X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten sam patent - na chwilę do cyca

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie z Warszawy, zapisywałyście już dzieciaczki na usg bioderek? Gdzie? I jak długie kolejki są?

U nas czkawka prawie zawsze po jedzeniu, ja go wtedy noszę.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny w dwupaku?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Mamusie z Warszawy, zapisywałyście już dzieciaczki na usg bioderek? Gdzie? I jak długie kolejki są?
    Zapisywalam w przychodni pod domem (na Płockiej), pediatra dal skierowanie, usg zgodnie z wypisem ze szpitala ma byc 4-6tyg, zadzwonilam na rejestracje ok. 10.10 i bez problemu byl termin w tych widelkach, idziemy 4.11. Czy były wcześniejsze terminy to nie wiem, bo ja od razu prosiłam o termin na początku listopada.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Dziewczyny mój maluszek często ma czkawke macie może pomysły jak mu ulżyć? Czasami podanie wody pomaga ale nie zawsze szkoda mi bo. Cały weekend był na mm daj się domagał jedzonka ze nie wyrobiłam
    Na czkawke dać na chwile do cyca. Zeby sobie podujdal. Albo mocno do siebie przytulic i nie bujać. Tylko przytulic. I w spokoju, bez ruchu siedzieć. Wyczka się sam. Tak mi poradziła fizjoterapeutka z Karowej. Powiem wam, że oba sposoby działają. Mały się wycisza.u nas tez czkawka zawsze.
    Gdy karmie cyckiem to z drugiego się leje. Normalne to jest??

Evelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napisze Wam coś śmiesznego.
    Dzwoniła do mnie polozna środowiskowa.
    Natychmiast poznałam ja po głosie.
    To jest Pani, która pracuje na karowej na oddziale położniczym :D codziennie zmieniała mi opatrunki. Obśmiałyśmy się do słuchawki. Zaprosiłam ja na kawe. Ona mnie już tak zna ;)

Reni@, Sylwia91, Pumpkin lubią tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są dziewczyny co karmią tylko mlekiem mm? Widze ze mój Franuś lepiej śpi i jest taki wypoczęty po tym mleku po cyc cały czas spięty nerwowy jakiś bo ciągle mu mało! Najchętniej bym go nie męczyła Już kp jestem w rozterce ...

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardIej wkurza gderanie madrych ludzi na temat kp ze to jest przynajmniej 8 cud swiata a g...o prawda tp jest jedna wielka meczarnia a przynajmniej dla mnoe...nie wiem czy dziecko wrzeszczace i budzace sie co 2 godziny to spelnienie marzen... fakt mm jest bardziej sciwe ale mniej wartosciowe dla dzieciaka...ale ja powiedzialam ze daje mojemu dziecku szanse do 3 mieziaca na unormowanie pory jedzenia i dluzsze przerwy miedzy karmieniami jak to sie nie zmieni to w dupie mam kp i przejde na mm. Nie mam zamiaru za trzy miesiace wygladac jak smierc na choragwi :/

I takjuz mecza mnie zawrpty glowy na maksa a wynkki w normie

Limerikowo, Evelle, Ola_Ola, India9 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, tak zupełnie normalne ze karmisz jedna piersią a z drugiej leci :)
    Ja pieluchę przykładam i jest prawie cała mokra. Aż żal ze tyle wycieka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie w biustonoszu takim miekkim i nie jestem umowczona bo z jednej piersi karmie a na drugiej mam wkladke i spie tez w miekkim biustonoszu z wkladkami to po koszuli nic mi sie nie leje :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niewygodnie w stanicach. Stad ta Pielucha :)
    Jak gdzieś wychodzę to stanik zakładam tylko :)

• walleriana Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    A czy są dziewczyny co karmią tylko mlekiem mm? Widze ze mój Franuś lepiej śpi i jest taki wypoczęty po tym mleku po cyc cały czas spięty nerwowy jakiś bo ciągle mu mało! Najchętniej bym go nie męczyła Już kp jestem w rozterce ...

U mnie to kwestia tygodni max może do miesiąca i przechodzę całkowicie na butle. Teraz dokarmiam. Ale widać że skoro Gabi wisi na cycu np 40 minut a po tem bez problemu zjada 70-90ml mm tzn ze swojego pokarmu po 2 tyg mam tyle co kot naplakal. Psychicznie ciężko mi było na początku że mam mało pokarmu do tego baby blues i same wiecie... Gdyby nie wsparcie bliskich można by było w wariatkowie wylądować.

U nas czkawka też jest i pomaga albo cyc albo przytulenie.

Dziś całej nocy nie spała teraz też jest markotna. Nie może się załatwić. Może to być po mm?
    Nie wiem jak jej ulżyć :(
    My zresztą z mężem też jak zombie...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku. Dziś termin i po ktg zostałam na oddziale. Czekam na badanie to się dowiem czy coś się dzieje. Ale raczej nic bo na ktg żaden skurcz się nie zapisał. Czekamy....

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pieluchach, kremikach a ja dalej w dwupaku. Powoli kończy mi się cierpliwość ;)
    Nie martw się Ja też wczoraj miałam termin i dalej cisza. Wiem ,że denerwuje takie czekanie ale co zrobimy jak naszym maleństwa się nie spieszy :(

Kasik2 lubi tę wiadomość

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleriana

zeby rozkrecila ci sie laktacja bys mudiala przystawiac dziecko ciagle di piersi na zmiane i laktatorem pracowac dodatkowo

• marlon Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przygodach. W nocy okolo 2.38 krew. Odczekalam i bylo jej wiecej. No to o 4.00 akcja szpital. Polozna mnie zbadala. Wyciagnela mega zakrwawionego gluta. I ktg. Na ktg jeden skurcz doszedl do 46. Potem lekarz. Badanie, usg przeplywow i do domu. W domu mam takie bole jak na okres, ze jak cie moge. Sa nieregularne, znikaja jak zmienieniam pozycje. Masakra.
    Generalnie jestem zła, bo Państwo obudzeni nad ranem patrzyli na mnie z politowaniem. Musialam powiedziec im pare słow prawdy.
    No i moglam ta cesarke na zyczenie dziabnac. A nie dla idei teraz cierpie.
    Jutro mam ktg o 8.00, ale nie wiem czy dotrwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 12:02

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj syn w srode konczy 5 tygodni :)

Reni@, Sylwia_i_Niki, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon

cesarka to operacja uwierz mi, jamialam 2 i to naprawde nic przyjemnego, kupa bolu i vierpienia juz po porodzie takze jak masz k8zliwosc toprobuj sn, ja bym wszystkoz za to oddala..

• marlon Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Marlon

cesarka to operacja uwierz mi, jamialam 2 i to naprawde nic przyjemnego, kupa bolu i vierpienia juz po porodzie takze jak masz k8zliwosc toprobuj sn, ja bym wszystkoz za to oddala..

Masz racje. Ale
    Zaczynam sie łamać z bólu.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwia, współczuję teściowej, takie gadki tylko dobijaja a wiem.ze teraz potrzebne nam.są.ciepłe słowa otuchy nawet jak nam coś nie wychodzi.
    Kuba w.nocy budzi się już o tych samych porach,także idzie pospac, ale w dzień jest maruderek, teraz usnol po spacerze, później zje i znowu nie.wiadomo o co chodzi... Dlaczego płacze

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ