WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Wczoraj byłam u pediatry po skierowania i ogólnie oględziny pytampytań się go kiedy na dwór można a on mówi że z takim małym dzieckiem nie widzi potrzeby wychodzenia na spacery ani teraz ani zima gdyż temperatury za niskie, tylko werandowanie; zaskoczył mnie bardzo muszę jeszcze dopytać mojej położnej
    Evella , a co to za różnica czy dziecko bedzie na balkonie czy wyjdziesz na spacer?? Dla mnie spacer to taka odskocznia, polecam.

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest słonecznie to nie widze powodu dla którego mielibyśmy trzymac dziecko w domu

A mój księciunio śpi od 14. Z przerwą na mleko około 17 . Ciekawe co bedzie w nocy robił. Oczywiście jak goscie są to dziecko aniołek ;)

Pumpkin, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pępek odpadł! Położna zwazyla maluszka, przybrał bardzo ładnie, przy porodzie 3010, w trzeciej dobie 2880, w szóstej 3110 i teraz w pietnastej 3390 g. Czyli mój pokarm mu służy. Jupi!

Reni@, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, sarcia123, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, marlon, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Jak jest słonecznie to nie widze powodu dla którego mielibyśmy trzymac dziecko w domu

A mój księciunio śpi od 14. Z przerwą na mleko około 17 . Ciekawe co bedzie w nocy robił. Oczywiście jak goscie są to dziecko aniołek ;)

U mnie to samo, wczoraj byla tesciowa to spal. Dzis rodzenstwo meza tez spal. A ja nie moglam sie dzis pomoczyc w wannie przed poludniem. Zreszta dalej spi.

Dzwonila do mnie polozna powiedzialam jej ze mamy problemy z karmieniem i ze po kilka godzin na cycu wisi, ze dopiero po mm idzie spac. Kazala mi mu dac Dicoflor, ze niby sie uspokoi. Wyslalam meza do apteki, nie wiem czy to pomoze ale jak tak, to chyba ja wycaluje;p jutro ma przyjechac.

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam córeczkę wczoraj 26.10.2016 o 14.50, poród sn w 40 tyg 2 dni
    Waga 3400 57 cm
    Brawo ja :-)

Sylwia91, Reni@, NiecierpliwaKarolina, sarcia123, Sylwusia100, Anieńka, Pumpkin, linka89, Ola_Ola, Blu, Evelle, diewuszka86, Sylwia_i_Niki, marlon, kkkaaarrr, Chwilka84, aneta93, Kai, szynszyl, Nadiii, Jutysia, Kasia!, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik super! Gratulacje! <3
    Długasna! :D

A nam na pępek właśnie pomogło przemywanie octeniseptem. Próbowałam tych gazikow i nic.. Drastyczne przemywanie octeniseptem i wietrzenie. Oczywiście po umyciu do sucha patyczkem. Teraz też tak myje niech się wygoi ładnie.
    Idę walczyć z laktatorem póki mała śpi i może mi się uda jeszcze coś zasnąć

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ty Kasik2 :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle

a coz to za glupoty ten lekarz prawi? Sam niech sie ukisi w domu jak ogórek przez jesien i zime! w ogole sie nie pytaj lekarza o takie rzeczy ubierz dziecko w cieply pajac, czapke przykryj kolderka pokrowiec na wozek i smialo jak skoncyz 2-3 tygodnie to mozna smigac z dzieciakiem po godzinie na poczatku, tez musi sie dotlenic i na siweze powietrze wyjsc, bo potem co rusz ci bedzie chorowal jak ebdziesz go w sterylnych cieplych warunkach trzymac. takie jest moje zdanie

Evelle, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia91

ogolem gazikami 3x1 tzreba zasuszac z kazdej mozliwej strony i sie nie bac :) po psikaniu octeniseptem ui ans sie pojawila ropa wiec szybko to paskudztwo wywalilam

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki
    Kasik, brawo Ty:)

Czy sa tu jakies malenstwa, ktore nie reaguja na szumisie? Maly dzis dostal, ale nijak. Mam wrazenie ze na wszelkiegadania, muzyke w ogole nie reaguje... gdyby n7e certyfikat sluchu ze szpitala bym sie martwila czy wszystko ok.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gartul;acje dla nowych mamus :)

Kto jescze pozostał juz prawie na mecie??

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie reaguje na szumisia ale reaguje na dzwiek suszarki z telefonu.

Kasik2 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Urodziłam córeczkę wczoraj 26.10.2016 o 14.50, poród sn w 40 tyg 2 dni
    Waga 3400 57 cm
    Brawo ja :-)

Brawo Ty! Gratulacje :)

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Gratki
    Kasik, brawo Ty:)

Czy sa tu jakies malenstwa, ktore nie reaguja na szumisie? Maly dzis dostal, ale nijak. Mam wrazenie ze na wszelkiegadania, muzyke w ogole nie reaguje... gdyby n7e certyfikat sluchu ze szpitala bym sie martwila czy wszystko ok.

Nic straconego, jeszcze ma czas. Takie maluszki nie reagują na wszystkie odgłosy. Przyjdzie czas i na szumisia. Chociaż mówią ze na jedne dzieci działa a na inne nie

Anieńka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuwam podstęp. Ignaś spał od 14-19.30 tak jak pisałam z przerwą na mleko. Kapiel, mleko i spi od około20.30. Hmm nie wiem czy sie cieszyć czy bać się nocy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasi gratulacje! masz rację, brawo Ty, a nawet brawo Wy :)!

Sarcia no jak to kto? oczywiście, że ja :D
    Jeszcze tez diewuszka, kogoś pominelam?

u nas dziś szał na ktg :p 3 skurcze 40-60-60 nie czulam nic, lekko brzuch się spinal :p mam za sobą spacer do biedronki i długie zakupy, a no i oczywiście w szpitalu 3.5h :p nic syna nie zachęca

Sylwia91, Reni@, diewuszka86, Blu lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia u mnie też śpi mała od 20 jakiejś. Az się boję co będzie jak wstanie! Wczoraj od 23 do 3:30 były oczy jak 5 zł i sama nie wiedziała czego chce. Głodna nie była ale jak ją odkładam to płakała i udawała cwaniara że chce cyca. Sprytna taka wie jak mną manipulować...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki, lubię za te trzy skurcze hehe zawsze to te trzy skurcze bliżej :D jemu po prostu dobrze w brzuszku <3

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

Jesteśmy w domu!

Tutaj fota zaraz po porodzie
    2eb68a454c721440med.jpg

Generalnie, tak jak Wam pisałam, nad ranem miałam krwawienie i pojechałam do szpitala zobaczyć co i jak. Po badaniach okazało się, że ok, że wracamy do domu.

Byliśmy koło 6.00 więc zjadłam śniadanie, wzięłam ciepłą kąpiel, bo badanie nie należało do najmilszych i położyłam się spać.
    Co jakiś czas budziły mnie skurcze, ale nic regularnego.
    O 11.oo jak mną telepnęło to myślałam, że zejdę.
    Wskoczyłam do wanny, ściągnęłam sobie apkę i tak w tej wannie. Zjadłam jakieś kanapki. Dostałam rozwolnienia.
    Połaziłam po domu, po ogródku, skurcze koło 14.30 zaczęły być co 3 minuty. A mój Mąż kończy lekcje o 16.oo
    Tata zawiózł mnie do szpitala, a mój M. się tam z nami spotkał.
    KTG - skurcze co 2 minuty, ale bardziej krzyżowe niż macica, pobranie krwi, badanie - rozwarcie na 3 cm. Spotkanie z anestezjologiem. Przyjęcie do szpitala - w wannie już na porodówce.
    No i koło 16.oo znieczulonko, rozwarcie na 4 cm, założenie tej pompy z epi.
    No i od 17.00 do taka mega akcja. Około 18.oo odeszły mi wody. Rozwarcie na 6 cm, godzinę później na 8.oo.
    O 20.oo wpadł doktor, że do 22.oo urodzimy. Trochę podłączyli oksy, a ja, że chce do Mamy ;)
    Parcie nie było takie złe, miałam super położną Monikę, tego doktorka i mój M. równoprawnie ze mną rodził.
    Niestety nie obyło się bez nacięcia. Ale Andrzej urodził się taki śliczny, dostał 10 pkt. Urodziłam łożysko - niekompletne. Narkoza, łyżeczkowanie, wybudzenie, stracilam przytomnosc, wybudzili mnie a o 2.oo przewieźli do pokoju, gdzie był mój M. z Synkiem. O 3.oo zadzwoniłam na neonatologie i dziewczyny wzięły Synka do 7.oo
    Potem o 6.00 pionizacja i siku i następnego dnia transfuzja. Okazało się, że hemoglobina mi spadła z ponad 13 na 6.
    Dwie jednostki krwi i po sprawie.
    Dzisiaj nas wypisali. Jesteśmy w domu <3 <3 <3
    W poniedziałek zdejmą mi szwy. Jest to taki dziwny ból - dyskomfort, że działam tylko na pół dupku. Dosyć cierpię. Miałam nawet pomysł, żeby się lusterkiem obadać, ale chyba się boję ;)

Synek jest cudowny. Na początku przez to osłabienie miałam mało pokarmu, więc trochę mieszaliśmy.
    Ale teraz Młody je co 3 godzinki, śpi, robi kupę i ma trochę gazy.

Gratulacje dla nowych Mamuś!

Anieńka, sarcia123, diewuszka86, Sylwia91, Reni@, NiecierpliwaKarolina, kalika, Chwilka84, Sylwusia100, Blu, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, szynszyl, Eryka, Jutysia, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,no nasze ciezaroweczki pospieszcie sie bo zaraz listopad za pasem chcecie sie przeprowadzic do sasiedniej grupy czy co ??? :( o.O

A niech was wszystkie skurcze wezma ! ;)

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ