X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Na pachwinki polecam Bepanthen krem, mielismy ten sam problem, polecila położna to smarowidlo i pomaga
    Używałam i dupcia była bardzo czerwona, pachwinki też także u nas się nie sprawdził. Po kilku dniach sudocremu teraz jak oliwkuje jest znaczna poprawa i otarcia są blade a nie mocno czerwone.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pas z apteki chyba tez Teresa. Wiem ze około 50 zł dałam i tam jest zestaw ćwiczeń ale delikatnych i kaza zdejmować ten pas na czas treningu :P
    Czytałam ze.może. rozleniwiqc itp ale jak źle się użytkuje. Spróbuję na kilka h dziennie i zobaczę jak bd funkcjonować,

U nas z pieluszki nie ma problemu. Jeszcze kończymy te zielone pampersy 1 i nie wiem czy nie przejdę na 2 bo duży chłopak jest :)
    A do smarowania linomag.
    Do kąpieli laptopic żel a do smarowania emolium.

U nas tez pojawia się katar ale po płaczu ma prawo wyskoczyć. Wkraplam kropelki soli i odciazam katarkiem

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pieluchach, kremikach a ja dalej w dwupaku. Powoli kończy mi się cierpliwość ;)

Pumpkin, kalika lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka już niedługo. Pomyśl o tym pozytywnie że jak będziesz chciała o coś zapytać w kwestii dzidzi to będziesz mieć tyyyyyle porad ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka my też 2w i nie mogę się odnaleźć w tematach :p

Ja dziś dla Młodego dorwalam w rossmanie chusteczki z olejkiem babydream na promocji, jak Nikola zaczęła mieć odparzenia ( miala około roku ) i nic nie pomagało, to uratowały nas właśnie one :) przy każdej zmianie pieluszki zamiast kremów, przecieralismy tą chusteczka :) bardzo je polecam :) takie żółte opakowanie

Anoolka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka znam ten ból. Trzymam kciuki zeby jednak maleństwo zdecydowało się na wyjście :D najlepiej ekspresowe ale łagodne :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam wyskoczyły krostki na nóżkach, stopkach i rękach. Pewnie jakieś uczulenie. Albo pokarm albo proszek.
    Jutro przyjdzie położna i zobaczy czy jest się czym martwić.

Mamy pierwszy spacer za sobą :) piękna dziś pogoda :) synek śpi jak suseł :)

Co do pampersow tez już przeszliśmy na 2.
    Zużyliśmy 3paczki pampersa i jedna dady. Odpadł pępuszek i przeszliśmy na zielone pampersy 2.
    W sumie nam wszystkie pasowały i te pampersy złoto-białe i dady i teraz te zielone.
    Jedyne na co mogę narzekać to to że dady są bardziej szorstkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Anoolka znam ten ból. Trzymam kciuki zeby jednak maleństwo zdecydowało się na wyjście :D najlepiej ekspresowe ale łagodne :)
    Nie wiem jak to będzie z tym łagodnym porodem bo wczoraj odszedł mi czop z krwią i skurcze przepowiadające zrobiły się naprawdę bolesne, to ja już widzę co to będzie jak będą porodowe :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal w dwupaku. Jutro termin i mam się stawić na oddział. Ciekawe czy mnie przyjmą czy odesla.
    Objawów zero :-( boję się wywoływania...
    Ciekawe jak marlon. Może już urodziła.
    Anoolka u Ciebie się już chyba zaczyna. Na spacer idź, może to zmotywuje dzidzie do wyjścia :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dwupaku - doczekacie się :) jeśli dacie radę to spijcie teraz ile możecie :)

Sylwia nie przejmuj się ta krwią w kikucie. Położną w szpitalu jak zaczęła ruszać to też troszkę poleciało mówiła że zupełnie normalne, a mamuśka to nie boli. U nas lada dzień pewnie odpadnie bo trzyma się na ostatniej nitce.

Nie chcę zapeszać (tfu tfu)ale u nas na razie po wczorajszym maratonie z ulewaniem spokój. Dzieci śpią, ja już posprzątałam łazienkę, obiad prawie gotowy. Sielanka :D

Ciekawe czy przypadkiem marlon nie walczy na porodówce bo coś zamilkła ;)

Jutysia, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noc koszmarna, maly do 1.30 nie chcial spax i pozniej co przysnal to sie budzil i tak co chwila, juz nawef poszlam robic mu mm bo miakam tego wzzystkiego dosyc :/

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Właśnie chyba tylko się złuszcza. To mi ulżylo. :) no mi się zapas 1 skończył więc zakladam 2 ale wyślę dziś męża do sklepu po 1 bo jednak na małą za duże jeszcze.
    Z tego co pamietam, to mój Miki przy Twojej Basi to wielkolud (obecnie waży ok 4200g), a na niego 2 dopiero zaczynają być dobre, także Basienka pewnie w nich tonie.
    U nas od wczoraj wysyp pryszczy na twarzy Mikołaja - dopadł go trądzik noworodkowy, a ludzilam się, że się nam upiecze. Byle do chrzcin wypieknial, bo wygląda obecnie mało reprezentatywnie ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijeszcze luiza juz dlugo sie nie odzywa.

My dzis w nocy zwatpilismy i podalismy mm. Od 10 do 4 nie chcial spac i tylko ciumkal ten smoczek, nie plakal. Po 70-80ml usnal wiec byl glodny. W rozruch poszedl pierwszy raz laktator, meza mysle zaraz do sklepu po to cudo do picia z rossmana pielegniarka i dzis cycki wygraja. Wlasnie bedziemy sie szykowac chybana 1wszy spacer.

Pumpkin, kalika, mizzelka, Blu lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika my tez mamy trądzik noworodkowy. Nam położna mówiła żeby lekko kalik rozspuscic w cieplej przegotowanej wodzie i tym myć. Tak robię już kilka dni ale narazie nie schodzi :(

A od wczoraj jakieś krostki jeszcze na ciele ma. Ale dużo mniejsze i słabsze niż te na twarzy. Pewnie uczulenie.

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh hormony... kiedy dadzą żyć normalnie i skończy się beczenie?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :) codzień moja malutka mnie bardziej zaskakuje, od wczoraj zapragnela drzemek w dzień, dla mnie rewelacja ^^

Blu szybciutko ten kikucik u Ciebie odpada, ja jeszcze czekam, ale już zaczął :)

Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki! Anoolka no nie da się ukryć, że te porodowe to jest hardcore, ale zaraz po już jest wszystko ok :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwszy raz od urodzin malego mam dola i wszystkie kryzysy swiata od laktacyjnego po niewyspnie itd, itp... :/

nie wiem jak sie ogarnac, mam wszystkiego dosyc :(

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja pierwszy raz od urodzin malego mam dola i wszystkie kryzysy swiata od laktacyjnego po niewyspnie itd, itp... :/

nie wiem jak sie ogarnac, mam wszystkiego dosyc :(
    To te hormony jednak tak dlugo trzymaja...?
    Pewnie sen by pomogl, ale to teraz na wage zlota

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy ten trądzik i faktycznie zaczęłam przebywać woda przygotowana i zeszło.
    Na odparzenia polecam rossmanowski krem taki niebieski, bardzo dobry jest.
    Dziewczyny w dwupaku cieszcie się brzuchem, bo mi go bardzo brakuje :-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, proponuję drzemke z Małym jak tylko da.radę, od razu poczujesz się lepiej.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ