozleniwiqc itp ale jak źle się użytkuje. Spróbuję na kilka h dziennie i zobaczę jak bd funkcjonować,

U nas z pieluszki nie ma problemu. Jeszcze kończymy te zielone pampersy 1 i nie wiem czy nie przejdę na 2 bo duży chłopak jest :)
    A do smarowania linomag.
    Do kąpieli laptopic żel a do smarowania emolium.

U nas tez pojawia się katar ale po płaczu ma prawo wyskoczyć. Wkraplam kropelki soli i odciazam katarkiem

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pieluchach, kremikach a ja dalej w dwupaku. Powoli kończy mi się cierpliwość ;)

Pumpkin, kalika lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka już niedługo. Pomyśl o tym pozytywnie że jak będziesz chciała o coś zapytać w kwestii dzidzi to będziesz mieć tyyyyyle porad ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka my też 2w i nie mogę się odnaleźć w tematach :p

Ja dziś dla Młodego dorwalam w rossmanie chusteczki z olejkiem babydream na promocji, jak Nikola zaczęła mieć odparzenia ( miala około roku ) i nic nie pomagało, to uratowały nas właśnie one :) przy każdej zmianie pieluszki zamiast kremów, przecieralismy tą chusteczka :) bardzo je polecam :) takie żółte opakowanie

Anoolka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka znam ten ból. Trzymam kciuki zeby jednak maleństwo zdecydowało się na wyjście :D najlepiej ekspresowe ale łagodne :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam wyskoczyły krostki na nóżkach, stopkach i rękach. Pewnie jakieś uczulenie. Albo pokarm albo proszek.
    Jutro przyjdzie położna i zobaczy czy jest się czym martwić.

Mamy pierwszy spacer za sobą :) piękna dziś pogoda :) synek śpi jak suseł :)

Co do pampersow tez już przeszliśmy na 2.
    Zużyliśmy 3paczki pampersa i jedna dady. Odpadł pępuszek i przeszliśmy na zielone pampersy 2.
    W sumie nam wszystkie pasowały i te pampersy złoto-białe i dady i teraz te zielone.
    Jedyne na co mogę narzekać to to że dady są bardziej szorstkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Anoolka znam ten ból. Trzymam kciuki zeby jednak maleństwo zdecydowało się na wyjście :D najlepiej ekspresowe ale łagodne :)
    Nie wiem jak to będzie z tym łagodnym porodem bo wczoraj odszedł mi czop z krwią i skurcze przepowiadające zrobiły się naprawdę bolesne, to ja już widzę co to będzie jak będą porodowe :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal w dwupaku. Jutro termin i mam się stawić na oddział. Ciekawe czy mnie przyjmą czy odesla.
    Objawów zero :-( boję się wywoływania...
    Ciekawe jak marlon. Może już urodziła.
    Anoolka u Ciebie się już chyba zaczyna. Na spacer idź, może to zmotywuje dzidzie do wyjścia :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dwupaku - doczekacie się :) jeśli dacie radę to spijcie teraz ile możecie :)

Sylwia nie przejmuj się ta krwią w kikucie. Położną w szpitalu jak zaczęła ruszać to też troszkę poleciało mówiła że zupełnie normalne, a mamuśka to nie boli. U nas lada dzień pewnie odpadnie bo trzyma się na ostatniej nitce.

Nie chcę zapeszać (tfu tfu)ale u nas na razie po wczorajszym maratonie z ulewaniem spokój. Dzieci śpią, ja już posprzątałam łazienkę, obiad prawie gotowy. Sielanka :D

Ciekawe czy przypadkiem marlon nie walczy na porodówce bo coś zamilkła ;)

Jutysia, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noc koszmarna, maly do 1.30 nie chcial spax i pozniej co przysnal to sie budzil i tak co chwila, juz nawef poszlam robic mu mm bo miakam tego wzzystkiego dosyc :/

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Właśnie chyba tylko się złuszcza. To mi ulżylo. :) no mi się zapas 1 skończył więc zakladam 2 ale wyślę dziś męża do sklepu po 1 bo jednak na małą za duże jeszcze.
    Z tego co pamietam, to mój Miki przy Twojej Basi to wielkolud (obecnie waży ok 4200g), a na niego 2 dopiero zaczynają być dobre, także Basienka pewnie w nich tonie.
    U nas od wczoraj wysyp pryszczy na twarzy Mikołaja - dopadł go trądzik noworodkowy, a ludzilam się, że się nam upiecze. Byle do chrzcin wypieknial, bo wygląda obecnie mało reprezentatywnie ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijeszcze luiza juz dlugo sie nie odzywa.

My dzis w nocy zwatpilismy i podalismy mm. Od 10 do 4 nie chcial spac i tylko ciumkal ten smoczek, nie plakal. Po 70-80ml usnal wiec byl glodny. W rozruch poszedl pierwszy raz laktator, meza mysle zaraz do sklepu po to cudo do picia z rossmana pielegniarka i dzis cycki wygraja. Wlasnie bedziemy sie szykowac chybana 1wszy spacer.

Pumpkin, kalika, mizzelka, Blu lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika my tez mamy trądzik noworodkowy. Nam położna mówiła żeby lekko kalik rozspuscic w cieplej przegotowanej wodzie i tym myć. Tak robię już kilka dni ale narazie nie schodzi :(

A od wczoraj jakieś krostki jeszcze na ciele ma. Ale dużo mniejsze i słabsze niż te na twarzy. Pewnie uczulenie.

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh hormony... kiedy dadzą żyć normalnie i skończy się beczenie?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :) codzień moja malutka mnie bardziej zaskakuje, od wczoraj zapragnela drzemek w dzień, dla mnie rewelacja ^^

Blu szybciutko ten kikucik u Ciebie odpada, ja jeszcze czekam, ale już zaczął :)

Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki! Anoolka no nie da się ukryć, że te porodowe to jest hardcore, ale zaraz po już jest wszystko ok :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwszy raz od urodzin malego mam dola i wszystkie kryzysy swiata od laktacyjnego po niewyspnie itd, itp... :/

nie wiem jak sie ogarnac, mam wszystkiego dosyc :(

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja pierwszy raz od urodzin malego mam dola i wszystkie kryzysy swiata od laktacyjnego po niewyspnie itd, itp... :/

nie wiem jak sie ogarnac, mam wszystkiego dosyc :(
    To te hormony jednak tak dlugo trzymaja...?
    Pewnie sen by pomogl, ale to teraz na wage zlota

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy ten trądzik i faktycznie zaczęłam przebywać woda przygotowana i zeszło.
    Na odparzenia polecam rossmanowski krem taki niebieski, bardzo dobry jest.
    Dziewczyny w dwupaku cieszcie się brzuchem, bo mi go bardzo brakuje :-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, proponuję drzemke z Małym jak tylko da.radę, od razu poczujesz się lepiej.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ